Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Retningslinjer ved 1/2 times jobb utenfor normal arbeidstid?


SirEmanon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Arbeidsmiljøloven sier at all overtid ut over normal arbeidstid og timer skal anses som overtid og da har man krav på minst 40% i overtidsbetaling.

 

Så dette med to timer er nok en tariffsak eller en egen avtale du har med jobben.

 

Der eg jobber har vi en vaktordning. Når vi der får henvendelser utenfor arbeidstid så får vi automatisk 2 timer betalt uansett hvor lite tid som blir brukt(og bruker vi 2 timer og 10 minutt får vi betalt for 4 timer). Men sitter vi og arbeider overtid utenom vakt så er det standard overtidsbetaling på den tiden vi bruker.

Lenke til kommentar

Kjenner til regler for overtid, men trenger noen henvisninger til dette med 2 timer betaling utenom arbeidstid. Holder på med en beskrivelse og utarbeidelse av overtidsregler for en virksomhet. Bla. annet hvor har dere dette med arbeid i 2 timer og 10 minutt blir utbetalt for 4 timer. Er det en eller annen oranisasjon som dere er medlem av som har hatt dette i sine krav? Kan det være at NHO har dette beskrevet?

Lenke til kommentar

Vanlig arbeidsdag er etter arbeidsmiljøloven maksimalt 9 timer i løpet av et døgn og maksimalt 40 timer i løpet av en uke.

I tilfeller med skiftarbeid, søndagsarbeid, arbeid om natten m.m., er alminnelig ukentlig arbeidstid 38 eller 36 timer pr uke. Den alminnelige arbeidstiden skal fremgå av arbeidsavtalen.

Overtidsarbeid skal lønnes med et tillegg til den vanlige lønnen. Arbeid ut over 9 timer skal altså lønnes med overtidstillegg. Dette tillegget skal være minst 40 %

I forhold til disse reglene er det ingen forskjell om en er heltids- eller deltidsansatt.

 

Mange organisasjoner har det som en regel att PÅLAGT overtid lønnes for minimum 2 timer, og at ved PÅLAGT overtid skal du ha overtidsmat eller utbetalt diett penger.

 

Fakta om overtid

Lenke til kommentar
Vanlig arbeidsdag ............ ....

Som nevt tidligere, så kjenner jeg til overtidsbestemmelsene. Det jeg trenger er en henvisning til dette med minimum 2 timers betaling ved oppmøte ut over normal arbeidstid.

 

Edit: Har du noen henvisninger til det du skriver om PÅLAGT. Står ikke i AML.

Endret av SirEmanon
Lenke til kommentar

Stemmer at det ikke står noe om pålagt overtid i AML da denne behandler all overtid likt.

Det er de de forskjellige arbeids organisasjonene som sier dette om lønn for 2 timer.

Etter AML har du bare krav på minimum 40% overtidsbetaling hvis arbeidstiden strekker seg utover 9 timer om dagen eller 40 timer i uken. Jobber du 30 minutter så har du etter loven bare KRAV på lønn for 30 minutter :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...