Gå til innhold

Hva med to bachelorgrader?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ind.øk. er nok et bedre alternativ ja. Et annet alternativ er en mastergrad innen økonomi/ledelse som kan tas uansett bachelorgrad eller spesielt for ingeniører. MBA-graden (Master of Business Administration) er ett alternativ, BIs Master of Management er et annet (sikkert andre skoler som har noe tilsvarende). Eventuelt finnes det varianter av den velkjente MBA-graden spesielt rett mot teknologi-/ingeniørledelse - MTM (Master of Techology Management) eller MEM (Master of Engineering Management). Det eneste norske alternativet her er NTNUs MTM, men den krever mastergrad. I resten av verden er det masse å velge mellom.

 

Du kan jo alltids ta en bachelorgrad i økonomi på deltid over internett eller noe etter at du har tatt ingeniørgraden og er i jobb, men å ta to bachelorgrader på heltid over seks år tror jeg ikke du vil få så veldig god uttelling for. Men hvis du jobber hardt kan du sikkert på en eller annen måte begynne litt på den andre graden mens du tar den første, og et fag eller to slipper du alltids, f.eks. vil nok grunnleggende økonomimatte bli simpelt når du har kommet deg gjennom ingeniørmatte. Kan hende du kan få til å ta den andre graden på to år.

 

Hvis utlandet er aktuelt for deg, så jeg at de hadde et løp for to bachelorgrader over fem år - blant annet økonomi og ingeniør - på et australsk universitet. Det finnes sikkert på flere skoler.

Lenke til kommentar

Ja, en bachelor i økonomi og en bachelor i ingeniørfag vil være ettertraktet, men uten master vil du alikevel komme til kort i mange sammenhenger jobbmessig.

 

Når du har en bachelor så bør du absolutt prioritere å få deg en master før du tenker på en bachelor i tillegg. Kommer selvsagt an på hva du vil jobbe med, men en god del stillinger krever master (eks. store konsulentselskaper og en del lederstillinger) og to bachelorgrader er ingen erstatning for dette. Har du gjennomført en bachelorgrad så viser du ingenting ved å ta en ny en, unntatt at du har lært en del mer fag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...