Gå til innhold

Sette sammen PC'n


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Fikk så god hjelp forrige gang jeg spurte om noe på forumet her, så jeg prøver igjen! :)

 

Har nå endelig fått kjøpt meg PC og fått alle delene, og skal sette den sammen. Har noen spørsmål ang. det:

 

1.) Fra strømforsyningen går det ut flere strømkabler, og på hver kabel er det 2-3 strømuttak. Disse gir strøm til harddisker, CD-brenner, DVD-spiller, Vifter, Floppydisk etc. Har det noe å si hvor mange enheter jeg kobler på hver strømkabel? Er det noen spesiell måte jeg BØR koble det på?

 

2.) Jeg bruker 1 stk. SATA harddisk, så den bruker ikke standard IDE-datakabel. Dette gjør at jeg har to ledige porter til IDE-kabler. Har koblet CD-brenneren som Master på den Primære IDE porten, og DVD-spilleren som Master på den Sekundære IDE porten. På hver IDE-kabel er det to tilkoblinger, og spørsmålet er: Er det det samme om jeg kobler enhetene på den første eller andre tilkoblingen? ....Og ser det greit ut å gjøre det slik jeg har beskrevet?

 

3.) Jeg har en P4 2,4 GHz Intel prosessor, et Asus P4G8X/DELUXE/GD hovedkort, et Asus V9280S/TVD skjermkort, 48x24x48 CD-brenner, 16x48 DVD og en Seagate Baracuda 120 GB/8MB SATA harddisk ++. Har en vifte (Boxed) på prosessoren, en vifte på skjermkortet, en vifte i strømforsyningen, en kabinettvifte i døra(80mm) og en vifte i front. Har plass til to vifter til å suge ut luft i bakkant + 1 ekstra i front, og spørsmålet er: Har jeg behov for å kjøpe disse viftene, eller holder det jeg har av kjøling(uten overklokking foreløpig) ?

 

4.) Jeg har koblet sammen PC'n slik jeg tror det skal være etter å ha lest diverse manualer. Er det allikevel noe jeg bør sjekke/tenke på før jeg setter strøm på PC'n første gangen? Er det mulig å herpe noe hvis ikke alt er riktig koblet når man skrur på? Eller vil det bare ikke virke + ingen skade skjedd?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: Hvordan du kopler strømkablene har ingen ting å si. Alle er koplet sammen inne i PSU'en alikavel.

 

2: Master ytterst, og slave i midten. Evt. kan du sette begge på CS (cable select) så går alt automatisk. (Så lenge du bruker 80-leders kabel (aka Ata-66/100/133 kabel)). Det kan være lurt å ha enheter som trenger mye fart som master og heller sette en mindre viktig enhet som slave.

 

3: Så lenge du ikke overklokker, og ikke har veldig mange kort/harddisker etc. så er det knapt nødvendig med eneste ekstra vifte utenom PSU'en.

 

4: Hold fast på strømkabelen (220V kabelen) og vær klar til å røkke ut hvis du hører fæle pipelyder eller lukter noe rart. ;)

Lenke til kommentar

4. Kan nok ikke herpe noe selv om ting er feilkoblet, men ta en ekstra sjekk på at CPU-kjøleren er satt på rett vei, og at det er koblet strøm til den. Skader ikke å sjekke at vifta snurrer når du trykker på maskinen for første gang (selv om de fleste HK i dag skrur av pc-en automatisk dersom cpu blir for varm).

 

Om ting er feilkoblet vil i de fleste tilfeller pc-en ikke gå på, men vi satser på at alt går bra første gang!!

Lenke til kommentar

Takk, begge to!

 

Veldig greit forum! :) Får svar på det meste!

Lurer på en ting til...:

 

- Når man setter igang PC-en får man masse ny hardware 'detected', og jeg har sett flere steder at det anbefales at man laster ned siste BIOS oppdatering + diverse nye drivere, da de som følger med hardware'en ofte ikke er de nyeste. Er det viktig å laste ned alle disse nye driverne FØR man setter igang og installerer den nye PC'n, eller kan man gjøre dette like greit i ettertid? F.eks: Kan man oppdatere BIOS etter at PC'en er oppe og går? (Tror egentlig at dette er et fryktelig dumt spørsmål, for det må vel selvfølgelig være mulig å gjøre slikt i etterkant, eller?)

Lenke til kommentar
Kan man oppdatere BIOS etter at PC'en er oppe og går?

Så du hadde Asus hovedkort. Mener å huske asus har lagt med en cd med et program som lar deg flashe ny bios mens du er i windows. (sjekk cdene som fulgte med)

 

Forøvrig ser det ut som en bra maskin du har satt opp :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...