Gå til innhold

Trådløs overføring av digitalt singal?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Utstyret som er vist i Clas-Ohlson-linken er basert på analoge signaler og SCART, og bør kunne brukes til dette formålet. Men om man venter litt kommer det sikkert tilsvarende utstyr for HDMI-kontaktene med overføring av digitale 0 og 1. Jeg leste nylig om at det var på vei, her er en fra Philips, og du får flere treff om du googler "trådløs HDMI". Men, dette er nok ganske dyrt, dersom det er tilgjengelig i Norge, og rekkevidden er begrenset til ti meter, og det bør sannsynligvis ikke være for mye vegger, i alle fall ikke armert mur i veien.

 

En ulempe med å ha kun en dekoder tilkoblet flere TV-er, er uansett om man velger kabel eller trådløst, så må alle TV-ene vise samme TV-kanal. Man må også ha utstyr som sender fjernkontrollsignalet fra soverommet til stua for å bytte kanal, om man ikke skal gå til stua for å gjøre det. En annen ulempe er tap i signalet, uansett om det sendes gjennom en lang kabel eller trådløst.

Lenke til kommentar

Jeg har "full pakke" i stua, Norgespakken i kjellern, og tenkte å bruke en slik link på soverommet - for når tv'en på soverommet brukes, er det ingen av de andre som brukes - så at man må ha på samme kanale rpå sender og mottaker er greit. Skal vel også overleve scart, men litt kjedelig å måtte gå i stua for å skifte kanal...tja, får se om jeg ikke venter da.

Lenke til kommentar
En del av disse har også IR-overføring trådløst, slik at du kan bruke fjernkontrollen på soverommet.

 

En stor ulempe med trådløs overføring er at de er svært følsomme for støy, så det kan være vanskelig å få stabilt bilde.

 

Det er to år siden jeg leste om digitale trådløse sendere for HDMI men har ikke sett de har kommet i salg. Tror rekkevidden var veldig begrenset.

 

Jeg har forsøkt noen analoge tv sendere (bl.a. Philips) men de har vært helt ubrukelige siden kvaliteten blir minst like dårlig som analogsendt tv og det kommer støy i tillegg. Det er jo egentlig ikke så merkelig siden linken er analog men det værste er at dekningen er dårlig og linken ubrukelig dersom man har trådløst nettverk.

 

Det er egentlig helt utrolig at ingen har laget en digital trådløs sender som mpeg komprimmerer overføringen til f.eks. 15Mbps MPEG2 og overfører trådløst. Slike komprimmerings "chipper" finnes jo i billige DVD recordere så teknikken burde las seg gjennomføre til en rimelig penge. Et annet alternativ hadde vært en slik boks som sendte video+audio over trådløst nettverk ( får utstyr som håndterer minst 100mbps trådløst nå).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...