Gå til innhold

Mastergrad innen økonomi i utlandet.


Breivik.

Anbefalte innlegg

Hei,

 

er det noen her inne som har tatt mastergrad i utlandet innen økonomi?

Kan dere i så tilfelle skrive hvor dere har vært og hvilke fag dere har tatt?

 

Går siste året økonomi og administrasjon, og vurderer sterkt mastergrad i utlandet, fortrinnsvis kina eller USA.

Har kikket en del på USA, men det er vanskelig å bli klok på hva som er bra å ta innen økonomi. MBA må man jo ha jobberfaring for å komme inn på.

 

Takker for alle erfaringer/kommentarer.

 

Mvh Jan Erik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

Beklager at jeg ikke svarer på spørsmålet ditt, men jeg lurte på om du kunne si litt om hvordan det er å ta bachelor i økonomi og adm? dette studiet jeg ønsker å ta! vil du anbefale dette studiet?

Har du noen tips om bøker o.l jeg kan lese på forhånd for å være godt forberedt eller emner jeg kommer til å jobbe mye med? tusen takk:)

Lenke til kommentar

Hmm, det var ikke mye svar her. Om du ikke finner kontakter her, kan du sjekke med ANSA. Der har de et stort nettverk som sikkert kan hjelpe.

 

Siden verdensøkonomien er på vei nedover, kan det være en fordel å fylle på med ekstra utdanning og spesielt i utlandet siden du da får et stort nettverk. Tenk nøye igjennom valg av studiested siden de som ansetter deg i fremtiden bør helst kjenne stedet. Sånn sett kan det være vel så gunstig i Europa (ser at mange ledere i Norge har bakgrunn fra steder som LSE, St. Gallen og INSEAD). Samtidig har jeg ikke inntrykk av at Kina er like etablert her, selv om de rent faglig kan være fullt ut på høyde med andre.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke tatt noe mastergrad innen økonomi i utlandet, men må bare påpeke en ting.

Som Codename_Paragon påpeker er det veldig viktig at du tar graden ved en anerkjent skole. Det spiller stort sett ingen rolle om skolen er ranket litt bedre enn NHH/BI, det bør helst være en skole de fleste arbeidsgivere kjenner til.

Lenke til kommentar

Jeg ville vært skeptisk til å ta økonomiutdannelse i Kina, av naturlige årsaker. Vil tro mange arbeidsgivere deler min skepsis der. Om jeg skulle studert noe i Kina, så måtte det vært språk. Men ikke nøl med å reise ut, det har du alt igjen for, uansett hvor du havner.

Lenke til kommentar

Tronsund: Bachelorstudiet er spennende. Det er mye fokus på bedriftsøkonomi, så om du tar bedriftsøkonomi på videregående så får du en liten titt på hvordan det er . Men man er også innom både statistikk, matematikk, psykologi og diverse andre fag. 1. året er nesten alle linjene like, slik at du enkelt kan bytte til annen linje andre året, noe jeg gjorde.

 

Gikk først på entreprenørskap, men fant ut at økonomi og administrasjon passet meg bedre. Var kun to (relativt enkle fag) jeg måtte ta opp da heldigvis. Derfor er terskelen lav å skifte om du ønsker det.

 

3. året kan du velge spesialisering. Der har jeg valgt prosjektledelse, noe som er interessant og utfordrende. Egentlig så blir studiet kjekkere med årene, da du får litt mer spesialiserte felt som kanskje passer bedre til interessene dine. Dessuten er miljøet knallbra, hvertfall på BI Nydalen. (er et must å joine fadderuka!)

 

 

Til dere andre: Ingen som har noen erfaringer med utenlands mastergrad? Eller kjenner noen som har det? Uavhengig av land. Bare interessert i tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er et semester unna mastergrad i markedskommunikasjon i USA, så kan vel svare mer på generelle ting enn akkurat økonomiutdannelse.

 

Selv går jeg på en skole som er kjent i området for å være gode på kommunikasjonsstudier, men er nok heller mindre kjent i Norge. Akkurat det gir jeg litt blanke i, for det er såpass få nordmenn som sitter med en master fra USA i det hele og store, og jeg regner med å bli regnet som interessant selv om en arbeidsgiver ikke har hørt om skolen. Slike ting spiller stort sett inn for å komme på intervju. Derfra og ut er det hva man faktisk kan som spiller inn.

 

Ellers er min generelle oppfatning at å komme inn på de kjente skolene her kan være vanskelig, men når man først er inne er du safe. Karakterskalaen er som kjent A-D, men i realiteten A-B. Dvs at stort sett uansett hva man gjør vil man ende opp med snitt på minst B, og for en nordmann ser jo det meget bra ut.

 

Jeg studerte i Shanghai siste året på bachelor'n, ved Fudan University gjennom BI. Fudan er Kina's 3. beste universitet, men tror nok ikke man skal la seg lure til å tro at det faglige er på nivå med Europa og USA. Skal man studere økonomi i Kina bør man gjøre det gjennom Europeiske eller amerikanske skoler som har et opplegg der, men da er det stort sett MBA det går i, noe man jo som du selv sier trenger arbeidserfaring for å ta.

 

EDIT: Når jeg sier det faglige ved Fudan ikke er på høyde med andre skoler, mener jeg det som undervises på engelsk. Er nok meget bra det som undervises på kinesisk, men det hjelper jo deg lite.

Endret av NoviKaNa
Lenke til kommentar

Det er - generelt sett men med unntak - et litt annet system i Usa. Å gå ut i arbeidslivet etter en 4-årig bachelorgrad fra en anerkjent businesskole (universitetene deles stort sett inn i skoler, spesielt for jus og business) er vanlig - og da også for tunge finansselskaper som Goldman etc. MBA er noe man går tilbake til etter et par år med arbeidserfaring - om man føler man har behovet. Derfor er det ikke så lett å sammenligne det norske systemet med det amerikanske, da gradschool i Usa har en litt annen betydning enn det å ta en mastergrad i Norge.

 

For de anerkjente amerikanske MBA-gradene er arbeidserfaring så godt som et must. Merk deg også at antall søknader har gått i tråd med at arbeidsmarkedet går ned (å studere to år mens deler av corporate ligger brakk er en yndet løsning for mange).

 

Du kan titte på britiske (stort sett) ett-årige mastergrader. De stiller ikke samme krav til arbeidserfaring som MBAs i USA, og velger du riktig skole vil du være attraktiv for en rekke arbeidsgivere i Norge.

Lenke til kommentar

Enig med det Cybbe sier her. MBA er stort sett utelukkende for folk med relevant arbeidserfaring. Det vil nok være skoler som tar studenter uten erfaring inn på unntak (pga lavt antall søknader), samt en håndfull skoler som ikke setter arbeidserfaring som krav. Disse skolene vil selvsagt også være av den mer ukjente sorten, og ikke ha samme status.

Lenke til kommentar
Ellers er min generelle oppfatning at å komme inn på de kjente skolene her kan være vanskelig, men når man først er inne er du safe. Karakterskalaen er som kjent A-D, men i realiteten A-B. Dvs at stort sett uansett hva man gjør vil man ende opp med snitt på minst B, og for en nordmann ser jo det meget bra ut.

 

Om jeg har forstått det riktig, så er det veldig lett å få gode karakterer (A-B) i USA? Gjelder dette også for skoler i f.eks England? Skoler som Harvard, Wharton, LSE, Oxford og Cambridge, vet du noe om det er like lett å få gode karakterer her, sett i forhold til norske skoler som BI, NHH osv?

Lenke til kommentar

Norske skoler bruker hele skalaen, mens de amerikanske stort sett holder seg til ABC. Jeg vet om flere med B i snitt fra bachelor fra amerikanske skoler som har fått grisebank av det norske karaktersystemet på masternivå. Det var dog ikke Harvard og toppskoler, og master skal jo selvsagt være vanskeligere enn bachelor. Likevel vil jeg nok si at det er en god del enklere å få gode karakterer på amerikanske skoler. Utvekslingsstudentene kunne melde om det samme - de kom alle tilbake med gode karakterer, og hadde mest hatt det moro et halvt år.

Lenke til kommentar

Uff.. I'm getting confused :wallbash: Tatt i betraktning at en B- er dårligere enn en norsk C, men allikevel at man nesten bare får A-B på utenlandske (amerikanske/engelske) skoler - er det fortsatt lettere med gode karakterer i utlandet, og hvordan kan f.eks Harvard og Oxford sammenliknes med NHH/ BI?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...