Gå til innhold

Noen OS som funker bedre enn windows?


Anbefalte innlegg

Har planer om å sette sammen en stue-PC på et stramt budsjett, og lurer på om det er andre OS enn windows (XP eller vista 32bit) som vil utnytte begrensede ressurser bedre. Det blir en P4 3.2GHz og antagelig et nVidia 8400GS som sammen med 1GB DDR (2) RAM skal styre showet. Oppgavene blir i stor grad HD video (H.264 i MKV container) i 720p/1080p

 

Dersom det er liten eller ingen grvinst forbundet med å benytte en linux variant her, eller noe annet gidder jeg ikke, for jeg er mest kjent med windows platformen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Linux mangler støtte for hardware akselerasjon med skjermkortet.

Så du vinner ingenting med å bytte til linux.

 

Ville vurdert noe ala TinyXP og mediaportal.

 

 

Takk for tips, men etter min mening er disse strippede versjonene av XP mest for strippingens skyld. Greit det booter kanskje litt kjappere, og tar mindre plass, men RAM/HDD plass er jo ikke noe problem (for de fleste), og en helt standart XP bruker så og si ikke noe CPU heller på idle, til tross for masse unødvendige prosesser i bakgrunnen. Ser derfor ikke den helt store fordelen med dette når det kommer til å spille film. Litt av det samme med mediaportal. Sikkert fint for noen, men for meg funker det vel så bare å ha filmene i en mappe, og starte de ved å dobbeltklikke på film-ikonet.

 

Har tenkt å gjøre dette så enkelt som mulig, ikke som noe hobby/mekke prosjekt. Alt jeg krever er at det funker. Har jeg misforstått noe tar jeg gjerne inspill.

 

Mener ikke å være utakknemlig assa, er bare at jeg har prøvd mange forskjllige optimaliserte versjoner av XP og jeg synes alltid det er noe jeg trenger som mangler, og jeg merker ikke noe til noen ytelsesforbedringer. Meget mulig de er der, men så lenge jeg ikke merker noe til det er det ikke verd evt bry...

Endret av Jon-d
Lenke til kommentar
Avspilling av HD materiale krever masse codec tweaking.

Kanskje det er dette du leter etter:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=910059

 

Har nå ikke tweaka noen verdens ting når det gjelder codec på hoved-PC'n hjemme, men du mener kanskje for å få det til med begrensede systemressurser?

 

Uansett; har kikka på den, og evt WD TV HD mediaplayer som er halve prisen av popcorn hour A-100, men jeg tenkte å forsøke å gjøre det enda billigere jeg da, ettersom jeg allerede har kabinett, minne, HK og CPU. Et skjermkort til 200,- så er jeg der liksom... Dersom hardware'en er kraftig nok da, og det føler jeg at jeg fikk bekreftelse på i en annen tråd.

Endret av Jon-d
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...