Gå til innhold

BK: Vann på kveldstid.


Fugitive

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-qfohT7

Motivet er forsåvidt greitt det. Det som forstyrrer litt er fremgrunnen. Den gjør at ikke all oppmerksomheten rettes mot hovedmotivet ditt. Hvis du klipper bort litt nede og på høyre side (eller beholde det på høyre side om du liker bredformat) så rettes oppmerksomheten mot de opplyste trærne. Men det er nå bare min mening :-) Laget et lite forslag:

 

(så oppfyller du også regelen "Two thirds rule" eller "Gyldne snitt" som det heter på norsk)

 

edit: På originalbildet ditt, hvis det var vannet som var hovedmotivet (overskriften) burde du kanskje forsøkt en annen vinkel. Slik som det er nå så trekkes fokuset mot trærne og delvis refleksjonene av disse. Men dette gjøre jo såklart ikke noe :-)

post-37161-1223913886_thumb.jpg

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7
Skjønner at jeg har mye å lære innen fotografering! :)

Det gylne snitt er bare noe jeg har hørt om, vet ikke hva det er.

 

Det er som jeg fant ut rimelig fort når jeg begynte med foto som hobby (ikke mye mer enn et år siden faktisk), at mere ikke nødvendigvis er bedre. Prøvde å få mest mulig med på bildene, men det ble ofte ikke så gode resultater :)

 

Det gyldne snitt er kanskje fotografiens enkleste regel, men samtidig den mest kraftige og nyttige som virkelig gjør bildene bedre. Det sier egentlig bare hvilke deler av bildet som er det mest interessante å se på. Dette punktet er cirka en tredjedel mot en av sidene. Enkelt forklart (som et eksempel), hvis du tar bilde av himmelen så kan du ha to tredjedeler himmel, og en tredjedel med landskap, evt omvendt. I ditt tilfelle der jeg laget et forslag til deg, tok jeg en tredjedel vann, og to tredjedeler skog. Jeg synes bildet hevet seg ganske mye med å gjøre det enkle grepet. Selvfølgelig ikke noen regel man skal følge slavisk, men som regel gjør det bildene mye mer interessante å se på. Hvis du mestrer den regelen er det mye lettere å få gode bilder uten å bruke den også..hvis du skjønner :)

 

Velkommen til en ny og spennende hobby ihvertfall! Det er alltid mye nytt og spennende å lære, uansett om man er nybegynner eller proff

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...