Gå til innhold

laserskriver til plakatbruk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

HP Laserjet 5550. Den koster riktignok 33.000,- for grunnmodellen, men det er en knallbra skriver. Det er forøvrig den billigste A3 fargelaseren de har på Komplett såvidt jeg kan se. For 36.000,- får du den samme skriveren med dupleks (automatisk tosidig utskrift). Vi har to av dem på jobben (innkjøpt for snart 3 år siden), og de har vært feilfrie, og er dessuten veldig raske; 100 A4-sider i farger tar litt under 5 minutter. Tonerkassettene koster ca. 2500,- per farge og holder til 10-12.000 vanlige A4-sider. Det eneste minuset jeg kan komme på (bortestt fra at de er fryktelig tunge) er at den bare har én innebygd skuff som kun har plass til 500 ark (pluss 100 i den manuelle materen) - det kan bli noe lite hvis man skriver ut veldig mye, for ikke å snakke om upraktisk hvis man bruker A3 og A4 mye om hverandre. Det går imidlertid an å bygge ut med flere skuffer (500 ark pr. stk.), men de koster nesten 5000 kroner hver.

 

Hvis det er et alternativ å kjøpe brukt så dukker disse skriverne opp på Finn.no en gang i mellom til en ganske lav pris. De er vanligvis tomme for toner, men det blr totalt sett billigere enn å kjøpe hele skriveren ny. Levetiden på disse er såpass lang at 100.000 sider er ikke noe å bekymre seg for.

Lenke til kommentar

Laser vil være mye raskere, spesielt om det er store fargede flater - noe som også ofte vil gjøre papiret "bulkete" (som om det er vått)på grunn av mengden blekk som blir brukt. En blekkskriver kan gjerne bruke mange minutter på en sånn side, men en laser gjør det på sekunder. Kvaliteten er omtrent likeverdig på begge typene, med unntak av fotoblekkskrivere som ofte er bedre, men brukskostnadene er også deretter. Når det gjelder driftskostnader vil laseren utvilsomt komme bedre ut, men regn med at det tar noe tid før innsparingen i forhold til blekkskriver viser seg. Man har også en stor fordel med holdbarheten på utskriftene på laser; toneren blir smeltet fast i arket og tåler dermed fuktighet. På en blekkutskrift vil blekket løses opp og renne utover. Tenk også på levetiden på skriveren. En blekkskriver, selv i de høyere prisklassene, er ofte av middelmådig kvalitet, og de har gjerne dyser og reseenheter som kan tette seg og må byttes, og det koster endel penger. En fargelaser har som oftest bare de fire tonerkassettene og et overføringsbånd som regnes som slitedeler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...