Gå til innhold

Vannaktigstoff for og klistre salt fast for og ha det over flammer?


GrevenLight

Anbefalte innlegg

Hei, på skolen lærte vi at vis vi tok og dyppet en stang i et rart vannaktigstoff og tok salt på det og holdt det over flammen fikk vi kule farger.

Problemet er jeg husker ikke hva den vannaktige saken var, kan bare ha vært vann men tror læreren sa et rart navn på det.

Noen som vet navnet?

Endret av LesPaulPimp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

var det vanlig bordsalt dere brukte eller mange forskjellige?

om dere bare brukte vanlig bordsalt, er det nok "vannet", som jeg ikke aner hva er for noe, som har reagert med saltet for å gi fra seg energi iform av lys/varme, fordi det er en eksoterm reaksjon.

 

dersom dere hadde mange forskjellige salter med forskjellige farger er det nok bare vanlig vann for at saltet skal feste seg til stangen

Lenke til kommentar

Det er de forskjellige saltene som gir farger, det er godt mulig at det bare var vann dere dyppet i først for å få de forskjellige saltene til å feste seg til stangen. Du kan også se fargene hvis du strør saltet over flammen, men du må treffe ordentlig og det vil ikke bli like tydelig siden det ikke brenner like mye salt på en gang.

 

Det var nok ikke kobber, men et kobbersalt som f.eks CuSO4 (Kobbersulfat) og det samme med kaliumsaltet f.eks KCl (Kaliumklorid)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...