Gå til innhold

Vurderer bytte av bank, trenger råd.


SvennAndre

Anbefalte innlegg

Hei, saken er ganske enkelt.

 

Akkurat begynt i ny jobb, ikke gitt fra meg kontodetaljer. Har nettop dimmitert fra forsvaret, og forventer ingen innbetalinger på dette kontonr.

 

Har forbrukskonto hos Postbanken, nemlig "Leve Student".

http://www.postbanken.no/no/leve/priser/#postbankenleve (scroll nedover)

 

 

Så det jeg lurer litt på da, er å bytte bank nå og få alt på stell før første lønning.

 

Banken jeg lurer å bytte til er Bank Norwegian, med sine fine 6.25% rente fra første krone på forbrukskonto.

 

Hvis jeg ikke burdte bytte til BN, hvorfor ikke og er det noen andre (bedre) alternativer?

 

Har null gjeld/lån/økonomiproblemer av noen sort, og er egentlig ikke ute etter kredittkort, da jeg ikke liker å bruke penger jeg ikke har. Syns kredittkort er en uvane(er jeg bare dum, eller en sannhet i dette?)

 

Så jeg trenger litt veiledning. Er forøvrig 20 år, ingen barn/kone etc, om dette skulle ha noe å si. Grunnen til at postbanken ble valgt i utgangspunktet var rett og slett pga. andre i familien hadde dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finnes vel i realiteten ikke noen grunn til å gå etter annet enn den banken som har best, eller bra nok kombinasjon av rente og gebyrer. Den dagen du skal ha deg et lån, så kan det være enklere å ordne i en lokal bank, men dette er ikke på noen måte betinget av å ha hatt et kundeforhold i banken fra før.

 

Hvem som er "best" skifter jo hele tiden, men det er gjerne de samme bankene som ligger i toppskiktet hele tiden. Bank Norwegian, Glitnir, Kaupthing edge samt en del forsikringsselskaper er noen jeg kommer på i farten. Bare finn noen med høy rente og gebyrfri kortbruk og nettbank.

 

Er også en sunn holdning du har til kredittkort egentlig. Det går sikkert an å "utnytte" den rentefrie kreditten på en sånn måte at man kan tjene litt renter på pengene sine, men disse selskapene gjør jo selvfølgelig ikke noe av ren veledighet. De har jo helt sikkert statistikker som viser at de fleste driver å glemmer å betale i tide, eller venner seg på det å handle på kreditt slik at de uansett tjener det de skal ha. Man har uansett alltid færre problemer å forholde seg til dersom man gjør opp for seg med en gang og aldri handler for penger man ikke har.

Lenke til kommentar
Ja, jeg mener nå at jeg ikke trenger kredittkort, da dette mest sannsynlig bare vil føre til krøll.

 

 

Men hvis jeg bytter til Bank Norwegian, hvor enkelt/vanskelig er det å ta opp lån, om jeg skulle ta feks 50tusen til bil?

 

Saken er jo at lån er en tjeneste banker gir fordi de tjener penger på det. Dette betyr at, så fremt du har økonomi til det, så er det i alle banker sin interesse å gi deg et lån. Dette er derfor en helt uavhengig tjeneste fra hvor du har valgt å oppbevare pengene dine. De prøver jo ofte å gi folk et slags inntrykk av at du gjennom flere år med under pari innskuddsrente skal belønnes med så gunstige lån, men dette er bare tull.

 

Lån der du får billigst lån. Spar der du får best rente og minst gebyr.

 

Når det er sagt, så er det nok ofte litt "vanskeligere" å få lån hos disse bankene som ikke har et fysisk kontor du kan besøke. Lånesøknaden blir veldig maskinelt behandlet, og det er lite rom for å kunne komme med forklaringer på ulike punkter som gjør det lettere å få lån.

Lenke til kommentar

Forbrukslån uten sikkerhet er det jo skremmende lett å få nå til dags såfremt du har en viss lønnshistorikk og ingen betalingsanmerkning som kredittyter får frem ved kredittsjekk, men til gjengjeld med langt dårligere vilkår enn hos en ordinær bank.

 

Fordelene ved et langvarig kundeforhold kommer derimot godt til syne i det øyeblikket du har behov for et slikt lån og du ikke har noe lengre lønnshistorikk å vise til. Da er du prisgitt bankfunksjonærens vurdering av din betalingsevne og vilje, og det er jo naturligvis lettere å vurdere om man har god og lengre historikk i banken man søker i. Det er ofte også mye lettere å få til kriseløsninger om du av en eller annen grunn skal få problemer med å betale for deg i en periode. Der er jo selvsagt riktig som det sies i denne tråden, at det er i bankens interesse å innvilge lån for å kunne tjene penger på renter og gebyrer, men det forutsetter jo naturligvis at låntaker kan og vil betale for seg.

 

I ditt tilfelle så ser det uansett ut til at du har en fornuftig holdning til din egen økonomi, utifra det du har skrevet, så det kan godt hende at du ikke vil få noen problemer med dette.

Lenke til kommentar

Takk for svarene. Jo, liker egentlig tanken på å ha et kontor og en kundebehandler og forholde seg til mtp. lån. Og det blir vel litt vanskelig å få til med bank norwegian. Sammtidig er jeg litt skeptisk til å drive på med to banker samtidig

 

Men nå blir nok dette med lån ikke før om en stund, så jeg avventer litt så får vi se

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...