Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Startproblem med sjølvbygd PC - CPU-kjølar?


Anbefalte innlegg

Eg har nyss sett saman den nye PCen min, men den vil ikkje starte.

 

Når eg sler den på, set viftene i gang i ca. eit sekund, og so sler dei seg av igjen. Han prøvar med ein gong på nytt, men med same resultat.

 

Eg har testa med minimalt med belastning, for å ekskludere at manglande straum er problemet (med 650W til kun hovudkort, prosessor, CPU-kjølar og ei 200mm-vifte er problemet det same). Eg har òg dobbeltsjekka alle straumtilkoblingar, og prøvd å koble dei minste (t.d. ledninga til på- og reset-knappen) på ulike måtar.

 

Medhjelparen min har ein teori om at CPU-kjølaren er problemet. Den gjekk i golvet i går, og no lagar den ein litt for høg motorlyd. Eg må uansett kjøpe ny kjølar i morgon (Gud velsigne festemekanismane på Intel sine boxed-kjølarar...), men eg lurte likevel på om nokon hadde forslag til kva anna som kan vere problemet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC
Når eg sler den på, set viftene i gang i ca. eit sekund, og so sler dei seg av igjen. Han prøvar med ein gong på nytt, men med same resultat.

Det der høres ut som kortslutning. En ATX PSU (strømforsyning) vil kutte strømmen etter ca et sek når det er en kortsluttning i maskina.

 

Sjekk om noe (metall) er borti hovedkortet på lumske steder.

Lenke til kommentar
Det der høres ut som kortslutning. En ATX PSU (strømforsyning) vil kutte strømmen etter ca et sek når det er en kortsluttning i maskina.

 

Sjekk om noe (metall) er borti hovedkortet på lumske steder.

 

Eg har sjekka at ingenting tek borti hovudkortet (med unntak av avstandsstykka på undersida), og problemet er der framleis. Ved nokre anledningar klarar pcen å byrje på oppstart, men sler seg av med ein gong etterpå.

 

Eg har sjekka at reset-ledninga er skikkeleg kobla til, men kan det vere problem med dette?

 

Elles er alle ledningane kobla til som dei skal, og straumkablane er sjekka og oppattsjekka.

Lenke til kommentar

Eg tok visst gleden litt på forskot.

 

No har eg installert ny PSU som fungerer feilfritt, og problemet er det same. I dag kobla eg ut vifta til boxed-kjølaren - som koblast til hovudkortet sitt 4-pins straumuttak - og kobla til ei mindre viftet som kom med HK'et. Dette vifta hadde imidlertid berre 3-pins tilkobling.

 

Problemet er framleis det same: straumforsyning og kjølevifte seg i gang i ca. eit sekund, for so å slå seg av med ein gong. Kan det framleis vere kjølevifta det er noko gale med, sidan den eg brukte for å feilsøke kunne hadde 3-pins tilkobling? Eller er det eventuelt hovudkortet det er noko gale med?

Lenke til kommentar

Det høyres ut som det samme problem ein kompis av meg fekk då han bestilte seg ny PC. Eg hjalp han med å setja den saman, men når vi skulle skru på PCen kjørte den i ca 10sek så skrudde ho seg av att.

Ikkje nok med det, prøvde å skru ho på fleire gongar men til slutt så byrja det å gneistra samt ryka å lukte svidd frå ein av komponentane i nærheita av CPU-sokkelen. Då var det sjølvsagt bare ein ting å gjera, sendte rubbel å bit inn at til levrandør og forlanga errstatning.

Dette var visst nok eit Asus Crosshair (v1) HK.

 

Det er kjedelig, det same skjedde med meg og ein gong (Det skjedde etter ei stund i bruk så HK virka fint i 3-4mnd. Fekk nytt på garanti som kjem no snart i posten. I tillegg var det for øvrig same HK som kompisen mitt sitt så det var jo ikkje akuratt overaskande.)

 

Eg vil meina at det helst er kretsar i HK som gjer at denne situasjonen oppstår, så det gjør det heile til ei sak som nesten umuleg kan feilsøkast.

 

Eg vil råda dykk og testa dei forskjellige kretsane med eit Volt-meter for å få eit overblikk om det er noko tap i dei evt. kortslutning.

Eg hadde tap i mine kretsar, og då etter ei lita stund i bruk tok maskina kvelden.

 

EDIT: Lol, nytesløse ordene min slår til igjen :D

Endret av Johsse
Lenke til kommentar

Huff. Det er surt, men eg får vel berre smørje meg med tolmod og sende heile greia inn til XD igjen. Det er forøvrig den andre defekte vara eg har fått av dei til denne bygginga.

 

Apropos voltmeteret: du har ikkje tilfeldigvis ein link til ein guide for slike prosedyrer?

 

Og btw, korleis bør eg oppbevare prosessoren medan eg ventar på nytt HK?

 

Forresten, takk for svar. På nynorsk, til og med :)

Lenke til kommentar

Regner med det holder med et svar på bokmål fra meg til deg?

 

Cpu bør du oppbevare enten i antistatisk pose og du skal unngå å ta på kontaktplatene på undersiden.

 

Så da må jeg nesten få tatt en sjekkliste med deg i samme slengen :

 

*Demonter alt uten avstandsstykkene som kobler til hovedkortet, sjekk at du ikke har for mange i forhold til hull i hovedkort og at de er på riktig plass. Har du for mange så har det skjedd en kortsluttning. Kan faktisk være nok å fikse denne kortsluttningen for å få pcen oppe og går igjen.

 

Med samme slengen du har hovedkortet ute fjerner du batteriet til bios (du kan også sørge for å bruke reset bios jumperen først) og venter i noen minutter, så setter du tilbake batteriet og sørger for at jumperen til cmos er plassert riktig.

 

*Så bør du koble til Psu , 1 hd , minne (1 brikke) og skjermkort + cpu og kjøler. Du må også sørge for å koble med riktig polaritet alle kablene som skal til kabinettet, men det bør holde med Power. Prøv å start opp.

 

*Greier du ikke å starte opp nå så skal du bytte spor til minnebrikken 1 av gangen til du har prøvd alle 4 spor, dette bør også gjøres med hver enkel minnebrikke om du har flere.

Reagerer hk ikke på minnebrikkene i det hele tatt (ingen post) så er det nok tegn på hovedsakelig dødt hk, men det er ingen garanti for at det skal være det, i og med det kan godt være at hk ikke liker minnebrikkene.

Lenke til kommentar

Hei Malvado! Bokmål går strålande

 

Eg har montert ni avstandsstykke i HK'et og alle er brukte til å feste hovudkortet. Kan det evt. vere at eg brukar feil skruar til å feste dei med?

 

Elles har eg prøvd å byte minneplassar, med same resultat.

 

Når det gjeld batteri til BIOS etc., so har eg ei lita n00b-sperre på å byrje med slikt. Vil ikkje evt. ein slik feil gå under garantien?

Lenke til kommentar
Vel, då er melding send til XD.

 

Ein tanke har streifa meg: på prosessorkjølaren min var det eit lite lag med kjølepasta frå før. Eg tok likevel på nokre dråpar på CPUen. Kan dette ha skapt trøbbel?

 

Nei.

Feilmontering av cpu i sokkel derimot kan hende.

Regner med at du sjekket at cpu var satt riktig nedi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...