Gå til innhold

Tezlon

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tezlon

  1. For at du ikke skal kollidere selvfølgelig! Fartsgrenser er ikke bare sosialistisk propaganda for å kontrollere deg. Hvorfor skulle noen ønske å kontrollere fartsgrensen for noen annen grunn enn å holde folk tryggere?

     

    EDIT: Dette innlegget har ingen sammenheng med tråden etter tråden ble moderert.

     

    Når man kjører fort setter man andres liv i fare. Kan ikke sammenlignes med et forbud mot cannabis, mener jeg.

     

    Edit: Omformulering.

  2. Demokratiet i Norge per dags dato er et flertalls tyranni.

    Eneste oppgaven staten burde ha er å beskytte mine og dine sivile rettigheter. rettsapparat, forsvaret, barnevern, politi. Siden vi alle vil leve sivilisert, så er det viktig med et sett gode regler for næringsliv og miljøhensyn.

     

    Alt skal vedtas med baktanken om at det ikke skal stride imot forstyrrelse av privatlivet

    dvs dine individuelle valg som menneske. Om det er å spise seg ihjel på McDonalds eller drikke levra i stykker trenger vi ikke bry oss om.

     

    I et slikt samfunn kan sosialister gruppere seg sammen og betale halve lønna si for velferd, så kan vi som ikke vil det velge noe annet.

     

    Det er problemet med sosialisme. Det blir påtvunget. I et liberalistisk samfunn tvinger ingen deg til å være verken sosialist eller liberalist. Du kan om du har ressurser og mange nok folk med deg, opprette et eget kommunistisk borettslag. Sålenge du ikke frarøver andre personlig frihet.

     

    Det er mye av det legaliseringsdebatten handler om. Fordi vi har maktsyke mennesker som mener de vet bedre hvordan andre skal leve (sosialister) så er veien lang!

     

    Det var et veldig fint innlegg! Folk kan gjøre hva de vil så lenge de er snille, bare jeg kan nyte min frihet(og være snill selvsagt). Mennesker er maktsyke psykopater.

     

    Det er også viktig å utvise respekt mot andre mennesker. Jeg kan bli veldig fort irritert og jeg kan miste litt av respekten for noen, men jeg ønsker å være alright mot andre, for det mener jeg er en god ting. Det er jo selvsagt vanskelig å ikke miste litt respekt for trangsynte, forhåndsdømmende hyklere. Men, jeg prøver alltid å føre en hyggelig og rolig samtale. Det er bedre å få folk til å åpne øynene sine istedenfor å blir irritert og kjefte, for så å prøve å tvinge ditt syn over på noen andre. Marijuana kommer til å bli legalisert. Fler og fler får opp øynene. Det er håp(og da tenker jeg ikke bare på marijuana, selvsagt).

  3. Jeg har et problem med folk som ikke er for legalisering. Jeg mener de er imot frihet. Frihet verdsetter jeg mer enn alt i hele universet. Så enkelt er det for meg.

     

    Edit:

    Enig med Hogu_Hardnuts. Blir ikke en diskusjon, men en krangel hvis den vennlige tonen blir borte.

    • Liker 2
  4. Det finnes nesten bare dårlig pot og hasj i Norge.. Hasjen har for mye THC og for lite CBD. Heldigvis forskes det en del på det nå. Hadde det vært god cannabis regulert, med riktige forhold av stoffer, ville det vært helt annerledes. Det må også nevnes at vi har mest indica og lite sativa.

    Aner ikke om det du sier stemmer da du ikke bruker kilder; men, det du sier hørtes ganske bra ut, og jeg må si jeg er ganske enig i hva du sier.

     

    Ønsker å legge til at det er mye forurenset hasj i Norge i dag, hvor de benytter tjære, benzene eller andre stoffer som plastikk (noen sier også at det brukes avføring men dette har jeg aldri opplevd). Nå, det sier jo seg selv at å røyke plastikk er direkte helseskadelig.

     

    edit; nicolas beskrev dette meget godt.

     

    Driver å setter meg mer inn i det. Skal komme tilbake til det når jeg har tilegnet meg litt mer kunnskap :)

  5. Denne diskusjonen er så vanskelig, for vi har ikke tatt utgangspunkt i noe. Misbruk/bruk osv. Hva er misbruk? Det blir vi sikkert fort enige om. Det går på skjønn.

     

    Problemet kan ligne problemet med de som er psykisk psyke. Man trodde lenge at men fikk mentale lidelser av cannabis. Det har senere blitt snakk om at folk med psykiske problemer oppsøker stoffet. Det ville ikke være overraskende hvis man kunne konkludere med at folk som var litt late osv, eller apatiske, "fant frem" til stoffet lett. Derfor er det vanskelig å gjøre forskning. Alle kjenner en del late folk, men de alltid vært late. Er det noen som har vært vitne til at skikkelig enargiske, oppegående og motiverte mennesker har blitt helt apatiske? Man kan vel også tenke seg at for noen er det uaktuelt å røyke hver dag, mens for andre ikke. Det er en forskjell mellom disse menneskene. Kanskje de apatiske har det lettere for røyke, så de røyker mye?

     

    Det finnes nesten bare dårlig pot og hasj i Norge.. Hasjen har for mye THC og for lite CBD. Heldigvis forskes det en del på det nå. Hadde det vært god cannabis regulert, med riktige forhold av stoffer, ville det vært helt annerledes. Det må også nevnes at vi har mest indica og lite sativa.

    • Liker 1
  6. Skorpion-analogien gir ikke mening i denne sammenhengen. "Det er i min natur å stikke deg"? Det er jo ifølge deg gud som har satt premissene for naturen. Dersom han ville gitt menneskene et instinkt til å ikke begå synd som er like sterkt som instiktet vi har som unngår at vi har lyst til å kutte av oss kroppsdelene våre, så er det helt naturlig at det er like få som ville begått synd som i dag nettopp kutter av seg armer og ben (eller stikker ut øynene sine for den saks skyld...).

     

    Det eg ville fram til er at "fri vilje" ikkje betyr at vi kan slutte å synde. Likeeins som det ligg i skorpionen sin natur å stikke ligg det i vår natur å handle i strid med Guds vilje. Ein mekanisme som du skildrar (også kalla samvit, berre sterkare) ville i større grad gjort oss oppmerksom på kva som er synd, men det ville ikkje endra på vår falne natur eller synda som vesen. Tvert imot hadde vi anklaga Gud i enda større grad på grunn av dei ulidelege smertene han hadde påført oss. Deretter hadde smertene ført til døden.

     

    Er det så Guds feil at vi har den naturen vi har? Som før nemnt var ikkje dette hans primærføremål. Gud hadde ein god plan då han skapte både mennesket, djevelen og alle helvetets demonar - men vel å merke ikkje i den forma vi ser dei idag. Lucifer hadde også fri vilje, han hadde ein høg posisjon i himmelen, men misbrukte denne til å gjere opprør mot Gud. Deretter lokka han mennesket med i fallet, og forholdet mellom Gud og menneske blei brutt. At Gud har lagt premissane for naturen betyr ikkje at Gud er ansvarleg for syndefallet.

     

    Gud visste jo at Lucifer kom til å gjøre opprør mot han? Dette er selvmotsigende.

  7. Legg frem et bevis på at man blir apatisk direkte av cannabis. :)

     

    Jeg tror ikke cannabis gjøre deg lat, mange folk er late og røyker cannabis(i den rekkefølgen). Kjenner noen skikkelig slasker som paffer - de har alltid vært slasker. Noen kan nok bli slappere, men det finnes ingen bevis som tilsier at folk generelt skal bli late og drite i alt.

    Det skjer indirekte. Som jeg nevnte i innlegget over så synker ofte blodsukkeret etter at effekten har avtatt litt. Og ikke minst dersom man røyker mer og mer på det tidspunktet. Dette er grunnen til at man ofte blir slapp og apatisk. Ta et kjapt søk på google så ser du massevis av resultater. Quite frankly, apati og cannabis er jo utrolig kjent. Alle vet jo at når man røyker blir man ofte stille og litt innadvent. Dette er litt i gata jeg snakker om. F. eks kan jeg stå i et kvarter og smøre på brødskiva mi, fordi jeg er i en helt annen verden. Dette, kombinert med lavt blodsukker og trøtthet gjør at man fremstår som apatisk og innadvent.

     

    Dette er nok en rimelig innviklet greie, og mange opplever det forskjellig. Men slik jeg har erfart og observert det så blir effekten forskjellig fra første gangen man røyker en dag og til tredje trekket f. eks. Da er ikke effekten like sterk og man blir slappere og slappere for hvert trekk. Dette burde vel de fleste kjenne seg igjen i? Hva skjer da om man røyker mer og mer og mer? Gjerne fra morgen til kveld. Blir man energisk da?

     

    Hvis du ikke har jobb, surrer hjemme og kjederøyker vil jeg si at du har andre problemer enn cannabis. Da har du problemer med f.eks holdning. Jeg tror de kompisene dine hadde vært helt like hadde de ikke røyket. Jeg kjenner mange late som ikke røyker. Gjør du?

    Klart de har andre problemer enn cannabis. Poenget er at overdrevet bruk av cannabis ikke akkurat hjelper på situasjonen. Det er ikke årsak direkte, men det hemmer det hele.

     

    Jeg kjenner godt til hele greia med apati, men så et sted der en forsker sa at det finnes ingen ordentlige beviser for at man blir apatisk av å bare røyke. Man kan bli latere osv ja, men apatisk er en annen ting. Jeg er sterkt kritisk til "alle vet". Kanskje cannabis gjør deg mer apatisk enn du allerede var, men at du skal gå ifra å ikke være det til å være det er jeg skeptisk til. Men hvor hyppig du røyker spiller inn, men apatisk er fortsatt en ting for seg selv. Energisk og apatisk er jo ikke direkte det samme?

     

    Satt og hadde det veldig koselig i helgen selv.

     

    Virker som det er mange for legalisering ja. Greia med legalisering er at det er vanskelig å være imot(ikke for de som bare er imot og det er det). Selv om du hater stoffet er det fortsatt lurt å legaliserer mtp. miljøet og regulering.

    • Liker 1
  8. "En plan" er en greie vi mennesket har skapt oss. Jeg mener "plan" burde holdes unna denne diskusjonen faktisk!

     

    Gjøre meg glad å "møte" andre skeptikere. Virker som det blir flere og flere.

     

     

    En tanke slo meg her om dagen:

    Mange tror/synes vi er smarte(jeg synes ikke det). Og med "vi", så må det jo være menneskeheten man snakker om. Men, hvem er det man egentlig mener? Man kan da ikke mene at absolutt alle er smarte? Liker en del å tenke på mennesker som smarte fordi en håndfull mennesker er relativt smarte? Det er jo ikke akkurat som alle går rundt og finner opp ting og forsker på alt mulig?

     

    Hva er det egentlig å være smart? Først når er/blir man smart?

     

     

     

    Det er ikke lett å være positiv til fremtiden, men det hjelper å prøve ;)

  9. Jeg ser poenget ditt og er ikke helt uenig. Finnes dog ingen bevis på at man blir apatisk.

    Du tuller? Dette er jo den vanligste bivirkningen ved overdrevet bruk. Faktisk vil jeg påstå at det ikke engang trenger å være overdrevet. Det har sannsynligvis med blodsukkernivå å gjøre, men for min egen del blir jeg gjerne apatisk bare jeg røyker et par-tre ganger om dagen. Utdyper nærmere lenger ned.

     

    Hvis alle røyket hver gang de egentlig skulle drukket alkohol f.eks. tror jeg verden ville på mange måter vært annerledes - for det bedre.

    Der er jeg helt enig :)

     

    Å røyke impliserer uansett ikke at man blir lat og må gå på NAV. Det er mer enn populærmyte. Det er den stereotypien mange liker å lage seg. Tenk på alle de oppegående, høyt utdannede menneskene som tar en spliff når det passer seg og gjør en førsteklasses jobb i samfunnet uansett. Å røyke lite og kontrollert som du gjør er jo et godt eksempel på at det er null stress å røyke - det ødelegger ingenting - , men som Ziltoid sier: "Alt med måte". Hvis du sover overdrevent mye hele tiden og bare surrer rundt når du er våken er ikke det rekreasjonelt og kreativitetsskapende - snakker av erfaring.. :roll:

     

    Jeg (litt) tro på at normale og oppegående mennesker greier å å bruke skjønn og sunn fornuft.

    Er enig her også. Selv klarer jeg å kombinere dette på en god måte. Fordi jeg har noe å bruke dagene mine på. Verre er det om man havner i en ond sirkel hvor man ikke har arbeid. Mange røyker fordi det er en kur mot kjedsomhet. Da ender man ofte opp med å kjederøyke, blir innrøyket og deretter slapp og apatisk og setter det meste på vent. Dette er det ikke spesielt enkelt å komme ut av. Det har da dannet seg en vane og også cannabis går direkte på belønningssenteret i hjernen. Er kroppen vant til at hasj "kurerer" kjedsomhet så vil den trangen melde seg når man har det kjedelig. Over tid er ikke dette spesielt bra for personlig utvikling. Man ender opp med å ta livet av kreativiteten sin og klarer ikke å finne på ting som ikke involverer rus.

     

    Selv har jeg mange kompiser hvor dette er tilfellet. De har ikke jobb, røyker for mye og har for lite å fylle tiden med. Da er det klart at rus er en enkel utvei for å få tiden til å gå. Enkelte bruker rus for å døyve personlige problemer. Mens andre bruker det som ren kur mot kjedsomhet. Slik tilfellet er for mange av mine kompiser. Det oppstår en ond sirkel av det.

     

    Den beste kuren mot dette er rett og slett å skaffe seg en jobb, hva det enn måtte være. Da ender man uansett opp med å ikke røyke fra morgenen av og da har man allerede kuttet forbruket med 40-50%. Noe som gir en umiddelbar god effekt.

    Selvfølgelig finnes det de som har jobb, gjør det bra og samtidig tar seg en blås. Meg f. eks. Men det er ikke til å unngå at tilfeller nevnt ovenfor opptrer også.

     

    Edit: For å utdype dette med slapphet og apati. Effekten man får når man røyker det første trekket på en dag er ofte rimelig sterk. Stoffer bruser i kroppen og man blir gjerne litt lystig og glad, snakkesalig og kreativ. Etter en time eller to roer det seg ned, effekten blir mindre tydelig og det sløret som ligger der blir mer tydelig. Dette kaller jeg også for "bobla" og det er i denne at apatien utvikler seg. Går ut fra at de fleste kjenner seg igjen her. Saken er at når dette skjer så er det noe i oss som sier "ta gjerne et trekk til" og dersom man gjør det så blir man fortsatt skev, men ikke like mye som det første trekket. Og når effekten igjen avtar så blir sløret enda mer tydelig. Til slutt blir effekten mindre og mindre og man kjenner egentlig nesten ingenting av det. Da er man på dette tidspunktet "innrøyket" (ihvertfall denne dagen) og denne bobla av apati blir svært tydelig. Klart dette varierer fra person til person, men det er slik effekten uansett er.

    Gjentar man dette hver dag iløpet av flere år så er det klart at dette har negative effekter. Er man arbeidsledig så er det da svært vanskelig å faktisk gå ut, gjøre en innsats for å finne seg jobb også. Det er her mange av mine kompiser er.

     

    Legg frem et bevis på at man blir apatisk direkte av cannabis. :)

     

    Jeg tror ikke cannabis gjøre deg lat, mange folk er late og røyker cannabis(i den rekkefølgen). Kjenner noen skikkelig slasker som paffer - de har alltid vært slasker. Noen kan nok bli slappere, men det finnes ingen bevis som tilsier at folk generelt skal bli late og drite i alt. Hvis du ikke har jobb, surrer hjemme og kjederøyker vil jeg si at du har andre problemer enn cannabis. Da har du problemer med f.eks holdning. Jeg tror de kompisene dine hadde vært helt like hadde de ikke røyket. Jeg kjenner mange late som ikke røyker. Gjør du?

     

    Forskjellen er at de jeg røyker med røyker for cannabiskulturen, og de sistnevnte brukte dop for å rømme unna helt andre problemer de har hatt i utviklingsårene.

     

    Det er jo der mye av problemet ligger. Folk har ingen evne til å skille mellom de kulturene. De forstår ikke at det er forskjell mellom oss og alle nedpå Oslo som går rundt og kvitrer som duer og sier "Dop? Dop? Dop? Dop?". Folk tror du er en knarker bare fordi du nyter cannaibs i helgene i godt lag. Derfor er det viktig å opplyse og å informere! :)

    • Liker 2
  10. Synes de to siste innleggene peker på noe veldig viktig!

     

    Er ikke tilfeldig at det er jorden vi lever på, men nødvendig. Menneske er heller ikke et tilfeldig utfall, men et produkt av evolusjon. Vi er en overlevelses- og reprdouksjonsmaskiner og har utviklet oss deretter. Du er også et produkt av gener og er heller ikke et tilfeldig utfall av den grunn. Du kunne bare blitt deg - mener jeg, da. Er alle bundet av de "lovene" finnes det jo ingen tilfeldigheter? Erfaringer forandrer deg helt klart, men var disse erfaringene forutbestemt? Det er bare vanskelig å kartlegge ringvirkningene. Jeg og fuzzyboots har vært inne på dette tidligere.

  11. Jeg er ganske uenig i at verden ville blitt et bedre sted om alle hadde røyket masse. Da hadde verden blitt meget uproduktiv. Det er ganske store ulemper med å røyke mye til enhver tid. Man glir inn i apati og setter oppgaver på pause. Gjerne sitt eget liv også. F. eks, "shit, jeg skulle vært på NAV og snakket om jobb. Ta et trekk først da" og plutselig er det altfor sent og man utsetter til i morgen. Samme gjelder det meste man måtte ha av oppgaver. Det setter en demper på kreativiteten om man røyker for mye. Røyker man derimot lite, og ikke så ofte så stimulerer dette kreativiteten i massevis! Det blir nesten som å sammenligne å spise julemiddag hver dag, er ikke like stas da. Og man blir ikke like inspirert heller. Dette er min filosofi på det og det funker knallbra for min del :)

     

    Jeg ser poenget ditt og er ikke helt uenig. Finnes dog ingen bevis på at man blir apatisk. Hvis alle røyket hver gang de egentlig skulle drukket alkohol f.eks. tror jeg verden ville på mange måter vært annerledes - for det bedre. Å røyke impliserer uansett ikke at man blir lat og må gå på NAV. Det er mer enn populærmyte. Det er den stereotypien mange liker å lage seg. Tenk på alle de oppegående, høyt utdannede menneskene som tar en spliff når det passer seg og gjør en førsteklasses jobb i samfunnet uansett. Å røyke lite og kontrollert som du gjør er jo et godt eksempel på at det er null stress å røyke - det ødelegger ingenting - , men som Ziltoid sier: "Alt med måte". Hvis du sover overdrevent mye hele tiden og bare surrer rundt når du er våken er ikke det rekreasjonelt og kreativitetsskapende - snakker av erfaring.. :roll:

     

    Jeg (litt) tro på at normale og oppegående mennesker greier å å bruke skjønn og sunn fornuft.

    • Liker 1
  12. Al-Qaida er en religiøs gruppe jihadister.

     

    Den kan best sammenlignes med kommunister eller liberalister.

    Forklaring takk.

     

    Al-Qaida er en gruppe mennesker som deler oppfatning av hva som er riktig og rettferdig, uavhengig av landegrenser og opphavsland.

    Det er en -isme mer enn det er en gruppe som tilhører et land eller en kultur.

     

    Jeg ser at setningen kan se ut som en sammenligning av verdier, mer enn en sammenligning av hva organisasjonen er -- som er en gruppe mennesker med felles verdier.

     

    Det er vel ganske korrekt ja - god forklaring.

     

    Igjen, takk :)

×
×
  • Opprett ny...