Gå til innhold

novastrum

Medlemmer
  • Innlegg

    332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av novastrum

  1.  

     

    Du må nesten se en slik TV i levende live for å skjønne for skarpt bildet blir, der detaljene er så bra at du fint kan sitte på en halv meters avstand fra en 65 tommer uten å kunne se antydning til piksler.

    Noen som vet om et sted i Oslo hvor de har en utstilt?

    Var og så på flere forskjellige 4K-TVer på Expert ved klingenberg på fredag. Tror dette er en av de som er på display. TV-ene var av ene eller annen grunn plassert litt anonymt uten noe særlig annonsering, så spør betjeningen hvis du ikke ser dem med en gang.

  2. Å ta skjermdump av det du jobber med i OS X er lekende lett.

     

    I motsetning til for eksempel Windows har du en rekke ulike måter å utføre det på, og alle har hvert sitt bruksområde.

    Windows:

     

    Windowstast + S - Velg område som skal klippes ut

    Alt + Printscreen - Tar bilde av aktivt vindu

    Printscreen - Tar bilde av hele skrivebordet

     

    Altså akkurat samme funksjoner som i OSX, bare at bildet ikke lagres automatisk. Selv bruker jeg sjeldent autolagring i OSX.

    • Liker 2
  3. Også kan man spørre seg hva tanken bak Windows RT faktisk er, per dags dato så må jo en utvikler utvikle til tre separate plattformer:- Windows RT (Modern UI / Nettbrett)- Windows 8 (Desktop)- Windows Phone 8 (Mobil)Var ikke litt av tanken bak det å få liv i utviklingen av tredjepartsapplikasjoner til hele sulamitten?

     

    WinRT (ikke Windows RT) er rammeverket som brukes for å skrive applikasjoner på tvers av Windows-versjonene. Hvis appen er skrevet i C#/VB.NET kan den også brukes i Windows Phone RT uten porting. Man har også muligheten til å bruke C++/CX og DirectX i Phone RT.

     

    HTML5/JavaScript er ikke støttet enda, slik det er i Windows 8 /Windows RT.

  4. Hei May! Vet ikke om dere har funnet noen til å hjelpe dere enda, men synes det virker som om mange har kommet med tips som bommer ganske mye på det dere ønsker å få svar på.

     

    Jeg forstår det slik at dere vil at noen hjelper dere med drift av maskinene og programmene deres, og da er det vel hovedsaklig eksterne driftselskap, eller konsulenter som er nærliggende å anbefale.

     

    Velger dere en driftsleverandør, så vil dere betale et månedlig beløp og ha tilgang til driftressurser når dere skulle trenge det.

    Jeg vet dessverre ikke hvor priser ligger osv. på driftsjenester men Intility er en kjent aktør for småbedritsmarkedet.

    http://www.intility.no

     

    Alternativt kan dere leie en infrastruktur-konsulent for å hjelpe dere med å sette opp backup internt hos dere, og eventuell 2.backup på et annet sted slik at dere sparer på alt i tilfelle brann, etc. Da slipper dere det månedlige beløpet og betaler kun når dere trenger bistand.

    Her finnes det også flere aktører, f.eks.

    http://www.evry.no

    http://www.atea.no

    • Liker 2
  5. Vil ikke anbefale MacBook med Retina, ettersom det har vært utrolig mye problemer med MBP Retina.

    De har blitt kjent for pikselfeil og at bildet henger. Hvis du vil ha Retina så bør du vente noen måneder til på en ny og oppdatert versjon. Akkurat nå er det bare 16000 ut vinduet for noe som du ikke er sikker på om kommer til å fungere ordentlig om noen måneder.

     

    Ville gått for vanlig MBP, der har man ihvertfall rom for oppgraderinger :)

    Har hatt 15" MBP med Retina siden 1 desember og ikke sett noen av problemene du nevner. Heller ikke hørt noe fra kolleger som har samme maskin.

    Har du noen kilde?

     

    Oppgradering skal det vel mye til før man trenger. 256GB lokal lagring på en bærbar holder selv til en god del OS-virtualisering, bilder film og det man ellers skulle trenge å ta med seg ut på tur.

  6. Ryddigere med powershell-script

    #Hvis maskin får kontakt med "NAS01", så mappes denne opp
    if (test-connection -computername NAS01 -count 1 -quiet) 
    {$net = new-object -ComObject WScript.Network 
    $net.MapNetworkDrive("u:", "\\NAS01\share", $false, "domain\user", "password")}
    # Hvis maskin ikke får kontakt med "NAS01" - gjør ingenting
    else
    {}
    
    #Hvis maskin får kontakt med "STASJONÆR01", så mappes denne opp
    if (test-connection -computername STASJONÆR01 -count 1 -quiet) 
    {$net = new-object -ComObject WScript.Network 
    $net.MapNetworkDrive("u:", "\\STASJONÆR01\share", $false, "domain\user", "password")}
    # Hvis maskin ikke får kontakt med "STASJONÆR01" - gjør ingenting
    else
    {}
    
    

    • Liker 1
  7. Folk har virkelig ikke fantasi. Tenk hvor mange ledere som jobber på farten og som titt og ofte har bedriftshemmeligheter på skjermen. Ta flytoget en vanlig ukedag og se hvor mange som sitter med laptopen og jobber. Jeg er ikke interessert i at andre skal lese mailen jeg skriver, eller se på dokumentene jeg leser.

     

    HP har lenge tilbudt samme type filter til sine bærbare business-maskiner. Dette er da et filter som må settes på når man skal bruke det. Jeg er på ingen måte applehore, men dette blir faktisk veldig bra hvis det funker på en tilfredsstillende måte.

  8. Hvor har du fått tak i Windows Embedded 7-imaget?

     

    Dette operativsystemet leveres vanligvis bare sammen med tynnklienter, og er kun ment å installere på visse PC-modeller. OS-et aktiveres ikke på samme måte som fulle versjoner av Windows, og dermed ser det ut til at du har en uaktivert versjon av Windows 7 Embedded som følgelig ikke kan brukes i domene.

  9. Her er beviset på DLD er dødfødt og sikkerheten er lav.

    Og med regjeringen i høysetet så blir det Windows servere, og da er løpet kjørt før det noensinne har begynt, for makan til dårlig sikkerhet skal man lete lenge etter.

    Og beviset har vi sett 2 ganger, purken og helsevesenet var jo satt ut av spill for ikke så lenge siden...

     

    Men som sagt, Erna og blondinen har samme kunnskap om PCer.

    Tror du har misforstått ett eller annet hvis du tror at ting automatisk blir mindre sikkert hvis man kjører Windows som OPERATIVSYSTEM.

     

    Informasjonstjenester skal aldri være beskyttet av sikkerheten i operativsystemlaget! Det skal være beskyttet av tilgangskontroll i applikasjons- og databaselaget. Utover dette skal sikkerhet ligge i brannmur og eventuelle andre sikkerhetsanretninger.

     

    Sikkerheten er aldri bedre enn det svakeste ledd, og hvilket operativsystem som kjører tjenestene har absolutt ingenting å si. Rutiner og god oversikt over tjenestene sine er alfa og omega. Alle patchede Windowsversjoner over Windows 2000-nivå har godkjent enterpise-sikkerhet.

     

    Det finnes mange usikrede linux-servere der ute.

    • Liker 4
  10. iPhone (1) var den første touchtelefonen som gikk ann å bruke, og hadde godt brukergrensesnitt. For å ikke snakke om at iOS-plattformen LAGDE fundamentet for et helt applikasjonsøkosystem via Appstore - som alle etterhvert skal kopiere. Til og med moren min kjøper apps til iPhonen sin, hun har aldri før kjøpt et eneste program. iPhone har også prestert å gjøre spilling på offentlig transport sånn semi-legitimt. I det hele tatt har den endret på hele måten folk tenker om mobiltelefoner på.

     

    Det samme gjorde iPad for nettbrettene.

×
×
  • Opprett ny...