Gå til innhold

Demogorgon

Medlemmer
  • Innlegg

    2 136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Demogorgon

  1. FORBANNA NYNORSK DRIT !!!!!! KAN IKKE FORDRA AT TING BLIR SKREVET PÅ DEN UNYTTGE MÅTEN ! . FÅ TING PÅ BOKMÅL SÅ DET KANSJE BLIR VERD Å LESE !

    KANSKJE* VERDT*

     

    kan ikke fordra illitterære unge mennesker som rakker ned på nynorsk på defekt bokmål.

     

    Og yay for nytt AC, kanskje jeg får tid til å gjøre ferdig 1'ern snart >_<

     

    *Edit: Morrasgretten

  2. For ikke veldig mye mer kronasjer kan man over nyttår få en 28" Dell 4k monitor. Valget er bare så utrolig enkelt for undertegnede. Vekk meg når jeg kan få gsync på den :)

     

    og MTP maskinvarekrav for 4k så kommer det helt sikkert noen stilige løsninger for 1080P rendering med 4k post processing om ikke fryktelig lenge. poenget med 4k er ikke nødvendigvis å kaldkvæle grafikkkortet, men å kunne utnytte en svært etterlengtet DPI økning.

  3.  

     

    Ammunisjonen derimot, krever presisjonsmaskinering av en patron, kule, ei fenghette, og en sprengladning som er umulig å fremstille med mindre du har veldig gode venner i kjemikalieindustrien som kan levere stoffer som er begrenset i salg til privatpersoner.

     

    Du trenger ikke så gode venner heller...

     

    Svartkrutt lager du enkelt med kull, svovel og salpeter. Dette er både enkelt å skaffe, og enkelt å lage selv. Fenghette er ikke noe vanskeligere å lage, rent fosfor antenner rundt 40 grader mener jeg å huske, hvilket betyr at varmen/sjokket er nok til å tenne ild. Kuler kan du støpe av loddetinn eller bly, patroner kan du lage av papp... Nitroglyserin av svovelsyre/salpetersyre og glyserol, Ammoniumnitrat av klorin og salmiakk. TNT husker jeg ikke i hodet, men det finnes nok på nett et sted :)

     

    Jeg støtter Nake her, det er kun moral som stopper oss. Er du småkriminell så bruker du kniv, torpedo - balltre, yrkeskriminelle har penger å betale med og vet hvor våpen kommer fra, og det er ikke printere...

    Skal vi bli venner? :D

  4. Pengene går til byråkrati og et sinnessjukt lønnsnivå - to faktorer som sammen knuser en hver fordel vi måtte ha av olje og velferd.

     

    Men det er også viktig å huske at Telenor har sitti å mjølka den gamle møkkakobbern i årtider. vi har ikke noe overordnet nasjonalt fiberbackbone så vidt jeg veit, og heller ikke politisk klima for infrastruktur. Så jaggu er det godt vi har penger og regionale kraftseleskap som gidder å prøve seg, for norsk telekomsektor foruten el seleskapene er en molbohistorie uten like med tanke på hvor langt framme vi faktisk var den gangen det begynte å gå bits på linjene rundt omkring.

    • Liker 1
  5. Fiberoptiske kabler er riktig nok langt raskere enn kobberledninger...
    Hva er dette for sprøyt? Propagasjonshastigheten er éne og alene gitt av permittiviteten til materialet det propageres i. For en single-mode glassfiber ender du opp med ca. v = c/1.46, for FR4-PCB ca. v = c/2, for høyhastighets-PCB ca. v = c/1.7, og for spesialtilfellene med luftfylt fiber og luftfylt kabel vil begge ha v ~ c. Hvordan klarer forfatteren fra dette å få fiberoptisk til å bli langt raskere enn kobber?
    DET er den mest interessante kommentaren jeg har lest på lenge! Hvor finner jeg mer informasjon om propagasjonshastigheter, og permittiviteten til forskjellige materialer?

     

    Wikipedia, EVT pensumlista på en bachelor/master innen elektronikk eller signalering.

  6. Håper inderlig på dedikert Nvidia-skjermkort, ellers er det no go på denne.
    Mhm, jeg lurer på hvordan fjorårets grafikk på macbook vil være opp mot Intel 5200. Hvis 5200 er dårligere så er det vel et ganske merkelig valg?

     

    irris pro (integrert intel + 128Mb L4 cache) er vel rundt 80% av et gt650, MEN hele pakka med cpu har en en TPD (eller tilsvarende) på 47w.

    I mine øyne en skikkelig griseheftig liten sak.

  7. småvilt at skjerm får så lite fokus - som student skal du jobbe på masina di mange herrens timer om dagen. jeg gjør i hvertfall det. OG når du først skal investere i god skjerm blir prisen såpass høy at du like godt kan dekke resten av behovene dine til en pc i samme runde.

     

    jeg gikk for Asus n56vz. full HD på 15.6 krever tilvenning, men gud så deilig når du lærer å bruke den. doble arkoppsett flyter som en drøm, god oversikt over arbeidet. du sitter ikke langt unna en laptop uansett.

    hjemme kjører jeg bare hdmi til 26 tommern med 16:10 og får det beste av det meste. drar spill akseptabelt skulle man få tid til det.

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?e=1451217

     

    gikk skikkelig til verks før jeg endte på denna, eneste som kunne fått meg over på noe anna måtte vært krav om quadro, men CAD har kommet langt nok til å funke akseptabelt på std. geforce.

  8. Hei hei.

     

     

    Dette blir vel en slags worklogg, men har ikke tia til så mye akuratt nå :)

     

    statusen pr. i dag er at jeg venter på litt deler fra england og statene, plast og "gjengestengene".

    på softwaresiden hadde jeg håpet å kunne bruke EMC2, som kommer i en ubuntu distro, noe som gikk på snørra :p

    Fikk ikke bevegelse på motorene, og et ukjent program på et ukjent OS ble litt mye plundring på en gang, så enleste motstands veg ble winXP og mach3. som funka helt kjempe med en gang, og jeg har fått bevegelse på motorene :)

     

    planen videre for loggen er å smelle opp en åpningsparagraf som forteller hva cnc er, betyr, og kan gjøre.

    Noen detaljskisser av bygget, hva det skal kunne utføre og, forhåpentligvis, noen eksempler på sistnevnte til slutt.

     

    men for nå, litt kjapp info, og et par bilder av det som er i boks så langt.

     

     

    Hvorfor:

     

    har i grunnen alltid kasta meg hodestups inn i diverse projekter uten peiling, uten verktøy, fasiliteter eller kunnskap. av og til har det funka, for det meste ikke :D

    Mye av problemet er manglende godt utstyr: med en eneste gang jeg skal prøve å få til et rett kutt, små, intrikate deler, nøyaktige vinkler, går alt rett syd så sørgelig fort. jeg har ikke hatt noen maskinpark eller godt verktøy tilgjengelig.

     

    For å bøte på dette, nå som dette har forandret seg noe, og som en utfordring for meg selv, skal jeg nå projektere, bygge og gjennomføre en cnc.

    ambisiøst er det så desidert, men så langt sabla morro! kommet borti så mangt på verdensveven i forbinnelse med dette, og være skal det vel bli.

     

     

    Når:

     

    Når jeg har tid. Innflytting med samboer, jobb og, gud forby(!), sosiale aktiviteter vil komme først, men så langt har jeg faktisk klart å legge ned litt tid og penger i dette.

     

    Hvordan:

     

    styre PC'n:

    duron 1200

    256mb sd ram

    ati rage 16mb (?)

    120Gb ide

     

    post-9701-1285104658,2693_thumb.jpg

     

     

    innkjøpt så langt:

    kit med:

    3x nema 23 stepper motorer, 1.7nm torque.

    1x motordriver kort, paralell inn, motorer ut.

    1x 300w/30v PSU

     

    post-9701-1285104583,4058_thumb.jpg

     

     

    Venter på

    2x 36" 1/2-10 ACME gjengestenger (lead screws)

    1x 12" 1/2-10 ACME ----------||---------------

    6x Delrin(plast) "muttere"

    3x motorfester

     

    en hel haug med HDPE plast kapp og plater 8)

     

    uppdate 18/10:

    fått motorkoblinger, plastikk, hjullager og lead screws.

    prøve å få mye gjort etter neste pendlerrunde, rundt 10/11. ser for meg at jeg kjøper inn stålprofilene da.

    post-9701-1287429614,6812_thumb.jpg

    post-9701-1287429638,8559_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...