Gå til innhold

Lakus

Medlemmer
  • Innlegg

    22 965
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Lakus

  1. Hvor komplett mongo må du være for å ta inn en haug dårlige kort, vurdere dem til å være i såpass dårlig stand at du ikke tør prise de til noe mer enn 50% av verdien og så selge de i butikk med medfølgelnde garanti, reklamasjon og hele pakka. Dette er jo en  garanti på å tape masse penger og ikke noe en butikk ville gjort frivillig. Ikke helvete om jeg hadde latt en kunde returnere en skadet vare, ta tapet på det, for så å prøve å selge den IGJEN så jeg kan få samme leksa i fanget en gang til. Haha. Nei.

    Mitt purrer som om det aldri har blitt brukt. Innpakningen var fin. Kortet er prikkfritt. Ytelsen er upåklagelig. Prisen var halvparten av normal salgspris. Og jeg tror på ingen måte at dette var Komplett som skulle være "snille" eller "ville bli kvitt dårlige kort". Sistnevte er etter min mening ren og skjær galskap. En feilprising? Mye mer sannsynlig og en MYE enklere forklaring enn noe annet. 

    Har man noensinne kjøpt bruktvarer i noen form dersom man er redd for å handle nedsatte varer i butikk? Tror man at tilbudet på melk som går ut i morgen er fordi du blir syk av melka og det er best å ikke ta sjangsen? Merkelig holdning.

    • Liker 5
  2. JarleGutt skrev (3 timer siden):

    En ting jeg ikke forstår med demo grafikk kort, både fra Komplett og Proshop;
    hvem ved sine fulle fem kjøper er demokort og risikerer ikke få med alle ting som skulle vært med, ikke aner hva behandling kortet har fått, bare får å spare ca 5% / 1000 kr?!

    Synes det er galskap...

    Full garanti, reklamasjon etc. Så samma faen egentlig. Er det billigere så er det billigere.

    • Liker 1
  3. Hvis du har ett spesifikt bruksområde, ikke oppgrader baser på spesifikke "what if's". Source 2 vil potensielt gjøre 7800X3D bedre til ditt bruk, men det er ett bruksområdet og i fremtiden sånn som jeg leser deg. På en måte gjør jo det å ha en klar bruk problemet lettere å løse, men den manglende faktoren er tid. Må bare vente å se hvor mye bedre det potensielt er. Derfra er det jo bare å se på kronene i lommeboka.

  4. JarleGutt skrev (14 minutter siden):

    wow, ja det var vel merkbart raskere enn det jeg hadde funnet hos Komplett...

    Om du kjøper 6000 RAMen og SN850Xen hos Proshop og resten på Komplett blir totalsummen mer eller mindre den samme og du får raskere RAM.

  5. JarleGutt skrev (5 timer siden):

    Ok, ingen innspill på RAMen her? Regner med den er blant de beste hos Komplett. 6000 RAM koster for mye. Og tenkte beste var å kjøpe en som er sertifisert for AMD, ikke bare en som har XMP.

    6000 CL30 for 250kr ekstra
    https://www.proshop.no/RAM/GSkill-Trident-Z5-Neo-DDR5-6000-C30-DC-32GB-AMD-EXPO/3110538

    Samme RAM som du liket til hos Komplett, men 800kr billigere
    https://www.proshop.no/RAM/Kingston-FURY-Beast-DDR5-5600-C36-DC-32GB-AMD-EXPO/3103919

    Komplett er blitt dritdyrt på mange ting.

  6. Uten at tråden handlger om Elkjøp; så ja, jeg har bare positive opplevelser med de egentlig. Bor dog nær Oslo så det kan hende kundeservice her er litt mer på den at de bare lar ting gå og så rydder de opp internt hvis noe er galt, ettersom volumet kunder er ganske stort. Men har aldri opplevd åp krangle på noenting som jeg kan huske. Har levert tilbake ting av grunner fra "den var for stor" til at noe var galt og det var alltid bare "ok - signer her" og så pengene tilbake eller ny ting.

  7. Dr.Peedee skrev (2 timer siden):

    Takk :) Trådløst VR… Uansett så er det latency. Mer enn på skjerm. Mer enn på VR via kabel. En periode hadde jeg et vindu meg stats på fps og latency åpen for å sjekke. Men i går ettermiddag fjernet jeg det. Jeg hadde det så gøy bare. Var mer enn på PC spill med kablet nettverk og  med kablet kontroller og 144 via DisplayPort. Sikker ganske «mye» mer. Jada. Men - jeg er en dude på langt over 50 år. Detta funker. Ikke hardcore competition. Men det funker. Og det er gøy - også i multiplayer (Pavlov og Onward f.eks). 

    Håper du ikke blir skuffet :)

    Jeg har allerede Index om jeg skulle finne ut at null latency er kjempeviktig. Men det finnes ingen spill i VR hvor jeg er veldig opptatt av å konkurrere fremfor å ha det gøy. Og etter å ha brukt både Vive, Pimax og Index vil jeg nå fremfor alt vekk fra kabelen. Man går jo og håper på en ny trådløs variant fra Valve, men så tett de spiller kortene sine er det jo umulig å vite når det skjer. Nei. Jeg ville nok tro at for de aller fleste så vil en Pico 4 med Virtual Desktop dekke så og si hele behovet for VR. Og man kan fortsatt bruke den uten en PC, men da med et mindre utvalg.

    Jeg har dog ikke kjøpt en enda. Prioriterte ny PC, men tror den planen blir satt på is i noen måneder til slik at prisene kan justere seg skikkelig. Ryker nok på en Pico veldig snart.

    Men hva slags wifi oppsett har du og hvor langt unna ruteren spiller du? Er ikke veldig trådløst om man må stå 1m unna liksom.

  8. vidor skrev (2 timer siden):

    HDR er vel enda såpass mye i startgropen at det langt fra er godt nok modnet. Egentlig litt rart siden fake HDR innenfor 8-bit fargerom kom for lenge siden. Pushet for kjappe skjermer synes jeg ķom før teknologien var klar nok for det. Mye rart som forsøker å gå som høy-FPS som ikke burde gjort det.

    Det er litt irriterende at det ikke er bedre håndtert i Windows siden det på TV'er ser amazing ut allerede. Da spesielt på OLED etter min mening. Konsollene f.eks kjører jo HDR perfekt i både menyer, spill og video, men Microsoft har virkelig ikke gjort noe med HDR i Windows og det er veldig tungvindt.

     

    Nimrad skrev (2 timer siden):

    Mitt inntrykk er hovedsakelig det at Windows har elendig HDR-støtte. Det blir jo fokus i Windows 11 og noe av dette kommer vel også til Windows 10.

    Jepp. Men for min del kan jeg ikke forsvare å ta vare på en skjerm til 22K i påvente om at i fremtiden vil det kanskje bli fikset, være det fra Samsung eller Microsoft. For alt jeg vet vil de kludre det til for hverandre. Forhåpentligvis har det kommet tilsvarende i smalere format innen den tid da HDR fungerer fint er kommet.

     

    JetzBullet skrev (1 time siden):

    Med standard settings på HDR-lysstyrkebalanse i Windows blir HDR noe blast, hjalp mye på sette denne til max som markert på bildet. Har CX OLED koblet til pcn.

    Den slideren skal vel egentlig være for å korrigere lystyrken på SDR innhold når HDR er aktivert i W10. Men med tanke på hvor dårlig det håndterer HDR generelt er jeg ikke overrasket over om det påvirker bildet på begge ender. Har uansett den samme slideren helt til høyre selv. Desktopen ser helt dust ut uten.

  9. Jeg kommer til å levere tilbake min Neo G9 til Elkjøp en gang de nærmeste dagene. Det er jo en enestående skjerm egentlig, men det skurrer litt i totalen her for min del.

    HDRen er i teorien det beste du får i monitorer akkurat nå, og når alt fungerer er det faktisk ganske magisk å spille f.eks Doom i fullskjerm. Den er så kjapp og bildet så fullt av liv at det faktisk gjør spillet morsommere. Men jeg sliter med et par ting, som f.eks hvordan HDR er håndtert. Det er litt vanskelig å sette fingeren på det, men det føles veldig som at skjermen ikke snakker skikkelig sammen med PCen. I YouTube videoer og filmer med HDR så fungerer ting 110%. Ting lyser opp og ser kjempebra ut, samtidig som dimmesonene holder de mørke områdene mørkere enn noe som ikke er OLED burde. Det fungerer mao fantastisk. Men start opp tre spill og du blir motatt med tre forskjellige bilder. Ett kan være utvasket og blast, ett kan være i overkant kontrastrikt og det siste ser perfekt ut. Jeg overdriver her nå, men det føles som sagt som om det er noe som skurrer mellom PC og skjerm, og av hva jeg har sett på nett svarer AMD og Nvidia at de i sine tester ikke kan se noe galt i deres signaler som blir sendt til skjermen. Så da er det opp til Samsung da.

    Det er også litt flimmer og etterslep mellom høye kontraster når man kjører den i 240hz modus - noe jeg selsagt vil kjøre og vil slippe når den koster såpass mye.

    Bredden er i utgangspunktet veldig fin og nyttig, men jeg hadde en 21:9 34" fra før og det oppleves trangt å skulle dytte to smale vinduer på siden av det større vinduet i midten jeg vil ha. Og ekstra skjerm sidenav en 49" resulterer i at jeg skrur hodet av ryggraden når jeg skal se til siden. Så jeg har egentlig bestemt meg for å gå tilbake til 21:9 34" med 27" på siden. Bare så synd at det ikke er noe som ligner der ute i 34".

    Så. Om noen vil ha en Neo G9 til 17500kr så pling på, jeg leverer den som sagt tilbake snart. Kjøpte den fra Elkjøp med Kundeklubb-rabatt så det er den prisen. Sier det bare sånn hvis noen her VET de skal ha en og ikke vil vente på at noen får den tilbake på lager.

  10. Evil-Duck skrev (27 minutter siden):

    Jeg bor i ei boligblokk og valgte å ta ut strøm fra mitt eget sikringsskap istedenfor hovedtavla til bygget. Dette innebar at det måtte trekkes kabel fra leiligheten min, til utsiden av bygget, ned langs bygget 3 etasjer ned å et godt stykke bort til min parkeringsplass hvor det ble satt opp en Defa lader av ikke billigste sort. Ganske så worst case scenario hvor det ble brukt sikkert 10+ meter med kabel kanal utendørs osv. Denne herligheten kom på 20 000,- ferdig installert.

    Det hadde jeg aldri fått lov til i blokka mi.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...