Gå til innhold

Coffey

Medlemmer
  • Innlegg

    9 056
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coffey

  1. Mannen med ljåen skrev (På 13.5.2024 den 6:47 PM):

    Jeg ser selvsagt penger ditt. Men slike dilemma blir det bare flere av i fremtiden, så lenge grensa er vidåpen og alle har krav på norsk statsborgerskap.

    Dobbelt statsborgerskap skulle aldri vært mulig.

    Alle har ikke krav på statsborgerskap. Tvert imot.

    Og hvis dobbelt statsborgerskap ikke var mulig, så hadde Bhatti kun hatt norsk statsborgerskap, og da hadde vi (forhåpentligvis) aldri hatt denne diskusjonen.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  2. Gravitass skrev (På 9.5.2024 den 12:17 AM):

    Om du følger nøye med i medie-Norge så vil du se at det er relativt få Sunnmøringer som har blitt kjendiser (innenfor film, musikk, TV osv.). Min teori er at det er slik fordi vi Sunnmøringer er fullt opptatt med verdiskapning lokalt. 

    Deeeet er en teori jeg gjerne skulle ha sett litt statistikk på. Det er nok muligens litt selektiv mønstergjenkjenning på gang her.

    • Liker 1
  3. Mannen med ljåen skrev (39 minutter siden):

    Han kan dømmes in absentia i Norge, og sone i Pakistan. Norge kan avtale dette med Pakistan. Så slipper vi at han er en fri mann i Norge når dommen er ferdig sonet noen måneder senere. Eller bare trekke tilbake statsborgerskapet hans, så han ikke kan returnere. Om Pakistan fengsler ham eller foretrekker at han får frihet til å terrorisere Pakistan er opp til pakistanske myndigheter. Han trengs ikke her.

    Her er det mye å ta tak i.

    1) Det er kanskje en mulighet for at Norge kan avtale dette med Pakistan - det vet jeg ikke nok om til å si noe om - men har Norge nok tillit til det pakistanske rettssystemet til at det er en risiko som er verdt å ta? Og hvor mye penger kommer det til å koste Norge versus å få han hjem?

    2) Hvis han blir sluppet fri i Pakistan, så er det ingenting som stopper han fra å fortsette å planlegge terror her i Norge. Er det en risiko vi ønsker å ta for å spare litt penger?

    3) Ref. den norske grunnloven, så kan han ikke miste statsborgerskapet sitt. Han er født i Norge, og er per den norske grunnloven like mye norsk som du og jeg.

    Det er absurd å se hvor mye dere forsøker å vri og vende på det at han har dobbelt statsborgerskap. Jeg kan vedde gode penger på at dere hadde hatt en annen holdning hvis f.eks Manshaus hadde hatt, la oss si, norsk og dansk statsborgerskap.

    Dere kan være så innvandringskritiske som dere bare vil, men jo raskere dere evner å skille mellom en flyktning/innvandrer uten statsborgerskap, og en norsk statsborger, som har ukrenkelige grunnlovsbetingede rettigheter, jo raskere er det mulig å ta dere seriøst.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  4. DukeNukem3d skrev (På 9.5.2024 den 7:40 PM):

    Det han fortjener er jo en pakistansk fengselscelle. Men man får ikke alltid som fortjent her i livet.

    Hvorfor fortjener en norsk statsborger, en mann født og oppvokst i Norge, en pakistansk fengselscelle? Skal jeg, som har en tysk tippoldefar, bli sendt til Tyskland da, hvis jeg bryter loven? Eller er jeg norsk nok til å kunne bli straffeforfulgt her hjemme?

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  5. Camlon skrev (7 minutter siden):

    Feil. Virkeligheten er at veldig mange slipper unna.

    DANMARK: Dømte kriminelle kan i dag gemme sig i udlandet og rejse tilbage til Danmark som frie efter fem til tyve år uden at afsone en dag i fængsel. Der er deres straf nemlig forældet, afhængigt af straffen.

    https://nordjyske.dk/nyheder/doemte-slipper-for-straf-ved-at-blive-vaek/8f977913-c283-4993-bb7b-7e779d051ca2

    Jeg tror jeg slår følge med Boing_80 og melder meg ut av denne diskusjonen, men som et avsluttende svar:

    Korrelasjon medfører ikke kausalitet. Bare fordi det er noen (eller mange, for den saks skyld) som slipper unna, så betyr ikke det at vi ikke prøver å straffeforfølge de.

    Det er forresten poengløst å linke til en dansk nyhetssak når vi diskuterer hva vi gjør her i Norge. Se her, her er en mongolsk nyhetssartikkel som bekrefter at det er verdt å straffeforfølge terrormistenkte!

    • Liker 7
  6. Camlon skrev (Akkurat nå):

    Det høres fint ut, men kommer aldri til å skje.

    Det er jo det vi gjør. Herregud, da, mann. Universet roterer ikke rundt din virkelighetsoppfatning. Bare fordi DU ikke har hørt om det, så betyr det ikke at det ikke skjer.

    Camlon skrev (Akkurat nå):

    Det jeg mener er Bhatti og terrorangrepet har hatt mye mediadekning i Norge.

    Igjen så tar du utgangspunkt i hvordan DU oppfatter noe. Og ja, det er ikke rart i at Bhatti og terrorangrepet har fått mye mediadekning. Det er fordi det var et terrorangrep i Norge. Noe som heldigvis er et sjeldent syn her til lands.

    • Liker 6
  7. Camlon skrev (8 minutter siden):

    Jeg vil at man heller skal fokusere på alle de andre tilfellene, ikke på prestisjesaker.

    Hva hvis - og jeg vet dette kan høres litt  c r a z y  ut - man gjør begge deler? Både fokuserer på "alle de andre tilfellene" og disse såkalte prestisjesakene?

    Forresten, hva legger du i at det er en prestisjesak? At det er Bhatti det er snakk om? Eller det at mannen er mistenkt for medvirkning til grov terror, noe som jo er en meget alvorlig ting å være mistenkt for?

    • Liker 6
  8. Camlon skrev (3 minutter siden):

    Det er regjeringen som er årsaken til at han ble utlevert til Norge, ikke rettsystemet. Hadde dette ikke vært en kjendissak, så hadde han fortsatt sittet i fengsel i Pakistan.

    – Det har vært svært viktig for regjeringen å få Bhatti utlevert fra Pakistan, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) fredag morgen.

    https://www.vg.no/nyheter/i/93mQAM/arfan-bhatti-er-paa-vei-til-norge

    Bare fordi Emilie Enger Mehl sier at det har vært viktig for regjeringen at han blir utlevert, så betyr det ikke at det var de som bestemte det.

    Ref: maktfordelingsprinsippet.

    • Innsiktsfullt 1
  9. Camlon skrev (På 5.5.2024 den 7:39 PM):

    Vi sparer ikke penger på ikke straffeforfølge deg om du har drept noen.

    Hvordan sparer vi ikke penger ved å ikke straffeforfølge folk? Jeg trodde det var hele argumentet ditt?

    Camlon skrev (På 5.5.2024 den 7:39 PM):

    Det er forresten masse folk som slipper unna kriminalitet ved å flykte til et annet land, nettopp fordi norske myndigheter mener det er for dyrt å straffeforfølge dem. Hvorfor ikke fokusere på dem istedenfor?

    Denne påstanden trenger rett og slett en god, gammeldags kilde. Hvilke mennesker har vi valgt å ikke straffeforfølge av økonomiske årsaker? Og: var de medskyldige i terror?

    • Liker 2
  10. At pumpen måler presist har jeg tillit til, og jeg fant en fin video som forklarte hvordan stempelstrømmålere fungerer, men det jeg lurer på er om det alltid må være en liten (eller stor?) rest igjen som har blitt målt, men som ikke kommer inn i bilen?

    Eller, nå som jeg tenker meg om, så er det kanskje slik at bensinpumpen vet hvor stort volumet av bensin som vil være fanget mellom strømingsmåleren og ventilen til munnstykket når den lukker seg, slik at den alltid kan trekke fra dette i totalsummen?

  11. Jeg har forsøkt å sette meg litt inn i hvordan bensinpumper fungerer (dette var en veldig fascinerende video om hvordan munnstykket stopper flyten når tanken er full), og hvordan den kan måle så presist hvor mye bensin jeg har pumpet.

    I den sammeheng har jeg et todelt spørsmål angående strømningsmåleren som jeg ikke har funnet svaret til:

    1: Slik jeg forstår det, så kan den ikke måle 100 % presist den mengden bensin som man fyller på i bilen? Siden strømningsmåleren ikke er montert i enden av munnstykket så vil det vel alltid, når munnstykket stopper flyten, være en rest igjen som har blitt målt, men som ikke havner i bilen?

    2: Og hvis det er slik at strømningsmåleren ikke kan måle helt presist mengden bensin, finnes det noen reguleringer eller slikt som bestemmer om differansen skal havne i favør av kunden eller bensinstasjonen?

  12. Til anmelderen:

    Dette var en fin og forfriskende skarp anmeldelse, men du skriver ofte veldig kronglete og usammenhengende. Du avslutter brått både setninger og argumenter, og går rett videre til noe annet. For så i noen tilfeller å gå tilbake til den første setningen eller argumentet. Det gjør dessverre anmeldelsene dine litt slitsomme å lese.

    Jeg ville ha anbefalt deg å lese nøyere igjennom teksten før den publiseres, fordi mye av det hadde blitt fikset med noen strategiske konjunksjoner og enkel omstrukturering av setninger.

    Dette er kun ment som konstruktiv feedback! Ellers var det en fin anmeldelse.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...