Gå til innhold

Mr.

Medlemmer
  • Innlegg

    207
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.

  1. Ville først og fremst valgt speilløst system ut fra tilgjengelig optikk, og i min optikk er det klart micro Four Thirds som har det beste utvalget - god zoomoptikk, makrooptikk, god fastoptikk som ikke nødvendigvis samtidig koster det hvite ut av øyet, med mer..

     

    Enig i at mft har best utvalg. Jeg har lurt mye på et olympus e-m5 siden jeg ser meg om etter et alternativ til mitt aldrende ft-utstyr. Men når jeg prøver å finne et passende utvalg av mft-objektiver ender jeg alltid opp med en utrolig høy pris. Når jeg sammenligner denne prisen med hva jeg kan få hvis jeg kjøper en fullformat med god uorginal opptikk blir jeg ganske forvirret :-)

     

    Det er som noen skrev et sted i mtf-tråden. Mft mangler noen av de skarpe normalzoomene som ft-systemet hadde. Panasonic har et, men det koster ca. 10 000 og inneholder etter hva jeg forstår en god del plastikk. Det har visst problemer med bildestabiliseringen også.

  2. Det er vel ikke superstor forskjell på dem, bortsett fra at 12-50 såklart er værtettet og har litt større rekkevidde. Nå har jeg riktignok ikke prøvd den mye, og bruker kun fastoptikk selv. 45mm 1.8 er jo bra, og 75mm 1.8 er fantastisk. 12mm 2.0 ble jeg aldri helt venn med, men det kan nok ha noe med brennvidden å gjøre. Nå ønsker jeg meg en panaleica 25mm 1.4 og en samyang fisheye, så begynner det å hjelpe.

     

    Takk for synspunkt...

    I utgangspunktet vil nok 60mm f2,8 macro være det første jeg vil ha i tillegg til kitzommen. Og som nr. 2 lurte jeg faktisk på om 12mm f2 kunne være interessant. Kanskje en vidvinkelzoom vil være et bedre valg.

  3. Takk for "oppbyggelige" tilbakemeldinger :-)

     

    Jeg synes en av de store fordelene med et lite kamera som e-m5 er at man kan gå rundt med det uten å bli lagt merke til. Man fremstår som en "turist".

     

    Det vanskeligste med mft synes jeg er å velge mellom objektiver, men altmulig-kitzoomen bøter jo litt på dette problemet til å begynne med. Er den noen som har hatt noen tanker om i hvilken grad dette objektivet evner å leve opp til kamera? Kan det sammenlignes med et objektiv som f.eks zd 14-42 1:3.5-5.6?

  4. Mange mener at kjøp og salg av innsamlet informasjon om folks privatliv vil bli en ny "oljeøkonomi". Banker, forsikringsselskaper og arbeidsgivere osv vil betale mye for statistisk informasjon om folk. Google og facebook bruker milliarder på gratistjenester, men sannsynligvis vil inntjeningen om ikke lenge bli astronomisk. Det som gir dem det statistiske grunnlaget for å lage nøyaktige personprofiler er dagens overvåkning av folk.

     

    Hvis f.eks en bank kan identifisere de 20% beste og de 20% dårligste kundene i et befolkning kan dette være verdt uhyggelig mange milliarder kroner.

    • Liker 1
  5. Synes i-phone har blitt et sært produkt for spesiellt interesserte. Apple skulle være så innovativt og kreativt i begynnelsen, men har blir trangere og trangere og mer og mer lukket for hvært år som går. Nesten som om de hendvender seg til kunder som ikke liker å tenke selv. Og hvis man er "ulydig" kan man risikere at telefonen blir "bricket".

     

    Kanskje er det litt slik med iphone som med harley davidson? Gjennomsnittskunden blir ett år eldre for hvert år som går.

     

    • Liker 3
  6. Noen som får til å kjøpe apps enda? Teit å holde det lukket i Norge :roll:

     

     

    kunne ikke vært mer enig med deg!

     

    Kanskje det har noe med den spesielle norske forbrukerkjøpsloven å gjøre?

     

    Etter hva jeg forstår så kjøper man ikke en kopi av et program, men betaler vel heller for at et lukket operativsystemet skal stille bruken av det til rådighet i et visst tidsrom. Hva med f.eks angrerett hvis programmet ikke fungerer tilfredstillende, eller tap av dyre programmer ved et OS-systemkrash? Hva med moms, eller eventuell refusjon av dette? Hva med norsk lovgivning i forhold til softwarebruk som er totalt kontrollert og styrt fra en appstore i Asia? Sikkert mange kompliserte juridiske problemer.

     

     

    Det burde egentlig vært unngått, ettersom Apples Appstore er tilgjengelig. Eller er det bare fordi Apple er så hipp og "typisk amerikansk" at det blir godtatt.

     

    Jeg tror eplefolka trengte litt tid på seg før de kom i gang også. Bada er jo fremdeles veldig nytt. I tillegg skal det sikkert forhandles om betalingsløsninger ol.

     

    Jeg skulle ønske man hadde fått til ordningen med "cybercash". DVS et internationalt konvertibelt digitalt betalingsmiddel som man kunne veksle til seg og bruke fritt på nettet.

  7. Noen som får til å kjøpe apps enda? Teit å holde det lukket i Norge :roll:

     

     

    kunne ikke vært mer enig med deg!

     

    Kanskje det har noe med den spesielle norske forbrukerkjøpsloven å gjøre?

     

    Etter hva jeg forstår så kjøper man ikke en kopi av et program, men betaler vel heller for at et lukket operativsystemet skal stille bruken av det til rådighet i et visst tidsrom. Hva med f.eks angrerett hvis programmet ikke fungerer tilfredstillende, eller tap av dyre programmer ved et OS-systemkrash? Hva med moms, eller eventuell refusjon av dette? Hva med norsk lovgivning i forhold til softwarebruk som er totalt kontrollert og styrt fra en appstore i Asia? Sikkert mange kompliserte juridiske problemer.

  8. Jeg har lest flere kritiske kommentarer på waves bruk av ram. Bla. at en svært stor del er låst for lagring av meldinger! Hvis dette er riktig så vil jo i praksis mye av rammen være bortkastet for de som ikke bruker e-mail eller andre plasskrevende meldingsystemer!

     

    Dette synes jeg er så rart at jeg tror det må ligge noe annet bak.

     

    Jeg har forresten også sett en demonstrasjon hvor man måtte lukke widgets for å frigjøre ram nok til å kunne bruke den innebygde nettleseren.

     

    Kan det være at man legger inn slike "skjulte" begrensninger med tanke på større salg av neste modell tro?

     

    Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe en slik, men lønner det seg å vente på en eventuell 8GB-utgave tro?

     

    Er det noen som vet noe om når en slik kan dukke opp?

  9. Det overrasker meg at det ser ut til at det er en del Android brukere her som er sjokkert. Google går Apple en høy gang når det gjelder denne typen innsamling, men det er liksom greit siden Goole er kule, gir vekk masse stæsj gratis og har et motto som sier "Don't be evil".

     

    Apple er et hardware-firma, de tjener penger på å selge hardware. Det er innlysende og opp i dagen.

     

    Google, derimot, selger sine brukere. Det er der Google har hovedinntekten sin. Men igjen, siden de er kule og gir vekk masse kult stæsj så er det liksom helt greit.

     

    Verden vil bedras...

     

    Ikke bare selger de sine kunder med hud og hår, men strategien deres er i ferd med å bli en modell for alle andre. Deres omfattende overvåkning av folk har gitt dem et enormt konkurransefortrinn. Dette viste seg veldig tydelig under nedgangen i forbindelse med finanskrisen.

     

    Noe av årsaken til utviklingen er at mange poppulære nettsteder tjener mye av pengene sine nettopp gjennom slik virksomhet som f.eks google driver. De ønsker ikke for mye fokus på slikt.

  10. Decline skrev:

     

    "Spekulasjoner og konspirasjonsteorier kan du ta på din egen blogg eller noe. Her diskuterer vi fakta."

     

    Det finnes mye fakta om dette emnet, men alle som har fulgt med noen år kan lett konstatere at du i liten grad skiller mellom personlig synsing, propalestinsk ønsketenkning , politisk propaganda og dokumenterbare fakta.

     

    Men dette er kanskje en del av din "image" siden du kaller deg decline

  11. At digitale enheter i seg selv i stadig større grad fungerer som overvåkningsverktøy er noe mange ønsker å fortrenge. Snakket om å "skru av og på" blir meningsløs hvis de som lager os'et ønsker denne informasjonen. De kontrollerer både softwaren og hardwaren 100%.

     

    Noe man ofte kan lese i diverse lisensbetingelser er at all innsamlet informasjon kan kobles sammen og selges. Alt fra support, logging av telefonbruk, pcbruk og all annen informasjon som kan hentes inn om identifiserte privatpersoner.

     

    Dette har blitt langt mer omfattende enn noen aner. Jeg synes det er virkelig rart at det ikke er mer fokus på dette.

  12. "Okkupere" er et norsk ord oversatt fra det engelske occupied. Det engelske ordet kan bety helt andre ting enn det ordet blir tillagt i norske medier. Betydningen i denne sammenhengen er "besatt", akkrurat slik som Tyskland ble besatt etter 2.VK. De besatte områdene ble brukt av en fiendtlig angriper, og kan i følge alle konvensjoner besittes helt til angriperen underkaster seg en bindene fredsavtale. (for ordens skyld, ingen av de landene som angrep israel i 48, 67, 73 osv hadde noen som helst folkerettslig krav på dette område)

     

    Israel ønsket å forhandle frem en fredsavtale etter 67, men araberne var ikke interessert. De begynte i stedet å planlegge neste krig. Yomkippurkrigen. I mange år var Israel legitimer besittere av disse statsløse områdene. Etter enda flere år, da områdene var blitt godt etablert som et politisk våpen mot Israel, ble de derimot plutselig interessert i forhandlinger. Men det arabiske minimumskravet er enkelt og greit at alle de millionene som de definerer som "flyktninger" skal få fulle borgerrettigheter i Israel. Det vil si, de vil gjøre Israel til en arabisk stat gjennom et arabisk flertall.

     

    Dette var forresten Englands politikk i mandattiden også. De stengte jødene ute og lot muslimer fritt strømme inn i området. Svært mange kom fra Egypt.

     

    Hvem har de "palestinaarabiske områdene" egentlig blitt tatt i fra? Tyrkia? De hadde kontrollert disse områdene i hundrevis av år. Eller England, som tok over kontrollen over området og palestinamandatet for å opprette en jødisk stat? Eller er det slik at en hvilken som helst folkegruppe kan gjøre krav på å overta et område og opprette sin egen stat?

     

    Rent prinsipielt kunne det være interessant å spørre seg om hvis to million svensker slo seg ned i Østfold, ville de da ha krav på en nasjonal rett over dette området og undertrykke eller rense bort nordmenn?

     

    Muslimene, som begynte som en liten opprørsgruppe i Saudiarabia, har flere ganger angrepet og okkupert store områder i midøsten, afrika og andre steder. Både selvstendige land, og områder fra hver andre. Er eiendomsrett "ferskvare"? Ville Hitlers okkupasjoner blitt til legitim eiendomsrett hvis det bare hadde gått litt tid? Er Norge egentlig dansk, siden de eide oss i hundrevis av år? Eller hvis de hadde mobbet oss ut av landet?

     

    Palestinamandatets område ble som nevnt delt mellom arabere og jøder, hvor araberne fikk tre fjerdedeler. Det samme skjedde forresten da Libanon og Syria ble opprettet for fortrinsvis kristne og muslimer. Årsaken var selvsagt at islamske stater erfaringsvis altid undertrykker alle andre enn muslimer. Men nå er Libanon islamisert av Hizbollah og kristendommen er utryddet.

     

    Hvor går egentlig grensen mellom "demokratisk eiendomsrett", historisk eiendomsrett, nasjonal eiendomsrett og folkerettslig eiendomsrett? Den siste etablerte nasjonen i dagens Israel var faktisk to rent jødiske land. Siden har området vært okkupert av europeere, egyptere og tyrkere og flere andre.

     

    For å kunne diskutere midtøstenkonflikten burde man først komme frem til felles oppfatning kriteriene. Ellers blir det som om en husbygger ønsker å tapetsere 2.etg før han har laget grunnmuren.

     

    Jeg kjenner folk som har tilbragt tusevis av timer med norske nyhetsmedier, men som ikke vet mer om midtøstenkonflikten enn man kan lære seg på en time. De venstreradikale meniene ønsker nemlig ikke å informere, men å gi folk meninger.

     

    Dette gjør de ved å påvirke folks følelser. For de vet at hvis ola nordmann først "føler noe", så prøver han blindt å finne informasjon som passer til følelsene, og aviser allt annet.

  13. Mer om android: http://www.digi.no/845485/hver-femte-android-app-minner-om-spionvare

     

    En interessant rapport: http://threatcenter.smobilesystems.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=8

     

    Jeg kommer nok aldri til å kjøpe htc desire, eller for så vidt andre androidtelefoner heller. Når appsene kan være så ille, hva skal man da tro om selve OS'et? Det lever sitt eget liv.

    jeg er ikke uenig i at det kan finnes farlige apps bare for å si det.

     

    men å utale at du aldri skal ha androd på grunn av at det finnes apps som kan være "farlige" eller faktisk er farlige er omtrent som å si at man skal ikke ha datamaskin fordi det finnes programmer man kan laste ned fra nettet som har spyware.

     

    så lenge noe os blir populært vil det bli laget spyware og virus til det OSet.

     

    *tillegg*

    f.eks så har Symbian både virus og spyware

    og iPhone har virus og spyware

     

    eneste jeg finner med bada og virus er at vist nok så ble de første wavene sendt ut med virus på minnekortet som var beregnet på å aktiveres ved tilkobling til pc

     

    Jeg er mistenksom til symbian og bada også. Det jeg synes er litt frustrerende er de mulige spywarefunksjonene i selve telefonen. Nye gpschiper bruker ganske lite strøm, og på sparemodus kan de lage loggfiler som sier hvor fort du har kjørt, hvor lang tid du bruker i butikken, ev. hvilken butikker. Kanskje den registrerer når du står opp og sjekker den på morgenen og når du legger den fra deg om kvelden (gyro) Kanskje lager den mp3-opptak hvis det skjer noe "spennende". Kanskje får du reklame for middel mot snorking hvis den registrerer at du snorker? :-)

     

    Mulighetene er uendelige. Faren er at store mengder informasjonen om noen år sendes til land uten lovgivning for behandling av slikt. Derfra kan de kanskje selge personanalyser og brukerprofiler, informasjon om antatt intelligens, pålitelighet og mye annet.

     

    Jeg anbefaler alle å lese lisensinfomrasjonen. Formuleringer som f.eks "vanligvis ikke" betyr "det vil vi". "Polesy" betyr gjerne "dette vil vi du skal tro" osv.

     

    Ofte selger vi oss med hud og hår ved å klikke accsept.

  14. Det har visst blitt nye funksjoner i Iphone også.

     

    http://www.digi.no/845441/apple-overvaaker-iphone-brukere

     

    Mer om android: http://www.digi.no/845485/hver-femte-android-app-minner-om-spionvare

     

    En interessant rapport: http://threatcenter.smobilesystems.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=8

     

    Jeg kommer nok aldri til å kjøpe htc desire, eller for så vidt andre androidtelefoner heller. Når appsene kan være så ille, hva skal man da tro om selve OS'et? Det lever sitt eget liv.

  15. Noe annet jeg lurer på: Mange som har en datamaskin vet at den jobber til stadighet med ting "vi ikke har noe med". Mye dreier seg om overvåkning, og logging av bruk, og detekering av spyware og virus. Men noe dreier seg også om funksjoner som kan brukes av kommersielle aktører. Infokapsler er gammeldags og er i ferd med å bli erstattet av legitime spionprogrammer som identifiserer brukere og deres bruk på andre måter. Typisk at f.eks MS sier at deres programmer ikke kan kalles spyware fordi alle kan lese deres "spyware-lisensbetingelser, og likevel bruker programmene frivillig.

     

    Google er en av de aller verste på dette området. Kan det være at HTC Desire's høye strømforbruk har noe med dette å gjøre? Selv tror jeg det.

    Dette ser ut som ren spekulasjon fra din side. Jeg stiller meg sterkt tvilende til akkurat det. Spotify har sett ut til å vært en av synderne på min Desire. Synes forøvrig ikke strømforbruket er så høyt som enkelte skal ha det til. Og dessuten: Burde ikke det i såfall gjelde for alle android-telefoner?

     

    Jeg innrømmer selvsagt at dette bare er spekulajosjoner. Men jeg har faktisk spekulert en stund. Jeg ble mistenksom da jeg leste om Nokias nye "sosiale strategi" og en god del av lisensbetingelsene for softwaren deres.

     

    Men med tanke på diverse fæisbukkavsløringer den siste tiden, og om all kritikken Google har fått. Tenk hvilke muligheter en tilpasset telefon kan gi av innsikt i folks privatliv! Nesten ubegrenset. Bare en halv kilobyte kan inneholde utrolig mye informasjon og loggfiler ol. Jeg spør meg rett og slett om Google vil la en slik mulighet gå fra seg.

     

    I tilfelle ikke så vil selve produksjonen av slike små datapakker kreve en del strøm. Hvem vet, kanskje det er noe av årsaken til at Samsung ønsker sitt eget operativsystem? :-)

     

    Folk aner ikke hvor interessant deres privatliv er for de store kommersielle aktørene. Personprofiler kan selges og bruke/missbrukes til utrolig mye forskjellig.

  16. Kopier ynet-linken til adressefeltet i nettleseren. Ser ut som diskusjon.no brekker linken...

     

    Men du er veldig opptatt av jødenes fortid, andre verdenskrig osv. Javel, greit nok. Men burde de ikke da ha lært av dette, og brukt det til å behandle palestinerne, sine naboer og venner, på en verdig måte - istedetfor å forsøke å etnisk renske de, rive deres hjem, knuse deres landsbyer og bygge jødiske byer og bosetninger på ruinene?

     

    Jeg er ikke direkte uenig i spørsmålet ditt. Jeg bare mener at en vesentlig del av dette problemet er spørsmålet om "hva vi selv egentlig har lært jødene". Har vi lært dem å stole på oss?

     

    Men forøvrig, synes du ikke at de palestinaaraberne som lever i Israel har det brukbart? Og hvorfor skal bare arabiske områder renses for jøder? Hva ville verden ha sagt hvis Israel krevde det samme av arabere på sine egne områder? Jeg synes forskjellsbehandlingen er så at folk ikke ser skogen for bare trær.

     

    Men bare en notis til slutt...

    Det snakkes mye om de araberne som flyktet eller ble drevet ut av Israel i 48. Det er to ting man bør ta med i betraktningen. Den gang som nå, så var det ingen skarpe grenser mellom geriljasoldater og sivile arabere. Jødene utgjorde 650 000 dårlig utrustede overlevende fra 2.VK og FN hadde innført våpenblokade mot Israel. I mange tilfeller måtte områder sikres for at de i det hele tatt skulle etablere forsvarsfronter.

     

    En annen ting av at England saboterte både etableringen og organiseringen av statdannelsen helt til den dagen de trakk seg ut og staten ble etablert. De saboterte også jødenes muligheter for å komme til Israel på lovlig vis. Flyktninger, og illegale innvandrere fra arabiske og europeiske land havnet rett i en konflikt med både Hai Amins opprørsbander og de engelske okkupasjonsstyrkene. Englenderne var beryktet for sin jødepolitikk. Før krigen senket de bla en gammelt skip fult av jødiske overlevende fra Europa. De etablerte konsentrasjonsleirer på kypros hvor de deporterte et stort antall jøder. I tillegg deltok de selv i den påfølgende krigen mot Israel.

     

    Sammenlignet med de alliertes (vår egen!) behandling av Tyskland under og etter krigen synes jeg det er veldig vanskelig for oss å rette sterke anklager mot jødenes forsvarskrig i den lovlig etablerte staten de kjempet for. Noen arabere ble myrdet av dårlig uorganiserte geriljagrupper, men dette var rene bagateller i forhold til de arabiske krigsforbrytelsene.

     

    Spesielt bestialske var visst de irakske soldatene. De hadde aldri fanger og utveksle.

     

    rettelse: den gamle båten med jøder ble selvsagt senket etter krigen.

  17. Grunnen til fokuset på jødehatet i arabiske, og da særlig palestinaarabiske medier er at de er 100% kontrollert av de islamske lederne. Man antar at budskapet er et udiskutabelt utrykk for deres intensjoner.

     

    Jeg visste faktisk ikke at "araberhat" var en del av pensumet i Israelske skoler? Det bor over en million arabere i Israel. De er representert i Knesset og har full ytringsfrihet, og har egne aviser, men jeg har aldri hørt at de har nevnt noe om dette? Ei heller har jeg hørt om dette fra organisasjoner som "støvesuger" Israel for å finne noe og anklage dem for.

     

    Da har du ikke sett godt nok. F.eks: http://www.washington-report.org/backissues/0999/9909019.html

     

    Sånn utenom skolebøkene kan du jo ta en titt på denne: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3480345,00.html

     

     

    Sett godt nok! Hva med å sjekke kildene dine litt før du linker til dem? :-)

     

    Når det gjelder artikkelen på ynetnews så er access denied.

     

    Men en ting kan jeg gi deg rett i. Muslimer blir nok skjelden omtalt som jødevenner i Israel. Etter hundrevis av år som dhimmier i Islamske stater, etter å ha fått eiendommer konfiskert, etter å ha blitt jaget ut av mange islamske stater, etter 62 år med krig og terror mot staten Israel osv osv osv osv... så preger nok dette historieskrivningen en smule.

     

    Mange har sikkert sett filmen "pianisten". Om den overlevde jøden fra Warszawagettoen.

     

    Nazistene samlet sammen en stor mengde jøder i bydelen og murte dem inne. Der ble de holt i isolasjon som slaver. Med jevne mellomrom ble store kontigenter lokket med de utroligste løgner til å la seg frivillig transportere til ovnene. Til slutt av det bare noen overlevende igjen. De valgte å selge seg så dyrt som mulig.

     

    Denne episoden er bare en av svært mange opp gjennom historien, og jeg tror den preger jødene i veldig stor grad. Man kan jo bare sjekke betydningen av navet "getto". Man kan si ganske lettvint på jødenes vegne at "gjort er gjort", så nå glemmer vi det. Men de tenker nok ikke slik lenger.

     

    Mye tyder på at Obama bokstavelig talt vil sette kniven på israels strupe for å tvinge dem til å underkaste seg hans midtøstenpolitikk reservasjonsløst. Og den er ikke proisraelsk. Jeg tror at dette kan lede til den mest "verdenshistoriske hendelsen" siden 2.VK. Potensiale for eventuelle konsekvenser er enorme. Greier man å fremtvinge en ny "Warszavaoppstand" kan vi få verdens største oljekrise med påfølgende total sammenbrudd i verdensøkonomien. Med dagens gjeldskrise vil de fleste valuttaer da bli totalt verdiløse. Alt vil stoppe opp og vi må dyrke våre egne poteter for å overleve.

     

    Det var sannsynligvis nazistenes jødehat som ledet frem til 2.VK. Kanskje kan noe lignende skje idag?

  18. Det er det som taler mest i mot et kjøpe av Wave, at OS'et er så nytt og lite i forhold til Android. Men det blir jo helt sikkert bedre, forhåpentligvis?

     

    For min del tror jeg BADA-os'et kun er et pluss. Ingen melder om bugs av stor betydning. Samsung er et gigantselskap, og de har nok ikke noen problemer med å sy sammen et bra os.

     

    Noe annet jeg lurer på: Mange som har en datamaskin vet at den jobber til stadighet med ting "vi ikke har noe med". Mye dreier seg om overvåkning, og logging av bruk, og detekering av spyware og virus. Men noe dreier seg også om funksjoner som kan brukes av kommersielle aktører. Infokapsler er gammeldags og er i ferd med å bli erstattet av legitime spionprogrammer som identifiserer brukere og deres bruk på andre måter. Typisk at f.eks MS sier at deres programmer ikke kan kalles spyware fordi alle kan lese deres "spyware-lisensbetingelser, og likevel bruker programmene frivillig.

     

    Google er en av de aller verste på dette området. Kan det være at HTC Desire's høye strømforbruk har noe med dette å gjøre? Selv tror jeg det.

×
×
  • Opprett ny...