Gå til innhold

levolac

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av levolac

  1. Jeg har planer om å anskaffe meg et elektronisk piano som i all hovedsak skal brukes i hjemmet. Pianoet jeg ser på (Nord Piano 2) har ike innebygde høyttalere og må derfor forsterkes.

     

    I og med at dette er et piano med høykvalitetslyd, ønsker jeg å få så mye ut av det som mulig. Ifølge selgeren på instrumentbutikken er det da noen gode studiohøyttalere, evt en monitor som er den beste løsningen.

     

    Hjemme har jeg imidlertid et hifi-anlegg av god kvalitet som gir finfin lyd når jeg spiller musikk på det. Det skulle spare meg for en god del penger å bare koble pianoet på dette anlegget. Dessuten skulle nok samboeren min sette pris på mindre musikkutstyr i stuen.

     

    Spørsmålet mitt blir dermed: har det noe for seg å koble et el-piano på hjemmestereoanlegget? Og hvis dette ikke er en god idé: hva er det spesifikt som gjør at studiohøyttalere/monitor egner seg bedre til dette formålet?

     

    Takker masse for svar!

  2. Hei. Jeg driver og kikker etter en ny bærbar nå, og øynene falt raskt på Dell Vostro V13:

     

    http://www1.euro.dell.com/content/products/featuresdetails.aspx/vostro-v13?c=no&l=no&s=bsd&cs=nobsdt1&~lt=popup

     

    1. Er det noen her med erfaringer fra denne PC-en?

     

    2. Maskinen ligger under "Små og mellomstore bedrifter"-segmentet på Dell sine sider. Er det noen som vet om det i det hele tatt er mulig for meg som privatperson å kjøpe den?

     

    3. Om det ikke skulle la seg gjøre å kjøpe den, er det noen som kan anbefale et bra substitutt (ikke Mac)?

     

    Takker for alle svar!

  3. Noen som har noe god jazz å anbefale til en som er helt ny i sjangeren?

    Jeg vil helst ha noe instrumentalt. Jeg er veldig glad i progressive rock hvis det skulle ha noe å si :)

    Sjekk ut Elephant9 da vel. Det er en relativt ny norsk trio bestående av Ståle Storløkken, Nikolai Hængsle Eilertsen og Torstein Lofthus. Tror det kan falle i smak i og med at du liker progressiv rock.

     

    Myspace: http://www.myspace.com/elephant9theband

  4. Beatles er bankers. Ellers vil jeg anbefale Simon and Garfunkel, Queen, Yes, Dum Dum Boys, DeLillos og Nina Simone for å nevne noen. Det er vel ikke bare 40-åringer der vil jeg tro, så trikset er å finne musikk som alle kan like. Da er det gjerne eldre musikk som er like aktuell i dag som gjelder.

  5. Jeg vil også anbefale Bill Evans Trio. Albumet Portrait of Jazz har mange fine låter.

     

    Henger meg på Tormod og anbefaler Esbjörn Svensson Trio også. Riktignok er dette ikke fra sekstitallet, men basert på det første innlegget ditt tror jeg det vil falle i smak. Alle albumene de rakk å gi ut er fantastiske. Strange Place for Snow kan kanskje være fint å begynne med.

  6. Jeg har en ekstern USB-basert WD-harddisk som tidligere har blitt formatert på en Mac. HFS+ er formatet etter alt å dømme.

     

    Først var problemet at jeg ikke fant disken i Windows i det hele tatt. Dette har jeg løst ved å bruke MacDrive. Men jeg klarer ikke å formatere disken tilbake til NTFS-format slik at den kan leses i Windows på vanlig måte. Når jeg forsøker å gjøre det på vanlig måte, får jeg en feilmelding med "Windows was unable to complete the format", og disken blir ikke formatert skikkelig. MacDrive kan bare formatere disker med macbaserte format, så der er jeg like langt.

     

    Jeg hadde satt stor pris på om noen kunne ha hjulpet meg med dette!

  7. Hei. Jeg har lett litt rundt på nettet etter et program som egner seg til å simulere fysiske situasjoner i 3D. I mitt tilfelle har jeg egentlig bare bruk for å simulere newtonske eksperimenter med masse, kraft, akselerasjon. Men det er et must at det er i 3D. Den kan gjerne være gratis, men det er viktig at den er seriøs og virkelighetstro.

     

    Årsaken til at jeg leter etter dette er en situasjon jeg kom opp i for en liten stund siden. Jeg skulle montere en elektrisk vinsj som skulle slepe en gammel båt opp fra vannet og inn i et båthus samtidig som båten måtte holde seg stabil. Hadde jeg hatt en troverdig fysikk-simulator på forhånd hadde jeg kunnet benytte meg av prøve- og feilemetoden her før jeg gikk fysisk (hoho) til verks. I det hele tatt hadde et slikt program kunnet hjelpe i planleggingen av mange slike hverdagslige utfordringer.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette, og ellers at dette er riktig postet; hvis ikke får dere tilgi meg.

  8. Trenger sårt hjelp til akkurat denne oppgaven, som er hentet fra våreksamen i 3KJ 2001

     

    For å hindre at mikroorganismer ødelegger vin, tilsettes SO2, som virker hemmende på dem. Innholdet av SO2 i en vin bestemmes ved at 100 mL (100 cm3) vin pipetteres over i en erlenmeyerkolbe, tilsettes svovelsyre og titreres så med 0,0100 M jodløsning til ekvivalenspunktet. Titreringsreaksjonen kan skrives

     

    SO2(aq) + I2(aq)+ 2H2O(l) --> 4H+(aq) + SO42-(aq) + 2I-(aq)

     

    1) Hvilken indikator kan man bruke for å bestemme ekvivalenspunktet?

     

    2) Forbruket av jodløsning var 7,80 mL. Vis at konsentrasjonen av SO2 i vinen da må være 50 mg/L.

     

    På forhånd tusen takk!

  9. Blir helt feil å ha 1 tråd for både tabs og noter. Jeg foreslår å splitte opp tråden.

    8653945[/snapback]

    Så lenge man spesifiserer hva man er ute etter, f.eks...

     

    "Jeg leter etter tabben til Smells Like Teen Spirit", eller

    "Noen som kan finne akkordene til Hey Jude", eller

    "Noen som har notene til Måneskinnssonataen 1. sats"

     

    ... er det jo intet problem. Blir mer rot om man skal begynne å splitte opp tråden i alt mulig. Fellesnevneren her er jo 'oppskrifter' på hvordan låter skal spilles.

  10. Ja, fikk 30 minutter forberedelsestid før eksamen, noe som virker som at er normal praksis for alle muntlige privatisteksamener. Under forberedelsesdelen var alt av bøker og notater tillatt å ha med seg. Jeg tok med boken "Religionsboka" av Gaarder m.fl. som er vanlig i videregående skole. Mobiltelefon og PC/internett var det eneste som ikke var tillatt å benytte seg av i forberedelsesdelen. I disse 30 minuttene er det for øvrig meningen at du skal gjøre klar en presentasjon av emnet du har fått, som skal være på ca 15 minutter (halvparten av total tid du er inne). Etter denne presentasjonen skal du svare på eventuelle spørsmål de har, gjerne i forbindelse med det du har presentert.

  11. Ja, men da kan jeg jo hjelpe deg. Hadde privatisteksamen i går.

     

    Jeg fikk emnet: "Sammenlign islam med enten kristendommen eller jødedommen", og valgte jødedommen. Det var et nokså åpent emne hvor jeg pratet ganske mye om ganske mye. Da jeg var ferdig å prate, spurte de meg en del spørsmål hvor de ba meg utdype en del av de tingene jeg hadde sagt.

     

    Selv om jeg følte at det var mye jeg ikke fikk sagt, gikk det bra likevel. Det var et meget stort og åpent emne, og det virket ikke som om de forventet at jeg skulle fortelle dem alt om det.

     

    Du får ha lykke til med eksamen da :)

×
×
  • Opprett ny...