Gå til innhold

geir__hk

Medlemmer
  • Innlegg

    8 224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av geir__hk

  1. 6 hours ago, shockorshot said:

    Nei.

    Jeg tror derimot man kommer til å se med avsky med tanke på hva vi godtok av mikroplast i kroppen.

    Hm, greia med microplast er vel at det er blandet inn i andre organismer og dermed også kjøtt/fisk/planter - ser ikke for meg at man kommer opp med en fungerende prossess for å skille ut microplasten med det første.

    • Liker 1
  2. Hei.

    Det er ingenting galt med deg. Du møter opp hos en person med betydelig autoritet og jeg tipper at du opplever et ikke ubetydelig press for å gjøre deg mest mulig tydelig i din kommunikasjon. Det er jo ingen som ønsker at legen skal missforstå hva problemet egentlig er - men så er det jo også sånn at hverken du eller jeg er fagpersoner innen helse/medisin og mangler det nødvendige fagspråket som trengs for å slippe å måtte "peke her".

    Og sette ord på smerte og ubehag på en sånn måte at en annen person vil forstå, er ofte veldig vanskelig - nettopp på grunn av det jeg nevnte over. Det er ikke naturlig at Ola dunk i gata nedafor skal kunne mange ord for ulike typer opplevd smerte/ubehag.

    • Liker 2
  3. On 7/9/2022 at 11:37 AM, Reg2000 said:

    Samtidig synes jeg Harry Wild har noe annet ved karakterene og manuset som gjør at den skiller seg ut. Det er kanskje det mer typisk engelske sammenliknet med de mer actionfyllte amerikanske seriene. Jeg har ikke egentlig sett noen andre som likner sånn sett.

    Har nå sett sesong 1 av Harry Wild fordi det har gått på TV2, men et internett-søk viser jo at flere sesonger er spilt inn. Noen som vet om dette er mulig å se i norge? Evt hvilken strømmetjeneste?

  4. Nå kan jeg veldig lite om gearkasser, men et søk på perplexity <link> lister opp en del sjekkpunkter på selve gearkassen.

    Nb: Du må nok belage deg på bruke flere søkefraser for å komme frem til et svar (sjekk gjerne kilder i tilfelle AI'en ikke forstår hele konteksten)

    Her er et par søkefraser som syntes å fungere ganske greit:

    • does Opel use gear wire in manual transmission ?
    • what problems will occur if the gear wires get worn in a Opel manual transmission ?

     

    • Liker 1
  5. 9 minutes ago, trikola said:

    Verre er det med tunge fossilbiler hvor det bare blir varme av energien som ligger i massen x hastighet.

    Tar igjen mye av tapet som følge av treghet ved at motorbrems benyttes i nedoverbakker og ved deakselerasjon.

  6. On 4/20/2024 at 11:51 PM, dansve100 said:

    Er hendelseshorison hvor partikler/ting blir spagettifisert som da blir til noe veldig lite? hva er den beste teorien dem har kommet fram til hva som skjer etter det?

    Skal vi se hva det store internettet svarer på dette episke spørsmål:

     

    SVAR 1 : Er visstnok mulig å svømme ut bare viljen er sterk nok

     

    SVAR 2 : Hvis vilje, utholdenhet og lite mottakelig for varig skade så kan du kanskje komme tilbake på mystisk vis:

     

  7. Jeg kjenner kun til to djevler i live i dag. Det er putin og Kim Jong Un. Disse påfører uskyldige mennesker helt ufattelige lidelser for egne "drømmer".

    At det skal eksistere en entitet slik som kristne ofte beskriver djevelen, er ingenting annet enn skremselspropaganda sydd sammen trolig i tidlig middelalder eller tidligere og har utover dette ingen rot i virkeligheten.

    Støtt Ukraina i deres kamp, og du støtter en kamp mot "djevelen"

    putlersatanjvel.jpg.a759a9a5e646948982baa506351b53a2.jpg

  8. 5 minutes ago, PgUp said:

    Jeg kjører masse med forhjulsdrift og har aldri har måtte rygge opp en bakke, det hørtes helt vilt ut.

    Nei, det er fornuftig å rygge opp en bakke, men hva som er mest fornuftig beror jo på bakkens topologi pluss en ting til - hvor stort problem har du hvis du kjører deg fast og ikke klarer å få bakhjulene inn på veien/sporet igjen? Hvis svaret er stort problem & langt utafor alfarvei, så kan det være mest fornuftig å rygge opp pga større sjanse for å komme seg ned igjen uten å bli sittende fast på tverra. Dette gjelder forøvrig uansett om bilen har for eller bakhjulsdrift.

    Så kan det diskuteres hvorvidt fremkommeligheta er bedre om man rygger, det kommer an på flere faktorer

    • Har bilen et høyt tyndepunkt og kort akselavstand, så vil den tverrgående veltelinjen (med fare for å bruke feil begrep, men dere skjønner nok hva jeg mener)  flytte fremover og mer vekt flyttes fra bakaksel til forhjulene.
    • Ved visse former for snøfall kan det være en fordel for grep mot underlaget om et hjulsett pakker snøen først, før drivhjulene ruller over.

    Med bakhjulsdrevet bil er det motsatt, men med en vesentlig forskjell - når hjulene på en bakhjulsdrevet bil spinner, kan bakenden havne på tverra. Egen erfaring tilsier at ved rygging av bakhjulsdrevet bil, er det lavere sansynlighet for å havne på tverra, og ettersom bilen uansett står med fronten vendt nedover vil det ikke ha like store konsekvenser om bakenden dreier utover.

    Ja, og naturligvis med forbehold om at den aktuelle veien ikke er befolket og at det ofte pleier å oppholde seg barn i området - da må jo disse hensynene selvsagt komme i første rekke.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  9. On 5/5/2024 at 3:50 AM, knopflerbruce said:

    En ting som ikke er så lett er å vite akkurat hvor mange grader jeg skal korrigere.

    Om du tar skjermkopi når en frame i videoen vises så finnes det flere programmer som har mulighet til å måle avstand (i piksler) og vinkel mellom 2 punkt i bildet. Gimp kan bl.a. gjøre dette (via verktøyet med logo som ser ut som en passer).

  10. On 5/4/2024 at 9:41 PM, Capitan Fracassa said:

    Nei, det er da på ingen måte problemet her.

    Ser jeg kanskje burde ha presisert at med "problem" så mente jeg i samme forstand som ordet brukes i prøver og eksamener i matte og fysikk.

     

    On 5/4/2024 at 9:41 PM, Capitan Fracassa said:

    For øvrig tar du helt feil når du antyder at titalls-systemet er et fransk tallsystem.

    Nei, ikke helt feil. Vet jeg har sitti å lest om dette i en bok, men husker ikke tittel/forfatter da det er lenge siden nå.

  11. Initielt så finnes det allerede et slags overordnet svar på denne type spørsmål (så får jeg testetet hvordan link til post ser ut og om hele innlegget vises uten at man treng å klikke på linken edit: må følge linken for å lese hele):

     

    I likhet med linken jeg postet til. så mangler tråden din en del informasjon, jeg eksemplifiserer:

    Eksempel 1: Sitter man i et kontormiljø, og sier "den der h* windows opptaderinga" mens kollegaen går forbi tenker jeg er temmelig normal adferd og stregt tatt ikke noe å ta videre eller bekymre seg over.

    I andre enden av spekteret (eksempel 2) kan man finne individer på ve inn i psykose som kan finne på å rope til veggen på ettellerannet som ingen andre kan se, gjerne kombinert med en adferd som oppfattes som klart aggresiv. Her bør det åpenbart tas grep.

    Ditt innlegg gir ingen innsikt i hvor på spekteret denne "samtalen" befinner seg, og de allvitende hobbysykologene som prøver å tolke innlegget vil kunne ha vanskeligheter med å stille riktig "nettbasert diagnose".

     

    • Liker 1
  12. 1 hour ago, Elias Bodahl said:

    Nå har jeg jobbet med oppgaven, det jeg lurer på nå er hvor jeg skal sette klokken.

    Oppe til venstre naturligvis, hvor ellers? 😅

    Og hvis du vil være litt lur og vise at du faktisk er seriøs på at du vil ha hjelp dette, så bør du legge ved skjema av det du har gjort så langt.

×
×
  • Opprett ny...