Gå til innhold

Hootie

Medlemmer
  • Innlegg

    325
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hootie

  1. Phantom Software skrev (5 minutter siden):

    Hvorfor ikke faktisk bruke Apple eller Google Photos med skylagring?

    Jeg har prøvd det aller, aller meste som finnes, og for tilgang i skyen tror jeg ikke det finnes noe bedre.

    Det beste er om dere alle har enten Apple eller Android for å kunne bruke lokal device enkelt i tillegg til skyen. 

    Men hvordan bruke dette på tvers av mobiler? Vi har i dag både icloud og google foto, men desse følger jo bare brukeren/kamerarullen. Hvordan sette opp en konto som begge kan bruke?

  2. Hva er den beste måten å lagre og organisere familiebilder? Har 20 år med bilder som er lagret på en 10 år gammel NAS med mappestruktur år-mnd, men denne NASen begynner å bli svært treg, og det er i tillegg uoversiktlig å finne frem bilder. Vi ønsker en skylagring der vi kan laste opp bilder som er verdt å ta vare på, og som er lett å finne fram i. En som helst er like enkel å finne fram i som icloud/google foto, da gjerne med ansiktsgjenkjenning o.l. Dette er familiebilder fra flere telefoner, så vi ønsker ikke å legge inn hele bildebiblioteket, men heller velge bilder å laste opp. Noen gode tips?

  3. Jeg kjøpte en PS4 slim til familien nylig. Det er for det meste jeg og hun ene datteren min på 11 år som bruker den. Hvordan er det best å sette den opp med tanke på PS+og PSN? Jeg har satt meg som familieadministrator og datter mi med egen profil med aldersgrense. Jeg har også betalt for 1 år på PS+ på min profil. Pr. no er det kun jeg som har logget inn med PSN. Hvordan løser vi det visst hun vil spille minecraft med venner e.l.? Skal jeg lage en PSN til hun også? I tilfelle noe spesielt jeg må tenke på? Har ikke spilt PS siden min gode gamle PS3 1.gen, så har falt litt av i utviklingen..

  4. Hvordan er det beste å sortere og dele bilder når man er en familie på 4 stk? Laget meg et system for 4-5 år siden med sortering av bilder i mapper med år og datoer som jeg lagret på NAS, men dette sklei litt ut.. Trur jeg brukte lightroom for å organisere dei da. Men det var knotete å finne fram i bildene, spesielt med andre enheter. Først åpne mappe, så finne mnd og lete gjennom. Bildene blir litt bortgjemt. Finnes det en grei måte å ha bildene på slik at hele familien kan finne fram? Kan overleve med at jeg må legge bilder inn i mapper selv, eventuelt bruke ett annet program til det. Kan gjerne betale litt visst det må til for å finne det rette programmet, så lenge det er brukervennlig. 

  5. Når en setter hjemmesentralen i bromodus er det jo slik at den har levert internet på LAN1 og TV på resterende (mener jeg), VMG hjemmesentralen har internet i LAN4, altså omvendt rekkefølge (kilde), i alle fall frem til nå nylig. Altibox reklamerer med dette på siden sin også, og har selv ikke hørt noe annet. Det du tenker på tror jeg gjelder mer hvis den ikke er satt opp i bromodus  :)  

     

    Ok. Da får jeg begynne å se på tilbudet. :)

  6. Bromodus går, men da kjøres TV og internett på hver sin kabel. Slik var det i alle fall tidligere. 

     

    Vet at dette gikk før, men er usikker på om dette går no.

    Mener jeg har hørt at alt nå går gjennom datalinja og at det ikke er så lett å kjøre det på 2 kabler. Om det går på 2 kabler så er egentlig problemet løst. Visst ikke TV-dekoderen da gir tilgang til nettverket.. (Har tilkoblet NAS osv.)

  7. Hei

     

    Jeg har fått tilbud om å oppgradere altibox til 500/500 og nye tv-dekodere.

    Vi har i dag 80/80 pakke med tv i vår stue og i leilighet. Nettet står i bromodus og jeg bruker Ubicuiti Amplifi HD mesh med gjestenett i hele huset. Leieboer og gjester bruker gjestenettet, og det er egen TV dekoder i leilighet, så leieboer har ikke tilgang til vårt nett. Med nye tv-løsningen så vil vi dele opptakssky, noe vi helst vil unngå. Usikker på hvordan det er med nettet, om dette kan kjøres på samme måte som i dag?
    Noen som har en løsning på dette? Ønsker helst å oppgradere, men vil ikke slippe leieboer inn i vårt system. 

  8. Vurder å supplere med to one bak. Jeg har dette i stua og det gir enormt bra lyd, for en ikke hifi frelst person. Beam kobles til TV med HDMI ja så må resten gå via tv. Det er dog noen dongler og slikt, men har ikke brukt det selv. 

     

    Telefon for å velge kilde? 

     

     

    Visst den sist spilte musikk fra spotify og jeg slår på tv, må jeg da inn på telefonen å velge lyd fra tv, eller går dette automatisk? Styrer jeg volum med tv-kontrollen, eller må jeg opp med telefonen for dette?

  9. Vurderer å bytte ut mitt stueanlegg som består av B&W CM8, Pioneer receiver og blu-ray, sonos connect, apple tv4 og rega platespiller medsonos beam + sub. Dette for å rydde litt opp i stua. Har hjemmekino i kjelleren, så jeg trenger ikke noe så stor i stua lengre.

    Har ingen erfaring med lydplanke, så lurer på ett par ting. Skal Beam kobles til tv med HDMI, så må atv4 og blu-ray kobles til tv? Er vell ikke så mangen måter å beholde platespilleren i dette systemet?
    Regner med at alt vil la seg styre med harmony fjernkontroll slik som i dag, eller må jeg opp med telefon for å velge kilde?
    Har 2-3 år gammel Samsung 8 serie TV visst det har noe å si..

  10. Så da kan jeg ta en 30 dager prøveperiode og bruke denne tiden på å sortere mappene?

     

    Finnes det ett program som virker slik jeg ønsker da? Ønsker et program der det er lett å bruke og som en kan se bilder med flere maskiner og telefoner. Må selvfølgelig gå an å tagge og søke opp bilder, og være enkelt å bla rundt i bilder

  11. Leter etter hvordan vi skal rydde opp i, og organisere bildene våre, og ser at LR stort sett har det vi trenger. Men hvordan er det visst vi bruker LR ei stund, men så finner ut at vi vil gå over på noe annet? Må ryddejobben da gjøres helt på nytt, eller ligger alt sortert og klart i rette mapper? Kjedelig å binde seg til ei betalingsløsning, for ryddejobben ser jeg bare for meg å gjør en gang..

     

    Vi har bildene på ein synology NAS, mens jeg har macbook pro og samboeren min har win7. Begge har Iphoner og ipad. Hvordan er det å få dette til å virke på tvers av alle OS´ene? Lar dette seg gjer, eller koster det ekstra å få det på så mange enheter?

  12. Jeg skal bestille samsung nx300 fra elkjøp, og ser at det da følger med lightroom-cd. Står ikke om det er 4 eller 5. Kan jeg innstallere denne på flere maskiner? Har en macbook pro retina som ivertfall skal ha det, men samboeren min har en bærbar med win7 og vi har en stasjonær med win7. Kan jeg bruke det på alle maskinene?

    Er kun den bærbare med win 7 som har cdrom. Rekner med at jeg kan laste det ned på dei andre og brukke nøkkelen?

  13. Eg har blitt valgt som testperson på nettbrett på jobb, så eg mottok denne i dag. Eg er serviceelektrikker, og den skal hovedsaklig brukes opp mot epocket handyman der me skriver timer, matriell, dokumentasjon osv. Men me er også ute etter andre bruksområder.

    Den blir genial med tanke på brosjyrer og kataloger. Og også kjekk å ha pga kart..

    Sjekka i dag muligheten å redigere .pdf dokumenter. Dette for arbeidsteikningane våras ofte er i .pdf. Fant ut at med adobe reader så kan eg teikne, skrive, merke o.l, men fant ikkje ut korleis eg endrer tykkelse på pennen. Er redd for at den streken som er der blir for stor til å teikne med..

     

    Er det ellers andre ting eg bør vite om? Har bare apple-produkt privat, så er ganske blank når det kommer til android.

×
×
  • Opprett ny...