Gå til innhold

Wheeljack

Medlemmer
  • Innlegg

    5 164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Wheeljack's innlegg in Økonomisk Sans ble markert som svaret   
    Du drar også en liten fordel av at du har gått med lite penger og mye gjeld over lang tid. Du har dermed også et ganske godt begrep over pengenes verdi. Med et så lite matbudsjett som du har så er du vanvittig klar over hvor mye "usle" 300kr er og hva det utgjør.
    Bruk dette til din fordel når gjelda di går ned, og du får mer å rutte med.
     
    Som mange har nevnt før meg, forsøk så godt det lar seg gjøre å holde pengebruken din på omtrent samme nivå som den har vært, bare at du sparer pengene du tidligere brukte til nedbetaling. Når du ser bufferkontoen går opp, så skal jeg LOVE deg at du vil få en enorm mestringsfølelse, og en kjempelettelse bare av å vite at du har litt ekstra "i tilfelle...."
     
    Noe jeg gjør, er å ha flere sparekontoer som jeg selv øremerker hva skal gå til.
    Jeg har f.eks:
    En generell sparekonto, en bil/husholdningskonto og en feriekonto.
    Sparekontoen prøver jeg å la vær og røre i det hele tatt. Bil/Husholdningskontoen går med til bilvedlikehold, stæsj til leiligheten mm, mens feriekontoen er øremerka ferie og/eller luksusgoder jeg har lyst til å unne meg.
     
    På den måten, så kan jeg, over tid, cashe ut det jeg måtte ha lyst på uten at det går utover hverken lønnskonto, regninger eller daglig forbruk.
     
    Den største gevinsten av å sette igang det du nå tydeligvis har satt deg som mål , er følelsen av å ha kontroll. Det vil i tur gi deg selvtillitt og faktisk mer livsgnist. For en del år siden var jeg selv ganske griseblakk og levde på smuler i manfoldige måneder helt til jeg, som du, tok et krafttak og selvoppgjør for å komme meg ovenpå igjen.
×
×
  • Opprett ny...