Gå til innhold

Kamuflasjelampe

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kamuflasjelampe

  1. Er ein LEDbar ja. Fekk litt bange anelser når eg fekk ein dose LED lys ifra møtande bil rett i fleisen og fekk dårligare mørkesyn i sikkert 2 minutt etterpå. Men med min eigen LEDbar så blir jo lyset spredd utover ei ganske brei lyskjegle så det blir langt mindre av det som går i retur i min retning.
  2. HAr kjøpt eit ganske sterkt ekstralys (15000 lumen) som skal monterast under skilt. Men eg lurer på det med å blende ned til nærlys når man møter andre biler. Blir det ekstra krevande pga auga har tilpassa seg det gode lysnivået når fjernlysa er på? At nærlysa virker mørkare enn uten ekstralys på bil? Eller går det kanskje heilt fint.
  3. Eg er noob på dette temaet (bil) men etter å ha gjort ein del lesing og fundering i des siste så virker det at det er ganske mykje som må til for å få God lyd(tm) i ein automobil. I mitt tilfelle så må eg ha ny spelar for å få tilgang til ein god multiband EQ og moderne tilkoplingsmogligheiter som USB, bluetooth, android integrering etc samt kunne spele av FLAC og denslags. Dette blir ca 4000kr for ny spelar og 2din ramme. Men denne nye spelaren, til tross for at specs seier den skal ha 4 x 50 watt i 4 ohm, har egentlig kun 4 x 22 ekte watt i heile frekvensområdet - dette er for lite til å nyttegjere seg fullt ut av gode nye fronthøgtalarar, som er neste punkt. Gode fronthøgtalarar: fra 1500-3000 kr for 65-85watt ytelse i 4 ohm, desse kan ikkje vere for fysisk djupe for å kunne passe inn i dørene. Høgtalarane treng då ein ekstern 4 kanals forsterker som koster 2-3000kr som kan gi nok kraft, denne forsterkaren funker då og til å drive subwooferen som koster 2-3000kr. Så ca. 10 000kr for å få bra lyd. Så kjem styret med å trekke straumkabel fra batteri inn i bilen, opne lister og dash for å legge høgtalarledninger, lyddempande matter i framdørene etc. Er dette nokolunde riktig forstått? Eller kan eg klare meg med 4 x 50 watt fra spelaren sjølv om det ikkje er "ekte" watt? (må då ha ekstern forsterker til sub)
  4. Så om eg då går for ein 3-4 kanals forsterker (to gode fronthøgtalarar + sub), kva slags power output bør eg ha fra forsterker dersom sub kan levere 400-500 W RMS?
  5. Ikkje dumme desse. Tenkte å bruke sånn 5-6k i starten for å løfte bassen og frigjere stock høgtalarane i fra produsere lyd i det låge registeret og på denne måten redusere forvrenging i mids og diskant. Men om eg oppgraderer med nye høgtalarar i dørene seinare så må eg vel ha ein forsterker til, og då ender eg opp med to forsterkere i bilen (sjølv om monoforsterkeren til bass sikkert er den fysisk største av dei)? Ser og at denne aktive sub'en er på tilbod til 5k.
  6. Hei, eg lurer på om det nokre her som har erfaring i fra å pimpe opp lyden i denne spesifike bilmodellen? Er ikkje fornøgd med mellomtonen og diskanten i det originale anlegget (Audi Concert 2+) som står i, og den lille sub'en som er bygd inn i sida i bagasjerommet er upresis, svak og boomy to tha max. I tillegg kjem det kjapt forvrenging i lyden fra høgtalarane når volumknappen skrus forbi halvvegspunktet då den originale Audi Concert spelaren kun leverer 2 x 12w RMS til høgtalarane. Har sett litt på ferdig DSP + sub kit ifra bassbrothers.no men 9800kr er litt dyrt synast eg. Men det virker som om ekstern forsterker + sub er det beste fyrste steget på vegen mot godlyd, det å bytte ut høgtalarane i dørene er og aktuelt etter kvart. Er det nokon forslag til forsterker og sub combo som eg bør kikke på for å halde prislappen nede? Digre sub'er bruker vel og mykje straum fra batteriet kanskje?
×
×
  • Opprett ny...