Gå til innhold

Esp0r

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Esp0r

  1. Var brevene adressert i alle tilfellene her?.

     

    Ja, brevet var adressert.

    Litt morsomt var det også å finne ut at min bror fikk nøyaktig det samme brevet med unntak av navn og adresse. Så jeg fikk inntrykk av at de tar et etternavn og masseutsender - og håper at en eller annen biter på.

  2. Du MÅ framkalle filmen før du scanner den. Ellers er den fortsatt følsom for lys og blir ødelagt...

    Yes. Takk for linken:)

     

    Ja, filmholder for 120-film følger med Epson Perfection 4490. Dette vet jeg da dette er den samme scanneren jeg bruker :)

    Så bra. Takk for svar:) Synes du det er verdt å investere i en annen holder?

    jeg har vurdert dette opp og ned i mente; og funnet ut at det kan være en god ide. det finnes en kar som lager noen som skal være veldig bra. sjekk ut http://www.betterscanning.com/

     

    men så lenge filmen ikke er av det krøllbare slaget fungerer standardholderen greit.

  3. Hei abraxa. Først av alt, må jeg si det var et imponerende galleri.

     

    Jeg har ikke så mye imot Japan Photo. Angående scannere, har jeg tenkt på Epson Perfection 4490 som en mulig kandidat. Den er ikke så dyr, og er sikkert en grei innleder til mellomformat. Det står at 120 er et mulig filmformat på den, betyr det at innsats følger med? Synes du det er viktig å oppdatere innsats, til de som du linket til? Det frister mer å arbeide slik enn manuelt, med lys osv. Men det er sikkert spennende å eksperimentere med det.

     

    Det er fortsatt noen elementære deler av film-fotografering jeg ikke helt forstår. Jeg håper du kan klargjøre disse for meg. Når jeg skal ta ut filmen, må jeg rulle den tilbake da? Hvordan bør jeg oppbevare filmen før og etter bildene er knipset? Det jeg også er litt usikker på er konseptene bak fremkalling og scanning. Dette er sikkert veldig håpløst å spørre om, men jeg gjør det allikevel. Må jeg fremkalle filmen før jeg scanner den? Hvordan fungerer dette?

    Ja, filmholder for 120-film følger med Epson Perfection 4490. Dette vet jeg da dette er den samme scanneren jeg bruker :)

  4. Hei Esp0r. En innsats, er det en sånn ramme man kan sette negativen i? Når du scanner en 6x6, hvilken oppløsning kan du få utifra dette, eller hvor stor print? Jeg har lest litt rundt diverse steder om hva folk synes om bruk av flatbed til mellomformat, og det virker ikke så positivt. Jeg lurer på om jeg heller skal benytte meg av fotolabber, evt. kjøpe en filmscanner senere når de (forhåpentligvis) går ned i pris, og jeg har litt mer erfaring.

     

    Hva syns du?

     

    Takk for svar:)

     

    Slike innsatser følger med så lenge scanneren er beregnet på den type format. 6x6, 645 og 6x7 er da samme innsats, så justerer man for typen. Skulle ønske jeg hadde noen gnistrende eksempler på bilder selv, men siden jeg kun fotograferer pinhole i mellomformat har jeg kun det å vise til - eksempler kan iallfall ses på min flickr-side. Når det gjelder debatten om flatbed og mellomformat så tror jeg man skal blåse opp bildet veldig for for å ha behov for en dedikert filmscanner. Det blir noe helt annet hvis vi går ned på 135-film; da er flatbed ikke noe særlig annet enn duganes for previews... Scanning av mellomformat er veldig dyrt hos labber. F.eks tar farvelabben 130 kr pr filmrute...

  5. Hei. Jeg har tenkt og prøve meg på et pinhole-kamera, men vet ikke helt hvilke film og fremkallingsvesker som passer best. Har dere her noen tips?

     

    Jeg har med hell brukt mye ilford-film når jeg tar pinholebilder. Siden det uansett blir relativt lange eksponeringer bruker jeg gjerne tradisjonelle filmer som PanF plus og FP4+.

    Ellers kan man egentlig bruke hvilken som helst film bare man tar hensyn til filmens resiprositetsfeil ved lange eksponeringer.

     

    Selv har jeg alltid sendt bort fremkalling, så der kan jeg ikke hjelpe.

     

     

    Legger ved en link til en del av mine egne pinholebilder

    http://www.flickr.com/photos/esp0r/

  6. Ikke meningen å være negativ her, men det er fortsatt slik at det er fotografen som tar de bra bildene. kameraet er bare et verktøy. sjekk på flickr eller lignende, så ser du hvor mange elendige bilder folk faktisk upper tatt med holga. så klart man kan ende opp med et bra resultat, men ikke regn med at blinkskuddene renner inn bare fordi man har en holga :)

  7. Jeg syns å huske kameraet solgte for 150kr og har bare funnet det til rundt 300kr over alt, var derfor jeg lurte på om jeg missa noe. Ebay er jeg ikke stor fan av siden man kan risikere å ikke få varen osv. men det ser ut som jeg må krype til det korset da :p

     

    takk for hjelpen allesammen.

     

     

    Heisann. Så lenge du betaler med paypal er du veldig godt sikret mtp det å få tilbake pengene hvis du ikke får varen. Når det er sagt er de aller fleste selgere på Ebay seriøse. Finn en selger med mange salg og en feedback på over 99,0% og du kan være helt trygg på at du vil få varen din. Har handlet mye fotoutstyr selv der, og aldri opplevd noe tull. Jeg vil faktisk påstå at Ebay er bedre og tryggere enn tilsvarende norske sider!

  8. kan man lage 500mm f/x, pinhole?

     

    Poenget hadde hvert? I prinsippet kan man vel det, men det ville gitt enorm eksponeringstid, og svært lite interesante bilder. Langt mer interesant er det med Pinhol i den andre enden av av skalaen med enorm vidvinkel og helt rette linjer.

     

    Det er jo mye mer med pinhole enn som så. anamorph pinholes har så absolutt ikke rette linjer. rette linjer får man kun i det spesielle tilfellet der innfallsvinkelen mot filmplanet er 90 grader. velger man et ovalt filmplan eller et skrått filmplan vil hele bildet bli forvrengt.

  9. kan man lage 500mm f/x, pinhole?

    I prinsippet, ja, men hullets lille størrelse gjør at det blir svært liten blender dersom du ønsker et skarpest mulig bilde. Men, har jeg forstått det rett, kan hullet godt være litt større på 500mm enn på 50mm. Vi snakker jo bare om avstanden mellom film/CCD/CMOS og lysåpningen/hullet.

    Jeg har tenkt å sette pinhole-dekselet på belgen, for å se, men det blir i så fall bare rundt 200mm. Men det blir sikkert håpløs lang lukkertid og ditto støy.

     

    Jeg har prøvd 150 mm brennvidde på 35mm og det ble ikke så veldig bra. Problemet er først og fremst at bildevinkelen blir ganske liten. Vanligvis ønsker man seg jo relativt liten dybdeskarphet for å isolere et motiv på lengre brennvidder (nå snakker jeg kun om 35mmformat) og det får man ikke med pinhole siden dybdeskarpheten fortsatt er "uendelig"

  10. Jeg begynner å føle et sterkt behov for å gi ros til Aetius for initiativet! Makan til surmuling og klaging har jeg ikke hørt på lenge. Jeg oppfattet konkurransen som en oppfordring for den gjengse forumdeltaker til å prøve pinhole og ikke et vindu for erfarne pinholefotografer til å eksponere sine fantastiske ferdigheter. Mine pinholebilder er verken skarpe eller spesielt interessante, men det var faktisk ganske gøy å ta dem. Merker også at både Bergensbasert og pinholemiljø gir meg en flau smak i munnen etter denne tråden. Og siden jeg gikk forbi dere mens dere pusset og gnidde inne hos herr Stasi, med en unge på ryggen og mitt spede forsøk på pinholedslr hengende rundt halsen, kan du godt trekke garantien om at det ikke var noen Bergensbaserte deltagere i konkurransen, PM. Dog er jeg glad for at jeg slipper å lenkes til noe miljø.

     

    Jeg tror også at jeg vil legge til at jeg er en teknologiinteressert ung mann.

     

    Gleder meg til å se massevis av storformat pinhole i bildekritikken fremover, for som jeg har kommentert i en annen tråd er potensialet for disse mye større enn for de som var med i konkurransen.

     

    Heisann

    Jeg legger meg herved flat for eventuelle holdninger jeg har gitt tidligere i tråden.

    Har selv tatt mye pinholebilder med dslr før i tiden; og endel av dem ble faktisk veldig bra. Jeg synes at Ares initiativ var veldig bra. For meg ble det bare slik at jeg ikke ville hatt sjanse til å rekke tidsfristen.

  11. Vi har for øvrig små muligheter for å kontrollere når filpinholes er tatt, om bare de er skannet innenfor perioden. Ærlighet er stort sett opp til den enkelte... ;)

    Dette er et svært dårlig argument. Med den fristen dere har satt så er det garantert at ingen av de som tilhører et etablert pinhole-miljø kommer til å delta. Vi er såpass ærlige at vi tar den internasjonale pinholedagen seriøst, og ser på den som et høydepunkt i året. Denne fristen tvinger oss til å levere arbeider som er eldre, i og med at det er umulig å fremkalle og scanne negativene til rett tid. Av den grunn så er denne konkurransen ikke i forbindelse med den internasjonale pinholedagen, men på tross av den internasjonale pinholedagen. Med andre ord: En konkurranse garantert fri for erfarne pinhole-fotografer, og garantert uten Bergens-baserte deltakere (der så og si alle er "organisert" i miljøet). Greit nok at en teknikk som vi har arbeidet med i lengre tid endelig blir populær, men det kan da ikke være meningen at vi som har drevet med dette en stund skal ekskluderes til fordel for totale nybegynnere uten noe forhold til mediet, og har digitalkamera og alu-folie som sine verktøy. Vi som har brukt timevis på å lage perfekte hull, og har slått sammen en trekasse til bruket, er altså ikke velkommen til å delta. I hvertfall ikke hvis bildet skal representere den internasjonale pinholedagen.

     

    Jeg er veldig enig med deg, PM.

    Selv regner jeg med å scanne mine bilder fra wpd inn imorgen. Blir spennende å se resultatet av søndagens tur ut :)

     

    Når det gjelder dette med pinhole og popularitet merker jeg meg det at mange stort sett kun driver med pinhole rundt pinholedagen; så da er det vel dagen som er hauset opp og ikke pinholefotografering som er blitt populært...

×
×
  • Opprett ny...