Jump to content

kvatne

Medlemmer
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kvatne

 1. Liten oppdatering. Max temperaturene jeg fikk med CrystalDiskMark. Kaldt rom (tror det var rundt 16° på tidspunktet jeg testet). 79° bar 57° bar med vifte 51° kjøleribbe (Asus) 47° kjøleribbe (Snowman) 39° kjøleribbe (Asus) og vifte 36° kjøleribbe (Snowman) og vifte Asus kjøleribben er den som følger med Z690 Prime-P D4. Lang og tynn. Snowman kjøleribben er fra AliExpress, varianten med kobber. Litt stor, går inn med et nødskrik vet ytterkanten av skjermkortet (Asus TUF 3080). Hadde nok ikke passet helt inntil. Testingen over var dog uten 3080.
 2. Satt i 2 stk hos meg. Kjørte i utgangspunktet hovedkortet åpent liggende på bordet. Uten verken kjøleribbe eller luftsirkulasjon ble det fort (for) varmt under benchmarks. Med enten hovedkortet sin kjøleribbe eller en vifte på moderat hastighet var det ikke noe problem lengre. Finnes lavprofil ribber som passer under skjermkort. Ville tro de er gode nok når den tynne saken som fulgte med hovedkortet fungere (den er riktignok lang).
 3. Litt diskusjon om det i Overclocking ADL tråden på overclock.net. Ble nevnt noen som hadde deliddet, men fortsatt hadde stor forskjell.
 4. Har litt samme mønsteret som deg med en kjerne som er betydelig mye kaldere enn de andre, dog i mindre grad (8 grader mellom varmest og kaldest). Så du artikkelen hos Igor's lab? Tror ikke det er årsaken hos meg, men kan være verd å sjekke.
 5. Lærer i sakte fart her. Har et Asus Prime Z-690-P Wifi D4 som skal være relativt likt TUF Gaming (tror dog du har tilgang på nyere BIOS, min er 0605), sammen med 32GB TridentZ 3600 16-16-16 (32GTZN) brikkene. Stort sett holdt på med minne. XMP gikk fint uten modifikasjoner. På 4000MHz trengte de 1,45v. Med høyere hastighet vil den ikke boote (og siden jeg er litt grønn på dette syns jeg foreløbig 1.45v var et greit sted å stoppe). 15-15-15 funket når jeg modifiserte med MemTweakIt (testet med TestMem5 extreme1@anta777 og OCCT), men vil ikke boote med de innstillingene. tRAS satt til 28. Største forbedring på de sekundære innstillingene var å sette tRFC til 280T (270T blir ustabilt). Med auto sto den på 700T. VCCSA satt ned manuelt til 1,25v (den tok litt av med auto-innstillingene). tREFi er satt til 31200 (tror den sto på ca. 15k med auto), kan sette høyere men fikk ikke noe mer ytelse av det. Prøvde frem og tilbake med de andre innstillingene, men ytelsen forble omtrent det samme så da lot jeg dem heller stå. Så det var mitt forsøk så langt.
 6. Etter herrens mange år på 5960X/X99, holder jeg omsider på å sette opp nytt system med en 12900k. Hvor store variasjoner får dere mellom P-cores? Kjørte en runde med Cinebench r23 (multi). Forskjellen på varmeste og kaldeste i både max og gjennomsnitt er 7-8 grader (stock innstillinger på CPU). Er det normalen?
 7. Noen andre som har satt opp RAID på Z690? Holder på med nytt system og endte opp med 2x 1TB WD SN850. Sekvensiell les blir ganske villt (sikkert ikke all verdens praktisk betydning, men morsomt alikavel), uten at det virker som det er veldig stort tap på random-4k. Alt er mer eller mindre stock (12900k, Asus Prime-P D4 Wifi, XMP).
 8. Så lenge hodetelefonutgangen er noenlunde habil funker X2 helt fint uten ekstern forsterker.
 9. De har forskjellig lydsignatur, der nok X3 er mer "korrekt" og teknisk sett bedre, mens X2 har noe mer fremhevet bass som er underholdende og lett å like selv om den ikke er det ypperste på detaljnivået. X3 fikk nok litt hard medfart fordi folk forventet at det skulle være en forbedret X2, men så var den noe helt annet. Finnes en god tråd på head-fi.org.
 10. Quad ERA-1 har bra pris hos Stereofil. Ikke testet dem selv, men har lest mye bra om dem. Lurt å huske på at disse samt X2/X3 og Hifiman under er åpne hodetelefoner. Ser ut som det er normal pris dessverre. Fidelio X2HR er veldig fine til film, og knallgode for den prisen de går for nå. Godt med bass for å være åpne hodetelefoner. Om det er spilling med Oculus Quest 2 og film du skal bruke dem til får du klart mer lydkvalitet for pengene ved å droppe trådløst og støy-kanselering. Passform kan vel kanskje være en utfordring med store hodetelefoner og Quest 2?
 11. Kan virke sånn. Sub står på listen over Sonos produkter de sier de skal ha tilbud på, men ikke Arc.
 12. HiFi klubben har tilbud på Sonos sub fra 00:01 natt til torsdag.
 13. Med fare for at det allerede er lagt ut så ligger det en del priser hos Overclockers UK. Dropper man de dyreste Asus kortene så ser det ganske bra ut.
×
×
 • Create New...