Gå til innhold

olsen_1

Medlemmer
  • Innlegg

    1 081
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olsen_1

  1.  

    Eneste som ville fungert for Norge er det som fungerer for Nord Korea. Masseødeleggelsesvåpen, massemilitærisering, massepropaganda og madman kortet :p

     

    Eller å flytte seg fra fanget til Obama til fanget til Putin, alt etter hvilke vei vinden blåser.

     

    Allianse med Tyskland, Sverige, Finland, Island og Danmark kunne jo også vært interessant

     

    Hvorfor skulle diktatur, tilnærming til Russland, eller den alliansen du snakker om være positivt for Norge?

     

     

     

    Vel, jeg tok den første paragrafen din som proposisjon.

     

    Først lot jeg Nato's splittelse gå sin gang.

     

    Så lot jeg kreftene i NATO's hovedland som er for å redusere militærutgifter pga sviktende velferdsordninger få større støtte i befolkningen, slik at de (og generelt sett alle) endte opp med å prioritere sine egne saker, men med en moderat base for de nødvendigste retningslinjer for en sikkerhetsallianse og samarbeid tilgjengelig.

     

    I tillegg rustet Russland opp til å ligge på en tett 2. plass i militærstyrke etter USA, der de sammen med de andre BRIC landene, Iran, Syria og flere har dannet en allianse i respons til NATO (og de synes at NATO er den egentlige trusselen og retorikken og propagandaen fra media og politikere i disse landene gjenspeiler dette med stor oppslutning i folket). Jeg skapte av Russland en sann supermakt, i ledelsen av en allianse moderat aggressiv utad, rent aggressive i kjernen.

     

    Videre satte jeg Norge i den kinkie situasjonen der vi på grunn av sviktende midler og vilje fra alliansen må re-orientere oss i den globale geopolitiske maktbalansen, med det forsvaret og de forhandlingskortene vi har på egen hånd.

     

    Hovedkortene våre er blitt olje og gass (og industrien rundt det), fisk, og en kystlinje som er strategisk attraktiv for både USA og Russland. I tillegg har jeg latt den globale økonomien brutt halvveist sammen, og latt global oppvarming ødelegge avlinger og tørke ut vannreservoirs, slik at vannet som Norge har mye av er verdifult og jordbruk er både lønnsomt og nødvendig. I tillegg har vi oppdaget mye mineraler i fjellene våre.

     

    Hæren vår er i den befatningen som du beskriver. Vi har et lite, men dyktig forsvar med moderne våpen, i følge wikipedia bestående av 24.000 mann.

    Resten av befolkningen er delt i tre, der en gruppe er best til å spille på Ipad, sminke seg selv & lukte godt, mens den andre gruppen er ofte sett hos psykolog. Den tredje gruppen prøver å holde ting sammen.

     

    Så jeg gav oss fire alternativ, basert på følgende kriterier.

     

    Folket skal ikke skades.

    Landet skal ikke innvaderes eller få inventar ødelagt.

    Landet skal i utgangspunktet være suverent og ta alle valg basert på forhandlinger med utenlandske partnere.

     

    1. Vi lever fortsatt under NATO's beskyttelse, svekket, men der.

    2. Vi søker en ny allianse med våre nærmeste naboland (knabbet Tyskland fordi de er gode på det de kan og en av verdens største økonomier - de ønsker også å droppe EU, som har blitt en for stor regning).

    3. NATO og USA beskyttelse svikter pga indre tumulter og økonomisk kollaps og å alliere oss med Russland for stabilitet og beskyttelse blir det minste onde.

    4. Vi ønsker hverken å danse etter Putins eller Obamas pipe. Men siden alle som er forsvarsløse har en tendens til å bli invadert av overmakter nå til dags, så introduserer vi samme lov som de har i USA om at alle har rett (og bør/skal) ha våpen (inkludert mormor og oldefar), samt at vi skaffer oss atomvåpen, langdistanseraketter, kjemiske og biologiske våpen, samt usynlige nano skyer som driver rundt på kloden og kan aktiveres av en knapp fra stortinget i Oslo. Så oppfører vi oss bare rett og slett som om at hvis noen så mye som fjerter i vår retning, så fyrer vi av alt vi har.

     

    Fri fantasi? ja

    Mye feil? det håper jeg

    Betydningsfult diskusjon for Norges egentlige forsvar? det håper jeg ikke

  2. Eneste som ville fungert for Norge er det som fungerer for Nord Korea. Masseødeleggelsesvåpen, massemilitærisering, massepropaganda og madman kortet :p

     

    Eller å flytte seg fra fanget til Obama til fanget til Putin, alt etter hvilke vei vinden blåser.

     

    Allianse med Tyskland, Sverige, Finland, Island og Danmark kunne jo også vært interessant

  3.  

    Interessant å se hvordan LGBT miljøet prøver å presse Kirken til å inkludere homofili, når de nå har fått frihet fra Kirkens press til heterofili.

     

    Ja, det kan man si, og man kan si; hvorfor starter ikke lgbt-miljøet sine egne kirker? Men nå er det nå slik at alle vi som bor i dette landet er med på å betale for disse kirkene, og da synes jeg det er greit at kirkens verdier settes under offentlighetens lys - og kirken selv burde være glad for at de blir satt på den prøven, fordi det kan revitalisere hele åndslivet deres, og dermed gi positive utslag, noe som de kan sårt trenge i disse tider

     

    Vi som bor i dette landet betaler nok for mer enn Kirken, vi betaler alle religiøse institusjoner basert på medlemstall. LGBT miljøet burde starte sine egne kirker, slik de forskjellige retninger og fortolkninger innad i Kristendommen har gjort e.g pinsevenner, Jehovas Vitner, Protestantene, Katolikkene.

     

    Er vel derfor dette har blitt gjort. Grupper har brutt ut og dannet nye formasjoner. Det er helt greit at det fungerer slik også.

     

    Edit; tror faktisk det religiøse miljøet er selvgående og ikke trenger stort. Tror videre at flere folk vil vende seg tilbake til religion fremover. Kan jo selvfølgelig ikke bevise fremtiden, men det er det jeg tror kommer til å skje.

  4. Hei, ser de selger Samsung Galaxy Tab 3, 10" med 4G på med mobilt bredbånd S i Telenors nettbutikk for 1890kr + 199 i 12mnd.

     

    Har ikke hatt nettbrett før, og tenker i første omgang noe å se film på, youtube+litt surfing og lesing pdf bøker.

     

    Før jeg eventuelt kjøper noe slikt så er det noe jeg lurer på

     

    dette simkortet som medfølger, er det mulig å bruke i en smarttelefon og ringe fra?

     

    blir antageligvis å surfe fra det trådløse nettverket 90% av tiden

  5.  

     

     

    Er det en menneskerett å ta et liv på skattebetalernes regning

     

    Nei, men så trenger det heller ikke å være en menneskerett.

     

    Geir :)

     

    Men er det ikke det som skjer når man tar abort?

     

     

    Å ta abort, eller å utføre abort?

     

    Geir :)

     

     

     

    Å utføre, det vil si av legen, på sykehuset, begge finansiert av skattebetalerne (minus egenandel).

     

    Ta/utføre =Big deal

     

    Troll = avsporing og befuddling?

  6.  

    Da foreslår jeg at du slutter å ta såpass feil.

     

    Viss du har noe som motbeviser det vi alle har som historie i grunnfag så må du gjerne komme med det, så kan vi ta diskusjonen videre derifra.

     

    Diskutere? du er jo ikke opptatt av diskusjon, du er jo mest opptatt av å lugge...

     

    Alt kan kverruleres ihjel og det vet du... Å underbygge påstandene mine er et stort nok arbeid i seg selv, om man ikke for hver setning skal ha noen med rabies som kverrulerer... Du kan tenke deg verdien i å prøve noe slikt.. lik null.

     

    Å prate med deg er jo som å prate med en idiot som har fått "sannheten" på TV2 nyhetskanalen

     

    Men alt har sin lærdom. Selv å prate med deg.

  7. Den norske kulturen har dannet seg siden lenge før vi oppdaget USA og det er også værdt å nevne at mange amerikanere er skandinaviske amstanniger, ergo er det en naturlig del at det er likhetstrekk. USA har en langt mer liberal politikk der Norge har ett velfungerende velferdsstatem.

     

    Norge er ett av verdens rikeste land og USA er økonomisk skakkjørt. Og hvordan er 'ideologien' vår?

     

    Jeg antar at du skal ha bevis og dokumentasjon også?

  8. Du underbygger ikke påstanden med noe med substans, du bare presiserer at du fortsatt har den, viss du forteller hva du mener kan jeg vise deg ulikhetene.

     

    Med mindre du er 12 år gammel burde du kjenne bakgrunnen i spørsmålet har du sluttet å slå din kone, det er metaforisk for å lede en samtale med lukkede spørsmål.

     

    Påstand med substans? jamen herregud er jo mer opptatt av å slite med bikkja med rabies som henger rundt foten og lugger

  9. Jeg stilte ett spørsmål rundt påstanden din om at vi var påvirket av amerikanerne, denne har du vitterlig ikke tenkt å svare på, så da antar jeg at det er feil.

     

    Ferdig.

     

    Nei, det gjorde du ikke, du spurte om jeg kunne utdype påstanden min. Jeg hadde to. Så jeg begynte med den ene. Det er bare å bli edru så ser du sikkert det. Der jeg kommer fra er det et ganske dumt, rett og slett idiotisk spørsmål å betvile at USA ikke bare er kulturelt dominant, men økonomisk, ideologisk og politisk, også over Norge.

     

    Kan ikke helt se at du har et saklig poeng da, med å beskylde meg for å slå kona mi, og tar det som om du faktisk beskylder meg for å gjøre det på ordentlig. Dette har jeg selvfølgelig rapportert, og fra nå av så er du kjent for å beskylde folk for konemishandling når de ikke hopper og gjør deg tjenester når du forlanger det. Patetisk.

     

    Vi to kommer nok ikke til å bli ferdig med det første ;)

  10. Sånn.,

     

    Du stiller ja/nei spørsmål, jeg svarer med ja/nei spørsmål.

     

    Så har du sluttet å slå din kone?

     

    Ok da.

     

    Det jeg mente med spørsmålet mitt angående norsk, er at "norsk" ikke er norsk, men en variant av dansk. Vi snakket norrønn før.

     

    Din tur. Hva mener du med om jeg har sluttet å slå kona mi?

  11. Jeez, alle disse konspirasjonsteoriene...

     

    Malala er kun 16 år og konfronterer den fienden vi alle har slåss mot det siste tiåret. Hun fortjener virkelig denne prisen.

     

    Hva tror du skjer om hun begynner å prate om sine jevnaldrede landsmenn som blir drept av amerikanske droner? og hvorfor gjør hun ikke det?

  12.  

    Man trenger ikke engang være lokalkjent for å gjennomskue det. Jeg mener, det må ha foregått noe bak i kulissene når 11-12 år gammel jente fra en støvete pakistansk landsby, plutselig snakker flytende engelsk språk, har internett-linje, fremtrer i vestlig media, har sin egen blogg hos BBC osv. og fronter samfunns-ytringer med en språkbruk/formuleringsevne som overhodet ikke er "normalt" for barn på den alderen.

     

    Ja det lukter manipulering fra lang avstand.

     

    Bare for morsomhetens skyld, klarer du å tenke opp noe mer "korrekt" følelsesporno enn Malala?

  13.  

    Helt klart pushet frem av et nettverk med amerikanske aktører. Hele familien er visst det. Sett dem avbildet i forskjellig settinger omgitt av amerikanske UD representanter og andre diverse figurer. Så hun er blitt formet og drillet til denne oppgaven siden hun var 9

     

    Surprise surprise :p

×
×
  • Opprett ny...