Gå til innhold

extreme

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av extreme

  1. Quote:


    On 2002-02-14 09:21, pgressum skrev:

    Quote:


    On 2002-02-12 23:38, extreme skrev:


    Han er tilbake!...wee

    Prøver fortsatt å overbevise seg selv om sin egen propaganda ser jeg!


    stå på !


     

    Du er så -> ' <- langt fra å irritere meg nok til at du blir utestengt. Har fått flere henvendelser fra folk som vil at jeg skal kaste deg ut fra forumet, men har ikke gjort det ennå. Det er ikke p.g.a. av vi har forskjellige syn på hva en skal måle CPUer opp mot men den genrerelle holdningen i postene dine.

     

    Svar frekt på denne posten også og du er utestengt. EOD.

     

    Vet ikke hva jeg skal si om deg, men du tåler visst ikke sannheten, eller at andre har rett. Ditt eget ordvalg sier jo mest om hvem som hele tiden er sarkatsisk og frekk som "Uff, disse Intel folkene" osv.

     

    Da bør du i alle fall tåle litt sarkasme tilbake.

     

    Men, neida det ser ikke slik ut. Hvis det er noen som skulle blitt utestengt, så måtte det blitt deg, dette skjønner de fleste hvis man leser innleggene dine. Husker du den siste tråden du hadde med disse personangrepene, og utkastingstruslene? Ingen der som var enig med deg, tvert imot. Og disse tomme truslene om å kaste ut brukere kan du spare meg for.

     

    Prøver og holde meg på et høyt faglig nivå, med minst mulig tullball. Personangrep og trusler som du driver med kan du holde for deg selv. Jeg skjønner ikke helt poenget med sistnevnte.

  2. Quote:


    Ro nå litt ned. Det er da ikke sikkert noen faktisk HAR noe svar til deg?

    Mange sliter med å få sendt filer med IRC / Msn. Selv har jeg dette problemet med IRC, og jeg har aldri klart å fikse det. Noen sier det funker å legge inn klienten på nytt, men det gikk heller dårlig her.

    Når det gjelder passordet, tror jeg nok ikke det er mulig å fjerne det (altså få vekk spørsmålet om passord). Rett på meg hvis jeg tar feil, ettersom jeg også gjerne vil vite hvordan. Har lett etter en løsning ganske lenge nå.


     

    Hvis du har problemer med å sende på mirc, ta og fyll inn din egen ip-adresse i Local Host (På settings i mIRC). Du finner din egen adresse ved å skrive dns nicketditt

     

    Hadde problemer med dette da jeg hadde 14.4 modem og win95 ! :smile:

  3. Quote:


    Uff disse P4/Intel menneskene... tror de har litt vanskelig for å innse at alle ikke overklokker og bryr seg så mye om at en AMD CPU er litt varmere enn Intel CPUene (i og med det har _ingenting_ å si)... videre er det litt rart at de gang på gang hevder at Intel er like billig som AMD (de blir jo motbevist hver gang og da) og hver gang drar frem XP1600+ vs P4 1,6 GHz når XP 1700+ koster helt det samme som 1600+....



    Nåja nok om de som ikke kan se pris/ytelse. Hver CPU har sine fordeler;

    Intel sin fordel er at om en ønsker å bryte garantier og overklokke så kommer en seg langt lengre enn med AMD CPUer ( i alle tilfeller til AMD legger om til 0,13 de også).

    AMD sin fordel er at de tilbyr et lagt bedre pris/ytelsesforhold.

    Stabilitet er ikke noe issue lengre slik jeg ser det (dog krever AMD at en legger inn en ekstra patch - wow big deal)


    Anyway, skulle egentlig bare si at jeg har et Tyan Tiger MPX på vei til meg :smile: fra Quad.no. Skal kjøpe meg en 64-bits IDE kontroller også. Regner med at det blir futt i sakene da.


     

    Han er tilbake!...wee

    Prøver fortsatt å overbevise seg selv om sin egen propaganda ser jeg!

     

    stå på !

  4. Definitivt P4 NW 1.8

    Alle 1.8'er skal klare minimum 2250MHz har jeg hørt. Har også erfart dette hos flere kamerater.

     

    Sammen med et Asus P4B266 i845D kort.

     

    Udødelig kombo der...

     

    Hvis du ikke kan så mye om overklokking, så er Asus kortet også det opplagte valg, da det har mange "nybegynner-auto" instillinger. Som f.eks stille inn FSB divideren på auto, slik at den velger det som er best på hver enkelt fsb hastighet (fra 100-200mhz).

     

    For å klokke en 1.8 - 2250MHz, gjør du følgende:

     

    Sett FSB på 125MHz

    Sett CPU vcore på 1.6Volt

    la resten stå på auto. (På asus p4b266)

     

    Det funker garantert, hvis du har ok ram. Twinmos DDR som de selger på komplett.no er å anbefale. Det beste er 2 brikker (f.eks 2x 256mb = 512mb).

     

    Du kan selvfølgelig også overklokke mer. Det er mange som har greid 2.5GHz med boxed vifta. (Prater om 1.8GHz'en fortsatt!)

     

    [ Denne Melding var redigert av: extreme på 2002-02-11 21:06 ]

  5. Gå for Asus sitt kort ja (p4b266).

     

    Det er så utrolig lett å drive med. og har nybegynner funksjoner for alt..

     

    Hvis du f.eks stiller fsb'en for høyt, eller noe annet som ikke fungerer, så setter hk'et ned hastigheta til normalt, og går inn i bios for deg, og forteller at hastigheten var for høy, og forlslag til løsninger...

     

    Asus er også fullspekket med finesser, med blant annet voice messages, bilder osv, som man kan ha i oppstart...+ masse annet stæsj!

     

    + at Asus er kjent for Stabilitet. Asus+i845D+P4 Northwood må være den ultimate kombinasjonen der ute nå.

  6. Quote:


    On 2002-02-10 00:27, blackice skrev:

    Quote:


    extreme skrev (2002-02-09 21:22):

    mye rart som har blitt skrevet her!


    Så til sistemann som sa at Intel chipsetta forandrer seg hele tiden. Hallo? Tror nok han mente AMD/Via chipsett, men feilaktig skrev Intel. Hvis han likevel mente det, så bør han kanskje kjøre en scandisk på hjernen sin
    :grin:


     

    Har kjørt en scandisk på hjernen min nå, lest litt til og står fortsatt fast på at intel chipsetta forandrer seg hele tiden :smile:

     

    Ta f.eks rd-ram var jo det obligatoriske til P4, men det kom fort chipsett med støtte for sd-ram, videre så har det kommet støtte for ddr-2100.

    Pluss at i tillegg til dette så finnes det flere forskjellige chipset levrandører som f.eks via, sis og ikke minst intel.

     

    Konklusjon: Det har sjedd mye med intel chipsetta til intel, nå har det jo kommet chipsett med støtte for pc2700 (ddr-ram), snart så kommer via og sis med nye og forbedrede utgaver av dette igjen for å fjerne litt bugs og få litt bedre støtte for det ene og det andre, samtidig som intel kommer til å sleppe ut en ny prosessor med 533MHz bus hastighet på prosessoren isteden for 400MHz hvis jeg ikke husker helt feil :smile:

     

    Håper jeg fikk gjort det klart at jeg synes at det skjer mye med intel chipsetta :smile: Pluss at noen forsto det jeg prøvde å skrive et langt foredrag om... :smile:

     

    Hilsen David

     

    Hallo du..

     

    Intel har forøvrig kun "2 chipsett".

     

    Først i850 som snart er 2 år gammelt, og så har de i845.

     

    i845 finnes også i "D" versjon, som er det samme som ovenfor, bare at det støtter DDR ram.

     

    Dette er de 2 chipsetta fra Intel som man kan bruke sammen med P4. Kun 2 chipsett på 2 år er imponerende. Det viser at oppgraderinger ikke er nødvendige, fordi de er dønn stabile.

     

    VIA og andre 3.partsleverandører pumper jo ut chipsetts både til AMD og Intel som om det skulle være en konkurannse om å ha flest mulig chipsetts.(Til AMD cpu'er må man jo bruke disse chipsettene).

     

    Selvfølgelig klarer VIA noen få ganger og lage chipsett som marginalt har bedre ytelse enn f.eks Intel sine. Men, hadde Intel også gitt ut 2 chipsett i måneden så hadde jo selvfølgelig disse vært raskere. Via sine chipsett kan ikke akkurat kalles gjennomtestede og stabile. Disse 2 faktorene betyr 1000 ganger mer enn forskjeller i ytelse som kan måles i promille.

  7. Bare positive erfaringer med WinXP ja, det samme har alle jeg kjenner som har det...

     

    Definitivt det beste operativsystemet der ute.

     

    Har hatt det siden det kom, og aldri opplevd en eneste heng/krasj, og jeg har hatt uptime på flere måneder. Jeg har Intel Chipsett/Intel H.K.

  8. Quote:


    On 2002-02-09 02:20, FlaK skrev:

    bare Intel og Intel idioter som trur at klokkefrekvens er alt. Det er jo allerede bevist av AMD at det IKKE er det.


    og vifteløs? så kald? da kan den jo ikke ha noen effekt da... effekt=vamre sånn er det bare


     

    Men, hadde du visst litt om arkitekturoppbyggning, instruksjonssett og litt generell kunnskap så hadde du ikke skrevet slikt som dette.

     

    Når du ikke kan noenting om det du skal svare på, eller kommentere, så bør du la være å svare.

  9. Hei

     

    mye rart som har blitt skrevet her!

     

    Bare en ting...Hva var AMD for 4-5 år siden? du mener kanskje 2-3...men, det er det samme...

     

    Så sa en at det ikke finnes vannkjølning til P4. Bullshit, det er et meget bredt utvalg av det, selv om ikke alle norske webshopper har fått det inn ennå....

     

    Så til sistemann som sa at Intel chipsetta forandrer seg hele tiden. Hallo? Tror nok han mente AMD/Via chipsett, men feilaktig skrev Intel. Hvis han likevel mente det, så bør han kanskje kjøre en scandisk på hjernen sin :grin:

     

    Så til svaret mitt...

     

    Har meget gode erfaringer med Asus P4B266 i845D. Dønn stabilt og mer svært gode overklokkingsegenskaper. En kamerat har en 1.8NW @ 2.4GHz på det kortet!

     

    Han har TwinMos DDR Ram...

  10. Quote:


    On 2002-02-09 19:44, ((CnsLps)) skrev:

    går det an å bytte ut denne vifta med en papst 80x80? jeg har bestilt meg en slik, fordi den er nesten lydløs (bare 19db). jeg lurer på om denne vil "blåse" bedre enn den originale boxed vifta som sitter på nå. og, forresten, er den bedre enn den originale?


     

    Den originale er faktisk veldig bra, og bråker da ikke så mye heller! Du kan forresten ikke bare bytte ut vifta på toppen, da dette ikke vil passe. Du må også bytte ut kjøleribba da.

     

    Quote:


    jeg har også handlet runde IDE-kabler til HD og floppy (jeg kunne ikke finne ata-33 kabler, men er det bare å bruke den andre enden på ata-66/100 til dvd'en?) + arctic silver 3 til å bytte ut den svarte goopen som satt på boxed-kjøleren.


     

    Det er bare å sette i, de er bakoverkompatible. Uansett, sett gamle ATA 33 enheter på secondary ide controller. Sett ATA66/100 sertifiserte enheter på primary. Slik står det i manualen til Asus hovedkort. (p4b266 i845d). Du kan godt bytte ut goopen ja, artic silver 3 er best!

     

    Quote:


    jeg lurer også på om jeg på sikt kanskje skal bytte ut hele boxed-vifta med den swiftech-kjøleren som er på microplex. er det noen som har noen erfaringer med den? (om den er "farlig" for hk med den vekta, hvordan yter den med den nevnte papst-vifta osv)


    takker for alle erfaringer!


     

    Du kan bytte ut hele boxed vifta ja, med den svære swiftech'en. Uansett, den kjøler best med vifter som flytter MYE luft, og ikke så bra med mindre vifter, slik som din 19DB. Hadde anbefalt og kjøpe 26dba (2600rpm) eller større 80x80 fra PABST, men da er kanskje noe av poenget borte :smile: Selv om 26db er lydløst etter min mening.

     

    For å montere den swiftechen, må du ta av den firkanta plast saken som sitter på hovedkortet fra fabrikk. Det er ganske enkelt, bare å dytte litt bakfra, så får du den av hvis du er litt fingerferdig :smile:

  11. Det er bare møkkakort (f.eks FIC) som ikke har sperre mot slikt.

     

    Asus f.eks har sperre mot det, både fysisk(slik at man ikke får kortet ned i agp slotten), og det går en alarm hvis man har klart å få av den fysiske sperra og satt inn kortet, slik at ingenting blir ødelagt.

  12. Problemer med i845D :lol:

     

    Det står helt og klart tydelig i manualen at man ikke kan bruke slike gamle skjermkort som bruker 3.3v

     

    Og så påstår man at det er et problem? :lol:

     

    Hva skal man med i845D og P4 hvis man skal putte inn et gammalt Matrox 2MB kort uansett?

     

    utrolig at noen gidder å skrive noe slikt...

  13. De symptomene du beskriver tilsier defekt kabel/satt på feil vei.

     

    Det er ikke sikkert det gamle BE6-2 hovedkortet ditt har et sånnt "hakk", slik at du kan komme til å sette i floppykabelen opp ned...

     

    Sjekk dette..

     

    Hadde samme problemet på min gode gamle 386SX 16MHz for x antall år siden :smile: Da var det kabelen som var defekt.

  14. Jeg ville avbestilt det rukle hovedkortet med en eneste gang! Det er ikke noe tess og overklokke med..

     

    Vil på det sterkeste anbefalle å bytte til f.eks Asus P4B266 med i845DDR chipsett. Det er langt bedre til å overklokke med, og ikke minst: det er flere lysår foran SIS når det gjelder stabilitet!

     

    i845DDr har en slik hyggelig FBS divider slik at du kan kjøre busshastigheten på AGP/PCI uendret (nesten) selv om du klokker fsb'en høyt.

     

    Tror ikke SIS har dette.....

  15. Gidder ikke å diskutere dette mer, da det hele tiden kommer slike pøbler :smile: som tar dette opp igjen. Ta og let litt i forumet så finner du mange poster...

     

    Intel er forøvrig best, de koster ikke stort mer enn AMD heller. De er mye mer stabile/har mye bedre chipsett, utvikler mye mindre varme og har et enormt overklokkingspotensiale(Northwood).

     

    Hvis man regner med å overklokke P4 NW, så har ikke AMD'en en sjanse rent ytelsesmessig heller..

     

    valget er enkelt!

  16. Sjansen er stor for at du har harddisk og lydkort på samme IRQ. Skal vedde på at du har nesten alle komponentene dine fordelt på ca 2 irq'er. Dette fører til svært svekket systemytelse.

     

    IRQ fordelingen kan du sjekke i Device Manager (Regner med at du kjører Win2k eller XP). Der trykker du på View -> Resources by type.

     

    Dette er et kjent AMD/Via problem, som de faktisk ennå ikke har klart å fixe på noen ordentelig måte, utrolig nok...

     

    En løsning (en utrolig tungvindt en), er å gå inn i bios og skru av acpi, og fordele samtlige irq'er selv. Men, sjansen er stor for at du støter på andre probs her...

     

    Du kan også prøve og legge inn nyeste ViaJalla 4-1 drivere og flashe til nyeste bios. Har gjort dette hos et par folk, og dette har funket, med litt hell.

  17. Hmm

     

    Er det så nøye egentlig? :smile:

     

    Det er bare Socket 478 P4 som passer i Socket 478 hovedkort...

     

    Den har altså 478 pinner

     

    Den første p4'en hadde 423 pinner (Socket 423)

     

    Er ikke sikker på hvor mange pinner den originale FCPGA socketen har, noen?

  18. Hmm, merkelig..

     

    Har du flasha til nyeste Bios? Det kortet støttet sikkert ikke Celeron 900 når det kom, da er en Bios upgrade nødvendig for å støtte den. Selv om du teoretisk kan stille inn multiplier og bushastighet slik at den matcher 900, så er det ikke sikkert det funker uten en ny bios.

     

    Prøv også og ta "Load default settings" eller "reset settings" i bios (Husker ikke helt nøyaktig hva det heter, men det kan hjelpe etter bytte av cpu, og ikke minst ny bios).

     

    Etter dette kan du evnt. formatere disken og ta en clean install av Windows XP eller 2000...

     

    Har du også sjekket at alle komponenter, spesielt minne er dyttet ordentelig i? prøv også og ta ut minne, cpu og støvsug skikkelig nedi der...

×
×
  • Opprett ny...