Gå til innhold

Napoleon XIV

Medlemmer
  • Innlegg

    466
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Napoleon XIV

  1. Jeg var innom XXL i dag for å kjøpe M400, men oppdaget der at denne er ute av handelen til fordel for Polar M430 som er priset til kr 2200 + belte til kr 600. Dvs., totalt 2800.

     

    Alternativet under var Polar M200 til kr 900.

     

    Da er spørsmålet om M200 med belte vil være tilstrekkelig til min tross alt beskjedne bruk? 

     

    Selgeren mente jeg burde gå for M430, men argumenterte egentlig ikke overbevisende for det annet enn at det var en 'totalvurdering'. Fant ikke noen 200 VS 430 review på nettet, men skal prøve å søke rundt litt.

     

    Noen som vet? :)

     

    Heller mot M200, men samtidig er det kanskje greit å bla opp når man først kjøper om det faktisk er verdt det. Det viktigste er å få målt pulsen og det er det vel uansett beltet som avgjør...

    Polar M200 vil jeg absolutt ikke anbefale. Batteriet er for dårlig til å dra på turer på et par timer med både GPS og pulsmåling på. Dessuten var pulsmålingen ganske unøyaktig... Jeg har brukt appen Polar Beat mot polar H7 (belte)og nå i det siste Polar H10.. Veldig bra og med Polar Beat brukes tlfens GPS...  Jeg har også en Polar A370, men bruker ikke den som pulsmåler når jeg trener, beltet H10 er mye mer nøyaktig..

  2. Har kameraet på denne forbedret seg med Nougat ? Tenker da spesielt på bildekvaliteten under svakt lys.

    Oppdatering av operativsystemet kan ikke forbedre bildekvaliteten i noen nevneverdig grad. Skal du kjøpe tlf basert på bildekvalitet så vil i så måte Samsung S7 være et bedre valg. Den har optisk bildestabilisering, hvilket Sony XZ ikke har. Samsungen er også utstyrt med en blenderåpning på F 1.7 vs F 2 på Sony XZ. Begge disse vil hver for seg kunne gi bedre bilder i dårlig lys. Stabiliseringen gjør at man kan ha lengre lukkertid som igjen gir mer lys inn på bildesensoren, jo mer lys jo mindre støy. Blenderåpningen som er 50% større F 1.7 vs F2 gir  50% lys inn på sensoren gitt samme lukkertid, hvilket gir bedre bildekvalitet.

    Disse nevnte hardware egenskapene kan ikke kompenseres for i oppdateringer i softvaren...

    Jeg har nettopp kjøpt Sony XZ og er veldig fornøyd med den, sett i forhold til Z3 som jeg oppgraderte fra 

  3. Jeg er fullstendig klar over at Ken klipper/limer over en lav sko når det gjelder fakta og legger inn litt egne fabler og dette har han gjort i mange år.

     

    Det jeg stusset litt på er uttalelsene som dette:

    Just for fun I tried it on my 1988 Nikon F4,I tried it on my Nikon F6, I tried it on my Nikon FM3a,

     

    Hvorfor skulle han skrive sånne uttalelser uti fra løse luften uten en begrunnelse ?

     Han gjør det for å få oppmerksomhet, "klikk og treff" på siden hans genererer penger. Det er velkjent at han produserer "tester" generert på pressemeldinger og bilder ...... 

  4. Jeg har prøvd å bruke noen manuelle innstillinger når jeg fotograferer med min LG G2 i "lavlyssituasjoner". Jeg setter ISO til 100 og dermed skulle kameraets automatikk satt lukkertiden slik at bildet blir optimalt eksponert. Men det skjer ikke, bildet blir svært undereksponert. Det hjelper heller ikke noe særlig å sette eksponerningskompensasjonen til max som er +2, bildene blir likevel veldig mørke og i realiteten ubrukelige. Skal jeg ta kveldsbilder må jeg enten velge høy ISO eller ha denne på automatikk. Høy ISO gir typisk "ISOstøy" i bildene, de blir kornete og fargene smøres ofte litt ut. Dette bør virkelig fikses i en kommende firmware oppdatering, forhåpentligvis snart også.

     

    PS: for de som ikke vet noe særlig om det: "baseISO" her 100 vil normalt gi best bildekvalitet. I f.eks kveldslys vil lukkertiden da nødvendigvis bli lang for at sensoren skal få nok lys til å et godt eksponert bilde. Dobler man ISOverdien halveres lukkertiden, setter man ekspneringskomp til +1 dobles lukkertiden)

  5. Jeg har brukt et Nikon D700 i mange år og det er stadig lydløst når jeg rister lett på det.. :)

    Andre DSLR jeg har brukt lager heller ikke slike lyder. Som sagt la jeg straks merke til dette når jeg pakket opp en ny D800 Nettopp.

     

    PS: Når jeg reiser blitsen og holder på de to hengslene på hver siden av den blir lyden borte. Det er disse delene som lager lydene. Jeg fant en del om dette via googlesøk og er visstnok ikke noe uvanlig. Men lurer nå på om noen av D800 brukerne her opplever det samme med sine hus?

  6. Hei, takk for svar :) Virker ganske kjekt egentlig. Men hva skjer hvis du er midt i en samtale og lukker coveret? Blir samtalen avsluttet eller fortsetter den og du ser bilde/samtaleinfo i det lille vinduet?

    Lukker man coveret så fortsetter samtalen og har du skjermen aktiv så vises infoen i det lille vinduet. Man kan også avslutte samtalen i det lille vinduet, varsler om f.eks sms vises da også i det lille vinduet, altså mens samtalen er i gang.

    • Liker 1
  7. TLF blir natulig nok litt tykkere med cover, muligens et par millimeter, ellers merkes det veldig lite. Baksiden består av et stivt og glatt plastdeksel som sitter tett, dette igjen hengslet i fronten som er et stivt stykke "skinnkledt plast", tror jeg det er. "hengseldelen" virker også å være passe avstivet. Det lille vinduet er også avstivet med en egen ramme liten "ramme" som gjør det litt penere også.

    Kvaliteten er god syns jeg så det er et trygt kjøp. Det er originalt fra LG så funksjonelt kvalitetsprodukt er det absolutt. Idag oppdaget jeg at også "været" kom frem i det lille vinduet. Jeg trodde det kun var klokken i ulike varianter som skulle vises der. Når jeg snakker med noen og har skjermen aktiv så får jeg opp personen, med bilde om jeg har lagt til, jeg snakker med såklart samt hvor lenge samtalen har pågått. Dette altså i det lille vinduet. Jeg syns coveret er veldig praktisk og faktisk verdt sin pris.

  8. Jeg fikk i dag LG Quick Windows Case til min G2. Og den passer som ventet perfekt. Det lille vinduet kommer straks frem når man lukker coveret og når det åpnes kommer det store frem. I det lille vinduet kan man velge mellom 3 stilige "analoge klokker" + 7 digitale i ulike farger. Jeg får ikke frem det lille vinduet ved å brette flippen helt bak, som en over her nevner å ha lest.. Kjøpte min fra netonnet for den nette sum av kr 299.- inklusive frakt.

  9. Jeg kjøpte en Pentax K10D i 2006 og denne brukte jeg til høsten 2008 da jeg kjøpte en Nikon D700 og denne bruker jeg fortsatt. Før neste kamerainnkjøp ønsker jeg at Nikon kommer med et kamerahus i størrelse D700 / D800 med D4 sensoren i. D800 med 36 Mpix vekker ikke kjøpelysten min. D600 har bl.a veldig lite fokusområde og jeg er ikke spes interessert i et hus med "scenemodes" i stedet for brukergrensesnittet som D700 / D800 har

  10. Jeg har et "Induro Carbon 8X CT113" stativ.

    Jeg valgte dette pga lav egenvekt - 1,2kg samt at beina består av 3 seksjoner for noe bedre stabilitet. Det er et karbon stativ med kropp i magnesium, maxvekt 8kg. Det har også midtsøyle, men denne brukes ikke til annet enn å henge på ekstra vekt om nødvendig. Det kan være litt lavt noen ganger; kun 149cm eventuelt + midtsøylen for noe mer høyde. Det koster kr 2990.-, men jeg kjøpte det på messetilbud og fikk da 20%

     

     

    http://www.japanphot...8x-stativ-ct113

  11. Jeg hadde tenkt å bytte til One Call Folkepakka, men så leste jeg gjennom sidene deres på facebook hvor det var mest klager å se, ja selv der kundene skal skrive anbefalinger....

    Chess SjakkMatt tilbyr de samme prisene med 1000MB i tillegg. Det er kun disse to som er aktuelle for meg fordi jeg ringer en del til Island og begge disse har Norden inkludert i prisen på 199 i mnd.

     

    (Jeg bruker i dag Tele2 og der betaler jeg kr 4,99.- pr min for å ringe Island)

    Noen her som har erfaringer å dele?

×
×
  • Opprett ny...