Gå til innhold

Titanic

Medlemmer
  • Innlegg

    976
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Titanic's innlegg in Trenger hjelp med min aksjekjøp. ble markert som svaret   
    Hvis du skal handle for små beløp, så sørg i det minste for å bytte til kurtasjeklasse mini. Da koster det 39 kr pr handel i Norge, i stedet for 95.
     
    Kurtasjen regnes for øvrig inn i prisen på aksjene du har kjøpt når skatten din skal regnes ut. Så nei, avkastning inkludert kurtasjekostnad vil være det eneste du får se.
  2. Titanic's innlegg in Taper jeg virkelig på å ha formuen i banken? 3.25% rente ble markert som svaret   
    De som betaler formuesskatt, har negativ realavkastning, altså de mister kjøpekraft for hvert år som går, av å ha pengene i banken, selv til 3,25% rente.
     
    De som ikke betaler formuesskatt blir rikere for hvert år når de har penger i banken til 3,25% rente, også etter inflasjon og skatt på renter er trekt fra.
     
    Jeg tror få eller ingen rentefond med lav risiko vil ha over 3,25% avkastning de kommende årene. De siste års høye avkastning på rentefond kommer av at rentene har vært høyere enn de er nå.
     
    Når det er sagt, så er ikke rentefond noe lureri på samme måte som strukturerte spareprodukter som mange ble pålurt for en del år siden. Du vil trolig få 1-4% i avkastning i året de kommende årene. Det er greit, men for lavt ut fra risikoen du påtar deg, synes. Det er for lavt ettersom du tar på deg risikoen med at statene, kommunene og bedriftene du låner ut penger til, av ulike grunner ikke vil greie å betale for seg.
×
×
  • Opprett ny...