Jump to content

Snow_Cat

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hvordan fungerer lønnsutbetalingen til profesjonelle fotballspillere ute i Europa i praksis? Flere tjener jo mer iløpet av en uke enn det Ola Nordmann gjør iløpet av et år. Jeg leser at de operer med ukelønn. Betaler de virkelig f.eks. kr 800 000,- hver eneste uke? Eller får de månedlig utbetaling?
 2. 23/5 regelen ja! Supert, tusen takk! Det skal jeg sjekke ut
 3. Hei Jeg har først nå funnet ut at jeg vil studere juss (rettsvitenskap) og da gjerne i Oslo. Jeg er 31 år gammel og har fra før 280 studiepoeng fra et annet universitet, i tillegg til at jeg er i arbeid der jeg faktisk jobber med juridiske spørsmål på daglig basis. Jeg har prøvd å regne meg frem til karakterpoengene mine, og jeg ender nok 7-9 poeng unna snittet for å komme inn. Jeg har også være i militæret, slik at jeg får ett poeng der også. Så det jeg lurer på, er om jeg må ta opp fag fra videregående for å komme inn på studiet? For meg virker det unødvendig, 14 år etter at jeg startet der. Kan ikke se helt poenget med å forbedre gym og kjemi karakteren. Jeg har i tillegg tatt 5 juridiske fag fra universitetet, men er det gym som skal stå i veien? Er det noen som vet om det er en annen vei inn?
 4. Snow_Cat

  Minihus på hjul

  En ekstra boenhet på din eiendom kan ha en del å si både for naboene dine og kommunen du bor i. Det er ikke sikkert kapasiteten på vann og avløp er tilstrekkelig for en ekstra boenhet. Dette kan gå på bekostning av naboene dine. Kanskje kommunen har eiendomsskatt, som du slipper unna? Hva skjer om det brenner i dette huset? Det er også krav til uteoppholdsarealer for hver boenhet. Du skriver at det er urimelig at noen andre skal kunne bestemme hva du skal få ha parkert på egen tomt. Det er det ikke. Det motsatte er anarki. Tenk om naboene dine starter med båtopplag og bilopphuggeri? Eller kanskje et avfallsmottak? Det finnes en bok som heter "mitt hus er din utsikt". Det er det mange ikke tenker over. I tillegg til at det er ingen som eier en bolig for evig tid. Eiendommen din kommer til å overtas av andre i fremtiden.
 5. Snow_Cat

  Minihus på hjul

  Nei, du kan ikke omgå reglene ved å flytte på den hver andre måned eller annet hvert år. Departementet har kommet med tolkningsuttalelse når det gjelder dette som sier: Et annet relevant moment vil være regelmessigheten av tiltaket. Dersom tiltaket plasseres på eiendommen regelmessig hvert år, eller det regelmessig sendes ny søknad etter pbl. § 20-2 bokstav c, kan det ikke utelukkes at en vurdering må ha som konklusjon at tiltaket i realiteten må anses som “varig” og således ikke omfattes av bestemmelsen, se bl.a. rundskriv H-09/05. Plan- og bygningslovens § 85, Båt på land og hus på vann punkt 4.1. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/-20-1-bokstav-j-og--20-2-bokstav-c---Tilbakemelding-pa-henvendelse-om-midlertidig-bygning-konstruksjon-eller-anlegg/id2008989/
 6. Snow_Cat

  Minihus på hjul

  Du må spør kommunen. De fleste kommunene i Norge vil karakterisere det som et hus. Og da slår alle krav inn. Minihuset er ikke midlertidig å regne om det står lenger enn 2 måneder. Hjulene er ikke der for at minuhuset skal kjøres frem og tilbake et sted, men fungerer mer som "pilarer eller bæring" for minihuset. For å ta et annet eksempel. Du kan la campingvognen din stå i hagen, men du kan ikke bo i den der den står. Mye av dette har med sikkerhet å gjøre. Brannvesenet skal vite hvor alle boenheter er i tilfelle brann. Det er også viktig å sikre at ikke spekulanter driver å leier ut "hus" på 10 kvadrat uten isolasjon og nødvendige funksjoner. Minihus ser ut til å komme mer og mer av, men regelverket vårt sier at alle rom for beboelse skal tilfredstille kravene i byggteknisk forskrift og plan- og bygningsloven. Husk også og sjekk reguleringsplanen.
 7. Snow_Cat

  Krav til innsyn

  Arbeidskontrakter, avtaler og timelister omhandler vel personlige forhold som er unntatt offentlighet. Jeg kan for eksempel begjære om innsyn hos deres idrettsklubb, men jeg kan ikke kreve det. Jeg må ha en god grunn til det. Det er ikke sikkert du som styremedlem har rettigheter til å se sånne ting. Enten må dere endre rettighetene til styret, ellers så må du rett og slett begjære om innsyn. Det kan også tenkes at de involverte må spørres først eller underettes. Dette er jeg litt mer usikker på.
 8. Jeg tror at diskusjon.no er en god start, men feil sted. Jeg tenkte mer på et eksternt forum for spesielt interesserte. Et slags "Dele forum". Kanskje et internasjonalt et? Men takk for svar, jeg får lete litt og tenke litt.
 9. Usikker på om dette er riktig plass, men jeg prøver likevel. Finnes det et forum der man kan spørre etter deler? Det være seg bildeler, deler til kjøkkenmaskinen din, koffert hjul eller deler til et håndtak. Altså, alt mulig rart. Jeg er klar over at Ebay har alle delene, men det er ikke alltid det er like lett å søke der når man ikke vet navnet eller modellen på tingen man sitter med. F. eks. Jeg har vifte som mangler 1 knapp. Hvor får jeg tak i den knappen? Jeg ser for meg at det finnes et forum for spesielt interesserte, der man typisk kan forklare hva man trenger, kanskje ta et bilde av tingen og spør.
 10. Blir man fortere brun hvis det er varmt? Har varmen noe å si?
 11. Perry hadde ikke det fulle ansvaret for klubben, men blir likevel sparket. Norsk fotball er hodeløst organisert! En klubb MÅ ha en manager, og ikke Sportsdirektør/leder. Jeg vil referere til denne videoen med Wenger og Ferguson: Fra 1.25 sier han noe som passer bra til dette.
 12. http://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/olsson-klart-jag-skulle-halla-for-pl/
 13. En rekke sivile nordmenn ble også drept som følge handlingene til gutta på skauen. Jeg synes faktisk dette var en veldig god sammenligning som setter ting i perspektiv. Det er derimot du som burde skamme deg for å avfeie et argument på den måten. Hamas er terrorister. Det var ikke gutta på skauen eller Milorg. Skam deg. Jo, de var terrorister. "Skam deg". Israel elsker jo å bruke ordet terrorist mot alle som angriper dem. Attpåtil, klarer du å si at: "Hamas ofrer hundrevis av barn og sivile mennesker". Har du peiling på hvor tettbefolket Gaza egentlig er. Uansett hvor Israelerne skyter, er de dømt til å treffe mennesker og barn. Hadde Milorg og gutta på skauen eksistert idag, hadde de blitt stemplet som terrorister.
 14. Hamas er vel folkevalgte i Palestina. På hvilken måte skiller Hamas seg fra regjeringen i Israel, eller i USA for den saks skyld? Om man skal strekke den langt, kan man si at de er en motstandsbevegelse som tar i bruk det de har for å kjempe for landet sitt. På lik linke som Milorg og Gutta på skauen.
 15. Jeg "holder" med Palestina, siden Israel okkuperer deres land. Men jeg legger mesteparten av skylden for dette rotet på FN og Storbritannia som bestemte at jødene i Europa skulle få sitt eget land (ergo kastet ut av Europa), og bestemte seg for datidens Palestina ( i og med at det var et "Britisk Mandat" var jo saken biff). Husker å ha lest at de var farlig nære å plassere jødene i Uganda, men valget falt til slutt på midtøsten. Jaja, idioter finnes det overalt.
×
×
 • Create New...