Gå til innhold

miceagol

Medlemmer
  • Innlegg

    1 019
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av miceagol

  1. En moderne Mooney M20 Eagle vil ha en marsjfart på 310kmt i en høyde av 2000 meter eller høyere.

    Under landing og takeoff der man er i dronehøyde (under 300 meter) høyde vil vanligvis farten være langt lavere. 150~180kmt med flaps ute. Hadde vært fint å se de skadene på de bærende elementene. Uansett ingen god kombo dette med stillestående droner og innflyvninger/utflyvninger.

     

    Dette stemmer overhodet ikke. Det kan være mange situasjoner der det er aktuelt å fly marsjfart med småfly i lav høyde. F. eks. ved lav skydekkehøyde eller fordi man må fly under kontrollert luftrom. I Sverige kan man ha TMA (kontrollert luftrom rundt flyplass) helt ned i 1500 fot.

  2. Kan ikke si jeg sliter akkurat.. men jævlig unødvendig å poste artikkler på nynorsk når fleste parten av landet leser og skriver bokmål.

    I 2016 så var det så lite som 10% av norges befolkning som leste og skrev nynorsk.

    Nynorsk er en lovlig skriftlig målform, og medier kan fritt velge mellom bokmål og nynorsk. Det er en grunn til at du lærte nynorsk på skolen.

  3.  

    Jeg gidder sjelden dasse med en pistol, og i alle fall ikke en stekepanne eller ljå.

     

    Jeg plukker alltid stekepanne!

    Den er jo en del av rustningen din, ellers som vi kaller det "buttarmor". Har mang en gang reddet livet pga jeg hadde stekepanna hengende over ræva når jeg blir skutt bakfra.

    Men i virkeligheten hadde rumpa di fått flere hull. :p

    https://youtu.be/J37evpYs28M

  4.  

    Android auto fungerer utmerket i norge.

    Last ned .apk filen og installer.

     

     

    Vet at det går an å laste ned .apk-filen, men så lenge det ikke er mulig å finne Android Auto i Play store, så er den jo egentlig utilgjengelig her. :)

     

    Man mister auto-oppdatering av appen når man installerer fra apk. Og apk-nedlastingssiden inneholder en haug av ads med download-link. Ikke akkurat lett for de med under gjennomsnitt teknisk innsikt å vite hva man skal trykke på.

  5. Latskapen lenge leve... En vanlig sykkel får du trim av, noe mange trenger i disse dager :p

     

    Hva er greia med at man absolutt må trene når man sykler? En sykkel er likefullt et transportmiddel som et treningsmiddel. Dersom jeg ønsker å komme meg fra A til B til fots, må jeg ikke velge å løpe bare fordi jeg bruker bena. På samme måte må man ikke trene når man bruker sykkel fra A til B.

    • Liker 2
  6. Jeg vil foreslå å ta alt av godstransport på gatenivå og heller flytte persontransport, både i farkoster og gående/syklende opp noen etasjer. Glassbroer som danner et sammenhengende nett fra bygg til bygg for eksempel 5 etasjer over bakkenivå. For at dette skal fungere skikkelig må hele glassbronettverket være åpent døgnet rundt. Man får altså et nytt plan med handlegater, cafeer etc skjermet fra biltrafikken. Byggeierne må altså ofre noe areal men får til gjengjeld mye mer eksponeringsareal mot publikum.

     

    Dette finnes allerede i Hong Kong. Ikke i 5. etasje da, men de har et nettverk av broer over gateplan.

  7. Jeg bruker K810 som reisekeyboard (portabelt med lys), og batteriet varer lenge. Men, det er helt unødvendig med lys når det ikke er rene media-keyboards. Ingen klarer å sitte å skrive særlig lenge om det er så mørkt at en ikke ser tastene. Det skader synet, og det er bra Microsoft tenker på sine kunders helse...

    At det å bruke PC eller lese i mørket er skadelig for øynene, er en myte:

    http://www.thejournal.ie/reading-in-low-light-looking-at-screen-dark-eye-sight-damage-1056451-Sep2013/

  8. Hvorfor er det så utenkelig at det ikke er liv på planeter som ikke er bebobelig for mennesker?

    Synes bare det høres så dumt ut å si at en har funnet en planet som kan inneholde liv bare fordi at den ligner på vår planet

     

    Det er ikke utenkelig, men det eneste datapunktet vi har er liv slik vi kjenner det på Jorden. Dersom vi skal lete etter liv basert på andre kriterier vet vi jo ikke hva vi skal lete etter. Derfor gir det mest mening å bruke ressurser på å lete etter planeter som ligner Jorden.

     

    Det er dessuten ganske sannsynlig at liv på andre planeter er karbonbasert slik som oss. Dette fordi karbon har veldig lett for å binde seg til andre stoffer, og kan således danne komplekse molekyler som kreves for liv.

    • Liker 4
  9. Det er en Linux-server, så jeg kan ikke teste temperatur med Windows-software. Jeg har testet med sensors, men vet ikke om jeg kan stole på verdiene jeg får der heller.

     

    Idle:

    $ sensors
    nct6776-isa-0290
    Adapter: ISA adapter
    SYSTIN:       +36.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
    CPUTIN:       +35.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
    AUXTIN:       -30.0°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
    
    k10temp-pci-00c3
    Adapter: PCI adapter
    temp1:        +8.5°C  (high = +70.0°C)
                           (crit = +70.0°C, hyst = +69.0°C)
    

    Load (mprime small FFT torture test):

    $ sensors
    nct6776-isa-0290
    Adapter: ISA adapter
    SYSTIN:       +53.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
    CPUTIN:       +69.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
    AUXTIN:       -29.0°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
    
    k10temp-pci-00c3
    Adapter: PCI adapter
    temp1:        +64.6°C  (high = +70.0°C)
                           (crit = +70.0°C, hyst = +69.0°C)
    
    
    
  10. Du rett. Jeg tullet litt med vifteretningene. PSU'en drar luft over CPU'en og ut bak. Og kabinettviftene er omvendt, altså drar luft inn i front og ut på toppen over CPU'en.

     

    Forsøkte å snu PSU'en, slik at vifta ikke står over CPU'en, men det hadde ingen effekt. Temperaturen stabiliserer seg fortsatt på 68°C idle.

     

    Skal forsøke med en bedre CPU-vifte. Står mellom Noctua NH-L12 (uten 120 mm-vifta), Thermalright AXP-200 og Zalman CNPS8900. Noen erfaringer med disse? Sistnevnte får best i test i denne testen på Tom's Hardware.

    Scythe Big Shuriken 2 støyer mye, og Noctua NH-L9A er marginalt bedre enn stock-vifte ifølge tester og forumposter jeg har sett på.

  11. Serveren min kræsjer i blant. Det skjer ofte når filmer transkodes i Plex, som jo belaster CPU'en en del. Jeg mistenker altså at CPU-temperaturen blir for høy.

     

    CPU: AMD A10-6700

    Hovedkort: ASRock FM2A85X-ITX

    CPU-kjøler: Standard AMD-kjøler

     

    CPU-temperatur i BIOS: 68°C

    CPU-spenning i BIOS: 1.4375 V

     

    Kabinettet er kompakt (Lian Li PC-Q25), så det bidrar jo til høyere temperatur siden PSU'en ligger tett over CPU-vifta. PSU'en blåser luft mot CPU'en, og det er satt inn to kabinettvifter som drar luft inn over CPU'en og ut i front av kabinettet.

     

    Så spørsmålet er hvilke tiltak jeg bør gjøre for å få ned temperaturen?

     

    Jeg har vasket vekk og satt på ny kjølepasta, uten at det endret temperaturen noe. Jeg har også kjent at kjøleribbene er varme, så vifta gjør i alle fall jobben sin.

×
×
  • Opprett ny...