Gå til innhold

FLarsen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FLarsen

  1. Hei.

     

    Vi ønsker å erstatte vår blekkskriver, som nå har bestemt seg for at printing ikke var noe særlig, med en farge laserskriver. Derfor lurer jeg på om folk her har noen anbefalinger, ettersom jeg har ikke mye peiling selv hva vi bør kjøpe.

     

    Den bør helst ikke printe for tregt. Fotografier får vi printet profesjonelt såklart, men kvaliteten bør i hvert fall tilsvare vår nåværende Canon S520.

     

    Pris tenkte vi rundt 2 til 3 tusen.

     

    Takker på forhånd.

     

     

    Forresten, er dette postet i rett kategori?

  2. Hei.

     

    For en stund siden måtte jeg skifte til en CRT skjerm jeg hadde liggende fordi en kondensator røk i den forrige skjermen min (en syncmaster 225BW). Jeg kunne fint fikset feilen selv, men etter å ha brukt CRT skjermen en stund ble jeg noe bortskjemt av den utrolige kontrasten og fargekvaliteten og ville ikke bytte tilbake. Nå har skjermen begynt å lage en irriterende pipelyd så jeg blir nødt til å bytte den ut likevel.

     

    Derfor lurer jeg på: Finnes det noen LCD skjerm der ute som har en kontrast og fargekvalitet som er tilsvarende eller bedre enn det man får på en CRT? Noe under 2000kr hadde vært greiest, evt. opp til rundt 3000kr hvis kvaliteten er verdt det.

     

    Jeg antar en skjerm med LED backlights er det beste valget, men jeg aner ikke noe mer utenfor det.

     

    Når det gjelder oppløsning så hadde jeg foretrukket 1920x1080/1200 eller høyere.

     

     

    Takk.

  3. If it ain't broke, don't fix it

    Nåvel, man kan jo også si: "If it ain't perfect, improve it" (det nye forumet teller ikke som en forbedring). Man kommer seg ikke fremover om man stopper så fort noe bare virker.

     

    Ellers er jeg enig. La oss få velge hvilket utseende vi vil bruke.

     

    La oss få få velge om vi vil ha det nye eller gamle. Hvis ikke må jeg vurdere om jeg skal fortsette her. Sikkert ikke mye trussel siden jeg ikke er like mye verdt som noen andre, men regner med at flere vurderer dette

  4. Det stemmer, men det blir jo det samme om han kjøper cannabis i butikk eller ikke. Suget etter noe sterkere kommer uansett.

    Hvilket sug? Det er ingenting i cannabis som fører til et sug for andre stoffer.

     

    Ville du sagt det samme om alkohol?

     

    Selv om cannabis blir lovlig vil dealerne fortsatt være der, de vil sikkert tilby mye bedre prsi på cannabisen også :p

    Pga. risikoen og alle leddene som inngår i det ulovlige markedet vil prisen være høyere der enn på et evt. lovlig marked.

  5. tg er overrated

    BLASPHEMY!

     

    DA BLIR DET TG PÅ MEG I ÅR!! :D

    Men når jeg sjekker accounten min på ptn så står det dette

     

    Type User seat Status

    The Gathering 2010 ticket You N/A ok

    Party fee tg10 You N/A ok

     

    Hva i huleste er party fee tg10? :)

    Partyticket tar et lite beløp (30kr) for å selge billetter, så jeg antar det er det "party fee" står for.

  6. Det gjør noen ikke lykkelig uansett.

    Penger gjør deg ikke lykkelig sånn helt uten videre, men de kan fint være nettopp det du trenger for å kunne gjøre det som gjør deg lykkelig.

     

     

    Jeg ville investert pengene i noe som får de til å vokse fort (men ikke alt på samme plass såklart). Kunne brukt en del av formuen til carry-trading kanskje, noe som gir bedre renter enn banken gir.

     

    Noe jeg ikke ville gjort er å blåse pengene på dyre materielle goder, slikt kunne jeg heller brukt deler av avkastningen av investeringen til.

  7. 22 millioner vaksinasjoner utført uten alvorlige problemer er ikke nok?

     

    Kilde på de to utsagnene over: http://www.who.int/vaccine_safety/topics/a...and_answers/en/

    Som sier ingenting om eventuelle langtids-bivirkninger. ( Enda )

    Såklart, men ettersom det er nå man trenger informasjonen og man ikke har tid til å vente på langtidsstudier så kan man erstatte det med logikk:

     

    Hva skulle langtidsvirkningene komme av?

    - At skvalen blir værende i kroppen? Skvalen har man alltid i kroppen.

    - At man lager antistoffer mot skvalen? Alle har antistoffer mot skvalen og nivåene forblir stabile etter en vaksinasjon.

    - At selve emulsjonen gjør skade? Slik skade vil bare påvirke området emulsjonen sitter i. Dessuten har tester med mye høyere konsentrasjon av skvalen blitt utført uten tegn på problemer.

  8. Man kan jo ikke unngå heller at adjuvantene som feks skvalene har blitt beskyldt for å forårsake Gulf War Syndrome, noen studier beviser dette mens andre nyere studier motbeviser dette.

    Noe som blir litt dumt, ettersom det ikke var skvalen i vaksinen som blir beskyldt for dette.

     

    Personlig venter jeg på litt mer informasjon fra bruken av skvalen, med den massive vaksinasjonskampanjen som foregår nå så bør vi vel om et par måneder ha en ganske så god forståelse for komposisjon og virkning av denne adjuvanten og vaksinen i personer rent generelt.

    22 millioner vaksinasjoner utført uten alvorlige problemer er ikke nok?

     

    Kilde på de to utsagnene over: http://www.who.int/vaccine_safety/topics/a...and_answers/en/

  9. Nei, de er døde virus i denne vaksinen, men du kan ha blitt syk før den virker eller så er det bare det som ellers skjer i kroppen, den lokale betannelsen osv.

    Hvordan oppstår betennelsen hvis viruset er dødt da? Hva i alle dager slåss immunforsvaret mitt mot da?

    Immunforsvaret er ikke intelligent, det avgjør ikke om noe er en trussel eller ikke. Det angriper fremmedlegemer, ikke trusler.

     

    Cellene i området oppdager noe som ikke skal være der (levende eller dødt) og blir betente, noe som trekker hvite blodceller til området.

     

     

    Som jeg nevnte litt tidligere: Det er immunforsvaret som fjerner støv ifra de nedre delene av lungene. Mye av dette verken er eller har vært levende.

  10. Finnes det en liste over hvordan CPU instruksjoner som f. eks. add, sub, mul, osv. virker? Det som skjer med de binære verdiene altså.

     

    F. eks:

    Hvordan kombineres verdiene 0011 0010 1100 0010 (12994) og 0000 0101 0001 0010 (1298) i en add instruksjon, slik at det blir 0011 0111 1101 0100 (14292)?

     

     

    toth:

    Sodium Chlorite er ikke salt, Sodium Chloride er salt.

  11. Kylling. Er da AA eller AAA batterier, ikke atombomber han har i fjernkontrollen sin. :D

     

    Er ikke så sterk den syra som den engang var. Trodde forøvrig alkaline batterier stort sett var sikre mot batterisyre lekkasje, men muligens ikke de skikkelig dyre man får tak i på Biltema.

     

    Øynene og klær kan man godt holde den batterisyra unna.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alkaline_battery#Leaks

     

    Det er ikke batterisyre, men kaliumhydroksid (en sterk base).

     

    Såvidt jeg har forstått så er det bare det som lekker, så det kan ikke akkurat ha blitt svakere (tynnet ut eller byttet ut).

     

     

    Når det gjelder det første du skrev der så synes jeg det er ganske idiotisk å påstå at noe er ufarlig bare fordi det er noe man omgås ofte.

     

    Potential Acute Health Effects:

    Very hazardous in case of skin contact (corrosive, irritant), of eye contact (irritant, corrosive), of ingestion, of inhalation. The amount of tissue damage depends on length of contact. Eye contact can result in corneal damage or blindness. Skin contact can produce inflammation and blistering. Inhalation of dust will produce irritation to gastro-intestinal or respiratory tract, characterized by burning, sneezing and coughing. Severe over-exposure can produce lung damage, choking, unconsciousness or death. Inflammation of the eye is characterized by redness, watering, and itching. Skin inflammation is characterized by itching, scaling, reddening, or, occasionally, blistering

    Kilde (PDF): http://www.sciencelab.com/xMSDS-Potassium_hydroxide-9927230

×
×
  • Opprett ny...