Gå til innhold

bertie

Medlemmer
  • Innlegg

    1 140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bertie

  1.  

    Hvordan ser disken ut i 'disk management'?

    Se der ja. Her står det at de 32 GBene er primærpartisjonen, og at det er 900 utildelte GB. Hvis jeg nå oppretter et "nytt enkelt volum" (regner med at dette er en partisjon), vil da filene som lå der forsvinne? eller er disse allerede borte? Dette kan vell ikke ha blitt slettet da jeg gjorde disken til en installdrive?

     

    Om du brukte Media Creation Tool, så fikk du opp dette skjermbildet antakelig:

     

    win10-media-creation-tool-5.png

    Så da er nok dessverre resten av filene borte. Mulig du kan bruke et gjenopprettingsprogram, men det er ingen "enkel" måte å få igjen filene på dessverre...

  2. Har prøvd litt forskjellig mtp. å installere windows 10 og reinstallere. Erfaringene mine, og det Microsoft sier, er at har du aktivert Windows 10 på en maskin, så kan du formatere og legge inn på Windows 10 på nytt og den vil aktivere. Dette virker om det er Windows 10 som er preinstallert eller om det er Windows 7 som er oppgradert til Windows 10. Så lenge den er aktivert én gang, så aktiverer den om du reinstallerer.

     

    Har prøvd et par ganger å ta en gammel pc med "snurredisk" og windows 7, oppgradert til windows 10, og latt den aktivere seg. Så har jeg tatt ut den gamle harddisken, satt inn ny SSD, og installert Windows 10. Den har da aktivert seg med en gang. Jeg har ikke prøvd dette med Microsoft-konto osv, så der har jeg ingen erfaring. Eneste jeg har opplevd er at det er ekstremt mye enklere å forholde seg til og jeg slipper å finne serienumre osv. så lenge jeg vet at Windows 10 har vært på maskinen tidligere.

    • Liker 1
  3. Om ikke minneinnstillingene er korrekt i forhold til spesifikasjonene på minnet så vil det kunne føre til slike feil. Default mnneinnstillinger på mitt gamle oppsett ble alltid helt feil, da hovedkortet identifiserte helt feil innstillinger. Ville prøvd de innstillingene som står på komplett.no, eller søkt på google etter ram´en din og timings. Det kan være mye som tidligere nevnt i tråden, men det er verdt et forsøk.

     

    fra komplett.no

    PD - 2133 MHz - 1.2 V - CL12 - 12-14-14
    SPD - 2400 MHz - 1.2 V - CL14 - 14-16-16
    SPD - 2666 MHz - 1.2 V - CL15 - 15-17-17
    Intel Extreme Memory Profiles (XMP 2.0) - 2666 MHz - 1.2 V - CL15 - 15-17-17

     

  4. Hei. Jeg har et par spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe med. Jeg kjøpte i sin tid et ASUS P6x58d Premium, og et sett med 3 stykk OCZ DDR3 6 GB Gold XTC 1600MHz minnebrikker. For en tid tilbake måtte ble bios resatt, og jeg har stilt tilbake minneinnstillingene så godt jeg har klart, men dette minnet ser ut til å være veldig pirkete. Maskinen er rimelig stabil, men plutselig så kan den restarte, og jeg mistenker at det er minnet. Har nå fått ut fingeren og kjørt memtest, og den gir en god del feil når jeg kjører minnet på 1600 MHz med innstillingene 8-8-8-24 og en annen setting på 88 (husker ikke i farten hva den heter) og 2N. Prøvde å stille til ned MHz til 1333 og sette 9-9-9-24 og øke til 90, og det gir noen færre feil, men fortsatt er det 30 feil etter 6 av testene i memtest (kjørte ikke fullt gjennom).

     

    Kan nevne at jeg har satt minnet-volten til 1,65 som det er spesifisert for, og CPU står på 1,35.

     

    Jeg er egentlig lei hele minnet, da det aldri har fungert "standard" uten mye bios-innstillinger, men om noen har noen gode tips til hva jeg kan gjøre så vil jeg gjerne prøve. Ellers har jeg tenkt å bytte ut de jeg har og investere i to eller tre nye brikker så jeg får minimum 8 GB hvertfall. Finner ikke voldsomt mange 3-brikkers pakker, så jeg godtar at jeg evt. må ofre litt hastighet og kjøpe 2x4GB brikker. f.eks. bare maskina er stabil.

     

    Spørsmålet da er om noen har et godt råd til hva jeg bør kjøpe. Er mange steder jeg kan google, men de fleste er gamle sider og gamle råd, så jeg tenkte jeg ville høre her om noen hadde noen bra tips.

     

    På forhånd takk :-)

     

    bertie

  5. Listen til syar2003 skulle jeg gjerne funnet første gangen jeg kikket på problemet, for det var Intel-driveren som var problemet. Problemet når jeg søkte overalt var at 99% av alle poster sa bare at man skulle velge GPT og ikke MBR, og da er man like langt når man allerede har valgt GPT.

     

    Den driveren jeg hadde var en versjon 9 (husker ikke nøyaktig), mens den jeg fant var 10.5.0.1026. Som jeg skrev i min post 15. november så fant jeg en versjon 10.5.0.1026 i en bios-oppdatering jeg hadde lastet ned for lenge siden. Etter å ha oppdatert driveren fra Device Manager så var alt ok. Det rare var at etter et par dager oppdaterte jeg til siste Windows 10-versjon og da hadde Windows 10 erstattet den med en versjon 7... Disken var jo nå formatert riktig så merket ingenting, men oppdaterte tilbake igjen, og skrudde av automatiske driveroppdateringer.

     

    Godt når ting ordner seg :)

  6. Hei.

    Har du standard/legacy bios mode er alle drives limited til 2TB.

    Bios i UEFI modus pluss GPT er nødvendig.

    Takker for forslagene, men jeg har f.eks. en pc fra 2007 også,  og den fikser jo 8TB uten problem, så jeg ser ikke helt at man må ha UEFI. Disken er ment som lagringsplass. Jeg forstår at jeg måtte hatt UEFI om jeg skulle bootet fra den... Blir ikke helt klok på dette. :-(

  7. Hei. Jeg har kjøpt 2 stykk 4TB HGST-disker og satt de inn i pc'en. Starter opp Windows 10 som vanlig, åpner disk management og får spørsmål om å initialisere diskene. Velger så GPT, men de kommer så opp som disker på 1677,90 GB unallocated. Velger jeg å formatere så får jeg ikke formatert større partisjoner enn dette. Greit nok, jeg søker gjennom google, går inn i bios, jeg sjekker via intel Rapid Storage og HGST sitt diskinfo-program, og Intel, bios og HGST-programmet kommer diskene opp som ca. 4TB-disker (Bios sier 4TB, de andre programmene er mer "nøyaktig" rundt 3,6 osv). Men windows vil altså ikke gjenkjenne og la meg formatere diskene som 4TB-disker.

     

    Har noen et forslag om hvor jeg bør gå videre? Jeg antar kanskje at det er noe med drivere, men er usikker på evt. hva jeg kan og bør se etter.

     

    Systemet er et P6X58d-e hovedkort, og diskene står som AHCI i bios. Trengs mer info, så si gjerne ifra. Mottar alle tips med stor takknemlighet!

  8. Ser at det anbefales HGST-disker. Har tenkt på disse diskene (https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/sata3a5/hgst-deskstarnas7200rpm2x4tb/219462.11113/) i en NAS. Er det noen betenkeligheter med å gå for disse, kontra noen dyrere versjoner? Om det koster en et par-tre hundre pr. stk. fra eller til betyr forsåvidt ikke så veldig mye. De fleste disker skal jo være kompatible men, tenkte for sikkerhets skyld å gå for noe som er på lista over kompatible disker til en QNAP 451.

  9. Hei!

     

    Poster her, i håp om at noen har tips å komme med for denne routeren. Har siden starten hatt problemer med trafikken på trådløst nett og kablet. Det virker som om det er lagt på noe firwalling eller annen isolering mellom de. Begge har tilgang til nett, men kun kablet har tilgang til det som er på trådløst. Trådløst har altså ikke tilgang til det som er på kablet.

     

    Skikkelig irriterende, og har forsøkt å finne hva slags innstilling som kan forårsake dette, uten hell som dere skjønner...

     

    Alle tips tas i mot med takk!

    Høres veldig ut som samme problem som i denne tråden https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1635823

    Jeg har samme routermodem selv, og har både gjestenett og forskjellige trådløse og kablete tilkoblinger, men aldri opplevd at de ikke når hverandre. Kan ikke si jeg har funnet noen lure innstillinger heller dessverre.

  10. Zyxelen vil ikke oppfatte at windows 7 har public eller home network. Jeg er ikke veldig ekspert, men om man har public så vil nettverksinnstillingene "hjelpe" deg til å hindre andre maskiner på det offentlige(public) nettverket å nå din maskin (Typisk om du kobler deg på nett på en kafé eller flyplass osv).

     

    Om du har restartet maskina og enda ikke ting bedrer seg så har jeg ingen kjappe gode svar. Eneste jeg kan si er at jeg tror ikke du er veldig langt unna en løsning siden det fungerer på det ene trådløse og ikke det andre.

     

    Det jeg stusser litt på er at du ikke når server-maskinene fra android-enheten din.

×
×
  • Opprett ny...