Gå til innhold

Brother Ursus

Medlemmer
 • Innlegg

  7 940
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  245

Innlegg skrevet av Brother Ursus

 1. Russland har så langt tapt flere soldater på å ta byer som Bakhmut og Avdiivka enn de byene hadde befolkning før krigen.

  Bakhmut hadde en befolkning på 73.000 og Avdiivka på 32.000.

  Kharkiv hadde før krigen en befolkning på 1,5 millioner.

  Og før de kommer dit må de gjennom veldig mange andre byer.

  Hadde Russland angrepet Kharkiv eller Kyiv direkte ville de mistet hundretusener om ikke millioner av soldater i de blodige kampanjene både for å komme seg frem og deretter ta byene.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
 2. https://www.theguardian.com/world/2024/feb/23/sweden-inches-closer-to-joining-nato-after-budapest-talks

  Hungary set to remove final barrier to Sweden joining Nato

  Parliament in Budapest expected to vote in favour of Sweden’s Nato ratification when it returns on Monday

   

   

  https://www.reuters.com/world/asia-pacific/armenia-freezes-participation-russia-led-security-bloc-prime-minister-2024-02-23/

  Armenia freezes participation in Russia-led security bloc - Prime Minister

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
 3. 9 minutes ago, thomassit0 said:

  Constellation er ute i dag på Apple tv. 

  https://www.imdb.com/title/tt19395018/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_q_conste

  "Jo returns to earth after a disaster in space and discovers that there are missing pieces in her life, so she sets out to expose the truth about the hidden secrets of space travel and recover what she has lost."

  Noomi Rapace og Jonathan Banks ("Mike Ehrmantraut" fra Breaking Bad) i hovedrollene.

   

  Sitter med en snikende følelse av at dette er en av de mangeseriene som egentlig er familiedrama forkledd som scifi, men skal sjekke den ut ;)

  • Liker 1
  • Hjerte 1
 4. On 21.2.2024 at 4:44 PM, Powertrainer said:

  Fins det gode actionfilmer for tiden? Faller stadig vekk tilbake til klassikere med Sly eller Arnold, synes det er langt mellom de gode actionfilmene idag.


  I 2023 kom også Plane, Extraction 2, Mission Impossible Dead Reckoning og Equalizer 3 ut, men jeg må innrømme ikke å ha sett noen av dem.
   

 5. 2 hours ago, torbjornen said:

  Dersom USA skulle svikte Ukraina og EU skulle bli sett på sidelinja av Orban og andre politikarar frå den ytre høgresida må dei landa som framleis vil at Ukraina skal vinne gå saman om å yte den hjelpa som må til, slik at ein kan ta over frå dei landa som fell vekk.

  Men det blir vel vanskeleg å innføre sanksjonar på eige initiativ. Då kan ein også måtte sanksjonere land internt i EU som f.eks. Ungarn, noko som heilt sikkert ville vere i strid med reglane for frihandel i EU.

   

  Økonomisk er det 100% mulig, men problemet er at USA potensielt er det eneste landet med nok overskuddsmateriell i reserve.

  • Liker 2
 6. https://www.marketwatch.com/story/nvidias-now-worth-as-much-as-the-entire-chinese-stock-market-8ca1208d

  Nvidia’s now worth as much as the entire Chinese stock market

   

  Et lite sideblikk til den meget viktige (for krigens del på lengre sikt) kinesiske økonomien.

  Kina kommer, av flere grunner, aldri til å overta USA - gudskjelov. Og det er i økende grad tydelig at det ville være begrenset hva slags hjelp Kina kan gi Russland. Det er nok også derfor kinesiske banker nå trekker seg ut av Russland og følger amerikanske sanksjoner.

  Kina skryter på seg en enorm og oppblåst BNP, men den reelle inntekten i Kina er noen få hundre dollar i måneden. I realiteten er antagelig Kinas BNP nærmere Japans - men med nesten 11 ganger så mange mennesker. Det vil si at Kina er 11 ganger fattigere enn Japan.

  NVIDIA er nå verdt 1700 milliarder dollar - like mye som hele Hang Seng indeksen. Den totale verdien av det amerikanske aksjemarkedet er over 50.000 milliarder dollar.

  Og mens det amerikanske aksjemarkedet fortsetter å vokse, så har det kinesiske for lengst stagnert. Mens Dow Jones, NASDAQ, S&P osv. har en vekstkurve som peker kanskje 30 grader oppover, så peker Hong Kong ca. 45 grader nedover siden 2018, og Shanghai er helt flat.

  Situasjonen er mye den samme for Russland. Ingen ønsker å emigrere dit. Alle vil til Vesten. Russland og Kina er demografisk kjørt i relativt nær fremtid.

  Problemet er at dette gjør dem desperate. Jeg tror de begge har sett på de uungåelige økonomiske kalkylene og kommet til konklusjonen om at de er nødt til å foreta seg noe. Kina forsøker å skaffe seg monopol på en del teknologi knyttet til sjeldne jordarter. De har forsøkt å stable egen høyteknologi i form av halvledere (prosessorbrikker) på bena, men mislykkes. Deres eneste håp kan bli å angripe Taiwan for enten å ta over TSMC, *eller* i verste fall, sabotere resten av verdens teknologibase ved å ødelegge dem. Det er derfor både USA og EU i samarbeid med TSMC og andre nå bygger fabrikker i Vesten.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
 7. https://www.rferl.org/a/nato-stoltenberg-interview-russia-navalny-ukraine-war/32828617.html

  Stoltenberg: Ukraine has the right to strike into Russia with F-16s

  It will be up to each ally to decide whether to deliver F-16s to Ukraine, and allies have different policies, Stoltenberg said. But at the same time, the war in Ukraine is a war of aggression, he said, and Ukraine has the right to self-defense, including striking legitimate Russian military targets outside Ukraine.

   

   

  Man kan nå ane en holdningsendring hos NATO og NATO-land bare i løpet av den siste uken. Først ble det snakk om raketter med lengre rekkevidde, nå gir Stoltenberg Ukraina rett til å slå til inn i Russland med F-16.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 3
 8. On 20.2.2024 at 7:15 PM, Tomeito said:

  Dette med lisenser, hvor ting blir sendt, er det vel nesten ikke mulig å forstå lengre - særlig ikke HBO/WB/whatever som virker som at er i totalt kaos. 


  HBO eier IP'er (ikke bare lisensen til dem) som de selger til andre plattformer, i hovedsak Netflix. Det er derfor en del HBO/WB ting dukker opp på Netflix igjen nå, slik som det var før.

  Det er nå så mange forskjellige strømmetjenester og de har brukt så mye penger på innhold, at de begynner å kollapse og blir nødt til å samarbeide med de største igjen. Tipper vi blir stående igjen med et knippe. Netflix, Amazon/Apple, og SkyshowparamountHBOdiscoveryblabla ;)

 9. 1 hour ago, Comma Chameleon said:

  Er det noe bra på Netflix som ligger der nå og har kommet ut siden i fjor sommer? Har ikke rørt Netflix etter at Stranger Things ble avsluttet. Må ikke være originals, men bare ting som er der nå. Dessverre er det jo ikke mulig å se i katalogen deres før man lager et abonnement. Hvis det er kommet noe must-see så tar jeg gjerne én måned for å se det og så sier opp igjen.
     Det er diverse andre sider som lister og gjør alt inneholdet på diverse tjenester søkbart. Her kan du bla deg bakover i Netflix eller slippdato.

  https://no.flixable.com/
   

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
 10. 26 minutes ago, aklla said:

  Det er ikke så lenge siden jeg hørte noen si akkurat dette, på flere sendinger på facebook.
  Ønsket var at putin skulle invadere Norge for å rydde opp i den enorme korrupsjonen her (vistnok er vi betydelig mer korrupt enn Nord-Korea).

  Så jo, premisset er reelt. Det finnes personer som dagdrømmer om hvor bra livet blir etter en russisk invasjon..

   

  Det er besynderlig at de ser ut til å utgjøre maksimalt et par prosent av befolkningen, men at de er så synlige i sosiale medier og diskusjonsforum.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
 11. 20 hours ago, Rolf.Odd said:

  Før en uttaler seg om Russland og Ukraina, er det lurt å se Oliver Stones «Ukraine on Fire»:

  https://www.youtube.com/watch?v=pKcmNGvaDUs&t=1s
  Alternative backup site (but only with the middle part): https://vimeo.com/manage/videos/867302529

   

  Oliver Stone er en god regissør, men han er også et konspitroll.

  Jeg var på Maidanplassen. Jeg kan love deg at det ikke var noen CIA-agenter der.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
 12. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/mQOn3L/politico-biden-stoetter-rutte-som-ny-nato-sjef

  Politico: Biden støtter Rutte som ny Nato-sjef

  Hvis opplysningene stemmer, kommer Bidens støtte trolig til å få flere Nato-medlemmer på glid og gi sin støtte til Rutte, etter flere måneder med spekulasjoner om det blir han eller noen andre europeiske ledere som får jobben senere i år.

  Onsdag meldte Politico at to tredeler av Natos medlemmer støtter Ruttes nominasjon. Valg av ny Nato-sjef må ha støtte fra alle de 31 medlemslandene.

  Sittende Nato-sjef Jens Stoltenbergs periode utløper i oktober. Målet er at Nato skal ha fått utpekt ny leder før Nato-toppmøtet holdes i juli i Washington, der man da skal feire at forsvarsalliansen fyller 75 år.

  Nederlands forsvarssjef Onno Eichelsheim sa til nederlandsk fjernsyn i helgen at det er «svært sannsynlig» at Rutte kommer til å få toppstillingen.

  • Liker 2
 13. https://www.technology.org/2024/02/22/us-may-finally-send-atacms-to-ukraine/

  US May Finally Send ATACMS to Ukraine

  A handful of shorter-range ATACMS missiles with cluster warheads have already arrived in Ukraine at the end of 2023. These were older missiles capable of destroying targets at a distance of up to 160 km.

  Now, two US officials have revealed to NBC News with a condition of anonymity that if Congress finally approves more funding for Ukraine, the United States may include the long-range ATACMS in one of the first military aid packages paid for with that money. They also did not rule out the possibility that the United States will ask its allies to supply Ukraine with such missiles.

   

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
 14. https://www.spiegel.de/geschichte/wladimir-putin-und-sein-prophetischer-polit-ausraster-als-er-1994-in-hamburg-sein-wahres-gesicht-zeigte-a-49bbaba0-7f58-48a1-bffe-bd31e767838f

  When Putin showed his true colors in Hamburg

  Estonian President Lennart Meri warned against Russian superpower fantasies at a banquet in Hamburg in 1994. In the hall, the deputy mayor of Saint Petersburg completely freaked out. His name: Vladimir Putin.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
 15. https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/02/21/seven-sukhois-in-five-days-ukraines-patriot-missile-crews-are-shooting-down-russian-jets-faster-than-ever/

  Seven Sukhois In Five Days. Ukraine’s Patriot Missile Crews Are Shooting Down Russian Jets Faster Than Ever.

  On March 24, 2023, 10 Russian air force Sukhoi Su-35 fighters streaked toward Sumy in northeastern Ukraine—and lobbed, for the first time, new kinds of munitions for the Russians: satellite-guided KAB bombs with pop-out wings.

  The KABs aren’t terribly accurate, likely owing to the relative imprecision of Russia’s satellite-positioning network, but they’re accurate enough to deliver hundreds of pounds of high explosives and burst a buried bunker or topple a fortified building.

  More importantly, the KABs range as far as 25 miles, allowing Russian pilots to release them from beyond the range of Ukraine’s most numerous front-line air-defenses. Reading the tea leaves last year, retired British intelligence officer Sergio Miller voiced a warning. “Ukrainian air-defenders have no answer to glide-bombs launched from the sanctuary of Russian air space,” Miller wrote. “This is a ... serious threat.”

  Miller was right about the seriousness of the threat. But he was wrong about Ukrainian air-defenders. They do have an answer to the glide-bombers: their three batteries of American-made Patriot surface-to-air missiles.

  • Liker 6
×
×
 • Opprett ny...