Gå til innhold

tackytimbo

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tackytimbo

  1. Du spør om lønn med rekrutterer / den som avholder første intervju.
  2. Rammebetingelsene er betydelig dårligere i dag kontra for noen år tilbake. Høy rente kombinert med andre faktorer (regler for innleie, frykt, etc) er nok større faktorer enn utviklere som blir erstattet med AI. Vi er, som regel, de første som går når budsjetter skal strammes opp.
  3. Ansetter konsulenter med ingen / yrkesfag / bachelor / master. Merker ingen stor forskjell fra de ulike utdanningsnivåene, men vi tar en ekstra sjekk mot de som ikke har noe. Alle er uansett helt nabbs når de begynner og må holdes i hånda uavhengig av hva de har i papirer. Innspillet mitt er dog at det lønner seg å ta høyere utdanning om du har mulighet, det kan ende opp med å begrense omfanget av karrieren din down the road.
  4. personalansvar kan være mangt. Har du resultat og budsjettansvar? Er det fagansvar? Salg?
  5. Her bør du lett ha kommet deg over millionen. Invester tiden i cv, linkedin og forhandlingsteknikk om målet er å maksimere lønn. Ellers kommer CISSP godt med når du skal jobbe på den rådgivende siden, men noen må gå god for deg.
  6. Runder alltid til nærmeste timen. Om oppgaven tar lite tid (10-15 minutter) lar jeg det gå, men i det store og hele går det opp i opp. Det tar dessuten tid å sette seg ut og inn i oppgaver ("context switching"), og det gagner ingen om du hele tiden bytter på arbeid. Som stvg sa, så er ikke kundene dumme. Du trekker enten i fra eller jobber det inn på en annen måte. Bryter du den tilliten kan det fort bli ubehagelig og du risikerer mer enn bare omdømmetap (som i og for seg bør være tilstrekkelig avskrekkende).
  7. 2 år erfaring innenfor IT generelt, eller Azure / M365? Vil si mellom 650-800k i Oslo, avhengig av ant år erfaring. Det er flere faktorer som spiller inn når man skal forhandle lønn. Det hjelper lite å si at "jeg fakturerer for 2 millioner årlig!" om en annen konsulent kan gjøre akkurat samme jobb på kort varsel. Da er du i aller høyeste grad avhengig av at firmaet skal skaffe deg jobb. Dessuten kan det oppleves som ubehaglig om du forhandler deg til lønn over evne, med tanke på resultater (leveranser, fakturering++).
  8. Tror det er de som lar seg lure, og ikke krever sitt som har mistet bakkekontakt. Hvor tror du egentlig inntekter som konsulenter generer til selskapet blir av? Veldedighet?
  9. I store utleide (ofte lengre utviklings) team vil nok juniorer utgjøre en større inntekt på bunnlinja. Men i kortere oppdrag (spesielt konsulenter innenfor sky / sikkerhet) er det seniorene som drar inn pengene hos oss. De sitter mindre på benken, skaffer ofte meroppdrag / utvidet omfang og krever mindre oppfølging. En senior / arkitekt hos oss er ofte utleid opp mot 100% og har en timepris mellom 1500-1800. Helt latterlige marginer og selvfølgelig noe som bør gjenspeile i en lønsslipp.
  10. Det er absolutt svakt å få under 3% lønnsøkning over 2 år på rad, men dette gjør nok ledelsen med vilje. Det sier seg selv at med mange på benk og nok av søkere å ta av, ønsker man indirekte å kvitte seg med høye lønninger der mulig. Det er ingenting som er rettferdig her i livet og bedrifter er intet unntak. Om du føler deg dårlig behandlet, får du hente konkurrerende tilbud.
  11. Hvordan ser utnyttelsesgraden hos dere som jobber i konsulentbransjen nå? Vi er fortsatt ganske fullbooket og det er relativt få folk på benk. Dog ikke helt utenkelig at markedet globalt styrer en del usikkerhet her til lands. Jobber med infra og sky.
  12. 2019 = 430 000,- IT support (Jobb 1) 2020 = 460 000,- IT tekniker (Jobb 2) 2021 = 600 000,- Cloud engineer (Jobb 2) 2022 = 670 000,- + 150k i bonus Konsulent (Jobb 3) Stillingstittel: Senior Consultant (samme selskap) Sektor: Privat Erfaring: ca 7 år inkl fagbrev Alder: 29 Utdanning: Fagbrev IKT Sted: Oslo Lønn: 850 000 + 150k i forventet bonus = 1.000.000,- Sertifisering: haug, AZ-101, M365 admin expert, CCNA etc Jobber med skytjenester (primært azure / m365) på prosjektbasis. Litt surrealistisk å få en lønnsøkning på nærmere 30% etter senior, men likevel deilig å få en bekreftelse på ekstremt mye innsats de siste årene.
×
×
  • Opprett ny...