Gå til innhold

IamARandomPerson

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av IamARandomPerson

  1. Det er kun fastlønn ja. Ingen bonus. 100k økning for nå i januar 2023. Fikk forhandlet meg til en rimelig god fastlønn i fjor ettersom selskapet jeg jobber for var ganske frempå og strak seg ganske langt.
  2. Liten oppdatering: gått opp til 1.1M.
  3. Ja jeg forventer absolutt ikke noe mer enn KPI justering (ikke så mye en gang). Ettersom det er svært høy KPI i år så er jo også det mye å be om, men å få under 3 % lønnsøkning 2 år på rad er jo veldig svakt. Alle i bedriften får samme justering, men alle kan be om lønnsforhandling for å kunne forhandle mer. Når det kommer til markedsverdi så har strakk de seg veldig lagt i forhandlingene for at jeg skulle godta. Virker jo nesten som at man mange bedrifter bruker mye ressurser på å få tak i folk, men er langt fra like villige til å faktisk beholde dem over tid (lønnsmessig tenker jeg på). I bedriften er det ingen korrelasjon mellom arbeidserfaring og lønn. Har vært ganske bonanza i forhold til hvilken startlønn man klarer å forhandle seg til. Rettferdigheten jeg tenker på er å få en lønnsøkning som er tilsvarende KPI økning, eller ihvertfall et forsøk på å gi mer enn 2-3 % når KPI er oppimot 11-12%.
  4. Har fått høre fra de i ledelsen i min bedrift at det er ganske tøft marked ute nå. Mange på benk og veldig mange søkere per stilling enn det tidligere. Har hatt en prat angående lønnsøkning som vi har til nyåret og det er all grunn til å være nokså pessimistisk. Her snakker vi under 3%. Fra mitt situasjon så har jeg høy fastlønn på 1M med erfaring på rundt 5 år. Fikk høre at hadde jeg blitt ansatt i dag så hadde jeg ikke fått den lønna der, pga sitausjonen i markedet sa de. Ettersom jeg har fått en ganske høy fastlønn så fikk jeg beskjed om at jeg måtte belage meg på å jobbe et par år med lave lønnsøkninger (type 3 % eller mindre) før jeg kan forvente å faktisk få større økning. Er greit at jeg har fått en veldig høy fastlønn, men mener det er kjipt at av den grunn så skal jeg få så lav lønnsøkning i minst 2 år til. Hva tenker dere om det? Tar jeg helt feil og burde slappe av fordi jeg tjener mer enn jeg burde eller er det innafor å i det minste få en rettferdig lønnsøkning som gjenspeiler dagens situasjon med enorm KPI økning og generell stiv prisøkning.
  5. Hvordan tenker dere at statsbudsjettet endrer hverdagen til konsulenter? Altså økning på utbytteskatt og arbeidsgiveravgift, samt. generelle skatteøkninger som nok treffer gjennomsnitts utvikleren. Tror dere at det vil påvirke neste lønnsforhandlinger? (Kanskje ikke helt konkret til denne tråden, men tenker den er såpass relatert til lønn i IT bransjen at jeg spør her)
  6. Har noen erfaring eller kjennskap til det å bruke Brainbase eller Folq som selvstendig konsulent? Brainbase er nok billigere, men har hørt mye bra om Folq. I den sammenheng, vet noen hvor enkelt det er å få tak i prosjekter som selvstendig konsulent? Virker befriende og spennende å kunne velge alt selv, men skummelt å tenke på risikoen ved å gå selvstendig. Er en realistisk timepris 1200kr-1250kr med 4 års erfaring som frontendutvikler? Forstår det er nok ganske avhengig av prosjekt, men greit å ha et lite spekter man kan forvente seg.
×
×
  • Opprett ny...