Gå til innhold

Per H

Medlemmer
  • Innlegg

    581
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per H

  1. Uansett hvor mye "godtfolk" som dere holder dere for nesen over alternative medier, så trenger man alternative vinklinger som Resett, Steigan,  osv. byr på. Hvis alle mediene mener det samme og får "nyhetene" sine fra de samme 3 globale nyhetsbyråene og til syvende og sist har de samme eierne, så blir mediebildet ensformig og preget av ensidig propaganda. Bare se hvor lett de fleste av dere hoppet rett fra "vaksiner er frelsen!!!"-narrativet til "OMG Putin er literally Hitler!!!"-narrativet. Det er en grunn til at alternative medier  har eksplodert i antall lesere og "reach" i løpet av pandemien, folk er lei den ensidige MSM-propagandaen.

    De norske mediene gjør knapt noe journalistikk selv lenger, de bare kopierer inn saker fra NTB, Reuters osv. og fremstår som et mikrofonstativ for etablissementet og våre utenlandske "allierte" (les: sjefer, Norge er en liten vassal-stat underlagt Amerikanske interesser).

    Et godt eksempel er hvordan de fleste her inne fremdeles ikke skjønner hvor stort nynazist-problemet i Ukraina faktisk er, og tror Putin bruker dette som en "fornærmelse" heller enn en faktisk beskrivelse av realitetene. Faktum er at mange av dere støtter noe som i stor grad har innslag av nynazister (både i hæren v. integrasjon av AZOV battaljonen, men også politisk, ref. "Svoboda" osv). Men dere vet det ikke en gang, fordi dere er helt uopplyste om temaet. Jeg har sett noen her inne bruke ordet "regjerningsskifte" om det som skjedde i 2014 i Ukraina - man er rimelig "blåst" når man kaller et USA-støttet kupp med selverkærte nynazister som sjokktropper for "regjeringsskifte". Da bør man kanskje gå tilbake og lese "1984" en gang til, så kan man jo slenge på litt Edward Bernays og Joost Merloo i samme slengen og se om man blir noe klokere...

     Jeg har laget ett innlegg om nazi-problemet i Ukraina. Sånne ubehagelige fakta finner dere ikke dagbladet eller VG, fordi det passer ikke narrativet:

    Hvis vi tar Steigan.no som konkret eksempel, skriver de mange saker som fakisk er gode og det er gjort god research på, og så skriver de en del som er dårlige med dårlig research. Ofte har de et perspektiv som er mye mer interessant enn det skvipet du finner i VG og dagbladet. Sannheten er ofte ikke svart/hvit og det er mange nyanser og perspektiver å ta hensyn til, så får man heller leve med at noen saker er "hit" og noen er litt "miss".

    Så man kan selvsagt fortsatt sitte og si OMG Putin er literally Hitler og vil innvadere hele Europa!!!, men hva kommer ut av det? ihvertfall ikke noen forståelse av situasjonen. Det blir som å mekle mellom to barn på skoleplassen, og så driter man bare i hva den ene siden har å si. Man kan faktisk høre begge sider uten å nødvendigvis være enig med den som opptrer som "bølla". Jeg opplever at Norske medier stort sett prøver det motsatte - de blir mikrofonstativ for propaganda og bare obfuskerer saken.

    I dag for eksempel, har Steigan en artikkel som egentlig bare referer til Der Spiegel (jeg kan ikke tysk og abonnerer ikke på der Spielgel) som viser at det finnes skriflig dokumentasjon på at NATO lovet det sovjetiske/russiske lederskapet på den tiden å ikke ekspandere østover. Etterpå kan man jo ta en titt på et kart og konstantere at de løftene definitivt har blitt brutt. Dette er en god og interessant artikkel, og kildehenvisiningen er til en reputabel avis.

    Til slutt må jeg jo si at det er rimelig påfallende hvor mange som har støttet lignende amerikanske kriger som det Putin nå har satt i stand før - tenk Irak, Afghanistan, Libya, Jugoslavia og alle andre "eventyrene" til det Amerikanske imperiet - hvor var sinnet når det døde millioner av irakere på grunn av krigføring og sanksjoner - hvor var sanksjonene mot USA da egentlig? hele krigen var basert på løgn og var et åpenbart brudd på folkeretten helt fra starten. Men det var dere ikke så opptatt av, og dere støttet det antakeligvis også tenker jeg... Antakeligvis har dere sittet og tenkt at alle de amerikanske "intervensjonene" har vært "nødvendige" - det var helt "nødvendig" å bombe det mest velstående landet i Afrika, fordi han derre Ghadaffi hadde tenkt å utføre folkemord serru! det stod i VG, derfor er det sant. Det har jo gått så innmari bra med disse landene etterpå også!

    Ingen av dere "fredsduer" har noe særlig "kred" som fredsduer før dere viser at dere var i mot alle disse amerikanske militære eventyrene ;)

    PS: Støre og Stoltenberg var jo aktivt med å bombe Libya. Gjør ikke det dem til krigsforbrytere? 🤔 eller bruker dere bare en helt annen målestokk da? For det var jo nødvendig for å avverge folkemord! har dere hørt den argumentasjonen i det siste? :D

    avslutter med en morsom meme

    Image

     

     

     

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  2. 10 hours ago, G said:

    @Per H Spurte en bekjent, og han hevder at det ovenfor sies å kanskje være fake news.

    Adenovirus vectors are generally considered to be “non-integrating” vectors because they lack native integration machinery. However, several studies have shown that replication-incompetent adenovirus vectors are capable of random integration into host chromosomes

    (googlet den uthevede og fant det nedenfor)

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12109211/

    Egentlig litt "herlig da" at helsefagfolk var de tidlige å vaksinere seg som også har frontet vaksiner så hardt, og hvor kanskje enkelte av dem kan risikere å måtte "betale" for det. Noen helsearbeidere med blodtilproppingen tidlig i vaksineprogrammet fikk jo oppleve noen sider av adenovirusvaksinen fra Astra Zeneca. Men, om det kan ha andre genetiske effekter i tillegg? Man kan jo spørre seg spm.

    Som videoen du linker lenger (bra video!)  - dette er ikke "fake news". Det er en publistert og fagfellevurdert studie. Poenget her er at vi ble fortalt hele veien at dette ikke kunne skje, men sannheten var at ingen viste. Hvem vet hva de negative konsekvensene fra dette blir. Her fra videoen noen urovekkende mulige "concerns":

    image.png.adadc721f7b2abbab3c6d62ca1076b11.png

     

    9 hours ago, SuperKrokodille said:

    De har vel bare vist at vaksine-mRNA trolig kan «transkriberes baklengs» til DNA. Ikke at dette DNA-et faktisk blir integrert i arvestoffet vårt.

    Dette sa jeg EKSPLISITT i mitt første innlegg, så dette er en helt unødvendig presisering.

    9 hours ago, SuperKrokodille said:

    Men i forhold til "vaksiner er farlig"-vinklingen, så gir vel ikke artikkelen du nevner noen grunn til i større grad enn tidligere å frykte at vaksinene er farligere enn sykdommen de skal beskytte mot.

    Dette er IKKE hvordan man utvikler medisiner og spesiellt ikke vaksiner. Toleransen for alvorlige bivirkninger skal være veldig nær null når noe gis til i utgangspunktet friske mennesker. Når det viser det seg at grunnleggende antakelser om hvordan hele teknologien faktisk oppførerer seg i celler er FEIL, blir dette potensielt ganske alvorlig.

    Sannheten er at man har tatt i bruk bioteknologi man ikke aner langtidskonsekvensene av, for å bekjempe et virus som har mutert til å bli en mild forkjølelse. I tillegg har man truet og truer fremdeles den andelen av befolkningen som har berettigede bekymringeringer rundt teknologien til å ta vaksinene eller bli omtrent utstøtt fra samfunnet hvis vaksinepass til innenlands bruk blir en realitet.

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. 9 hours ago, Windfarmer said:

    Du har limt inn en video laget av enten forræder eller en Putin agent, se de to siste minuttene.

    Hva i all verden er det du snakker om? han er amerikaner, hvordan kan han være en "forræder"? han bare gir sin tolkning av hva som skjer. I de siste to minuttene sier han at han håper at dette ikke blir en konflikt hvor vestlige makter blir dratt inn, og han håper Zelensky-regimet faller uten alt for mange sivile dødsfall (for å falle, det kommer det til å gjøre). Hvis vestlige makter blir dratt inn snakker vi WW3, jeg håper du ikke sitter og håper på det? det gjør ihverfall ikke rasjonelle mennesker, for WW3 vil bli en atomkrig....

    • Liker 4
  4. Denne studien viser at mRNA-vaksinene kan visst integrere tilbake til DNA. Her ser man hvorfor man faktisk bør ta seg tid til å teste nye medikamenter før man injiserer de i milliarder av mennesker.....

    til DNA...:

    "In this study we present evidence that COVID-19 mRNA vaccine BNT162b2 is able to enter the human liver cell line Huh7 in vitro. BNT162b2 mRNA is reverse transcribed intracellularly into DNA as fast as 6 h after BNT162b2 exposure. A possible mechanism for reverse transcription is through endogenous reverse transcriptase LINE-1, and the nucleus protein distribution of LINE-1 is elevated by BNT162b2."

    ...men ikke enda bevist at det går til GENOMET:

    "At this stage, we do not know if DNA reverse transcribed from BNT162b2 is integrated into the cell genome. Further studies are needed to demonstrate the effect of BNT162b2 on genomic integrity, including whole genome sequencing of cells exposed to BNT162b2, as well as tissues from human subjects who received BNT162b2 vaccination."

    https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73

    Bra at det bare var noen milliarder mennesker som fikk den da!

    image.jpeg.a265765359ed34c0ab26266624d95589.jpeg

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. Ang forståelse av hva som skjer, dette er faktisk en ekstremt bra analyse på rundt 18 minutter gjort i går av en amerkaner som befinner seg i Kiev akkurat nå. Jeg vet ingenting om personen, men den han sier er åpenbart en korrekt analyse av situasjonen.

    Konklusjon: Russland ønsker å ta landet mest mulig inntakt og å unngå å skape for negativ opinion i befolkningen. De har til intensjon å installere et vennligsinnet marionette-regime og er avhengige av å verken ødelegge for mye sivil infrastruktur og vil helst ikke ødelegge den Ukrainske hæren (husk at generalene på begge sider antakeligvis har gått på de samme militære akademiene i Sovjet tiden, det militære lederskapet på begge sider kjenner hverandre personlig). Russland kunne ha bombet den elektriske infrastrukturen, internettstruktur, mobiltelefoninfrastruktur, vannmagasiner, og depoter og brakkeanlegninger og utslettet store deler av den Ukrainske hæren med bombing, artilleri og missiler. De har valgt å ikke gjøre det. Dette er en veldig god hypotese på hvorfor dette ikke har skjedd. Putin har også oppfordret det Ukrainske militæret til å bytte side, så det er det de ønsker å få til.

    Zelensky derimot gir sivilister AK47s og oppfordrer de til å lage molotovs, og utplasserer tungt skyts i sivile områder. Det vil bare lede til en ting: store sivile tap. Det er akkurat det det sittende regimet ønsker, for å skape grunnlaget for en intervensjon fra vesten.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  6. Fra et "energy return on investment" (EROI) perspektiv er alle de "grønne" teknologiene et utrolig sløseri, selv med fungerende batteri-teknologi (energy storage). Bare se under:

    For societal needs, the buffered value, or the value with energy storage, is more representative of the EROI.

    Energy Returned on Investment, or EROI, with and without energy storage (buffering or load following).  CCGT is combined-cycle natural gas turbine.  Nuclear is conventional Pressurized Water Reactors, fast reactors are several times higher.  Solar CSP is concentrated solar (á la Ivanpah), solar PV is photovoltaic solar cells like on rooftop solar. Energy sources must exceed the economic threshold of about 7 (blue line) in order to yield the surplus energy required to support a modern society. EROI is similar to Energy Returned on Energy Invested (EROEI). After Weißbach (2013)

    https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2015/02/11/eroi-a-tool-to-predict-the-best-energy-mix/?sh=7d76d96fa027

    I tillegg kreves vanvittige mengder betong, stål sjeldne metaller og andre input-faktorer for å lage alle disse solcellepanelene, vindturbinene og batteriene for at dette skal funke som stabil forsyning. Kapasiteten til disse teknologiene er også mye lavere i den virkelige verden, for solcellepanel f.eks kan bare rundt 20% av teoretisk kapasitet kan utnyttes i praksis.

    Det grønne skiftet er prematurt og ekstremt uklokle beslutninger som tas i disse dager kommer til å lede til noen tøffe tiår for Europa hvor energiprisene kommer til å være vedvarende høye, og levestandarden vil falle.

     Det Tyskland gjør nå for eksempel hvor de stenger sine atomkraftverk og samtidig ikke skal bruke Russisk gass (Nordstream 2 er vel utsatt på ubestemt tid) er en oppskrift på katastrofe. Vindturbiner, solceller og batterier kommer desverre ikke til å redde oss.

     

  7. 9 hours ago, G said:

    Nå har en jo fått vist at WHO også kan påvirkes og de kan til og med foreta feilvurderinger.

    Det var jo litt av en "understatement". Og innen neste pandemi inntreffer, kommer WHO til å være i posisjon til å rett og slett dikterere alle verdens stater om hvordan de skal håndtere den pandemien. Det jobbes nå mot en "pandemic treaty" som alle medlemslandene skal signere hvor de skal gi fra seg nasjonal suverenitet til WHO når det erklæres pandemi.

    Den skal være gjeldende fra 2024 mener jeg å ha lest ett annet sted. De-facto verdensregjering av inkompetente helsebyråkrater og deres "donorer" som finansierer hele smørja. Skrekk og gru!

    https://www.who.int/news/item/01-12-2021-world-health-assembly-agrees-to-launch-process-to-develop-historic-global-accord-on-pandemic-prevention-preparedness-and-response

    • Liker 1
  8. 6 minutes ago, Diggerman said:

    Det er jeg veldig enig i. Vil også anbefale å lese Pravda. Pravda er et godt bilde på hvordan Russerne ser på ting. Det er like viktig å sjekke bakgrunnen til kildene, herunder bakgrunnen til Vladimir Pozner. 

    Denne høyt respekterte amerikanske professoren kommer til lignende konklusjoner, trenger ikke se hele klippet, 03:00-20:00 er det vesentligste (dette er fra før invasjonen var et faktum, men det spiller liten/ingen rolle, i segmentet jeg referer til snakkes det om bakgrunnen for konflikten).

    https://en.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer

     

  9. 3 hours ago, Millennium-Blå said:

    Han kaller Vesten for "nynazister" og regjeringen i Ukraina for "en gjeng med narkomane og nynazister".

    Du har nok, som veldig mange her, gått glipp av noen helt vesentlige fakta. Han kaller ikke vesten for nynazister, han kaller en vesentlig del av Ukrainere for nynazister, også en del av de som er i "posisjon" og har helt rett: her har du en "mainstream" artikkel fra Reuters om akkurat dette problemet de faktisk har i Ukraina.

    https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2TY

    Du kan jo også lese deg litt opp om AZOV battaljonen, en fin gjeng det her. Merk symbolet de bruker - det er nazi-symbolet "wolfsangel" hvis du skulle lure: https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion

    https://no.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel

    Høyreekstreme "Right Sector": https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector

    Svoboda- partiet - ultranasjonalistisk høyreekstreme https://en.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(political_party)

    Nasjonalhelten Stepan Bandera - en nazi-kollaboratør: https://www.timesofisrael.com/hundreds-of-ukrainian-nationalists-march-in-in-honor-of-nazi-collaborator/

    Hvorfor har Ukraina et nynazist-problem? Svaret ligger i rollen disse grupperingene spilte under kuppet i 2014, hvor disse grupperingene spilte en helt sentral rolle som "fotsoldater" under protestene. Etter kuppet ble disse grupperingene "belønnet" med blant annet deltakelse i regjeringen: Andrei Pairubiy, en kjent høyreekstrem nynazist, har sittet som det som tilsvarer "stortingspresident (!) i Norge.

    Dette er mannen som sammen med Oleh Tyahnybok grunnla Ukrainas "Social National Party" - høres kjent ut ikke sant? De tyske nazistene fikk navnet sitt etter "national socialist party" Nationalsozialist (NAZI) - høres jo ut som ganske likt tankegods?

    https://morningstaronline.co.uk/article/ukrainian-speaker-andriy-parubiy-slammed-praising-hitler-historys-greatest-democrat

    Trivelig fyr, Hitler var visst en ekte demokrat argumenterer han her :D Etter hvert endret de navn på partiet til - SVOBODA....

    Alltid greit å forstå konteksten for det som blir sagt. Ukraina er et nynazist-reir, det er det faktisk ingen tvil om og det er helt dokumenterbart.

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 5
  10. Se på Ukraina nå da, Zelensky oppfordrer sivile til å ta opp våpen og å lage molotov cocktails. Hvordan tror dere dette vil ende for de som gjør det? tror dere en gjeng utrente og ukoordinerte sivilister med håndvåpen de ikke vet hvordan de skal bruke og molotovs har noen som helst sjanse mot trente russiske soldater med stridsvogner og fly, helikopter or artilleristøtte?

    En slik idiotisk "å be sivilister ta opp våpen" strategi vil bare føre til masse unødvendige sivile tap. Zelensky oppfordrer her egentlig bare sivilister til å dø en meningsløs død, de kommer ikke til å oppnå en dritt. Faktisk er oppfordringen direkte uansvarlig og en fallit-erklæring for det Ukrainske "forsvaret" som ser ut til å være nærmest ikke-eksisterende og/eller laget av papir....

    • Liker 4
  11. 2 hours ago, Kjøleskap said:

    Jeg skjønner fortsatt ikke begrunnelsen for invasjonen. Hva er det Putin mener ville skjedd om han ikke hadde gjort dette, som er verre enn det han nå utsetter Ukraina for?

    Du kan jo bare lese mannens egne uttalelser? Han forklarer det russiske synet i den transkriberte talen som ligger her fra i går.

    http://en.kremlin.ru/events/president/news/67843

  12. 3 minutes ago, IT-Henrik said:

    Noe amerikanerne kan tjene på å si, så det betyr ikke at det stemmer, bare fordi de er våre allierte.

    Det er rett og slett for mye luring frem og tilbake fra begge sider, til at vi vanlige folk kan vite hva som er fakta eller ikke, så det er lite vits å late som noen av oss er eksperter på området.

     

    Russerne har faktisk operative systemer: 

    https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-47M2_Kinzhal

    Amerikanerne bare driver og utvikler foreløpig.

    https://www.armscontrol.org/act/2021-11/news/us-hypersonic-capabilities-advance

    En teori om at Amerikanerne egentlig har hypersonisk kapasitet, men bare skjuler den, blir litt søkt for meg, men klart alt er mulig i disse dager :D

     

    • Innsiktsfullt 1
  13. 3 minutes ago, Lodium said:

    Jeg tror ikke man bør bruke russland som sannhetsvitne i forhold til det

    Det finnes ingen kjente våpensystemer som kan skyte ned hypersoniske missiler. Til og med Amerikanerne innrømmer at Russland ligger langt foran på dette området. Om Russland har hypersoniske missiler med atomstridshoder er jeg derimot litt mer usikker på.

  14. 1 hour ago, Morromann said:

    Det er bekymringsfullt at folkevalgte politikere)på vår regning)deltar på møtene eller er atpåtil medlemmer av World Economic Forum, som er en lobbyorganisasjon for multinasjonale selskaper. Dette er misbruk både av det mandatet som velgerne har gitt dem og av skattepengene våre. Jeg mener at her bør de gjøre et valg, enten være lobbyister for de superrike eller folkevalgte, ikke begge deler. Personer som har vært knyttet til denne i mine øyne mafiaen bør diskvalifiseres fra å få stille til valg.

    Helt enig. Klaus Schwab skryter jo f.eks. av WEF har "penetrert" regjeringen til Trudeau ved at halve kabinettet til Trudeau er "WEF Young Global leaders". Støre er Norgest ivrigste EU tilhenger, og Solberg har garantert en fremtid som FN-pamp for å fremme bærekraftsmål.

    På ett eller annet tidspunkt må man faktisk spørre seg: hvilke interesser setter disse menneskene først? Er det "folket" de visstnok representerers interesser, eller er det de "andre" interessene? Og hvis svaret er det siste - er ikke det å tjene en "fremmed" makt eller interesse utenfor landet fremfor folket, når du er valgt for å representerer folket, en form for forræderi eller landssvik?

    Jeg forventer at samtlige politikere på stortinget jobber for norske folks interesser først og fremst, uavhengig av partilhørighet. Det er derfor de sitter der, som "representanter" for deg og meg. Det er deres "legitimitet". Hvis ikke de tar beslutninger som er best for folket, vil jeg mye heller ha en form for direkte demokrati hvor folket selv kan bestemme.

    Tenk på strømkrisa f.eks - er det i denne saken, helt tilbake til ACER og før, egentlig tatt beslutninger som er i "vanlige folks" interesse?

     

    • Liker 2
  15. 3 hours ago, torbjornen said:

    Det er vel ikkje noko automatikk i at dersom folk er sjeldnare forkjøla, så vil folk bli sjukare kvar gong dei er forkjøla? Det å begrense smitten litt er ikkje det same som å halde samfunnet fritt for all smitte.

    Dersom smitte var så positivt for immunforsvaret kunne ein jo pirke seg i nasen og smørje det på dørhandtak, handlevogner o.l., folk kunne drikke av den same flaska og ein kunne la vere å vaske hendene når ein har vore på do. For dersom ein utset seg for smitte heile tida blir ein jo ikkje sjuk. Eller?

    Det er noe som heter «immunitetsgjeld» i en befolkning og vi så nok litt av det når det ble uvanlige mange som ble lagt inn for RS virus etter nedstengningene. Det er nok ikke helt svart/hvitt, men vi må faktisk ha noe sirkulasjon av patogener for å ha ett naturlig «oppdatert» immunforsvar. Har du ikke blitt eksponert for noe har du ingenting mot lignende patogener.

    • Liker 4
  16. 3 hours ago, fredrik2 said:

    Validity of the certificates

    A valid EU digital COVID certificate includes:

    a vaccination certificate where at least 14 and no more than 270 days have passed since the last dose of the primary vaccination series or if the person has received a booster dose

    OR

    a negative PCR test result obtained no more than 72 hours before travelling or a negative rapid antigen test obtained no more than 24 hours before travelling

    OR

    a certificate of recovery indicating that no more than 180 days have passed since the date of the first positive PCR test result" 

    Det er positivt hvis det stemmer med de 180 dagene, men lurer, må det være PCR? mange kommuner har begynt å "bare" kjøre antigen test selv på teststasjonen når man selv har testet positivt på antigen test hjemme. Må man "kreve" PCR test da? og hvis kommunen ikke gjør det er man "screwed" eller må ta det privat til mange 1000-kroner? 🤔 Jeg spurte spesifikt om dette på teststasjonen, men de mente at antigen = PCR test for offisielle formål. Jeg har den registrert på helsenorge, men som antigen. Litt kjipt at jeg går glipp av de 180 dagene hvis det MÅ være PCR. Noen som vet?

    EDIT: fant dette på helsenorge linken: antar at antigen også "teller" for Norge da? står på EU linken til Fredrik at "Recovery certificates are issued by the Member State where the recovered person is located. Information on how to get the certificate should be provided by the national health authorities."

    image.png.7f117741f6c64828b890cdfa06c7f4e6.png

  17. 34 minutes ago, ilpostino said:

    EU gjorde nylig en enrdirng av Covid-passet så gjennomgått sykdom teller ikke lenger. 

    Takk for avklaring. Nok en ting rundt denne pandemien som gir lite mening 🙄

    "More than 15 studies have demonstrated the power of immunity acquired by previously having the virus. A 700,000-person study from Israel two weeks ago found that those who had experienced prior infections were 27 times less likely to get a second symptomatic covid infection than those who were vaccinated."

    https://www.washingtonpost.com/outlook/2021/09/15/natural-immunity-vaccine-mandate/

    "trust the science!" TM

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...