Gå til innhold

Økotob

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Økotob

  1. scuderia skrev (14 minutter siden):

    Igjen... Floyd ble ikke kvelt. Man kutter ikke lufttilførselen ved å legge press på nakken. Floyd sa han ikke kunne puste allerede før han ble lagt i bakken og han hadde dødelige mengder narkotika i kroppen. Dødsårsaken var hjerteinfarkt, trolig som resultat av kneet, stress og narkotika.

    Sier han som tror at jorda er flat.

    • Liker 3
  2. Kuba skrev (8 timer siden):

    Det er klart at høyden ikke er en fordel dersom du faktisk må slåss med en svær mann, men det er kun et aspekt ved politiarbeid.

    Du har helt rett. Spørsmålet er bare om man hadde havnet i en slik situasjon om det hadde vært hun på 1,60 eller han på 2,0. Hun på 1,60 har nok neppe lyst å havne i en runde med basketak, og vil nok kanskje prøve å unngå det, mens han på 2,0 er likegyldig. Men dersom hun på 1,60 først havner i basketak, så stiller det større krav til makker, enn dersom det hadde vært to menn på 1,90 hvor de bare kunne tatt en arm hver og løftet vedkommende inn i maja. Hun på 1,60 er nok en fyktelig god forhandler, men da blir det feil å kvotere henne inn i UEH som IP3 hvor det utelukkende er skarpe oppdrag. Da får hun heller bli med UEH på gisseloppdrag som forhandler.

     

    Kuba skrev (8 timer siden):

    Kommunikasjon er for størstedelen det verktøyet vi bruker mest. Og det trur jeg du kan si for samtlige spesialavdelinger også (inkludert delta). 

    Det er helt korrekt. Men dersom man ikke klarer å unngå en situsjon verbalt, så bør man være rustet for å utøve den fysiske makt som er nødvendig å anvende.

    Delta tok seg en gang inn et hus hvor det lå en mistenkt som sov. Men istedet for å hive inn en sjokkgranat og vekke hele strøket på nattestid, så tok de seg inn helt lydløst, helt bort til sengekanten hvor de vekket mannen ved å peke geverløpet opp i trynet på han og si at det var politiet. Mistenkte er fortsatt livredd politiet, og avhøret i etterkant gikk overraskende smooth.

  3. Max123 skrev (På 16.4.2021 den 15.24):

    Vet ikke hvilket distrikt du hører til, men der jeg jobber har de utelukkende kun kalt inn studenter med over B i snitt til intervju, ettersom de har hatt mer enn nok søkere i det sjiktet.

    Om man er kvinne eller har annen etnisk bakrunn så har man kanskje dessverre et lite fortrinn, og jeg vil tro man vil bli kalt inn til intervju med C. Synd at det har blitt slik. Det er lite respekt ved en kvinne på 1.60 og skostr. 36, hvor utstyret ikke passer. Burde vært høydekrav som i gamledager.

    For et par år siden var det opptak til IP3 (UEH), og to kvinner som gjorde det betydelig dårligere enn flere mannfolk, (som gjorde det langt bedre enn opptakskravene,) ble tatt inn på ren kjønnskvotering. 

     

    Kuba skrev (1 time siden):

    Karakterer fra Phs er viktige, men det kan være flere ting som spiller inn i jakten på jobb etter endt studie, bla. hvor man har hatt praksis og flaks.

    Helt korrekt. Kjenner en som har jobbet seg oppover i systemet på reinspikka flaks fra første dag, og det etter å ha kommet seg gjennom phs på fjerde forsøket.

     

    Det er mye bra politifolk der ute, men likeledes mange som rett og slett ikke burde vært der.

  4. Protip: dersom dere har penger til overs eller bare ønsker å binde noe av pengene til hans fremtidige bolig, så har noen banker startet med en ny ordning som heter StartBSU eller BSU start, med årlig rente på 2,8%. Den er uten skattefradrag og passer derfor alle mellom 0-34.

  5. Grattis med barn!

    Det virker som du har en god økonomisk sans, og jeg ville ikke endret på noe av det du lister opp.

     

    MyLittlePony skrev (1 time siden):

    Barnetrygdskonto
    Her setter vi hele barnetrygden. Tanken er at alle store utgifter vi har skal trekkes herfra. F.eks konfirmasjon, store gaver, lekestativ i hagen, andre fester, etc.

    Regner med at sparing til førerkort også inngår her (hvis vi alle ikke om 18 år sitter på i selvkjørende biler)?

     

    MyLittlePony skrev (46 minutter siden):

    A) Hvordan vi kan inkludere han i denne sparingen. (Eller bør vi ikke si noe som helst om det før han skal få det?)

    Når han blir 15 år, så mener jeg at det er på tide å inkludere han i sparingen. Når han blir 16 skal han velge vgs, som er starten på hans videre jobbkarriere, og kanskje må han flytte ut på hybel for å slippe å pendle langt til vgs. I den alderen brukes det kanskje mest penger på dilldall, impulskjøp og klær og utstyr som "alle" har. Samtidig er det alderen hvor mange drømmer om å bli millionær.

    Det er her du/dere må lære han om ansvarlig økonomi.

    MyLittlePony skrev (56 minutter siden):

    C) Hvordan lære han ting om ansvarlig økonomi? 

    Fortell han om deres økonomi, om hvordan dere gjør det når det kommer til det og det osv. Fortell om deres erfaringer.

    Det letteste er å lære en som er interessert. Få han til å lese e24, se på nyhetene og bli samfunnsengasjert. Nå er det samtidig på tide å fortelle han om fondssparingen deres, om hvordan penger "vokser", hvordan snøballen begynner å rulle osv.

    MyLittlePony skrev (1 time siden):

    B) Bør han få noe tilgang til å styre fondspengene selv? F.eks når han kommer til en viss alder og om han ønsker det, bør han få noe til å sette på ønsket aksjer eller mulighet til å velge andre fond selv?

    Alle barn har rett til å bli hørt og bli tatt hensyn til i saker som angår dem. Det står det om i FNs Barnekonvensjon.

    Forhåpentligvis har han blitt interessert i økonomi, og kanskje har han noen ønsker angående dette med fond og aksjer. Men jeg ville ikke gitt han full kontroll over dette, selv ikke når han er 18. Dere kan gi han fullt innsyn når dere er tilstede, men ikke full kontroll. Dere har da 18 års erfaring med fond og han har 2 års erfaring. Disse 500k skulle gå til bolig, og er deres bidrag til han. Det er synd hvis disse pengene halveres pga. hans dyre tabber på børsen, men litt innspill fra hans side kan ikke skade.

    MyLittlePony skrev (1 time siden):

    På en side skulle jeg ønske at han ikke fikk noe som helst, og at hvis han ville ha penger så måtte han jobbe for det selv.

    Ukejobb=ukelønn. 

    Tømme oppvaskmaskin, henge opp/ta ned og brette klær, lage middag, vaske gulv osv. Dette er nyttig læring til når han skal flytte ut, og kan samtidig koste han dyrt: vaskehjelp og takeaway.

     

    Lykke til med alt fra bleieskift til barneoppdragelse, og alt som måtte følge med.

     

    Hilsen en gutt på 16 år.

  6. Søker21 skrev (1 time siden):

    Det er ikke slik at en vitnemål følger automatisk med en stilling etter spesialiseringen. En må jobbe litt ekstra for å få jobb🤷🏻‍♂️

    Man får håpe på det. Det er jo den som er best i felten som bør få jobbe i felten. Hva man presterer teoretisk bør ikke ha fryktelig mye å si dersom man ønsker å jobbe på forebyggende og patrulje, men jeg er redd at det har blitt slik.

  7. Salvesen. skrev (56 minutter siden):

    Også verdt å nevne at fagskole nå gir studiepoeng (120) slik at en kan supplere med 60 sp og få bachelor. 

    Ja, det stemmer, men slik jeg har forstått det er det bare et fåtall fagskoler og høyskoler/universitet som samarbeider om en slik løsning. Fagskole gir også generell studiekompetanse, men man får individuell vurdering istedet for poeng.

  8. arne22 skrev (9 minutter siden):

    Fagbrev pluss fagskole er også en meget bra kombinasjon. Da kan man for eksempel gå opp til installatørprøven og stå faglig ansvarlig for en installatørbedrift. (Etter nødvendig erfaring.)

    Jepp. Har tenkt tanken, men vil anta at en bachelor er "mer verdt", og kan likevel da ta elektroinstallatørprøven dersom jeg har minst tre års relevant praksis opparbeidet etter endt utdanning.

    Da vil utdanningsløpet se slik ut: Fagbrev elektriker (5 år) --> 12 mnd i jobb --> elektroingeniør via y-veien (3 år) --> 3 år i jobb som ingeniør --> elektroinstallatørprøven (6 mnd med litt forberedelse evt. kurs).

    Dette vil ta 5+1+3+3+0,5= 12,5 år.

  9. Salvesen. skrev (1 time siden):

    En bedre vei er forkurs eller y-veien.

    Ja. Jeg leste at vg4 påbygg kun gir generell studiekompetanse, og ikke spesiell studiekompetanse ( FYS1 og R1+R2) som man trenger for ingeniørutdanning. Dersom man skulle få FYS1, R1 og R2 måtte man lese pensum på egenhånd og ta privatisteksamen.

    Y-veien så mye hyggeligere ut, men dog litt mer intensivt, hvor matten og fysikken er integrert i den treårige bacheloren.

    Utdanningsløpet blir da seende slik ut: Fagbrev elektriker --> 12 mnd i jobb --> elektroingeniør via y-veien.

  10. aomt skrev (8 timer siden):

    Eg kjenne 4-5 som "skulle jobbe litt også studere videre". De var helt bestemt og 100% sikre på det - ingen av de har studert noe siden. Flere ulike faktorer, men that's the fact.

    At jeg velger yrkesfag har flere grunner. Jeg er absolutt ikke skolelei, nesten tvert i mot. Jeg velger å nevne de mest åpenbare for å holde meg anonym: jeg kommer raskere inn på boligmarkedet, jeg får erfaring fra yrkeslivet, jeg kan være elektriker i egen bolig etter 3 år i jobb, fagbrev og bachelor/master kan være attraktivt på arbeidsmarkedet osv.

    aomt skrev (8 timer siden):

    Så eg ville vert forsiktig med denne planen, med mindre du ser for deg å jobbe som elektriker ut arbeidslivet. 

    @aomt Jeg ser den, men det er ingen fare for at jeg blir værende i elektrikeryrket. Godene som elektriker ser jeg kun de første årene, etter det er det plager i rygg og nakke, samt ræva pensjon.

    Jeg ser gjerne for meg den veien @Salvesen. har gått, men da som elektriker + elektroingeniør.

  11. Med tanke på dagens samfunnssituasjon eller andre faktorer, hadde du om du fikk muligheten til å spole tilbake tiden og starte videregående, høyskole/universitet eller annen form for utdanning på nytt, valgt samme linje og utdanningsløp? Hvorfor/hvorfor ikke?

     

    (Om noen måtte lure. Jeg er 16 år, begynner på elektrikerfaget til høsten, men vet innerst inne at jeg etter noen år i den bransjen, vil studere videre. Er derfor litt på leting etter hvilke muligheter jeg har, samt hva folk i dag tenker når de ser tilbake på sin utdanning satt i sammenheng med deres jobbsituasjon.)

  12. Det høres bra ut @WilliamStadheim.

    At dere er to er heller ingen ulempe.

    WilliamStadheim skrev (36 minutter siden):

    Så du tror Google Maps vil en bra rute å sykle?

    Ja, det vil jeg tro. På Google Maps kan man bl.a. se satellittbilder, sykkelruter osv. Jeg vil anbefale å se grundig gjennom ruten Google Maps anbefaler og evt. se på satellittbildene for å sjekke om det faktisk er mulig å sykle der GM vil ha det til.

    https://www.google.com/search?q=oslo+til+hemsedal+sykkel&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-home&source=hp&ei=H25oYPCZAtaB9u8P-cuz-Ao&oq=oslo+til+hemsedal+sykk&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAAyBwghEAoQoAEyBwghEAoQoAE6CAgAELEDEIMBOg4ILhCxAxCDARDHARCjAjoCCC46BQguELEDOgIIADoICC4QsQMQgwE6BQgAELEDOggILhCxAxCTAjoOCC4QsQMQgwEQxwEQrwE6CwguELEDEMcBEK8BOggILhDHARCvAToICAAQsQMQyQM6DgguELEDEMcBEK8BEJMCOgUIABDJAzoGCAAQFhAeOgUIIRCgAToICCEQFhAdEB5QzQhYuTlgpkFoAHAAeACAAaICiAG4D5IBBjEwLjUuMpgBAKABAaABBbABAA&sclient=mobile-gws-wiz-hp

  13. Hei!

    Først og fremst: hvor mye erfaring har du med sykling, og bruker du sykkelsko?

    Litt over 200 km på to dager høres overkommelig ut til en gjennomsnittlig mosjonist, men bare dersom man er flink med mat- og væskeinntak. Sykling på slike avstander foregår i intensitet-sone 1, noe som er fettforbrenning. Sykler man for lenge uten mat så våkner man i grøfta.

    Husk rikelig med energirik mat og drikke (marsipan, sjokolade, mellombar, rosiner, bananer, brødskiver med honning eller nugatti. Saft eller pulverdrikk.) som du inntar minst hver time, og ikke minst varme og vindtette klær, ekstra slanger, pumpe, dekkspake og umbrakonøkler.

    På en slik tur hadde jeg også tatt med meg et ekstra kjede, evt. kjedelås og penger om noe skulle skje.

    Jeg har ikke erfaring med ruten du nevner, men er en meget aktiv syklist i Trøndelag.

    Jeg har god erfaring med Google maps som jeg har brukt de siste årene, men har nå gått over til Garmin Edge 830 slik at jeg slipper å sjekke telefonen hele tiden, men heller kan ta en titt ned på styret og se hvor jeg skal.

    • Liker 2
  14. Sverre1969 skrev (3 minutter siden):

    Optimal lønn? Går det an å få for høy lønn da?

    Det går vel en grense der noen hundretusener ikke utgjør noen praktisk forskjell. De 500k ekstra fra 500 000 til 1 000 000 utgjør i praksis ganske mye, mens de ekstra kronene fra 2 000 000 til 2 500 000 ikke har så stort mye å si uansett.

    Men hvor går egentlig den grensa hvor man strengt tatt ikke behøver eller ønsker å etterstrebe høyere lønn?

    750 000 brutto (530 000 netto)?

×
×
  • Opprett ny...