Gå til innhold

-Olsen-

Medlemmer
  • Innlegg

    502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -Olsen-

  1. Hei! Har ett problem med bilen min. Elvinduene mine fungererte plutslig ikke over natten. Når jeg trykker på knappen så bare hører man ett klikk, men det skjer ingenting. Noen som har noen anelse om hva problemet kan være?

    Hei!

    Jeg har samme problemet på vinduet bak venstre på min 98' Passat 3B.

    Hører klikk, men ingen ting skjer. Hos meg skjedde dette mens vinduet var i åpen posisjon, så ble litt feilsøking for å få det opp igjen.

     

    På mitt har jeg funnet ut problemet mest trolig ligger i kretskortet festet på motoren til vindusheisen. Men har ikke turt å tukle noe med dette kretskortet da det også styrer sentrallås og lys på denne døren, og det fungerer. Motoren fungerte også når jeg satte strøm rett på den.

     

    Har vurdert å sjekke skraphandler etter nytt kretskort. Men da det er vindu bak har ikke jeg brydd meg nevneverdig.

  2. Hei,

    Jeg er ute etter å lage et mobiltelefonadapter for å fungere i et småfly, men jeg er litt usikker på en liten detalj angående koblingene. 

     

    Koblingen jeg skal bruke mot flyet er en slik:

     

    tp-120-wiring-diagram-schematic.jpg

    1. Positive microphone channel
    2. Positive earphone channel (mono)
    3. Negative microphone channel
    4. Negative earphone channel (mono)

     

     

    Og ønsker å bruke en standard 4-pin 3,5mm jack slik:

     

     

    Yt8ZpX5.jpg

     

     

     

    Har allerede laget to separate kabler som begge fungerer, en som henter lyd ut fra flyet på (positive og negative earphone) til gopro. Og en hvor jeg sender lyd fra en mono-jack (2-pins) til flyet på (positive og negative microphone)

     

    Men ønsker nå å kombinere begge deler til et mobiltelefonadapter hvor man kan både lytte og snakke samtidig.

     

    Problemet med mono lyd jeg nå får i en 4-pins jack ser jeg for meg å løse ved å kun ta inn ene kanalen, og dermed miste deler av musikken som går på to kanaler. Men i flyet er det ikke noe bra lydsystem, så dette blir ikke viktig.

    Det jeg anser som et størst problem, og jeg er usikker på hvordan kommer til å fungere er at flyet har Mic- og Earphone-, mens 3,5mm jack har felles jord for begge deler.

    Vil det kunne skade enten flyets lydsystem, eller mobiltelefonen å koble både mic- og earphone- inn sammen på den felles jordingen? Og vil dette skape noen andre uforutsette problemer?

     

    Jeg har leitet i håndbøkene og koblingskjemaene til flyets lydsystem, men har dessverre ikke nok kunnskap om lyd og lydsystemer til å vite om dette kan føre til noe problem.

     

    Håper noen har kunnskapen eller er god nok til å synse til å kunne gi meg et svar på dette

  3. Konklusjon:

    Om en skal legge mer i potten for et anlegg, er det viktig at en får en hørbar forskjell. Den forskjellen er tilstede mellom JBL og AudioEngine 5+, der førstnevnte koster noen hundrelapper mer pågrunn av at en trenger ekstra kabler for å koble til vanlige DACs. Det som virkelig gjør JBL et kostbart alternativ, er hvordan høyttalerne yter i forhold til hvilken DAC som er tilkoblet. I testene brukte jeg enten Behringer UCA 202 (300 kroner) eller AudioEngine D1 (1350 kroner). Til min store overraskelse synes jeg subjektivt at AudioEngine 5+ passet bedre med den rimelige løsningen fra Behringer. JBL på sin side hørtes ikke god ut før den fikk åpnet seg ordentlig med AudioEngine D1 DAC. Dette var faktisk en såpass stor forskjell, at jeg vil råde folk til å minst skaffe en DAC av slik karakter om en skal bruke JBL sin høyttaler. Med Behringer UCA 202 vil jeg nesten påstå at AudioEngine 5+ dominerte JBL LSR 305. Sjokkerende. 

     

    ... Men dette var kun høyttalerne jeg vurderte der hjemme. Jeg bestilte disse ettersom i prisklassen rundt 3000 kroner, virket det som om disse var de beste. Men vent nå litt. Adams A5X til 6200 kroner paret er noe for seg selv. Den har 5,5" basselement, og er litt større. Men lyden er også på et nytt nivå. Jeg hadde faktisk mulighet til å kjøpe disse brukt til 4000 kroner. Det angrer jeg nå på at jeg ikke slo til på. :) Men 6200 kroner er mye penger, så for folk flest vil jeg kåre en kombinasjon av Behringer UCA 202 og AudioEngine 5+ som et svært bra kjøp.

     

    Anbefalte kombinasjoner:

    AudioEngine 5+ og Behringer UCA 202 = 2900 kr

     

    AudioEngine 5+

    Lyd: 7/10

    Verdi for pengene: 9/10

     

     

    NB! Verdi for pengene er basert på hva en anbefalt totalpakke med DAC og kabler, vil koste

     

    Agentspoons anbefalinger:

     

    AudioEngine 5+ og Behringer UCA 202 - Mye for pengene!

     

     

    Vet dette innlegget begynner å bli en stund siden, men er interessert i å skaffe noen høyttalere i denne prisklassen til å ha med pcen. Tenkte jeg skulle følge ditt råd å anskaffe denne kombinasjonen, men sliter med å finne DACen i noen av de vanligste nettbutikkene.

    Så spør nå om hjelp til forslag for hvor det ville vært best å kjøpe dette fra. 

     

    Men må også samtidig spørre om din (eller noen andres) vurdering av høyttalere og marked har endret seg såpass at noe annet kjøp ville vært mer å anbefale for pengene?

    Billigste jeg finner din kombinasjon for er 3095 + 356 + 90 (frakt) = 3541

  4. Beklager å stjele litt plass i tråden din, men føler temaet er litt av det samme.

    Har også R4, men har ingen problemer med varme pdd. Men under montering av tårnkjøler klarte jeg antakelig å ødelegge en av viftene slik at den går noe urent. Dette skaper irriterende mye lyd, og jeg har lyst til å bytte den ut. Har nå en i front nede, og en oppe bak.

     

    Er det å anbefale å kjøpe en lik vifte som sitter der, de er jo billige: Silent Series R2 140mm.

    Eller skal man gå for noe annet. For eksempel2 stk av Noctua viftene som blir linket til over her. (Med lavere luftmenge, mindre diameter og mye mindre støy)

     

    Edit: Og anbefales det egentlig å bruke viftestyringen som følger med R4 (3-stegs manuell bryter), eller koble viftene til HK og lå programvare styre ut fra temperatur?

  5. Går det ann å bruke alpinthjelm under fallskjermhopping, eller er det heeelt uaktuelt? Noen som har peiling?

     

     

    HI skal kunne godkjenne alpinthjelmer for bruk til fallskjermhopping.

    Hør med dine lokale instruktører hvis du er i tvil om å spørre HI om det.

  6. Takker for svar!

     

    Nå booter OS disken som den skal da den står på en sata kontroller i ahci modus, mens de tre andre harddiskene står i en sata kontroller som står i raid modus.

     

    Når jeg ikke har satt opp raidet i bios (men sata i raid modus) kommer diskene opp som de skal. Men når diskene er satt opp sammen i raid dukker de heller ikke opp i diskbehandling. Borte fra systemet.

     

    Skjønner jeg skal jobber mer for å få RST programmet til å fungere som det skal, og heller sette opp raidet derfra. Har allerede flere ganger avinstallert det og installert på nytt, både fra cd og nettsider.

     

    EDIT: Noe tull med drivere gjorde at IRST ikke fungerte. Byttet ut driver og nå fungerte det igjen.

     

    Har satt opp RAIDet gjennom IRST og det dukket opp i diskbehandling. Fått opprettet partisjon og startet initializing. Hvor i IRST programmet velger man å skru på writeback cache?

  7. Hei, har ikke funnet noen mulighet til å opprette raidet fra windows enda.

     

    Og har satt de 3 diskene som skal i RAID i port 1,2 og 3 eller å ha lest det samme som du linker til fra manualen. Først hadde jeg de i slot 7-10, da fikk jeg de ikke opp som en mulighet til raid i BIOS.

     

    Får forresten opp de 3 diskene enkeltvis når controlleren står i RAID modus, og diskene ikke er satt opp i RAID, men blir borte hvis jeg binder de sammen.

  8. Hei,

    Jeg er helt fersk på RAID, men har prøvd å lese meg opp på å få dette til å fungere.

    Har nylig kjøpt Asus X99-Pro hvor Intel Rapid Storage Technology er inkludert. Har også 3 x 2TB disker jeg ønsker å sette opp i RAID5 for å øke ytelse og sikre data. OSet ligger på en Samsung 840 EVO.

     

    Som basis har jeg installert IRST-programvaren og drivere som fulgte med hovedkortet.

    Hovedkortet har 2 SATA kontrollere. #1 har 6 porter som inkluderer 1 SATA-Express port, mens #2 har 4 vanlige porter. Det er bare kontroller #1 som kan brukes i RAID, dermed er de 3 harddiskene koblet til porter som hører til kontroller #1, mens SSD er koblet til #2.

     

    Pcen starter fint og alle disker kommer opp som enkeltdisker når jeg starter pcen i AHCI modus. Men når jeg i BIOS går over til RAID og oppretter et RAID5 med de 3 diskene blir de borte når jeg har startet til windows er de borte.

     

    Når jeg nå prøver å starte programvaren IRST legger den seg i tray, men står "Intel RST service is not running". Og prøver jeg å åpne programmet kommer det opp at det har feilet,
    "An unknown error occured while running this application. If the problem persists, please restart your computer or try to reinstall the application".
    Det er heller ikke mulig å gå i task manager å starte denne prosessen.

     

    Programvaren fungerte fint da bios sto på AHCI, men nå er den ikke mulig å åpne lenger. Har prøvd nyeste programvare fra ASUS sine sider, og direkte fra Intel.

     

     

    Noen ideer hvordan få dette til å fungere?

  9. Hei Excelguru. Takk for meget godt svar.

    Har også brukt tid til å kikke på nettsiden din, mye god snacks der.

     

    Har brukt noen dager på å forstå koden din, men da VBA er et ukjent tema for meg går det litt saktere. Synes det er veldig interessant så kommer til å fortsette å fordype meg for å lære videre.

     

    Men legger merke til noen problemer i tilgangene som gjør at jeg møter mye av de samme problemene som jeg hadde.

    For å forklare videre i forhold til scriptet ønsker jeg en gruppe admin som skal kunne endre alt (likt som ditt ark gjør). Gruppe 1 ønsker jeg skal ha tilgang til å endre alt i et utvalg celler. Inkludert å endre formatering, hyperkobling osv. Øvrige skal ikke ha tilgang til endringer i det hele tatt.

     

    I versjonen av arket du linket til får ikke gruppe 1/2 tilgang til formatering, kun å endre innholdet i cellene. Men mistenker nå dette ikke er fysisk mulig i excel så lenge deler av arket er låst.

     

    Takker uansett for et godt og utfyllende svar!

  10. Jeg sliter med litt problemer med en arbeidsbok jeg prøver å få til å funkere på optimal måte i Excel.

     

    Hensikten min er å låse av arbeidsboken (låste celler), men med mulighet for utvalgte personer i domenet til å endre utvalgte områder. De som ikke står i tilgangslisten eller har dette passordet skal ikke få lov til å endre noe, de som derimot har passordet eller står på tilgangslisten ønsker jeg skal få gjøre alt.

     

    Så langt har jeg nesten fått til dette.

     

    Fremgangsmåten min har vært å merke alle celler i arket som låst under formater -> beskyttelse. Deretter har jeg valgt "La brukerne endre områdene" ("allow users to edit ranges") under Se gjennom ->Endringer. Her har jeg valgt områder, personer og passord. Deretter å ta steget å beskytte arket, og sette passord her også. Under prosessen "Beskytt ark" har jeg hovedsakelig valgt Velge låste celler og Velge ulåste celler.

     

    På dette stadiet regnet jeg med de som har fått tilgang via "La brukerne endre områdene" skal ha full tilgang, men resten ikke skal ha noen.

    MEN, de godkjente personene får nå ikke mulighet til å endre formatering/sette inn hyperkoblinger osv. Muligheter de trenger.

    Hvis jeg velger under prosessen "Beskytt ark" å gi alle tilgang til å formatere celler og sette inn hyperkobling får alle som har tilgang på dokumentet mulighet til å gjøre dette. Feks de kan da fargelegge en celle, men ikke skrive noe inn i den.

     

    Finnes det en løsning på dette? Å la de jeg vil ha tilgang til å gjøre hva de vil i det utvalgte området, mens andre kun får se med mindre de har passordet satt inn under "La brukerne endre områdene"?

     

    Alternativet mitt er å skrivebeskytte hele arbeidsboken, så man må åpne den med passord for å få endre, men ønsker heller å bruke de sikkerhetsløsningene beskrevet over om dette er mulig.

  11. Hvis du har noen bekjente som tilfeldigvis er på reise i USA, UK, Tyskland, Spania, eller andre land som har Play Store kan du få Nexus 10 enda billigere ved å få dem til å bestille den fra Google Play og ta den med til deg ;)

     

    Den selges også via Walmart, så enda enklere enn å bestille hvis man har venner på reise i USA.

  12. Prøvde å ta bilde av laderen min nå. Men fikk ikke til et klart et. (har noe skurrete)

     

    Input 100-230V 0.35A, output 5V 2A. Og det står på laderen, så har ikke bedre referanse enn dette.

    Forsåvidt litt skuffet over Pogo-Kabelen, da den ikke sitter så godt fast. Og passer ikke mens tableten er i dekselet jeg har.

×
×
  • Opprett ny...