Gå til innhold

plankeby

Medlemmer
  • Innlegg

    5 029
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av plankeby

  1. Ikke trolling takk. https://lovdata.no/lov/2005-06-17-62/§12-15 Satser på at tråden slettes snart. Den gir ingen verdi. Ingen grunn til å opprettholde tråder som sporer helt av.
  2. Jeg ble dypt overrasket over at de fortsatt hadde lov å kjøre der. Hva i all verden er argumentet for å opprettholde dette de siste år? Elbiler er blitt premium komfort og er i volum at det sinker buss.
  3. I turnus har man ofte tvungen fast ferie med mere. Man har to uker å ta ut fritt utenom sommer juletid og påske. Mange ulemper med turnus der man jobber dag og kveld non stop, Mandag til Søndag. Tema er ikke mangel på folk som vil jobbe i jul og påske her. Man kan vel ikke bruke det som argument, når det er totalt ugyldig. Det har heller ikke vært brukt som argument... Hadde mangel på folk vært en begrunnelse er det forståelig. Da hadde jeg aldri opprettet spørsmålet. Hadde jeg funnet et snev av argumenter på mitt sted for praksisen, ville jeg ikke ha lurt. På bedre måte, kan en stor kommunal arbeidsplass aktivt og systematisk forskjellsbehandle fri på religiøse dager? Vikarer og folk som vil jobbe er ingen problem hele året. Jeg ser at dette sklir ut igjen. Ingen svar på juss eller lovverk! For meg er svar fra, HR og leder at "det er slik" for dårlig. Om det sklir ut her nå ber jeg moderator slette hele tråden. Jeg er ganske uvitende på dette feltet. Edit: Jeg ser at tema her ikke blir noe på juss/lovverk i en jusstråd. Har derfor bedt om at tråden slettes. Vi trenger ikke slike tråder som ikke gir noe verdi 😊
  4. Nei. Den sporet av med mye rart. Derfor jeg prøver igjen nå. Må da være noen kyndige innom i løpet av et par uker her 😊 Eid er det som dominerer nå, men vi har andre religiøse også. Liketsprinsippet står jo sterkt. Klarer ikke finne ut av dette selv. Fint om de som kan dette har innspill. Antall innen HR har eksplodert siste 5 år, så noen kan sikkert peke på noe. Skulle det bli stillstand her, så kommer det ikke på nytt neste år. Synsing og meninger uten klare, referanser, nei takk. Det er det vel pekt på noe i lovverk som tillater at man permanent aldri tillates, fri i jul og påske. I en slik setting burde jo alle religioner behandles lik. Er for meg et uoversiktlig felt med særavtaler og unntak i turnus, som går i sterk disfavør hos ansatte. Tema er ikke vanlige dagjobber der man har fri på røde dager, der er det 100% rett og rimelig at de som har andre religiøse dager får fri. Juss og HR takk 😊
  5. Ja. Tursnusarbeidere har mindre rettigheter på ferie og fri. Dette er jusstråd. Synsing og avsporing ønskes ikke. Sikkert noen ledere, innen HR og juss, som er innom dette flotte forum. Noe mer enn, det bare er sånn, som er svaret jeg hører.
  6. Hei. Jeg oppfatter det slik at det prakgisefes noe ulikt vern av rett til fri på religiøse tider. For de mange tusen som jobber turnus, praktiserer noen kommuner regler om forbud mot å få fri, ta ut feriedag på og rundt røde dager i jul og påske. Altså at man jo uansett jobber som normalt de dagene, men i tillegg nektes fri (feriedag).. Derimot oppfatter jeg at fri for andre religiøse tider utenfor røde dager er mer strengt med større rettsvern om å få fri. https://www.simployer.no/artikler/rett-til-fri-for-a-feire-eid/ Noen juss kyndige på dette? Hvordan skal arbeidsgiver håndtere dette korrekt? Når det nektes fri i jul og påske. Dette handler om tema likhet på en stor arbeidsplass. Kan man på bakgrunn av at det ikke praktiseres fri på jul og påske, overføre dette til andre høytider også? Det juridiske grunnlaget for å nekte fri i sin helhet på alle helligtider på permanent basis har jeg ikke klart å finne. HR avdeling viser kun til at å nekte noe fri jul og påske er bestemt og godtatt av fagforeninger. Bare svar at det er slik. Regler som praktiseres i noen turnusjobber er at det ikke tillates uttak av fridager to siste uker i Desember og påsken.
  7. Fint med en skisse av arealet på inngangspartiet. Vedr dører og plass. Man får høyskap som er 30 og 40 dype. Med mange hyller blir det også skoskap. Dørene kan ha speil eller kul farge. Var dette med arealet da...
  8. Får stoppe der, tråden kapres til "off topic". Blir mye begreper her. Mulig du har rett på rent bredbånd uten TV, ser at det er merket med "kun fiber bredbånd" om man bare vil ha kun bredbånd. Min erfaring er tilbudet om nett og TV på coax. Da setter jeg sluttstrek, så moderator slipper å rydde mer i tråden.
  9. Beklager dobbelt post. TV og nett fra Altibox over coax noen steder. Altiboks har Arris modem/ruter modeller til dette. Svært få er 100% Altibox kunder, da man er kunde av lokalt selskap i sin region som tilbyr Altibox tjenesten på TV og nett. Er utenfor tråden nå. Google er tilgjengelig. Som nevnt, om de har gått bort fra all coax siste to år vet jeg ikke. Er krevende å bytte ut til fiber alle steder. Coax gravd ned må være nyere, gammel coax fra 80-tallet går ikke. Altibox og felles avtale er TS sitt tema. Om det er fiber hele veien får man oppplyst.
  10. Fra Altibox. Dem har Arrisboks for coax. Fungerer topp med TV boks modell Q og A også. Erfaring med dette selv. Altibox har hatt suksess med sin reklame i starten som rent fiber selskap ser jeg. Reklamens makt varer lenge 🤓 Forståelig at dem også ville ha coax kunder. Coax i dag er helt annet enn coax før.
  11. Det har jeg heller ikke sagt. Nå er ikke hvem som har bygget tema, men hva Altibox leveres over, dvs coax og fiber. Altibox leverer nett og TV over coax og fiber som er bygget av andre. Altibox er ikke selv utbygger av så mye av infrastrukturen. Altibox er et partnerskap. Ville bare oppklare en gammeldags misforståelse om Altibox. At de kun har fiber over alt hele tiden. Ingen av selskapene er kun fiber, ingen er kun coax. NB: Vet ikke om Altibox har kvittet seg helt med coax de siste to år? Det er en del ulike selskap som leverer Altibox. Viken Fiber, Eidsiva, Signal, Nimbus m.m. Dette er langt utenfor tema uansett. Så ikke verdt å diskutere.
  12. Utfordringen er at den som legger kablene eier disse. Derfor er det ikke fritt fram å la andre bruke disse kablene. Viktig å ikke la seg lure av minner om gammeldags utgått reklame om fiber vs coax. Altibox var i starten kun fiber, i dag er de tre store alle hybrid. Altså blanding av coax og fiber på veien til kunden.
  13. Har klaget. De kan kjøre at du må resette utstyret hver dag om nødvendig. Har hatt helvete med dem for noen år siden også. Utrolig mye styr og hinsides, dårlig service. Brukte halvt år på å få i orden en feil. Den gang fantes ikke noe alternativ, som i dag. Har lest at modell A hadde bugs, trodde det var fikset nå etter et par års drift av den. Modell Q var fin, men manglet å kunne velge apper.
  14. Det å si man angrer handlingen er selvsagt en innrømmelse av at man har gjort den. Jeg ville snudd på det, at å innrømme skyld ikke automatisk betyr at man angrer. Jeg kan ikke jussen/skikken i dette. Når advokater sier klienten angrer handlingen så betyr vel dette, i jussen innrømmer handlingen. Retten spør vel også om man angrer? Anger er vel noe gammeldags å bruke i juss? Umulig å bekrefte. Nå surrer jeg meg inn i noe jeg ikke kan nok om, dette er jusstråd....
  15. Fruktbarhetstallene for kvinner i Norge er ekstremt lavt med 1,4 barn. Det skrives mye om dette, at det er bekymring. Vi har allerede to folkegrupper som bidrar med å dra statistikken kraftig opp. Innvandrere fra Somalia og Afghanistan, som nå er blitt en stor gruppe i Norge. Der er 6-8 barn vanlig. Med kun perspektiv på å øke barnefødsler, så har vi allerede tatt litt grep med å hente personer fra de nevnte land. Spørsmålet er om vi bør øke dette, ytterligere framover? Har ikke gravd i statistikk. Hvis fødselsraten er 1,4 på alle innbyggere, så er den enda lavere hos "hvite mødre" om man tar bort tall fra familier med innvandring (Asia). Vi har en stor samfunnsdynsmikk der det er meget store forskjeller på fødselsrate basert på etnisitet i samme land. Det bør i større grad belyses hva som gjør at innvandrerfamilier fint får til det "hvite kvinner" ikke kan. Tema er ikke infertilitet.
  16. Det visste jeg ikke. Et løst barberblad kan gjøre mye og stor skade på kort tid. Kutteevnen er kraftig.
  17. Bare mye lettere å få drept noen på flyet!...
  18. Er det bare jeg som syntes prisforskjell på 5 ganger er betydelig i løpet at dag/kveld? Fortum melder at prisforskjell i sin app:
  19. Å lage liste over steder som ikke tar American express vil gi en enorm liste. Da bør man i det minste lage en kategori butikker eller noe. Amex er et nisjeprodukt som er svært utenfor kundegruppen til ikke luksuriøse utsalgssteder. Et kjapt og enkelt Google søk og man kan lese blant annet denne. https://no.mobiletransaction.org/bør-du-ta-american-express/
  20. Hvorfor i all verden skal steder i Norge godta Amex. Allerede på slutten av 90-tallet begynte man å fase ut Amex husker jeg, da jeg jobbet i handel. Fordi Visa overtok. Kostadene totalt for brukerstedene ble ikke forsvarlig, særlig når kundene hadde Visa.
  21. Jeg har toppscore og verifisert osv på Finn over flere år. Har kjøpt og solg ved å betale ned Vipps direkte. God erfaring med Posten, dårlig med Helt hjem. Ser at Finn promoterer kraftig og nå tvinger folk over til sin Fiks ferdig. Har du solgt med Fiks ferdig, hva er din erfaring? Tar du bilder av varen før sending? Det er en smart måte for Finn å tjene mer på annonser igjen. Ser for meg noen rare kjøpere som ikke godtar å betale, selv om varen er perfekt. Eks. en som tror at eldre strøken mobil til kr 500 i perfekt stand skal slå en IPhone 15 Pro max osv. Dem finnes, hørt mye rart i butikk. Har jobbet i butikk og vet hvor rare fantasier noen har om en vare. Dette blir jo som et åpent kjøp. Forøvrig reagerer jeg på at Finn ikke stiller noen krav til at kjøpere og selgere trenger å verifisere seg og kan kalle seg hva som helst på Finn. Leser andre steder at det er meget variable erfaringer med Fiks ferdig, som Finn nå prakker på folk.
  22. «Etter vår og Etterretningstjenestens vurdering kan Russland se seg tjent med å gjennomføre fysiske eller digitale sabotasjeaksjoner mot mål i Norge,» lyder PSTs Nasjonale trusselvurdering (NTV) 2024. Får ikke krympet klipp og lim teksten... Det er noe naivt over det å ikke bry seg og overse myndighetenes råd om f.eks. https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/beredskap-i-hjemmet/ Min undring på vårt fokus på krenkbarhet og egosentrisk se på meg samfunn, handler om at man i større grad kjører sololøp. Noen innlegg her viser også litt holdningen om "ikke faen at jeg vil ofre noe om Norge angripes". Samtidig det at vi trolig er mer bak et tastatur for ytringer, uten å gidde noe mer enn det. Mulig jeg tar totalt feil, derfor spennende å høre tanker om dette.
  23. Nettopp. Hvis holdningen bare er å gi bort landet umiddelbart til de som vil overta Norge med makt og vold. At vi blir med i en krig er også bit av Nato avtalen.
  24. En annen utfordring er når en part i krigen blåser i Genèvekonvensjonen og annet, og vi vil følge dette til minste detalj.
×
×
  • Opprett ny...