Gå til innhold

Powertrainer

Medlemmer
  • Innlegg

    1 832
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Powertrainer

  1. terjehom skrev (14 timer siden):

    Heisan..Viste seg at du hadde rett her. Jeg kjøpte ny klipper,og fikk det samme miserable røde lyset. Måtte omtrent  dra opp hele grensekabelen for å skjøte alle stedene det egentlig ikke var brudd, men avskalling av isolasjon rundt selve lederen. Dette registrerte ikke den idiottesteren fra Claes Ohlsson. Men begge klipperene mine fikk problemer. Testeren fra CO kostet meg mye bryderi og en pen slump penger jeg kunne brukt til kjekkere ting.

     

    Nå har jeg innsatllert en 5000 kroners sak fra Meek. Den gyver trøstig løs på relativt høyt gress. Kjører seg litt lett fast i groper og hellninger, men ikke noe som ikke kan fikses ved påfylling avl itt jord her og der.

     

    Da har jeg to klippere!

    Godt du fant ut av det selv om det ble en dyr affære. Jeg har brukt radiotrikset for å finne brudd, måtte se et par youtubevideoer men det fungerte overraskende bra. Jeg har også reparert flere nestenbrudd på grensekabelen, ble så forbannet at jeg rev opp nesten hele grensekabelen, det viser seg at det minste skade på ytterisolasjon gjør slik at lederen eirer halveis av, man kan bli gal av mindre😅

  2. Zepticon skrev (3 timer siden):

    Om man er flere så er det enten sånn at begge rydder, og da kan man bli enige om faste plasser for ting, eller så er det stort sett en som rydder, og denne legger alt på plass der det skal. Ellers er det stort sett mine egne ting og noen felles ting jeg har faste plasser for, mens samboer leter huset rundt etter telefon, nøkler osv hver morgen.

    Ungene rydder selv og når de spør "hvor er x" så er svaret "der du la den fra deg" eller "du må holde orden på tingene dine selv". De begynner akkurat å bli gamle nok til å få på plass noen rutiner for å ha ting på faste plasser, så det blir neste prosjekt :D

     

    Kommunikasjon og god hukommelse er påkrevd ja😂, det er når noen "rydder"(omplasserer) i det skjulte at problemene oppstår😅

    • Innsiktsfullt 1
  3. Zepticon skrev (21 timer siden):

    Nå kan ikke jeg sette meg inn i dine sko, men for meg, så fungerer det å gi alle ting en (eller et par-tre) faste plasser.
    Feks så er jeg nøye på å sette ting tilbake så snart jeg er ferdige med dem. Tape skal i boksen i boden, saksen henges på magneten på kjøkkenet, klip-tang i skuffa i boden, og fjernkontrollen på hylla, eller stuebordet. Jeg har sikkert 20 "SmartStore" bokser i boden merket med hva som skal hvor, så jeg veit hvor tingene mine er, og det er enkelt for meg å si "den er i boksen merket med XYZ" når samboeren spør hvor ting er.

    Det krevde en del fokus å etablere vanen om å mikrorydde etter hver ting jeg gjør, men det gir både kontroll over hvor ting er og så slipper jeg at det blir rot overalt. Kan gjerne også se på typiske mestringsstrategier for ADHD om det er noe som fungerer for deg. Jeg har funnet ut at mye av det hjelper for folk uansett hvor man er på spektrumet.

    Hun jeg bor sammen med er litt som deg, men jeg har ikke klart å nå inn med struktur og mine lure løsninger. Så ta rådet mitt for det det er, det funker kanskje ikke for deg :)

    Det du beskriver funker kun hvis ingen andre bestemmer seg for å "rydde" eller "låne",gjerne uten å si noe om det. Hos mange familier er dette ekstremt vanskelig å løse i praksis, spesiellt hos barnefamilier.

  4. terjehom skrev (1 time siden):

    tror Gardena og Mcculluch må være i slekt med hverandre. Produktene er prikk like, jaffal ladetårnet. Men jeg heller nå mer til å kjøpe en billigvariant fra Jula. De reklamerer med at den er prima, for folk som bare skal ha klippet gresset. Det er meg det!

    Ja jeg vurderer også å kjøpe noe annet etter alle feilene. Mulig jeg må invistere i en julaklipper jeg også, det kan ihvertfall ikke bli verre enn den jeg har😂

  5. terjehom skrev (3 timer siden):

    Hei! Mcculloch rob s 600 driver meg til vanvidd. Hvert bidige år er det oppstart problemer.,som er krevende å finne ut av. 

    Nå får jeg feilmeldingen i overskriften. Så går jeg ut i hagen og tester grense og ledekabel. Får ok på instrumentet, som er en tester kjøpt på Claes Olsson. Den bekrefter at det er signal i begge soner. Og for at det skal skje, må både ledekabel og grensekabel være inntakt. 

    Så har jeg testet selve laderen, ved å lage en liten kopi av grense og ledekabel. Da slutter blinkende blått lys(som er feilkode for kabelbrudd). I stedet glimter grønt lys opp(alt ok!) i ett sekund og slukker. Lade boksen har likevel virket, selv under fraværet av det grønne indikatorlyset. Jeg har tenkt at det må være en defekt i selve lampen.,som ikke har betydning for boksens funksjon forøvrig. Den er jo ansvarlig både for lading og utsending av sløyfesignal.

    Nå skal jeg bytte ut kontaktene som går inn i lade boksen, kanskje dårlig kontakt der.? 

     

    Men tar jeg feil? Noen som kan kjenne igjen problemstilling fra egen hage? Er dette klare tegn på at lade boksen er defekt? 

     

    Har en gardena, det som går igjen hos meg er brudd på sløyfe og dårlig kontakt i pluggene, må ofte feilsøke med fm-radio eller avmantle nye endeavslutninger mot pluggene på sløyfene. Ladingen fungerer forsåvidt men den vil ikke starte å gå pga det sløyfetullet, er et helsikes liv hvert år.

  6. Inspector skrev (På 30.4.2024 den 12:41 PM):

    FrP-Velle får støtte fra flere hold for å innrømme tidligere narkotikamisbruk.

    Unge Høyre leder påstår til og med at Velle «har levd et liv» og nå er bedre egnet til å sitte på Tinget.

    Hallo, 23 år gammel og har «levd et liv»? Velegnet til å sitte på Tinget når man fortsatt er en broiler uten særlig arbeidserfaring ?

    Jeg ler når jeg hører senpubertal ungdom som uttaler seg som om «for mange år siden», eller «da jeg var ung», omtrent som om man var senior…..

    https://www.vg.no/nyheter/i/73ljq9/svenneby-om-velles-narko-innroemmelse-mer-kvalifisert-for-aa-sitte-paa-stortinget

     

    Han har jo nylig kommet ut av sin mor så det sier seg selv at han ikke har rukket å levd et liv enda.

  7. Takk for god info alle sammen. Trodde jo laserlys var "the shit" men det kan jo se ut som at det ikke er så revlusjonerende bra som det ble markedsført som i utgangspunktet når det kan bli utkonkurrert av led matrix teknologien.

  8. Iterion skrev (3 timer siden):

    Helt enig. De er utrolig flinke på detaljer og det å få et stilig og elegant interiør. Er glad ikke alle fokuserer på det minimale men heller går sin egen vei. I tillegg kommer de med mange smarte løsninger når det gjelder oppbevaring o.l. Så har vel Skoda også lenge vært langt fremme på lysteknologien? 

    Er ikke kjent skoda når det gjelder lys. Bruker de laserteknologi på lysene sine? Vet at Audi og Bmw Eksprementerte med laserlys for en tid tilbake men vet ikke om det ble noe suksess.

  9. Personlig så mener jeg enyaq & polestar er i en klasse for seg designmessig, en fryd for øyet i motsetning til mange andre elbiler som nærmest ser ut som "hotwheelsbiler".

    • Liker 3
  10. Morromann skrev (59 minutter siden):

    Det virker ikke som ydmykhet er noen fremtredende egenskap som blir verdsatt i dagens AP; tvert imot; spesielt når vi ser at det å jukse og svindle ikke får noen reelle konsekvenser for videre karriere i det hele tatt men at man bare blir "omplassert" til et annet tillitsverv bokstavelig talt dagen etterpå. Slikt gir neppe tid til ettertanke og sender ut signal om at så lenge man er blant de lojale i partieliten tar de vare på hverandre uansett. Kanskje denne ukulturen ikke er like fremtredende i Senterpartiet når man sammenligner med Borch-affæren

    Er helt enig med deg, konsekvensene er minimale noe som bare forsterker denne ukulturen, de blir bare nedgradert noe men får fortsette i full jobb. De kan jukse med det meste mens det for en privatperson ville utløst en betydelig strengere juridisk straff. Kom til å tenke på en viss person som ga et betydelig beløp av partipengene til en venninne som skulle starte selvforsvarsklubb for kvinner, dette skjedde samtidig som han ble utnevnt som ny leder for SV og Halvorsen forsvarte han i saken. 

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  11. Inspector skrev (50 minutter siden):

    Forsøkte meg for noen år siden på en Gardena robotklipper med avgrensingstråd.
    Håpet på at denne skulle passet plenen mens jeg var på ferie, men hver gang noen var hjemom hadde den helv***s «bærumsgeita» stoppet på alle andre steder enn i ladegarasjen. Et knotete oppsett gjorde ikke saken mer populær.

    En stor skuffelse som ikke passet på min gjennomsnittlige plen som er litt mer uregelmessig enn en «green».

    Tommelned…….

    Har nøyaktig samme erfaring med gardena robotklipper. Stoppet nærmest uforklarlig flere ganger i uken, man forventer mer for 15000 spenn, en enorm skuffelse.

    • Liker 1
  12. lada1 skrev (11 minutter siden):

    Så langt som jeg forstår så er det ikke kommet fram vesentlige nye momenter som veileder og sensor ikke var kjent med. Kjerkol siterte mest fra en lærebok (uten referanse) og en må også anta at sensor og veileder kjente godt til dette. En kan si de slurvet og ga henne for god karakter, men det har lite med saken å gjøre. Man kan normalt ikke lure en sensor og veileder ved å sitere fra en godt kjent lærebok 🙂   Og det var ikke stjålet *resultater*.

    Hadde Kjerkol fått bedre sensur så ville hun sannsynligvis fått returnert sin mastergrad kort tid etter at hun levere inn og hun kunne rettet feilene.

    Å annullere en mastergrad på grunn av "ny synsing" åpner for et juridisk kaos. En kan sammenligne det med at en kan forandre dømmingen av en fotballkamp i ettertid. Dette ville jo ødelegge fotballen. Dersom et er 1-0 i en fotbal-kamp så ville laget som leder kanskje legge seg på en forsvars-strategi. Og dersom målet ble annullert i ettertid så ville en jo ikke kunne tilpasse seg. Har man et mastergrad så bør man kunne tilpasse karrièren etter det og ikke være avhengig av tilfeldig "ny synsing".

     

    En av "bakdelene" med å være en offentlig person er at folk graver. Dukker det da opp ny info som er så alvorlig og bevisene så klare i skriftlig form at den neppe kan oversees så fordrer det til en ny vurdering. Kjerhol skulle vært ydmyk og lagt seg paddeflat, det gjorde hun ikke,og for meg er det meget oppsiktsvekkende fordi det sier noe om en person, blant annet om man er sitt ansvar bevisst.

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  13. lada1 skrev (2 timer siden):

    Folk her inne mener ditt eller datt? Det er ikke noe argument i saken 🙂

    Ellers: Vi på denne tråden snakker sannsynligvis litt forbi hverandre. Dersom jeg bryter regler i en fotball-kamp (for eksempel tar på ballen med hendene), så kan dette kalles "juks" i fotball-sammenheng, men jeg er ikke en "svindler" av den grunn. Dvs jeg "jukset" ikke moralsk sett og jeg bør i hvert fall ikke straffes utenfor fotball-sammenheng. Et mål i en fotball-kamp kan vel forøvrig heller ikke underkjennes i ettertid selv om det skyldes regelbrudd. Tilsvarende finnes det "plagiat-regler" for studenter som *bare* gjelder for studenter (og som ikke behøver å gjelde for vitenskapelig publisering generelt). En master-oppgave/tittel kan ikke underkjennes i ettertid dersom  ikke nye vesentlige momenter kommer frem. Slik er reglene. 

    Konklusjon:

    1. Kjerkol jukset ikke moralsk/juridisk sett. Det er urimelig å tro at hun brøt regler med forsett (for liksom å oppnå noe - det koster kanskje bare et par minutter å sette inn en referanse - og hun ville ikke få dårligere karakter av den grunn). "Plagiatene" var i det vesentlige kjent og kommunisert - men hun slurvet likevel. Dessuten var "plagiatene" velkjente greier og kunne uansett ikke oppfattes som nye bidrag fra henne og hennes medstudent.

    2. Det er feil/lovstridig å annullere hennes mastergrad. Og det ville kunne skade mange dersom det var fritt frem å annullere master-grader for eksempel basert på "nyere synsing", media-kjør eller av andre grunner. Det må være likhet for loven.

    3. Dårlig håndverk? Ja.

    For å understreke: jeg kan fritt skrive e = m*c*c eller E = 1/2*v*v uten å bli straffet som svindler fordi jeg ikke putter inn en referanse 🙂

    BM: jeg har aldri stemt på AP.

     

    Nye momenter har jo kommet frem, du kan godt si sensorene slurvet i første gjennomgang. Det er forskjell på å kopiere tekstavsnitt ordrett og publisere det som et eget verk og det å glemme en referanse. Kjerkhol har definitivt jukset moralsk sett, jeg kan ikke kjøre for fort og skylde på rastløse ben eller dårlig håndverk.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  14. Så lenge man henviser til f.eks artikkelforfatter eller forskningsartikkel man omtaler så er det greit, det er den akademiske måten å gjøre det på. Hvis man derimot ikke gjør det så kan det tolkes som et eget verk og da blir det definert som juks. Sånn som jeg har forstått det er reglene ganske krystallklare på det punktet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...