Jump to content

C_Buk

Medlemmer
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

322 :)

Recent Profile Visitors

692 profile views
 1. Jeg er et eksempel på noen som fikk mer enn 5x inntekt. Vi er 2 relativt unge låntakere, trygge jobber, tidlig i karrieren med gode forutsetninger for lønnsvekst. Hadde også et budsjett å vise til og hadde vist god spareevne i mange år. I tillegg hadde vi betalt ned mye på eksisterende boliglån, og ble ansett som gode trygge kunder. Klarer man å vise rådgiveren sin at man er en av de som kan betjene et lån utover 5x inntekt, så kan man få til mye. Men da er det jo viktig at betjeningsevnen også reelt kan tåle en real renteoppgang.
 2. Her var det mange grunnleggende misforståelser om hva GDPR regulerer, og hvordan offentlige data forvaltes i Norge. Tror det er lettere å svare om du kun stiller spørsmålet enkelt og unngår for mange antakelser. Dette er ikke ment som et forsøk på å demotivere deg til å få svar på det du lurer på, men tror det er lettere å svare deg om du stiller spørsmålet rett ut.
 3. Hundre prosent enig i alt du skriver her. Nå er det meget tvilsomt at jeg bytter arbeidsplass med det første da jeg er fornøyd med arbeidsoppgaver, lønn og fleksibilitet, men skulle jeg bytta hadde muligheten og fleksibiliteten med hybrid vært et krav fra min side. Jeg strukturerer meg med ca 2-3 dager på kontoret i uka. Disse dagene bruker jeg til møter, diskusjoner og slikt hvor det egner seg best å sitte i samme rom. Skriftlig arbeid, lesing av rapporter og tunge faglige 1-til-1 diskusjoner fungerer best hjemme på eget kontor for meg. I tillegg gir hjemmekontor oss her hjemme fleksibiliteten til å få en bedre hverdag utenom jobb også. Fremfor å måtte bruke tid på å gjøre meg klar til kontor og pendling, kan jeg effektivt begynne arbeidsdagen med en kaffekopp mye tidligere hjemmefra.
 4. Herlig at det ordna seg for deg 👍
 5. Siden du spør på den måten antar jeg du er redd for å spise for mye pga ønske om å regulere vekt? Under denne forutsetningen kan f.eks den mengden av den pizzaen som tilsvarer ca 500-600 kcal være en grei pekepinn. Er man svært aktiv og har en høyt energiforbruk trenger det vektmessig ikke å by på noen problemer å spise vesentlig mer enn det. Hvis det er et spørsmål om sunnhet og ikke bare vekt så kommer det jo helt an på ingrediensene. Ferdigpizza og take-away pizza inneholder ofte mye usunt fett og salt. Da er det jo uansett greit å begrense mengde og/eller frekvens.
 6. Neto Inntekt for husholdning pr.mnd (lønn, barnetrygd, pensjon, sekundær inntekt, etc): ca. 90 000 Medlemmer i husholdning: 2 Barn under 18år: 0 Barn over 18år: 0 Bil: 0 Lån(avdrag+rente): 12 000 SPARING: 20 000
 7. Fra en som tidligere har leid med katter. Dyrehold innebærer ofte litt mer slitasje på leiligheten. Dette er jo ting vi som dyreeiere ofte gjør vårt beste for å begrense ved leie, og som vi gjerne retter opp når vi flytter. For eksempel hadde vi en vegg hvor malingen hadde blir klart opp da katten sparket litt ifra for å komme opp til et sted han egentlig ikke skulle være. Vi sparklet/malte og fikset opp etter oss på lik måte som nå vi hengte opp noe på veggen etter avtale. Med eller uten dyr mener jeg er litt irrelevant. Da er det viktigere å se an leietakeren, og at det er ordentlige folk som ordner opp etter. Jeg ville derimot vært skeptisk dersom leiligheten har nytt fint gulv. Det kan fort bli litt mer riper der ved dyrehold. Som leietaker hadde jeg trolig unngått å leie en leilighet hvor dette var et problem. Det er ubehagelig både for leietaker og utleier. Angående Nav-garanti er jeg dessverre enig med dine refleksjoner. Ønsker ikke å dømme folk på forhånd, og skulle gjerne bidratt til å gjøre "verden" til et bedre sted. Men jeg ville ikke gamblet med min leilighet for det formålet.
 8. Har ca 500 000 igjen, med en master + bachelor og en relevant jobb jeg trives i 🙂
 9. Det kjedelig svaret er at det til dels går over. Men noen ganger kan tiltrekningen til et annet menneske været så sterk at man ikke helt klarer å legge det fra seg. Teit og kjærlighet, og spesiell ung kjærlighet, har en tendens til å gå hånd i hånd. Dere har jo åpenbart en form for romantisk kjemi, men dere virker ikke å være kompatible som kjærester. Eller kanskje dere bare er for unge. Mitt tips er å fortsette som du gjør, forutenom å rote med hverandre. Dersom det skal skje bør det være en større hensikt. Hvis ikke piper du bare deg selv. Møt andre, og prøv å tenk på andre. Ingen kul situasjon å være i og jeg synes ikke du skal føle deg teit. Er jo ikke som om du selv styrer disse følelsene.
 10. I utgangspunktet en dårlig ide. Men skal man gå for det så må man i det minste gjøre det ordentlig og ikke via en lapp. Og godta for all del et avslag dersom det er noe nøling. Ikke push. Har selv jobbet i kaffebar før, og fra den tiden vet jeg at det fantes kvinnelige kollegaer som ikke hadde noe imot om en kunde ba dem ut på date. Og ved flere tilfeller svarte de ja. Men som nevnt ovenfor. Det kommer desverre an på hvor attraktiv man er. Desverre er det slik at en slik tilnærming fort oppfattes slik. Kjekk = modig og sjarmerende, mindre kjekk = creepy. Et lite tips er å ikke være for eksplisitt og frempå, men å heller plukke opp om personen har et godt øye for deg. Det kan være å forsøke å holde øyekontakt litt ekstra en gang eller smile/vise interesse. Med litt sosial årvåkenhet plukker du raskt opp om det er relevant å invitere på en kaffe eller lignende. Får du ikke respons eller plukker opp signaler så er hun enten uinteressert eller så har du litt svake sosiale antenner og da er dette uansett ikke rett metode for deg. Har du en ærlig venn, så spør rett ut om hun er "out of your league" eller ikke om du vil unngå fullstendig mageplask.
 11. Bruk BSU som trekkonto, og betal ned så mye gjeld som mulig. Det er i det minste en god start.
 12. C_Buk

  Rasisme i Norge?

  Nei. Dette er åpenbart forkastelig og kan ikke vurderes formildende på bakgrunn av kunst eller ytringsfrihet. Dette er farlig og ufyselig, og bør slås hardt ned på.
 13. Attraktivitet er subjektivt, og det jeg fant attraktivt som 18-åring og hva jeg kommer til å finne attraktivt i 60-årene varier nok. Er i 30-årene nå og faller ikke for de samme fysiske kvalitetene som for 15 år siden. Men dette er subjektivt og noe som kan utvikle seg. Et rikt liv for meg involverer også et seksuelt forhold med en partner jeg finner fysisk tiltrekkende og attraktivt. Og jeg er glad i min kjæreste og derfor ønsker jeg at hun også får ha et rikt liv med en partner hun finner attraktiv. Noe mindre enn det ville fir meg vært egoistisk. Attraktiv trenger ikke bety glatt perfekt hud og en kropp uten "slitasje". Arr/ merker etter fødsel eller arr etter sykdom gjør ikke en person mindre attraktiv i min bok. Det er bare merker som viser et liv vi har delt. Å la kroppen forfalle av latskap og overspising er meget lite attraktivt for meg og for noen kan en drastisk forandring i stil (herunder blant annet sveis) og ødelegge mye av attraksjonen. Man spør ikke om lov til å forandre noe ved sitt utseende. Men man bør (etter min mening) bry seg litt om hva partneren mener. Men klart det, dersom fysisk attraksjon betyr lite for deg eller noen andre utover i forholdet så er det også helt fair. Vi har ulike behov, og det må respekteres.
 14. Utseende er jo ikke det viktigste nei. Så jeg synes det blir litt tullete å sammenligne cellegift med en frivillig hårsveis eller sykdom med skavanker som skyldes livsstil. Man trenger heller ikke dra på treningssenter for å ha en aktiv hverdag og dertil en aktiv kropp og et aktivt sinn. Men synes det blir å ta det for langt å skyve fysisk attraksjon og utseende så langt ned at det blir en bagatell. Det er faktisk en del av livet og er man glad i partneren sin, så ønsker man vel ikke at partneren skal være sammen med deg til tross for utseende. Det handler ikke om å tvinge hverandre. Da er fokuset feil. Der er jeg helt enig med deg. Men jeg synes det er egoistisk å la seg forfalle til en "mindre attraktiv" (subjektivt kriteriet) enn det partneren falt for. Og det innebærer ikke sykdom eller at livet rett og slett kan by på noen overraskelser og utfordringer. Da er utseende av lite betydning. Men likevel så er ikke det noe som trenger å vedvare. Før eller siden kan man komme ut av den vanskelige perioden, og da ville i det minste jeg tenkt at jeg ville ønsket å komme tilbake igjen til det stadiet hvor partneren falt for meg. Det innebærer også overfladisk fysisk attraksjon.
 15. Så når man er i forhold så har ikke utseende noe å si lenger? Huff, det hørtes bare trist ut. Jeg mener dersom man er i et forhold så "skylder" man sin partner å ta vare på egen kropp og utseende. Sånn fungerer det hos oss i hvert fall. Litt trening og vedlikehold av kroppen, slik at vi ikke trenger å nøye oss med en forfallen partner og drømme om en partner som ser mer velstelt ut. Når det gjelder sveisen, så bestemmer man sin egen sveis. Det tror jeg ikke noen innerst inne er helt uenig i. Men det er klart at man som kjæreste har rett til å føle seg skuffet over at kjæresten har gjort en såpass stor endring med utseende sitt uten å engang høre om det er noe kjæresten har noen tanker om. Grunnlag for å slå opp mener jeg absolutt ikke at det er. Hår vokser ut. Men det hadde ikke kostet mye å lufte ideen først. Og dersom man sier at man ikke likte det, og hun likevel valgte å gå for sveisen så hadde den vært mye enklere å "svelge" synes jeg.
×
×
 • Create New...