Jump to content

Memento scientiam

Medlemmer
 • Content Count

  338
 • Joined

Community Reputation

396 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis jeg nå skal oversette tilbake igjen til engelsk, blir da «gate» til «street»? Sånn halvveis norsk og halvveis engelsk er problematisk, spesielt når forskjellige ord staves likt på de to språkene. «Port», er nok det dere er ute etter.
 2. Når man trykker på den svarte boksen nede på skjermen som dukker opp når noen har reagert på en melding, vedvarer fortsatt den røde rundingen oppe i varslingssenteret. Varslinger merkes heller ikke som lest hvis man åpner en lenke til det nye innlegget fra e-post.
 3. «Siter utvalg» fungerer ikke når man redigerer et innlegg. Istedenfor flyttes utvalget til et nytt innlegg, og man har to innleggsendrere åpne om gangen.
 4. Jeg har prøvd det et par ganger. Funker nesten aldri, og har i enkelte tilfeller bare gjort det vondt verre.
 5. Det hjelper nok greit, men man bør være litt forsiktig med det. Det er lett for at man fullstendig ødelegger døgnrytmen med det, og det kan være veldig vanskelig å ordne.
 6. Har du prøvd å skrive ned det som surrer rundt i hodet, så slipper du å være bekymret for at du skal glemme noe viktig? Kan skrive det ned i notatblokken på telefonen (trenger ikke blyant/penn, fast underlag, kan ligge mens du skriver, og trenger ikke å skru på lys). Sørg for at du har automatisk bytte til nattmodus på ved visse tider av døgnet, helst før du legger deg, på både telefoner og datamaskiner, så du slipper det blå lyset. Drikker du alkohol? Kanskje det hjelper å la være? Kanskje du burde helt slutte med koffein? Inkluderer kaffe, te, energidrikk, Cola og Pepsi. Om du har en kjæreste, kan du spørre om den personen kan holde rundt deg mens dere sover? Det roer ned noen, eller gjør det lettere selv med mange tanker i hodet. Kanskje du skulle ha gått til en psykolog? Det kan være at du har en form for tvangstanker, eller noe lignende. Jeg hadde en periode over noen år store problemer med å sove om nettene, helt enkelt fordi at det var den eneste tiden jeg følte at jeg hadde fri, og faktisk kunne brukes til noe. Dagtid var bare ork og slit og mas, og jeg kunne ikke være meg selv. Spiser du før du legger deg? Kanskje det hjelper å endre på når du spiser siste gang før du legger deg? Eventuelt bare når du drikker vann? Har du tatt en blodprøve? Vitaminmangel kan ha litt ymse påvirkninger på søvn. Har du prøvd å lese noe? Kanskje du finner noe interessant, men som likevel er krevende nok til at det gjør deg søvnig? Noe der du må tenke mer enn du orker? Legemidler (utenom for eksempel vitamintilskudd) bør være aller siste løsning. Det er en lite varig løsning, og kommer ofte med andre negative konsekvenser.
 7. Det er nok helt riktig å skylde på maskinvareprodusenten; her er det altfor lite beskyttelse fra deres side, men jeg må nå si det er rimelig dårlig programmering/arkitektur å ikke legge inn sperre på BPS i spillet, særlig steder som menyer, der det må forventes at skjermkortet surrer seg ihjel med et ekstremt antall BPS. Så mange bilder i sekundet er fullstendig bortkastet, og dette er en mangel på optimalisering som kunne ha latt maskinvaren roe seg ned hver gang spilleren er innom disse stedene, for å hindre eller forsinke at hastigheten skrus ned for å hindre overoppheting, eventuelt bare sørge for lengre levetid på maskinvaren.
 8. Nei, helt sant. Kan like greit bare sette opp kamera på badet og soverommet, med direkteoverføring til lumske folk i kjellere.
 9. Gidder du å heller fortelle litt om den, enn å sende en 1,4 timer lang video nesten ingen som leser kommentaren din gidder å se?
 10. Den påstanden kan du slenge rundt deg når det gjelder hva som helst, deriblant: røyk, snus, opium, hasj, kokain, osv, så den er ugyldig. Sett verden i flammer, så blir det tilstrekkelig behov for våpen, så folk kan kvitte seg med de de hater. Fungerer like gjerne på det. En påstand fullstendig uten tyngde. At noe har pågått lenge, er også meningsløst å bruke som argument for at det er uproblematisk. Folk røykte tobakk i mange år. Folk smurte farlige stoffer på huden som sminke. Ting som dette sluttet (eller prøver) vi til slutt med. Snus, hasjkaker, rusbrus, kaffe, te, og andre spiselige eller drikkelige rusholdige varer inneholder også en viss prosent av rusmiddelet. Så det gjør alle disse greie, fordi at mesteparten av varen da er mat eller drikke med forskjellige smaksinntrykk? Så om jeg tilsetter alskens narkotiske stoffer som for eksempel tunge rusmisbrukere er avhengige av, til maten eller drikken min, så er det helt, fullstendig greit, fordi at maten eller drikken min er en vare med forskjellige smaksinntrykk? Den alkoholen i drikken din har en betydelig påvirkning på kroppen din. Når du inntar denne drikken, ruser du deg parallelt med å oppleve smaken, og dekke tørsten. Den får kroppen din i ruset tilstand, og så mer du inntar, så mer beruset blir du. Enhver vare som formål har å inntas i kroppen, med nok mengde rusmiddel til å ruse kroppen med den mengden varen er ment å forbrukes til, vil være å anse som et rusmiddel.
 11. Vel, om framtiden innebærer slutt på å komme seg ut av huset, være fullstendig alene, og heller stirre seg ihjel inn i veggen, lar jeg gjerne være å gå framtiden i møte.
 12. Ingen offentlige institusjoner burde bruke Facebook. Alle private skoler, barnehager og andre som opptrer på vegne av det offentlige, burde også få forbud mot å bruke det.
 13. Nei, det er fortsatt ikke sånn at han har solgt filene. De er åpent tilgjengelige, så det han har solgt, er en pakke som inneholder filene, men der verdien ligger i signaturen og videon. Så det han har solgt, er et bevis på at denne pakken nå tilhører kjøperen. Ellers er de originale filene borte for lengst, på en disk som sannsynligvis er plukket fra hverandre eller knust i fillebiter. Nå er det forøvrig to overskrifter på artikkelen: en på artikkelsiden, og en på Digis forside. Den på Digis forside, som omhandler «kildekodefilene» er dermed ikke riktig grunnet at filene ikke er de originale. Den over selve artikkelen, er sann i at det er den originale kildekoden (hvis man godtar at innholdet i en fil kan være det samme uten at det er i den samme filen), men feil i at det er selve kildekoden som er solgt. Selv om de har rett i at kildekoden ligger i pakken, gir de et helt feil inntrykk, nemlig at kildekoden ikke er tilgjengelig for andre enn kjøperen.
×
×
 • Create New...