Jump to content

Memento scientiam

Medlemmer
 • Content Count

  91
 • Joined

Community Reputation

120 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Si meg; har ikke TUM en reklameavtale med Huawei? Det står vel ikke tilfeldigvis i den at TUM skal forholde seg ukritisk til Kina? Dette er særdeles slapp journalistikk fra TUs side. Syns jeg kan huske en selvskrytsreklameartikkel om en av Huaweis telefoner på Digi. Der ble det påpekt faktafeil og løgn, i kommentarfeltet. En dag eller to senere, var det kommentarfeltet fjernet fra artikkelen. Si meg; kan jeg stole på det TUM formidler, når de holder på med dette?
 2. Posten har 14%. NRK har 10%. På Dagsrevyen tok de fram 4, om jeg husker rett, der posten og NRK var to av dem. Forsvaret ligger også på listen, med lav andel. Hadde vært nyttig å få vite hva slags kjøretøy de har inkludert derfra.
 3. Flere av de eksemplene de trakk fram hadde over 10% elbilandel, altså likt eller mer enn resten av befolkningen. Statnett hadde tross alt et fornuftig svar. Det der er dårlig journalestikk fra NRKs side.
 4. Det skal bli så kjekt når alle havner på TikTok istedenfor. Flott at vi kan bruke så masse annet, som TikTok, Snapchat, Instagram og mer. Supert for personvern og frihet. Endelig ikke mer Facebook.
 5. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_the_United_States
 6. Det fins andre søkemotorer enn Google sin. Jo, jeg er helt sikker på at Gard Steiro eller noen i en annen lederstilling hos VG vil tråke gjennom Diskusjon, og slette innlegg. Helt sikker. Leste du innlegget mitt på en av de tidligere sidene, om det at eieren har innflytelse?
 7. @Sutekh @Hanhijnn Høres sykt ut, men kinesisk, proprietær kryptering er likevel fullstendig ugreit. Det er en grunn til at vi har et heimevern; forsvar under eventuell invasjon. Litt dumt med et heimevern som får kommunikasjonen slått ut, eller kanskje avlyttet, fordi at særs få av dem i kommando tenker på at de kan avlyttes?
 8. Føles godt å ikke ha vært på Facebook siden før de havnet på børsen. Oj, gid a meg, det er jo ikke sant. Jeg har jo en skyggekonto der. Når skal (det norske) politiet trekke de inn for retten? Mye av det Facebook driver med er jo åpenbare brudd på både norsk lov og menneskerettighetene.
 9. @Flin Det kan godt være at de var nødt til å endre kildekoden for å ta vare på sikkerheten, siden det ble avdekket sårbarheter, eller noe annet. Kan hende de benyttet seg av tredjepartsprogramvare (rammeverk/biblioteker) som ikke lenger var under utvikling, og som ikke ble vedlikeholdt lenger.
 10. Jepp, så kjekt når alt skal sentreres rundt Google, hæ? Koselig med privat internettmonopol. Hvor hørte jeg sist om dette? https://meta.stackexchange.com/a/331962 Nei, men sånn alvorlig sett (dog er jo Googles nestenmonopol ganske alvorlig); hvor viktig er det egentlig å komme høyt i søkeresultatene? Så lange man først er bruker, er det totalt urelevant. Nå er det jo selvfølgelig relevant om man vil ha nye brukere, men det å skulle dukke høyest opp i søkeresultatene, kan ha noen ekle konsekvenser i form av spam, og personer som gjerne ikke egner seg så bra her. Nå er jo TUM en vei inn til Diskusjon (der jeg kom gjennom), og når VG også blir en vei inn her, trenger man da å rangeres høyt i søkeresultatene? Hva med andre aviser/nettsider? - eller er man da redd for at artikkelkommentering skal overskygge resten av det forumet tilbyr? Sånn angående dette; skal VG fortsette med VGD-kommentarfelt, eller skal de bytte til Diskusjon? Jeg tror deg. Diskusjon trenger nok et mørkt (og litt nytt) utseende, og en bedre skriveboks (fungerer ikke særlig bra på telefon). IPB? Uansett; jada, programvare må vedlikeholdes og videreutvikles, spesielt med tanke på ikke bare personvern, men også sikkerhet (ikke noe personvern med ingen sikkerhet). Forstår det.
 11. Da må det vel først ulovliggjøres, men det hjelper jo uansett heller ikke (de som reklamerer for kasino, for eksempel), for det får jo heller ingen rettslige konsekvenser.
 12. Som programmerer, har jeg alltid undret meg over hvor disse problemstillingene kommer fra. Sett fra et programmeringsperspektiv, er det helt urealistisk at en bil i det hele tatt skal havne i en sånn situasjon, der dette i det hele tatt kan skje. Jeg skjønner ikke helt hvordan man skal programmere bilen så dette skal fungere. Den må i så fall ha en nærmest fullstendig intelligens, som gjør den tenkende. I tillegg må den ha sensorer som gjør den istand til å oppfatte alderen, og andre egenskaper ved mennesker. Jeg forstår ikke hvordan en sånn situasjon skal oppstå. Det strider mot standard, «tradisjonell» programmering, og KIen vil måtte være veldig avansert, eller mindre optimal på viktigere områder. (om alle går med sporing på seg, med tilhørende data om personen, og bilen har tilgang, så slipper den i det minste sensorerer som gjør den istand til å regne seg til egenskaper ved mennesker)
 13. Mer konkurranse?! De tømmer jo konkurrende tjenester for Disney-innhold, for å flytte folk over på monopolet deres. De kjøper jo opp konkurrenter som bare det; Pixar, Marvel, Lucasfilm, 21st Century Fox, og enda flere. Er det noe Disney ikke står for, er det kvalitet og frihet i underholdningen. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_acquisitions_by_Disney De lager filmer med elendig historie og manus, og presser inn folk fra forskjellige steder, og med forskjellig hudfarge, for å gi en illusjon av mangfold. I en av filmene deres lagde de scener med homofile på en sånn måte at de enkelt kunne klippes ut i den kinesiske versjonen. I siste Disney Wars-filmen, fikk ikke filmeffektarbeiderne bruke spesifikke blåfarger på spøkelsene, fordi at spøkelser er forbudt å vise i Kina. Pengegribber, er det de er. Mangfoldet de godter seg med er bare en fasade for å få inn mer penger. Tragisk. Disney ødelegger bra historiefortelling. Vær så snill å ikke finansier forretningen deres.
×
×
 • Create New...