Gå til innhold

Badeball1234

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Badeball1234

  1. Vår (el)bilhistorikk består av 2x Model S (rwd & 4wd), Huyndai Kona(fwd), Renault Zoe(fwd), ID4 GTX(4wd) og Cupra Born(rwd). 

    Fremkommelighet på 4wd er selvfølgelig overlegen, spesielt på slush, vinter og is. Det er en komfortabilitet i det, helt klart, men man klarer seg selvfølgelig uten også. 

    Edit: Som en liten kuriositet så har jeg hatt kollegaer som har kjørt seg fast på den flate parkeringsplassen på utsiden av kontoret. Både Model S(4wd) og BMW 530i (rwd). Jeg har kommet meg ut med Cupraen fra samme parkeringplass samme dag uten noe problem. Det handler jo stort sett om å klare håndtere verktøyet man har til rådighet. 

  2. Vi har en ID4 GTX og en Cupra Born med HUD. Det er nokså uaktuelt for meg å bytte til en bil som ikke har dette da dette er noe man elsker å ha i hverdagen. Vi hadde tidligere en Huyndai Kona med en slags "vippoppskjerm", og det var dårlige greier.  

    • Liker 2
  3. For egen del så har jeg hatt så mye møkk med Tesla mellom 2014-2020, at jeg har tatt en prinsippavgjørelse om å ikke utsette meg for det igjen. Jeg trenger ikke å komme meg over det ( 🙂 ), men jeg trenger heller ikke å hverken spre møkk eller evangelisere. 

    Dog har jeg ikke noe problem med å se (eller anbefale) at Y er et veldig godt kjøp, og tenker at det er sannsynlig at kjøpere av Y&3 fremover kommer til å være godt fornøyd.

    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  4. Får en fornemmelse av at #1 er Atea. De har flere modeller, så om du ikke liker nevnte, så kan du bytte. Eksempelvis kan du få lavere grunnlønn, men høyere bonus. 

    Nå vet jeg ikke hvor mye erfaring du har, hvilken rolle / ansvar eller lignende du har (og skal besitte), men det bør ikke være vanskelig å få tak i noen flere tilbud i Oslo.

  5. Og der treffer man jo spot on på det jeg mener med at man lager problemer for seg selv. 

    På avtaler i det offentlige(og privat sektor, strengt talt) så stilles det i utlysningene direkte krav til hvor mange års erfaring de har. Her er snip fra offentlig utlysning på en konsulent: "Minimum seniorkonsulent (minimum 5-7 år)." 

    Dette er da et oppdrag en nyutdannet eller en med to års erfaring kan brukes til(uavhengig av stillingstittel). Å pushe CVer/konsulenter til slike oppdrag blir da et mareritt da man ikke kan forholde seg til titler på noe vis.
     

  6. Det er jeg klar over. 

    Det er heller at man går fra Junior->Senior på under to år jeg synes er et artig kosept. For noen(oss) som leser en CV med dette hoppet så vil man jo fort se dette som rimelig fluffy. 

    Konsulentstiger er jo gjerne noe ala "Junior Consultant -> Consultant -> Senior Consultant -> Chief Consultant (-> Principal Consultant)". Ser stadig vekk denne rakettfarten på LinkedIn, og det er harmonerer jo absolutt ikke med kravene som kundene stiller. Man ser jo at offentlige kunder gjerne stiller krav ala 5års kompetanse minimum for seniorrolle. Man skyter seg selv i foten ved å konvertere en del av de ansatte til et "falskt stillingsnivå". Med falskt så mener jeg et nivå som ikke harmonerer med kundekrav, og man lager da mye jobb for seg selv ved å i ettertid måtte kontrollere erfaring opp mot kravene som kunde stiller.

     

  7. heitildei skrev (På 5.11.2021 den 12.21):

    Sektor: Privat

    Stilling: Seniorkonsulent, hovedsakelig backend-oppdrag

    Erfaring:  3år

    Alder: 28 år 

    Utdanning: Bachelor dataingeniør

    Sted: Oslo

    Goder:  Standard, mobil + abonnement, internett, forsikringer. Gratis treningssenter.

    Lønn: 700 000 fast, faktureringsbonus i tillegg (50% av fakturering over en gitt sum). Blir totalt ~820-830k med nåværende timepris til kunde.

    Gikk fra statlig til konsulentbransjen. Føler jeg nå tjener godt til å ha 3 års erfaring?

    Fascinerende hvordan man går fra junior->senior på under to år. 

    Ingen kritikk til deg på noe vis - du er sikkert flink. 

    • Liker 1
    • Hvilken butikk var det? Dustin Home
    • Når bestilte du, og hva? 23.04.21 (bekreftet til lager 30.04.21) - EVGA RTX 3070 XC3 Ultra
    • Protesterte du på kanselleringen? Hva svarte i så fall butikken? Jepp. "Vi skulle veldig gjerne hjulpet deg, men det får vi dessverre ikke til."
    • Fikk du tilbud om prisreduksjon på annen vare, eller en annen form for plaster på såret? Hvis ja, takket du nei til dette? I så fall, hvorfor? Nei
    • Er pengene trukket fra kort/konto, eller kun reservert? Bestilt med Klarna Faktura, så penger har ikke gått ut av konto.
  8. Jeg fikk også mail om sletting av ordre, samt standardfrasen som flere andre har fått. Force majeure. 

    Når jeg bestilte kort tilbake i April, så hadde kortet(EVGA 3070 XC3 Ultra) lagerdato i April, og jeg har purret på det siden. De har imidlertid "møtt meg" med at de står inne for dekningskjøp tidligere(noe jeg ikke har fått gjort da det identiske kortet ikke har vært til salgs, dog har Elkjøp hatt det i bundle med PSU flere ganger i mellomtiden), men nå har de tilsynelatende ingen forpliktelser til meg som kunde. 

  9. Fikk denne fra "Forhandler AS" nå:

    "Hei Badeball1234,

    Tak for din tillbakemedlinger.


    - Vi har nu fått svar av vores leverandører og de ønsker at du venligst sender disse 2 produkter i retur.
    Det er 2 forskjelige fraktetiketter, en till msi-produkten og en til corsair-produkten. Fraktetiketterna dekker frakten og ska vedhæftes på utsidan av pakkene som du ska sende i retur.
    MSI B350M MORTAR Socket AM4, mATX, AMD B350
    Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC24000/3000MHz CL15 2x8GB



    (Om du ikke har adgang till en printer, så kan vi sende fraktetiketterna via posten till dig om du ønsker det?)

    Legg prdukterna i en passende pakke og pakk det inn i for eksempel bobleplast, slik at det ikke risikerer å knekke under transport. Forhandler AS eller et verksted kompenserer ikke for skader forårsaket av dårlig emballasje. Produktet må derfor pakkes støtsikkert i emballasjen slik at det kan håndteres av postkontoret. Se videoen for mer informasjon: *Link til video*

    Sammen med produktet ønsker vi at du sender med:
    • Feilbeskrivelse
    • Alt tilbehør

    Når vi modtar din retur av disse 2 varer så kommer vi at sende det videre til vores leverandører og derfor kan det ta litt lengre tid. Men vi kommer at høre av oss till dig så fort leverandørerna har undersøkt disse 2 produkter.
    Kan fabrikasjonsfeil bekreftes ved kontroll av produktet, vil du få en mail som bekrefter dette og det vil registreres en tilbakebetaling. Har du betalt med faktura kan du ta kontakt med Collector som vil hjelpe deg med å få tilbakebetalt pengene. Har du betalt med kort vil tilbakebetalingen skje automatisk til den konto som ble brukt ved kjøp.   

    Er produktet feilfritt eller utsatt for ytre påvirkning så vil du bli fakturert for produktkontroll og frakt. Produktet vil så bli sendt i retur til deg, der kostnadenJ for avslått reklamasjon er 499 NOK.  

    - Når det kommer till produkten AMD RYZEN 5 1600, er denne dessværre uten for garantin.


    Da du ønsker å reklamere AMD RYZEN 5 1600 utenfor garantitiden (gikk ut 20/07/2020), ligger bevisbyrden på deg som kunde under reklamasjonstiden ref. Forbrukerkjøpsloven kap. 4 § 18. Vi må derfor be om at du kommer tilbake med underlag som styrker at denne feilen skyldes en produksjons- eller fabrikkfeil, så hjelper vi deg videre.  Et eksempel på et slik underlag kan være en rapport fra et autorisert serviceverksted som har undersøkt din vare.

    Hvis verkstedet kan konstatere at defekten er en produksjonsfeil, så vil Forhandler AS stå for undersøkningsavgiften mot en gyldig kvittering

    Dersom du ikke har mulighet til å skaffe et underlag på egenhånd kan vi hjelpe deg med å ta inn produktet for videre håndtering.
    Ved avslag på reklamasjon vil du bli debitert for frakt og undersøkelseskostnad på kr. 499,-

    Trenger du videre hjelp fra oss er du velkommen til å ta kontakt.

    Ønsker deg en fin dag og jeg håper jeg har besvaret dig fint.

    Med vennlig hilsen
    Kundebehandler"


    Dette stemmer vel ikke? Det er da fem års reklamasjonsrett, og det er reklamasjon jeg forholder meg til her?

  10. Svein M skrev (39 minutter siden):

    Det beste tror jeg er å høre med butikken om du kan sende inn hele pakken så kan de finne ut om det er hovedkort, minne eller cpu som feiler. De må sørge for at du får en pakke som fungerer.

    Hipp! Det var noe ala det jeg håpet på selv. 

    Feilsitauasjonen var enkel nok den: FPS-drop, heng og total frys. Powrer ikke opp nå - hovedkortet feiler på CPU på self diagnostic. Lyser ikke i powerLED en gang.

    -Ryzen 1600
    -Corsair Vengeance LPX 16GB
    -MSI B350M 

    Mulig jeg er helt noob som du sier @G( 🙂 ), men jeg har da gjort noe: Forsøkt med èn og en minnebrikke i forskjellige slot, ut og inn med CPU (som har stått urørt i 3år pluss), annen PSU, annen GPU. Nytt CMOS-batteri, clear av CMOS ++. HK går ikke forbi self diagnose hvor den feiler på CPU. Har ikke annet HK eller annen CPU å teste med, så det får jeg ikke gjort.
     

  11. Hei!

    Jeg har samlet kjøpt hovedkort, cpu og minne hos en norsk nettbutikk. Nå har *dette* feilet, uten at jeg med sikkerhet kan peke på feilkilden(det er mest sannsynlig HK eller CPU). Utstyret er innenfor reklamasjonsrett. 

    Sett at det skulle være f.eks CPU som er feilkilden her og at denne ikke er å fremskaffe lenger - kan/må jeg da akseptere penger tilbake for denne komponenten alene, eller må de sikre "en fungerende pakke" for meg? Hva kan jeg kreve her?  

×
×
  • Opprett ny...