Gå til innhold

bruker-540634

Medlemmer
  • Innlegg

    2 026
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bruker-540634

  1. knutinh skrev (1 time siden):

    https://www.unhcr.org/protect/PROTECTION/3b66c2aa10.pdf

    Vi er forpliktet til å naturalisere flyktninger. Jeg trodde at det inkluderte plikten til å utdele statsborgerskap etter x antall år men jeg fant ikke det i forbifarten.

    -k

     

    Står ikke et eneste sted der at man skal gi flyktninger varig opphold og statsborgerskap, hvis det hadde det så ville vel ikke et eneste land utenom Norge og Sverige ratifisert flyktningkonvensjonen.

    • Innsiktsfullt 1
  2. bshagen skrev (25 minutter siden):

    Mtp på at tidshorisonten man gjerne har når man går for fond, så er vel ikke dette så innmari viktig vel? 

    Jo like viktig det, derfor tryggere å spare over tid.

    I USA så har de inflasjon, i Norge så er det stagflasjon. Derfor mener jeg det tryggeste nå er å sette pengene i usd da den amerikanske økonomien har rom for å øke rentene mer enn den norske. Noe de kommer til å gjøre, høyere rente så vil folk heller ha pengene på sparekonto eller øke innbetaling på lån noe som gjør at aksjemarkedet vil bli mindre attraktivt. 

    En annen ting er at det er så høy olje og spesielt gasspris at hvis den norske økonomien hadde vært styrt av rasjonelle mennesker så burde usd vært 4 mot kronen. Men når gassprisene  normaliserer seg så vil kronen svekkes.

    Er det jeg har gjort, solgte for en uke siden aksjene mine i equinor og kjøpte usd.

  3. bshagen skrev (11 minutter siden):

    Timing av fond er vel ikke noe som anbefales? Ellers så er det bedre å sette inn et stort beløp enn små over tid? 

    Fond svinger i verdi, så hvis man investerer når markedet er på vei ned så kan det ta lang tid før man får igjen det man taper. Akkurat nå så er børsene på vei ned, men kan godt være at enkelte fond vil ha en positiv utvikling. 

     

    Det tryggeste nå er å opprette en valutakonto i usd, det er i hvert fall min mening.

    Pga strenge innvandringsregler i usa så har dem en høy lønnsøkning og dertil høy inflasjon/etterspørsel, denne positive utviklingen gjør at sentralbanken i usa i motsetning til norge kommer til å sette opp renten meget raskt med dertil styrking av dollarens verdi.

  4. Juggel skrev (På 3.5.2022 den 10.55):

    Jeg solgte bolig i november og har kjøpt meg gradvis opp siden den gang i 7 forskjellige fond, pluss noen utbytteaksjer. Har veldig mye av kapitalen min der nå og det meste viser naturligvis rødt. Jeg har fortsatt fast trekk, til og med på BGF next generation som for meg er ned nesten 25 %.

    Zoom alt av grafer ut så ser man at nedgang i markedet som regel gir rekyl på et eller annet tidspunkt når verden igjen roer seg. Jeg tenker som så at jo lengre jeg får kjøpt nede i sumpa jo mer får jeg igjen i andre enden.

    Så får tiden vise om jeg bæsjer på leggen eller om det går bra.

    Du får satse mer når markedet er på bunn, ellers vil det ta langt tid å innhente det du taper nå.

    Er en grunn til at dem anbefaler å spare langsiktig med faste trekk hver måned når det gjelder fond.

  5. Delvis skrev (7 minutter siden):

    Da har jeg bestilt tid for dose 3. Har stått over helt til nå pga betenkeligheter. Men nå er det snart bare jeg igjen i hele slekta som ikke har blitt smittet enda. All logikk tilsier vel at det bare er et tidspørsmål før det skjer?
    Har ikke hørt om problemer med 3 dose fra de andre, så nå hoppper jeg i det. 
    Det var veldig begrenset med tider nå, så jeg endet opp med et apotek denne gangen, litt lenger unna. Det nære stedet hadde kun en dag og ett klokkeslett som kolliderte med noe annet.

    Hvordan kan du være så sikker på at du ikke har blitt smitta?

×
×
  • Opprett ny...