Gå til innhold

Pop

Medlemmer
  • Innlegg

    6 431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Pop

  1. Tror mest sannsynlig du ønsker deg en umulighet, spesielt siden lav pris tilsier en eldre bil der pålitelighet stiller noe svakere. Samtidig vil du ha en bil som er populær blant yngre bilførere som sier noe om sannsynlighet for at man har tatt snarveier ved mekking og fiksing. Høy km kan selvsagt gi lavere pris, men også lavere pålitelighet. Flere hk gir som regel høyere pris.

    Miata tror jeg blir vanskelig å finne uten større feil, veldig høy km osv siden de har vært populære i mange år og har kunstig høy pris ift alder når du finner utgaven med mer motor. 

    Noen alternativ som kan gi kurant bil med litt flaks i letinga, som jeg kommer på:

    Ford Focus ST

    Audi TT

    Hyundai i20 N

  2. 7 hours ago, qualbeen said:

    En vesentlig forskjell, er at under krigen så var USA ... ja, nettopp, med i krigen

    Nazi-Tyskland med Hitler i front erklærte krig i alle retninger, og etter noen år var nesten hele verden aktivt med. 

    De allierte kjempet. De kjempet sammen, og takket være dette gode samarbeidet, samt kanskje takket være Hitlers sinnslidelser, klarte vi å vinne frem. Vi fikk stoppet nazistene og fascistene! 🎉 

    Tror faktisk det kun var USA Hitler erklærte krig mot. Alle de andre land ble angrepet mer eller mindre uten forvarsel og i forhold til Storbritannia var det vel de som erklærte Tyskland krig. Ikke det at det hadde veldig stor betydning, kanskje ikke for annet enn litt begrepsjukking som putler så funket så han også kunne kjøre en "spesialoperasjon" og "vi bare øver så mye vi vil på vårt eget territorium".

    • Liker 6
  3. Hadde en AC87U selv mot Altibox / Nordvest Fibers ruter i bridge mode. Fikk ikke over 385Mbps, kablet. Testet med å koble ut ruteren, disable bridge og ellers samme switcher og alt annet. Fikk da 510/505Mbps, eksakt samme nett ellers. Usikker på om det var Asusen eller Altibox-ruteren som var skyld i forskjellen. Testet mye forskjellig, men ingenting tydet noe i den ene eller andre retningen. Måtte bare konkludere med at noen ganger er det enkle det beste... elns.

    • Liker 1
  4. Fruen kjøpte seg en G73 for et knapt halvår siden. Hun har relativt lave krav og ingen spilling. Men liker å ta bilder. Hun solgte telefonen igjen etter en uke da kamera var helt utrolig dårlig. Selv ute i dagslys og sol skulle det kun ørsmå bevegelser til (blomster og trær som vaiet forsiktig i vinden, bikkja som pustet) før kamera kludret til bildene. Skjerm var ok, batteri bra, flyt i menyer ingenting å si på etter en uke.

    Hun endte opp med S22, selv om prisen er merkelig høy for en 2 modeller gammel telefon, men er i det minste storfornøyd med bildene.

  5. Jeg tror ikke jeg hadde fått mange hender i været om jeg ba om at alle som trodde menneskeheten omsider er forent til å rekke opp hånda.

    Egentlig ser det vel mer ut til at vi ser mer motpoler enn noen gang, til og med lokalt hvor flere og flere virker å være mer opptatt av seg og sitt og gir faen i både andre og konsekvenser egne handlinger har for andre. Mulig jeg er for farget av trafikk og slikt nå, men... 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. Panteordningen kan være gull verdt. Kjøpte en Pixel 8a til modern i går og hadde med en eldgammel HTC som jeg fikk 1500 for. Nå har hun et billig 1GB abb (145,-) så det ville ikke lønne seg med et 299,- abb for henne for å få ytterligere 1500 i avslag. Men det ble Pixel 8a til 5200, som ikke kan sies å være ille.

  7. 14 minutes ago, Tussi said:

    Takk, for det jeg håper er en noe objektiv formidler og nettside, jeg har håpet siden den er fra Canada. Kan ta noen av punktene i artikkelen, som viser en befolkning med ønsker som ikke nødvendigvis ikke inkluderer hamas, men heller ikke Israel. Som igjen ikke gir noen klare pekepinner på hva som kunne vært gode løsninger for fred og sameksistens.

    1. Valget i 2006:

      • Hamas fikk 44 % av stemmene i valget til det palestinske lovgivende rådet.
    2. Misnøye med Hamas-regjeringen før 7. oktober:

      • 67 % av Gazans hadde ingen tillit til den Hamas-ledede regjeringen (Arab Barometer).
      • Nesten tre fjerdedeler mente at det var korrupsjon i regjeringen.
    3. Preferanse for palestinsk myndighet:

      • 70 % av palestinere foretrakk at palestinsk myndighet skulle ta over ansvaret fra Hamas (Washington Institute).
    4. Oppfatning av Hamas:

      • 52 % av palestinerne hadde en noe positiv oppfatning av Hamas (Washington Institute).
    5. Støtte til Hamas’ angrep 7. oktober:

      • Mer enn 75 % av palestinerne i Gaza og Vestbredden støttet den militære operasjonen ledet av Hamas (AWRD).
    6. Holdning til samliv med Israel:

      • 85 % av respondentene avviste ideen om sameksistens med Israel, inkludert en tostatsløsning (AWRD).
      • 54 % støttet tostatsløsningen i henhold til Oslo-avtalene (Arab Barometer, før 7. oktober).
    7. Holdning til Israels handlinger under konflikten:

      • Nesten alle trodde at de rundt dem aldri vil glemme (93,3 %) eller tilgi (95,8 %) Israel for handlingene under konflikten (AWRD).
    Vanskelig å trekke ensrettede konklusjoner, annet enn vanskeligheter fremover.... Og da er ofte "jo mer adskilt - jo bedre" å foretrekke. Liker du ikke naboen, ikke prøv å styre ham, men sett opp et høyt nok gjerde.
    • Liker 6
  8. 2 minutes ago, Tussi said:

    Problemet er at meningsmålinger blant palestinerne ikke viser det du håper...

    Hvis du har en kilde på meningsmålinger med et større antall respondenter er det toppers.

    Jeg har kun sett intervjuer gjort av Sky news, Al Jazeera, BBC og noen flere. Dessverre ingen kvantitative målinger som vanskelig kan justeres i forhold til et lite antall spurte med spesifikke meninger...

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  9. 3 minutes ago, Tussi said:

    Hvordan kan man få inn noe bedre enn Hamas når palestinerne vil se denne anerkjennelsen som nettopp et resultat av hamas "kamp"?

    Selv tror jeg (og legger vekt på 'tror') at palestinere generelt ikke vil ha hamas, men er langt mer fornuftig og moderne styresett. I hvertfall har det virket slik på intervjuer som er gjort av internasjonele medier. Antar at som vanlig er et mindretall på ekstremsiden, selv om oftest får mest omtale, oppmerksomhet og dessverre ofte gjennomslag og da med vold.

    • Liker 1
  10. 7 minutes ago, Tussi said:

    Løsningen er ihvertfall ikke å anerkjenne Palestina i etterkant av terror, det blr komme i etterkant av fred, ikke mens de holder spedbarn som gisler

    Nei det kan være greit. Men når vil det være ok? Jeg er sikker på at det også vil være en subjektiv oppfattelse av når det er riktig og ikke.

    Problemet blir spesielt mye større når det er så binære sider som nå. Folk virker å være helt i den ene enden av skalaen eller helt på den andre. Bare se på Debatten i går på tv. Når man tok inn fagpersoner i studio, f.eks innen internasjonal rett, folkerett osv, tok det rundt 3 sekunder før tybring-gjedde mente den ene juristen, som vel er professor i internasjonal rett, tok helt feil. Og tybring-gjedde argumenterte med følelser og en særdeles tydelig forutinntatthet. Men det er nettopp det jussen vil unngå, å få subjektivt føleri inn i diskusjonen.

    Jeg tror for så vidt ikke spedbarn som gisler får det bedre om krigen fortsetter et år til heller. Om man kunne holdt opp en gulrot nå, som vil si arbeid mot tostatsløsning, kunne det kanskje vært måten å stanse krigen på nå, få palestinere til å få frem noe bedre til å styre enn hamas?

    • Liker 3
  11. Disse diskusjonene rundt krigen i Gaza inneholder altfor mye nedstemming av de få løsningsforslagene som kommer. Det kommer altfor få forslag som faktisk er konstruktive. Derfor tenker jeg at utenriksdepartementet mener at Palestina som egen stat må være en løsning for fremtiden. Jeg tviler på at UD mener at Hamas er en løsning for fremtiden. Så blåøyd er de nok ikke. Men i dag er vel vanskelig å se at palestinerne skal klare å stable et statlig styre på beina, som ikke inneholder Hamas. Ikke fordi Hamas gjør en god jobb med slikt, de gjør jo helt klart det motsatte, men det finnes ingen gruppering som kan klare å holde tilstrekkelig hardt i alle tøyler. Og skulle man kunne gjort det, er man avhengig av et godt fungerende politi. Noe som også mangler. Paramilitære grupper funker ikke.

    Dessverre ser jeg heller ikke hva slags gruppe som skal kunne godkjennes av Israel, når Israel i utgangspunktet ikke vil ha en palestinsk stat. Så hvilke løsninger vil egentlig kunne fungere for å få fred først? Og hvilke løsninger vil kunne gi en varig fred, med en tilstrekkelig grad av selvstendighet for palestinere så ikke grupper som Hamas bare gjenoppstår ved første korsvei (slik det sannsynligvis vil skje nå om Hamas blir ødelagt)?

    • Liker 3
  12. 13 minutes ago, Comma Chameleon said:

    Mulig jeg ordla meg litt feil. Jeg mener ikke at det ikke er noe negativt som kan komme ut av det, men det er ingen store nye trusler. Desinformasjon, propaganda og alt det som ai kan lage på samlebånd nå er ikke noe nytt. Det er bare enklere og raskere. Altså en evolusjon av det man hadde. Jeg ser ingen eksistensiell trussel fra AI i nåværende form.

    Hvis vi oppnår AGI eller noe som er nærmere det så kan vi snakke om trusler.

    Men disse transformer modellene/generativ ai som er det som har tatt av de siste 2 årene er ikke noen banebrytende ny trussel. Og med det positive de kan bidra med så er de netto positivt selv når man tar høyde for det negative.

    Framgangen med AI er imponerende ja, men den AIen vi har nå er fortsatt:

    1. Ikke intelligent 

    2. Ikke kreativ 

    I tillegg er det ikke omforent hva en AGI vil inneholde eller hvordan den skal defineres. At den er løftet opp fra spesialiserte oppgaver er alle enige om. Men etter det blir det mer subjektivt. Det er vel klart at den skal kunne løse oppgaver den ikke nødvendigvis har sett før basert på generell kunnskap. Den skal selv kunne identifisere problem den står overfor. Den må kunne gjenkjenne mønstre og plassere dem i kontekst og faglige, juridiske og etiske rammer på egen hånd. Og mange flere faktorer.

    Men det er ikke enighet om at den er selvbevisst f.eks. Og det er vel der det virkelig blir spennende og foreløpig helt science fiction. For det også vil påvirke hvordan vi skal definere bevissthet og et "selv". Har man en reell forståelse av egen eksistens, eller er det fortsatt bare en kodelinje som sier "du er" og "oppretthold deg selv"? Og spesielt siste kommando, om det skrives som en kommando er vel foranledningen til et utall filmer hvor AIen må fjerne trusler mot en selv. Da skal jeg heller vurdere om man bør trekke inn "trussel mot menneskeheten". Men om vi noen gang kommer dit.... tjæh... :)

    • Liker 2
  13. 46 minutes ago, qualbeen said:

    Har ikke tilgang, så får ikke lest ... Men tittel sier «Kun Jan-Erik møtte [opp] …». 

    Det kan vi vel ikke klassifisere som noen heftig demonstrasjon, (gitt at dette stemmer)?

    Tidenes svakeste og speeste demonstrasjon, kanskje?

     

    EDIT: antar egentlig innlegget ditt var ironisk, for all del. Men litt vrient å vite, da jeg synes ironi er vrient i skriftlig form 😝

    Ironi er strengt tatt en umulig øvelse på internett generelt, men jeg tok en sjanse siden... ja nettopp som du sier "heftig" og -1- hel deltaker. ;)

    For å være litt alvorlig også, dette viser kanskje at folk generelt er positive til AI. Mange ser potensiale i hvordan AI kan hjelpe, både hjelpetrengende hjemme men også arbeidstakere med å bli kvitt kjedelige monotone arbeidsoppgaver. Så har menneskeheten for lengst vist at alle positive verktøy vi finner opp kan noen utskudd benytte til egen vinning på andres bekostning, men jeg synes ikke det skal stoppe utvikling. Man må bare ta hensyn til det i utviklingen og sørge for at løsningene blir gode nok på risikostyring.

    Når demonstrasjonens overskrift så blir "AI er russisk rulett for menneskeheten" blir det ganske i overkant pessimistisk. Hvem ville vel ikke sagt at atombomben var den samme ruletten, men 75 år etter det første smellet er vi her ennå. Og ikke i kraftig redusert antall, tvert imot.

    • Liker 1
  14. 1 hour ago, Brother Ursus said:

     


    Jeg tror ting er verre for det russiske forsvaret enn folk flest innser, og at operasjonen i Kharkiv kanskje er deres siste "Hail Mary".

    Husk at dette har fuhrer sagt fra dag 4 av krigen og selv om jeg i siste post lovet jeg skal drite i å kommenterte vrøvlet hans mer så er det fortsatt verdt å nevne at fred på russiske vilkår kun mangler de største bombene. Alt det andre av krutt og bly vil fortsatt fly rundt om, kun mer fordekt og støttet av åpne vinduer og glatte trapper.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 3
  15. 3 hours ago, sedsberg said:

    Det er ikke en bug. Det er bare sånn WIndows "alltid" har fungert. Den installerer konsekvent boot-filene på Disk 0. Hva som er DIsk 0 har man ikke alltid kontroll over. Derfor er det alltid anbefalt å koble fra alle andre disker og SSD-er når man installerer Windows.

    Ja, pleide alltid å koble fra alle disker før, da man installerte Win98, XP, 7 og deromkring. Men hadde vel en forventning om at det var fikset ved siste W10-installasjon. En forventning så tydelig at jeg ikke tenkte over det engang...

    Nå skal det vel bli ok så lenge man ikke har en eller annen disk med System (boot sector) på antar jeg... om ikke windows har en annen bu...unnskyld, feature på en sak til da. :D

  16. 3 hours ago, Hårek said:

    Det stemmer at det er "System" som booter Windows. Hvis du fjerner denne så får du det problemet. Dette skjer når man installerer Windows på ny disk mens den gamle er tilkoblet.
    Fant en gammel tråd, wiberos var en bruker med mye god kunnskap: https://www.diskusjon.no/topic/1254128-et-boot-problem-løst/ 

     

    Interessant tråd ja. Er bare redd for at jeg fort kan gå meg vill når jeg følger en oppskrift for Vista og plutselig kommer over kommandoer, options osv som ikke lenger er gyldige og erstattet av noe annet i Win10.

    Kanskje det av den grunn er enklest å la disken stå i inntil videre og fjerne den når jeg har gjort en ny fresh install, f.eks ved neste hk-bytte eller tilsvarende. 

    Første tiltak i dag var å sette inn installasjonsstick (usb) og se om installasjonsprogrammet klarte å finne oppstartsfeil, noe det selvsagt ikke klarte.

    Takk uansett. :)

×
×
  • Opprett ny...