Gå til innhold

bjokys

Medlemmer
  • Innlegg

    1 811
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjokys

  1. Personlig mener jeg at å legge en betydelig mengde penger i en gifte- og/eller forlovelsesring er bortkastede penger. Selv brukte vi vel ca. 5000 hver, og det kunne aldri falle meg inn å bruke flere titalls tusen på noe slikt. Innkjøpsprisen vil aldri gjenspeile den faktiske verdien på diamanten/gullet, det er fort gjort å miste/bli stjålet, etc.

    Som andre har nevnt, bruk heller penger på en fin bryllupsermoni eller bryllupsreise. Evnt. sparing/investeringer i noe som har faktisk varig verdi.

    • Liker 2
  2. Jeg er helt enig i at det er meningsløst å kalle kontraoffensiven mislykket, all den tid vi ikke sitter på informasjon om planverk, ordrer eller OOB-er. Det vi kan se er at store deler av området er minelagt, beskyttet av skyttergraver, og at Ukraine ser ut til å forsøke etter beste evne å begrense egne tap, både av mannskap og materiell.

    Det betyr ikke at de sitter og tvinner tommeltotter. Når man ser på hvordan de fokuserer på å ta ut artilleri og luftvern, er det tydelig at offensiven ikke har startet ordentlig, og at de jobber med å skape og finne svakheter i russiske linjer, for å utnytte disse best mulig.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  3. Regenburg skrev (6 timer siden):

    Obama var en 1 term senator som var en varslet katastrofe i utenrikspolitikken. Stod å klødde seg i ræva da Putin invaderte Georgia. Trakk seg ut av Irak og måtte reinvadere Iraq i 2012. Lot IS vokse frem. Gjorde 0 og niks da Putin invaderte Ukraina og tok Krim og startet en liksom-borgerkrig i Donetsk.

    Ehm, synes det er ganske søkt at du gir Obama skylden for å være taus om Georgia i 2008, all den til det skjedde et halvt år før han tiltrådte som president.

    • Liker 8
    • Innsiktsfullt 1
  4. Brother Ursus skrev (5 minutter siden):

    https://www.cnbc.com/2022/05/24/ukraine-war-has-pushed-japanese-away-from-war-renouncing-stance-political-analyst-says.html

    Ukraine war has pushed Japanese away from war-renouncing stance, political analyst says

     

    https://edition.cnn.com/2023/05/10/asia/japan-foreign-minister-hayashi-nato-intl-hnk/index.html

    Exclusive: Japan is in talks to open a NATO office as Ukraine war makes world less stable, foreign minister says

     

    Da har vi snart et Japan i NATO. Sør-Korea, Australia, New Zealand og muligens Singapore med fler kan følge.

    En stillehavsallianse er absolutt på sin plass, som et motsvar til kinesisk og nord-koreansk aggresjon.

    • Liker 8
  5. Theo343 skrev (3 timer siden):

    Personlig synes jeg det blir feil å kritisere den vanlige russer i dette. Det er mange som ikke støtter krigen. Vi nordmenn er ikke det dugg bedre, vi klarer ikke en gang komme ut av sofaen når regjeringen kjører over oss eller deltar i kriger vi ønsker å være en del av.

    Vi har ikke et diktatur aka Putin men likevel er vi rimelig tiltaksløse når vi bør agere.

    Var det ikke nærmere 60 000 i Oslo som demonstrerte mot Irak-krigen i 2003?

    Og det har vel vært drøssevis av andre folketog og demonstrasjoner utenfor Stortinget i årene etterpå, mot Afghanistan, Palestina, Libya etc.?

    • Liker 3
  6. knipsolini skrev (11 timer siden):

    Det var tidligere stort fokus på molotov cocktails og hvor mye som ble produsert. Har de blitt brukt i stor grad så langt, og da hovedsakelig av det offisielle militæret eller også sivilbefolkningen? 

    Tror det har vært begrenset bruk av det så langt. Samtidig tror jeg det var effektivt å starte produksjonen av cocktailsene i begynnelsen, men da mest av alt for at sivilbefolkningen skulle ha noe å ta seg til, og føle at de har noe å bidra med, vil tro at det var en veldig god motivator.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Dette er vel dessverre helt etter læreboka til Putin...

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Foundations_of_Geopolitics

    Sitat

    Ukraine should be annexed by Russia because "Ukraine as a state has no geopolitical meaning, no particular cultural import or universal significance, no geographic uniqueness, no ethnic exclusiveness, its certain territorial ambitions represents an enormous danger for all of Eurasia and, without resolving the Ukrainian problem, it is in general senseless to speak about continental politics". Ukraine should not be allowed to remain independent, unless it is cordon sanitaire, which would be inadmissible.

     

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  8. Hei,

    Jeg bor i en enebolig fra 1983, som har Villavent sentralavtrekk som dekker bad, vaskerom og et lite toalett. Motoren i denne lager nå ulyder, noe som ikke er unaturlig mtp. alderen på anlegget. Vi planlegger nå å bytte taket på huset, og ser da på net som naturlig å gjøre noe med Villavent'en som står på kaldloftet.

    Samtidig kjenner jeg på at jeg egentlig ikke er så begeistret for den løsningen. Avtrekket oppleves som middels, og har måttet stå på til alle døgnets tider i tilfelle noen glemmer å skru den på etter dusjing. Jeg vurderer derfor i stedet å bare sette opp avtrekksvifte med fuktighetssensor i de rommene som trenger det (vaskerom og bad), men jeg lurte på om noen her har noen tanker om det, da jeg har generelt lite peiling på både våtrom og ventilasjon.

  9. Har drevet med Nicehash mer eller mindre siden jeg oppdaget det for tre år siden. Siden den gang har det skjermkortet (GTX 970) blitt oppgradert til RTX 2070, og nå RTX 3070.

    Miner nå med to rigger; 1 m/RTX 2070, og 1 m/ RTX 3070 og R9 5900X.

    Målet er ikke å bli rik, men om jeg kan tjene inn igjen PC-kostnadene mine, er jeg veldig fornøyd. Akkurat nå gjør jeg det uten problemer, men som vi har sett de siste tre årene, krypto er veldig volatilt.

    image.png.4fda75a090792dd474c39b2b13af6201.png

    • Liker 2
  10. Dette er en sak som jeg til nå aldri har satt meg ordentlig godt inn i, men etter å ha sett dokumentaren synes jeg denne saken har en kraftig eim av justismord. Jeg synes det er ubegripelig at for det første, en person kan dømmes lovens strengeste straff, med såpass tynne beviser som dette.

    For meg fremstår uskyldsbeviset, altså mobilbruken, som langt sterkere enn påtalemaktens fysiske DNA-bevis, som tross alt sier ingenting, ikke engang om det er flere enn en gjerningsmann, i følge sakkyndig fra København. Når det gjelder vitneforklaringen til JHA, fester jeg enda mindre lit til denne, siden politiet omtrent har konstruert den til han med avhørsteknikker som ikke hører hjemme noe steder.

    Misforstå meg rett, Viggo Kristiansen har innrømt i retten gjentatte overgrep mot et annet barn, og mange føler nok at han sånn sett fortjener å være i fengsel for dette. Men da må han dømmes for det faktiske forholdet.

    Jeg håper virkelig at denne saken blir gjenopptatt.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  11. frohmage skrev (2 timer siden):

    Jeg kan bekrefte at valgjuks har forekommet i Norge da jeg selv avla to stemmer ved stortingsvalget i 2005 ved to forskjellige valglokaler. Muligens var det nettverksproblemer i lokale nr. to som gjorde at de ikke kunne se jeg allerede hadde avlagt stemme.

    edit: Hva skjer om man putter stemmeseddelen i urnen før man har registrert navnet sitt? Forkastes hele urnen? Det er jo ikke mulig å skille denne stemmeseddelen fra de andre.

    Du får ikke stemplet seddelen uten å registrere. Stemmesedler uten gyldig stempel forkastes.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...