Jump to content

TorEEE_1

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

116 :)
 1. Så lenge appen baseres på virkelighetsfjerne kriterier for smitte - nærmere enn 2 m over 15 min - er den ubrukelig. En har slik nærkontakt med meget få. Smittes en skyldes det nærkontakt over kortere tidsrom. Appens kriterier må altså endres. Eneste nytte som appen gjør nå, er tvilsom overvåkning av brukerne samt å bruke opp batteriet på mobilen.
 2. At IFE i flere tiår har tatt i mot kjernefysisk materiale for å gjennomføre FoU-prosjekter for andre land uten å ha avtaler om retur av avfallet i etterkant er grunn til å legge ned stiftelsen og straffeforfølge dagens og tidligere ansatte. At IFE har jukset i forskningen er bare en bagatell sett opp mot dette.
 3. Glassfiber er et problemavfall som det er vanskelig å brenne. Derfor havner nesten alt i dag på deponi, til evig tid.
 4. Dette var et fryktelig miljøfiendtlig og lite fremtidsrettet produkt. - laget i glassfiber som er plast. Vi gi en problematisk forurensning av ikke-biologisk nedbrytbare plastpartikler (mikro- og manoplast) - laget i et plastmateriale som i tillegg er meget vanskelig å gjenvinne / destruere. Mesteparten av glassfiberen havner på deponi. Materialet har ingen plass innenfor sirlulærøkonomien.
 5. Tja, flyene våre flyr i hovedsak. Skipene er i hvert fall innimellom til havs, og de fleste ganger unngår vi å kollidere i andre sivile båter. Norske (forsvars-) helikoptere er der bare rot med. Har vi i det hele tatt noen fungerende flåte? Selv om andre land får det til, så er det en upålitelig plattform for oss.
 6. «For å få Norge på offensiven bør staten bruke sin eiermakt til å selge Equinors internasjonale oljevirksomhet» Å selge dette nå må være noe av det mest økonomisk håpløse en kan gjøre. Er denne fyren virkelig konsernsjef i Trønderenergi?
 7. Enten håndterer Glitre rabatten ved å kompensere med generell nettleieøkning i årene som kommer. Eller så hadde de allerede hentet inn for mye fra sine kunder og valgte å tilbakebetale til kun elbileiere. Dette er uansett bare en omfordeling som flytter penger fra folk flest til de med best økonomi. Sum nettleie bestemmes av NVE og er lik uavhengig av nettleiemodell.
 8. Nettselskapenes tillatte inntekt bestemmes av NVE. Glitre henter inn alt de får lov til av NVE uavhengig av nettleiemodellen. Dette er kun en omfordeling av nettleie. Folk flest ender opp med å betale mer slik at Tesla-eiere får betale mindre.
 9. Glitre Energi Nett sitt alternativ kan også fremstilles på en annen måte. Økt nettleie om dagen slik at folk flest må betale mer for at rike Tesla-eiere skal få rabatt på lading om natten. Glitres alternativ tar penger fra folk flest og gir pengene til rike elbileiere. Husk, nettselskapets inntekter forblir lik.
 10. Plast bør kun energigjenvinnes. Brenn det og bruk energien til noe fornuftig eller lag syntetisk drivstoff av det.
 11. App’en er jo meningsløs da den ikke sporer smitte. Det eneste den gjør er å overvåke. En er jo meget sjelden under 2 m nær noen i 15 min. Blir jeg smittet vil det skyldes kortere nærvær som app’en uansett ikke fanger opp. Jeg slettet den, og kriteriene mht risiko må endres om jeg skal installere den på ny.
 12. Akkurat det kommentaren sier nok mer om deg AlbertoM. Vennligst sett deg litt mer inn i kjernekraft og risikobildet ved ulykker før du grunnløst angriper andre i kommentarfeltet. Å ja, det kan bli langt verre enn Tsjernobyl som selvsagt var en ille ulykke. Dette handler både om ulykken - som kan bli verre - hvor det skjer - plassering av anlegg og omgivelser - og mulighet for håntering av hendelsen.
 13. Heldigvis finnes det svært få kjernekraftverk i verden. Du forstår begrepet risiko? Du forstår også forskjellen på å dø av en ulykke og gjennom opphold i varig ødelagte landskap jamfør å miste statistiske leveår på grunn av generell luftforurensning? Gled deg til en stor atomulykke. Det har vært nære på, men har heldigvis ikke skjedd enda.
 14. Kjernekraft er også overlegen andre energikilder når det gjelder risiko, konsekvenser av ulykker og avfallsutfordringer. Derfor er kjernekraft fullstendig uaktuelt i den virkelige verden.
×
×
 • Create New...