Jump to content

Tor Hansen3

Medlemmer
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

237 :)

Recent Profile Visitors

810 profile views
 1. At mannskapet på fregatten Helge Ingstad ikke kunne navigere og at det hersker en ukultur på broa på fregattene, er neppe DNV GL sitt problem. Det er sært at forsvarsministeren og Forsvaret forsøker å tåkelegge Forsvarets egen udugelighet.
 2. Nå er ikke Hellas velsignet med et vennligsinnet naboland. Tyrkia borer etter olje i gresk økonomisk sone, og støtter aktivt terrororganisasjoner bl.a i Syriakonflikten. I realiteten har Hellas intet valg.
 3. Skiftes bremseklosser på samme måte? Med mekaniker på hjemmekontor.
 4. Har vi enda ikke lært? Å sette ut bygging av skip og olje-/gassplattformer til Asia fører kun til store overskridelser og forsinket levering. Bruk norske verft. Selv om anbudet ser dyrere ut på papiret, så er det mer realistisk. Og totalprisen blir rimeligere. Og leveransen skjer til rett tid. Desverre lar innkjøperne seg lure, gang på gang.
 5. Det kan godt hende, men jeg tror ikke en kan lage gjødsel med batterier om 10 år. Hydrogen er jo en byggekloss i ammoniumnitrat. NEL var opprinnelig en del av Norsk Hydro, og de laget eletrolysører som ble bruk i gjødselproduksjon. Nå brukes naturgass som hydrogenkilde, men fremtiden blir kanskje (igjen) vannelektrolyse.
 6. Merkelig prosess om formålet kun er å lage strøm. Skal en lage strøm fra plast, så brenn det direkte i et varmekraftverk. Alternativt, brenn plastavfall og bruk energi til fjernvarme eller i industriprosesser. Å gå via syngas er kun fornuftig om målet er å lage syntetisk drivstoff fra plast. Tapene er store, dvs sluttproduktet må være høyverdig. Markedsmulighetene ligger i gass eller flytende drivstoff til biler, båter eller fly.
 7. Skulle vært kriminelt å være så naiv som Ballangen kommune. Er man såpass dum fortjener en nesten å bli lurt. Kryptovalutamining er også noe av det mest meningsløse og miljøfiendtlige som finnes. Store mengder ressurskrevende energi kastes bort på ingenting.
 8. Her har Amazon grunnløst sparket noen slik kyniske arbeidsgivere gjør i USA, blitt saksøkt av den ansatte med støtte fra fagforeningen, snakket med svenske jurister og funnet ut at regelverket er annerledes i Sverige sammenlignet med USA og så innsett at de kanskje har tabbet seg ut. Spørsmålet er om Amazon lærte noe av dette.
 9. Tja, velger en å kjøpe en bil fra Kina så har en seg selv å takke.
 10. Kjøp hvilken båt du vil, men ikke skrik etter subsidier fordi du er sær og ikke ønsker de miljøvennlige båtene som faktisk finnes.
 11. Eller plantevernmidler på grusen under slik at en slipper å rydde tilvekst.
 12. Slike solparker er meget arealkrevende og lite miljøvennlige. Solceller hører hjemme på bygg og annen infrastruktur.
 13. Bygg i Norge. Utenlandske verft gir billige tilbud, men det ender alltid med forsinkelser og meget dyre overskridelser. Norske verft er mer realistiske og treffer på pris. Når sluttregningen kommer er det billigst å bygge i Norge.
 14. IT bransjens omdømmeproblem er: Det er en bruk-og-kast bransje mht ansatte som oursourcer over en lav sko.
×
×
 • Create New...