Gå til innhold

Sharp

Medlemmer
  • Innlegg

    466
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sharp

  1. Jeg sliter med å finne det jeg trenger på nett. Mistenker at mitt oppsett ikke er så vanlig:

     

    * Windows NUC foran i en buss, koblet til en 10" touch skjerm.

    * Ønske om å få til et ryggekamera bak.

     

    Det jeg må ha er et kamera som er vanntett og som på en grei måte kan monteres bak på bussen. Det beste hadde vært på taket slik at det ikke så fort blir skittent. Det bør kommunisere med PCen via kablet eller trådløst nettverk. Bør ha PoE eller 24 volt strømforsyning. 

     

    Jeg finner ingen ryggekamera som oppfyller kravene, så det er vel et overvåkningskamera jeg må ha?
    Forslag til hvilket? 

    post-5207-0-70697400-1554409866_thumb.jpg

  2. Sist jeg bygde meg en carputer for over 10 år siden var det fullt av software tilpasset det. Nå derimot virker det som ingen lengre satser på dette. Eneste jeg har funnet som virker interessant er Centrafuse, men også det virker å være litt utdatert.

     

    Finnes det en frontend til Windows 10 som kan gi meg det jeg ønsker til en carputer med 10" touch-skjerm? Navigasjon, DAB-radio, Spotify, speedometer, temperatur osv. 

  3. Jeg skal ha en NUC i en buss. Jeg ønsker DAB+ tuner i PCen. Skal kjøre Windows 10.

     

    Jeg finner imidlertid ingen som selger dette i Norge lengre. Terratec hadde en før, men den er utgått. Finnes det noen alternativer til salgs på nett i Norge, eller må jeg kjøpe noe i utlandet?

  4. Lønnsomheten av fjerntog / lyntog / hyperloop avhenger av hva passasjerene er villig til å betale for å reise med dette tilbudet. Hvis flytrafikk blir dyrere øker betalingsviljen også til et togtilbud.

     

    Velger man å ikke øke kapasiteten på Gardermoen kan Avinor gjøre det dyrere å lande der for å unngå at kapasiteten sprenges. Effekten av det vil være flere charter-fly på andre flyplasser i Norge (kanskje Rygge kan åpne opp igjen?), i tillegg til at strekninger som Oslo - Trondheim kanskje blir litt dyrere å fly.

     

    Tar man disse faktorene inn i et regnestykke tror jeg fort høyhastighetstog kan bli lønnsomt på flere strekninger i Norge. De som argumenterer med at det ikke bor nok folk i Norge vet kanskje ikke at Oslo - Trondheim er Europas fjerde mest trafikkerte innenriksstrekning.

    • Liker 1
  5. Jeg fikk i dag en faktura for etterbetaling av moms på en tjeneste jeg opprinnelig betalte for i 2013. Har man anledning til å kreve mva etterbetalt to år etter tjenesten ble levert og betalt?

     

    Så vidt jeg forstår blir man mva-pliktig når man passerer 50.000 i omsetning i løpet av 12 mnd. Men hvis firmaet først nå i 2015 ble mva-pliktig, skal man vel ikke kreve inn moms på alt man har levert helt siden oppstart for mange år siden?

  6. Er det bare levetid som gjør at man henter så lite ut av bilmotorer? (la oss sammenlikne med sportsbiler som vanligivs har ganske spiss effektkurve), en kvass 1-liters MC-motor har omkring 180 hester uten turbo.

     

    AtW

     

    Levetid og drivstofforbruk er nok ganske viktig for de fleste bilprodusentene. En moderne bilmotor har derfor en relativt flat momentkurve slik at motoren gir tilstrekkelig med effekt på lave turtall. Det gjør at hele motoren konstrueres på en helt annen måte enn MC-motorer som er lagt for å gå på høyere turtall. Toppeffekten blir derfor også mindre på en bilmotor.

     

    Flere bilprodusenter har imidlertid tatt i bruk to eller flere kamakselprofiler. Da kan man få høyt moment og lavt forbruk på lave turtall, men også høy effekt på høye turtal. Honda VTEC var vel først ute med dette for rundt 20 år siden.

  7. Hei!

     

    Jeg sliter med å få kryssreferanser slik jeg vil ha dem til figurer og tabeller. Det jeg ønsker i teksten min er at det står f.eks:

     

    Som vi ser i figur 15 er det ....

     

    men når jeg setter inn kryssreferanse og velger å ta med bare etikett og nummer ser det slik ut:

     

    Som vi ser i Figur 15 er det ....

     

    Ikke noe stort problem, men like vel irriterende med stor bokstav der det ikke skal være det.

     

    Tips til å løse dette?

  8. Jeg har en Samsung SmartTV på soverommet og TP-kabel i veggen fra soverommet til stua.

    I stua har jeg Canal Digital kabel-TV.

     

    Hvordan får jeg TV-signaler inn på soverommet?

     

    Jeg kan ikke trekke coax i veggen, det er det ikke plass til.

     

    Jeg kan ha dekoder i stua med SlingIT trådløs HDMI-sender mellom dekoder og TV. Men fungerer det bra?

     

    Fins det HDMI -> CAT5 -> HDMI overganger?

     

    Eller har Samsung en SmartTV-app hvor jeg kan se på live TV streamet over nettverket fra en PC/dekoder?

  9. Nå har jeg snakket med en fra Atea. Kommunen er heldigvis i reforhandling av avtalen nå. Tipper at de har kjøpt helt identisk PC i et par år for at det skal være mest mulig "rettferdig" blant de ansatte.

     

    Jeg spurte nemlig Atea om de ikke kunne oppgradere CPU og gi meg SSD på min nåværende maskin. Det var ikke noe problem, men det var aldri blitt gjort, siden det var en "policy" på å kun oppgradere RAM....må jo ikke skape misunnelse på arbeidsplassen vettu :roll:

  10. Service tar nok rundt halvparten av den summen, så du burde heller snakke med atea om å få en bedre spesifisert maskin til en noe høyere pris.

     

    Helt enig med Blåbær her! Kommunen blir ikke lurt, dette ser ut som en vanlig pris.

     

    Du må ta opp med dine sjefer at denne maskinen ikke er god nok til å gjøre jobben din i 4 år fremover, så du får en bedre maskin. Gjør du det saklig, ryddig og ordentlig bør dette gå helt utmerket.

     

    -m

     

     

    Ser det poenget, men det betyr jo ikke at man må velge billigste Business-modell CPU fra AMD i 2009 slik at man er garantert samme prosessor kan kjøpes i 2011 :nei:

     

    Dette er uansett en kommune med 10.000 ansatte, så skulle jo ikke tro det var så voldsom ekstra logistisk utfordring om IT-support måtte forholde seg til 3 - 4 forskjellige modeller.

     

    Jeg skal ta problemstillingen videre opp i systemet, men er jo greit å ta med seg erfaringer fra andre her først, for å vite hva som er "normalt"

  11. Problemstillingen er litt delt.

     

    Du kan derimot be om at du får en hjemmepc via egen innkjøp (dvs. velg et produkt

    som du er fornøyd med). Dette burde kommunens økonomiavdeling ordne med, siden jeg

    går utifra at dette er en avtale med trekk i bruttolønn.

     

    Dette er en stasjonær PC jeg kun skal bruke på jobb. Er ganske så sikker på at IT-avdelingen ikke godtar PCer kjøpt utenom avtalen med Atea.

     

    Hadde det ikke vært for at kabinettet var låst med Kensington-lås hadde jeg tatt med RAM og CPU hjemmefra og satt inn (ja, jeg har kraftigere maskinvare liggende i hylla hjemme enn en NY kommune-PC har)

  12. Service tar nok rundt halvparten av den summen, så du burde heller snakke med atea om å få en bedre spesifisert maskin til en noe høyere pris.

     

    Problemet mitt er at jeg jobber ikke på IT, så får ikke noe direkte kontakt med Atea.

     

    Service / installasjon på en PC nør vel har en fast pris, uavhengig av konfigurasjon?

     

    Så siden kommunen betaler 8.000 kr for en 3.500 kr PC, bør da en god PC til 7.000 kr koste 12.500 kr for kommunen, eller må jeg regne med at Atea dobler prisen til 16.000 kr?

  13. Jeg jobber mye med DAK / GIS i kommunen, og har fått anledning til å bytte ut min stasjonære pc. Jobben har innkjøpsavtale med Atea og kan velge mellom ÉN type stasjonær PC: HP Compaq 6005

     

    Den kan ikke konfigureres og leveres standard med AMD Athlon II X2 B22, 4 GB RAM og 250 GB Harddisk.

     

    De fleste her skjønner nok at den absolutt ikke egner seg som maskin til DAK. Faktisk er jeg overrasket over at så svak maskinvare fremdeles er mulig å få kjøpt.

     

    Komplett selger samme PC med litt kraftigere prosessor og større harddisk, men bare 2 GB RAM. Der koster den 3.369,- med Win7 PRO.

     

    Kommunen jeg jobber i betaler over 8.000,- for samme PC. Det er riktignok med installasjon og 4 års garanti, men sånn seriøst. Er det normalt at det offentlige må betale over dobbelt så mye som privatpersoner for en PC?

     

    Noen som har erfaring med Atea? Lurer de kommuner som ikke følger med til å kjøpe utdatert maskinvare?

  14. Hei folkens.

    ...

    2. Men dersom dette er en 1-felts rundkjøring og jeg kjører i kø A, skal da bilene i kø B egentlig stå å vente helt til det ikke kommer bilder i kø A før de kan kjøre? For sammenfletting i rundkjøring er vel etter hva jeg har lest, ikke lov?

     

     

    Jeg vil si det er en rundkjøring med étt felt du kjører inn i.

    Hvis jeg var han som kjørte bil A og var inni rundkjøringen og møtte på bil B så hadde jeg ikke stoppet, eller om det hadde vært kø så hadde jeg brukt flettemetoden og sluppet han inn, men utennom det så hadde jeg ikke stoppet for bil B.

    (Hadde selvfølgelig stoppet hvis bil B hadde kjørt ut i rundkjøringen noe jeg mener er feil fra hans side)

     

    Hvis du plasserer deg så langt inn i rundkjøringa at det er god plass til en bil ved siden av deg, har du strengt tatt lagt deg i innerste felt og kan ikke nekte andre biler å plassere seg ved siden av deg.

     

    Så om du ønsker å kjøre en i bredden: legg deg ytterst i slike mellom-store rundkjøringer :-)

×
×
  • Opprett ny...