Gå til innhold

Nils Lande

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

338 profilvisninger

Nils Lande sine prestasjoner

79

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hadde vært interessant å høre om hvordan de skal få tak i, eller produsere tritium. Jeg har sett påstander om at det kan være et stort problem. De fleste design skal visstnok produsere eget tritium, men ingen av de eksperimentelle reaktorene har fått til dette enda. Uten dette vil ikke kommersiell drift være mulig.
  2. Jeg har ikke påstått noe som helst om levetiden, du får lese kommentarene mine på nytt.
  3. 100 år..., det var mye. Kan du underbygge denne påstanden? Jeg ser at 20-25 år er brukt mange steder.
  4. Hvor lang er den? Ingen vits i å diskutere? Useriøst svar. Når noen designer en vindpark til havs så legger de en beregnet levetid til grunn. Diskusjonen om 100 årsbølge i podcasten tochet jo innom dette temaet. Jeg synes det hadde vært et interessant tema i en podcast som handler om bygging av vindturbiner.
  5. Man diskuterer ikke levetid for vindturbinene i podcasten. Skuffende av Moberg og Valmot.
  6. 30 GW kapasitet, hvor skal strømmen komme fra når det er vindstille. Man må ha matchende lagringskapasitet også, slik at men kan få jevn produksjon som passer med etterspørselen. Vindkraft alene gir jojo-produksjon med ekstreme svingninger. Den beste måten å lagre energien på er å ha pumpekraftverk. Bygges dette samtidig? Det bygges store pumpekraftverk i Spania og Sveits. I USA brukes det store batterier ifm. solkraftverk. Hva gjøres i Norge?
  7. Hva med det som lever i vannet, fisk, insekter og alger, plankton og planter? Dette høres ut som en helt håpløs ide.
  8. Utmattelsestaktikk og bit-for-bit politikk fra staten. Ulovlig er ulovlig, vekk med det.
  9. Som jo bekrefter at installert effekt er burde erstattes av "forventet årsproduksjon". Men, vannkraft med magasineringskapasitet har andre kvaliteter som gjør de mye mer verdifulle enn vindkraft. Et vannkraftverk med magasineringskapasitet har både energi-produksjon og energi-lagring. Vindkraft har bare produksjon.
  10. Et veldig godt poeng fra Motvind Norge synes nå jeg. Og elendig faktasjekk av faktisk.no (igjen). Veldig ofte i media nevnes installert effekt, og så slenger man på "anlegget kan forsyne x antall husstander". "x antall husstander" påstanden er en ren fanktafeil fordi ingen vindkraftverk kan være eneste energikilde for en husstand. Bruken av installert effekt er misvisende fordi tallene ikke kan sammenliknes på tvers av energikilder uten at man har med kapasitetsfaktor og den utelates nesten alltid. Poenget til Motvind er, på en litt tabloid måte, å få frem at kapasitesfaktoren for vindkraft er ca 1/3. Hvorfor bruker man ikke heller "forventet årsproduksjon" når man omtaler et vindkraftprosjekt? Og hvorfor er ikke balansekraft et tema når vindkraft omtales?
  11. Ser det samme i Numedalslågen ved Kongsberg. Svært store og hurtige endringer i vannstanden om vinteren. Vannføringen kan bli nesten halvert på under 24 timer. Det grønne skiftet er i ferd med å ødelegge Norsk natur.
×
×
  • Opprett ny...